Inlägg

Inlägg som Zelloxy har skrivit i forumet
Av Zelloxy

Din idle temperatur låter helt normal. Normalt är att man ligger ca. 10-15 grader över rumstemperatur vid idle om du har en vettig kylning. Sedan är i7 9xx-serien känd för att bli varm under belastning. Så din temperatur på ca. 70 grader vid full belastning under rendering är inte onormalt. Håller den sig runt 70 grader skulle jag inte vara direkt orolig då de tål mer, men jag skulle försöka få ner temperaturen.

Du har bytt kylpasta säger du, så jag utgår från att det är korrekt. Hur har du monterat din fläkt till vattenkylningen, ut eller inblås? Push, eller pull? Vart har du placerat radiatorn? Hur är det med extra chassifläktar?

Av Zelloxy

Är inte det upp till servern? T.ex. kör du hardcore tror jag det är avstängt per default.

Av Zelloxy

Jag har dessvärre ingen erfarenhet av just ditt chassi. Men utifrån bilder ser det ut som ditt kort borde passa i din översta PCI-E slot. Men gör det verkligen inte det hade jag nog faktiskt kapat av en eller två "våningar" från HDD-buren. Köpa ett nytt chassi när det finns möjlighet att modda är onödigt tycker jag, speciellt om man tycker om att modda.

Av Zelloxy

Då ser jag inga problem med uppgraderingen.

Av Zelloxy

Jodå, HDMI går självklart. Eyefinity är AMD's teknik för visning av material på flera skärmar. Så en form av drivrutin/mjukvara är det.

Av Zelloxy

Med 3 skärmar blir det väldigt höga upplösningar vilket också kräver mer grafikminne. Så jag skulle inte ta mindre än 2GB. Ja, 2st DVI och 1st displayport brukar vara den setupen man måste köra om man inte ska köra SLI/Crossfire.

När det kommer till kablar får du se om du kan få hjälp av någon annan vänlig själ. Jag kan tyvärr inte det

Av Zelloxy

Självklart är det så. Men 450w är fortfarande väldigt lite med mer krävande grafikkort.

När du säger att grafikkortet ska klara 3 skärmar, menar du för skrivbord och arbetsyta eller för att spela i t.ex. EyeFinity?
När det kommer till nätagg hade jag köpt ett http://www.inet.se/artikel/6900306/fractal-design-tesla-650w-.... Du kommer ganska långt med det, sålänge du inte ska köra SLI/crossfire med "mäktigare" kort.

Av Zelloxy

Är jag dum? Vad är det?

Av Zelloxy

Jag hade givetvis börjat med att köpa 1 skärm, nätagg och grafikkort. Då har du sedan all möjlighet att köpa en till skärm sedan. Samt att du kommer redan med 1 extra skärm få ut mer av ditt "datorsittandes", det får åtminstone jag. Samt, köper du ett grafikkort och 2 skärmar är det inte 100% att ditt nätagg orkar driva detta då mer watt är rekommenderat, så varför chansa?

Av Zelloxy

Det ser ganska bra ut. Vad har du för nätagg?

Av Zelloxy

Antingen har ditt modem, router eller nätverkskort skadats. Prova allt (uppdatera drivrutiner för nätverkskort, reseta modem, uppdatera routerns mjukvara m.m.), annars kan det bara vara så att någon av dessa enheterna har gått sönder.

Av Zelloxy

Jag kan inte Xbox men kolla om det finns någon inställning där eller i skärmens OSD för den delen där du kan ändra uppdateringsfrekvensen (Hz). Känns som det är det som det kan va felkaliberat.

Av Zelloxy

Nu är det dags att lägga beställningen sådär dags efter att lön har kommit. Men nu har vissa saker tagit slut på lager så har gjort vissa modifikationer, vad tror ni?

http://img194.imageshack.us/img194/101/71858187.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Av Zelloxy

Ja det kommer du komma. Steam och EADM tillåter flera nerladdningar, vart gränsen går minns jag dock inte.

Av Zelloxy

Brukar vara så att när de mottagit betalningen så får du ett mail med respektive serial. brukar ta 1-3 timmar för G2Play.

Av Zelloxy

Kan inget annat än rekommendera G2Play jag heller. Mycket nöjd med dem och handlat därifrån flera ggr.

Av Zelloxy

Jag hade antingen satsat på ett 6850 och låst upp det (billigare alternativ) eller ett GTX560 (dyrare alternativ).

Av Zelloxy

Grafikkort som inte flaskar din processor?

Av Zelloxy

Om jag förstår din spec rätt så har du 4st 120mm radiatorer till 3 grafikkort och 1 CPU i en loop? Om inte, hur är din setup. Håller själv på och tittar på vattenkylning och jag är intresserad av 1st 360 och 1st 240 radiator till i7 2600k samt 2st GTX 580, vad tror du om det?

Av Zelloxy

Tips till mitt första vattenkylningskit

Jag har tänkt köpa min första vattenkylning. Jag har tänkt börja med att kyla min grafikkort (för att primärt få ner ljudnivån som det är idag, men vill också ha möjlighet att även koppla in CPU'n i loopen).

Detta är vad jag har tittat på hos EK Water Blocks (hittade ingen funktion för att spara kundvagn dessvärre):
- 2st EK-FX5X0 GTXGW - Acetal + Nickel (GPU Block)
- 1st EK-DCP 4.0 (12V DC Pump)
- 1st EK-CoolStream RAD XT 360 (Radiator)
- 1st EK-CoolStream RAD XT 240 (Radiator)
- 1st EK-Bay Spin Reservoir - Acetal (Reservoar)
- 10st 8/11 Screw On Fittings G1/4 (Anslutningar)
- 3m Tube PVC 8/11

Sedan tillkommer vätska men det köper jag lokalt.
- Låter detta som en vettig lösning?
- Har jag möjlighet att koppla in även CPU på denna loopen eller rekommenderas en egen?
- Vad hade ni köpt?

Min dator står i min signatur.

Tacksam för svar.