Inlägg

Inlägg som Pellefant har skrivit i forumet
Av Pellefant

Hoppas att denna skärm kan ett bättre "freesync område" än mellan 40-60Hz. Någon mer info om denna skärm?

Av Pellefant

Det var mer en gissning eftersom de sänker priset på alla deras grafikkort. Sett många sidor också säga att de ska visa det på Computex i Juni, men bara rykten. Sen ska de även vara på E3 om en månad.

Av Pellefant

Satt på bussen och skynda mig hem för att beställa kortet. 1890kr (med stundentrabatt) var nästan för bra att för att vara sant. Hoppas de ändrar tillbaka det till idag.

Jag antar att prissänkningen på AMD GPUs är för att 3xx serien kommer nästa månad?

Av Pellefant

Varför välja denna för 400 kronor extra? Ser att jag kan ha 3 st PCI Express 16x och att de har SLI + Crossfire. Ngt annat?

Kan jag även få en lägre temperatur med ett bättre moderkort som MSI gaming 5 till skillnad från dom andra jag länkade?

Av Pellefant

Båda bör fungera att överklocka på?

Av Pellefant

Moderkort till 4690k

Hej,

Undrar vilket moderkort skulle passa bra till min CPU. Jag ska eventuellt överklocka den och jag använder ett 280x. Jag funderar på dessa två: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2709673 och http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2650073.

Något bra argument eller tips för något annat moderkort?

Av Pellefant
Skrivet av Mange75:

Du har väl inte glömt ström sladden till moderkortet? Glömmer man den brukar fläktarna varva upp och sen stängas.

Nej jag har kopplat 24pin och 8pin till moderkort.

Av Pellefant

Billigaste 1150 socket kortet ligger ju på ca 700 spänn väl o det är ju samma pris som jag betalade.

Av Pellefant
Skrivet av Melinho2895:

Inget att rekommenderas. Nätagget kan vara skadat och således mata moderkortet/CPU/GPU med för mycket spänning.

Hur ska jag då kolla vad som är trasigt?

Av Pellefant
Skrivet av runeman:

Tråkigt att höra. Det borde finnas mer än en sticky-post om distanser i anslutning till alla forumdelar där nya datorbyggare kan tänkas titta, det är så enkelt att missa och kan ha så digra konsekvenser :/
Lycka till med nya moderkortet! Tänk på att det kan ha slagit ut i princip vilka komponenter som helst, kortslutning är allvarliga grejor.

Har fått tag i ett nytt Moderkort som jag kan testa imorgon. Kan jag testa alla delar i hans moderkort utan att riskera att göra sönder min polares moderkort?

Av Pellefant
Skrivet av runeman:

kasta inte in handduken riktigt än-
dra ur strömkabeln ur psu
ta isär datorn helt, alla komponenter ut som en sprängskiss (även cpu).
börja montera ihop på ett bord, inte på en frottéhandduk.
sätt i cpu, minne, gpu igen. ett minne om du har flera stickor, en gpu om du har flera.
låt bli att koppla i hårddisken.
sätt i alla strömkablar till moderkortet, 8-pin, 24-pin.
sätt i strömkablar i gpu. koppla i skärmsladden.
koppla inte i andra fläktar än cpu-fläkten. Se noga till att sladden inte är i vägen för fläkten i cpu-kylaren.
sätt i strömkabeln i PSU.
starta datorn genom att försiktigt kortsluta de pinnar som PWR SW kabeln går in i, rör inga andra pinnar. om det känns läskigt, sätt moderkortet så att kabeln från chassit når och sätt i den istället, och tryck på knappen. händer samma sak ännu?

Tack. Ska göra det när jag hittar lite energi igen. Blev sjukt deppig av det hela. Funderar på att få tag i ett nytt Moderkort o testa på det dock.

EDIT: Testade nu precis och fortfarande ingen skillnad. Inget ljud när jag startar datorn. Bara ett kraftigt ljud från CPU fläkten. GPU fläkten låter helt normal.

Av Pellefant
Skrivet av Trebsor:

Kanske inte högst troligt fel på enbart moderkortet men med lite tur så. Om fläkten snurrar när du inte ens har ström till datorn så är det något annat som leder ström till datorn av någon anledning eller så ligger det en ordentlig laddning i spolarna i någon komponent. Jag hade hur som helst först testat nätagget med "gem-tricket" (googla) så att det startar och sen ett annat moderkort.

Fläkten sluta snurra när jag kopplade ifrån GPUn. Ska testa gem tricket o återkomma.

Av Pellefant

Högst troligen är det dock bara fel på moderkortet? Tycker det är oerhört märkligt bara att chassifläkten är igång när den bara är kopplad till moderkortet och inget mer. Utan ström!

Av Pellefant
Skrivet av ksw:

grattis, du har nog lyckas kortsluta hela skiten. börja med att prova en polares nätagg eller din cpu och grafikkort i polarens dator.

Kan tyvärr inte testa den hos någon annan. De har AMD delar. Skulle kunna testa PSUn bara. Vad kan ha kortslutits?

Av Pellefant

Moderkortet då?

Chassifläkten snurrar nu konstant, även när jag dragit ur strömen till PSUn.

Av Pellefant

Det stämmer det hade jag inte. Fy fan vad jag skäms nu att jag missade det. Har plockat ihop datorer innan utan det och det har fungerat. Denna gång gjorde det inte det. Testade o starta den nu utanför chassit och då startade den. Dock inte utan problem.

Den går igång. CPU:n gör ett mycket högt ljud och jag hör inga andra ljud. GPUn osv snurrar nu också. Lampan i chassit lyser (konstant och även när datorn är avständ) men inget händer. Man hör bara att CPU fläkten går på Max.

Vad har jag gjort för fel?

Av Pellefant
Skrivet av jerseph:

Som vanligt, ta ur alla delarna, se till så att alla distanser sitter rätt, kontrollera sedan när delarna är tillbaka att alla sladdar sitter på rätt ställe. Sedan om det inte hjälper så kan du återkomma så kan vi hjälpa dog mer.

Har gjort exakt detta. Samma problem.

Spelar väl ingen roll om hur distanserna sitter? De ska väl inte behöva sitta i om de inte sitter i chassit. Har nämligen plockat isär den nu.

Av Pellefant

Ny dator startar ej

Hej,

Jag skulle igår montera ihop min lillebrors dator. Allt gick smidigt förutom att datorn ej startade. Till en början så snurrade CPU fläkten 0,1 sekund o sedan stannade den. Inget annat gick igång. Därefter snurrade den inte, men efter ett par till test så började den snurra lika lite igen då jag startade den. Det verkar var helt slumpmässigt och som jag nämde tidigare så gick inget annat igång när jag startade datorn.

Inget lyser/blinkar eller låter när jag försöker sätta på den utan den är helt död. Jag har försökt montera om alla delar igen utan framgång. Testade endast med CPU, PSU och Moderkort för att kolla om något händer då detta väl är minimun för att datorn ska starta eller göra ngt ljud? Inget händer där iaf.

Har ni något tips? Det handlar förmodligen om att någon del är defekt och hur skulle jag kunna ta reda på om vart felet ligger. Har inte tillgång till att testa delarna på en annan dator.

Datordelar: http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2639145&view=l -Chassit

Tack på förhand!!

Av Pellefant

OK. Ska fundera över detta och googla lite på hur man överklockar den.

Annars så är resten det mest prisvärda man kan få för pengarna? Om brorsans plånbok tillåter det så tillkommer en 212 EVO fläkt.

Av Pellefant

Den billigare processorn är den mkt sämre och är den andra värd 400 spänn mer? Kommer förmodligen inte överklockas då jag saknar kunskap om det.