Inlägg

Inlägg som hav har skrivit i forumet
Av hav
Skrivet av Buio:

Om Blizzard ger releasedatum då, så tror jag spelet kommer i början av juni (3 månader efter releasedatum presenteras).

Tror tidigare än så. Tror början/mitten av april, slutet som absolut senast.

Av hav

Är det bara jag som inser att MusicWizard är ett enormt troll?

Edit: borde kanske klargöra. Har en nära släkting som har asperger vilket leder till att jag ibland umgås med folk som har asperger när jag följer med honom på diverse evenemang. Ingen av dem är lika välartikulerad eller klartänkt som MusicWizard här, speciellt inte de med ADD i mixen.

Av hav
Skrivet av bengt-re:

Låter intressant, men surfplattor är nog en nich - det är telefoner som är framtiden skulle jag tro. När man har kört med Samsung Note så inser man att detta är en rätt optimal storlek - man får med sig telefonen och den är ändå tillräckligt stor för att surfa på. Surfplattor är varken eller, för kort batteritid för att slå telefonen, för dåliga prestanda för att slå laptopen, för stor för fickan så det är en typisk cliff produkt.

Dock är stora, snabba telefoner något som hör framtiden till - en produkt och behöver man massor anslutnignar och bra prestanda så är det laptop eller stationär.

5" är inte en optimal storlek, varken för en telefon eller för en tablet. Jag skulle aldrig förmå mig att köpa en telefon i samma storlek som Galaxy Note eller Dell Streak 5. Tanken med att använda tablet istället för datorer är att avlasta all arbetsbörda på en tredje part, dvs en server. Däremot uppfyller de kravet på användarvänlighet och portabilitet. Som sagt, en tablet + trådlöst tangentbord kan göra allting jag kan göra på min dator, exklusive lokalt filsystem.

Jag tror mer på att telefoner kommer hålla sig i 4" trakten och tablets runt 10-12" medan man i framtiden kan få möjlighet att hyra in sig på serverkapacitet som man kopplar upp sig mot, dvs mer är "tunna klienter"-hållet men bra mycket mer avancerat

Av hav
Skrivet av Pollux89:

Tror ni man kör med mobilen som dator om 10 år? Känns nästan så när utvecklingen går så otroligt fort framåt.
Dessa mobiler kommer köra över min gamla trofasta Dell från -02

Jag använder redan mobilen till en 30-40% för allting jag "behöver" en dator till, och innan jag sålde min iPad så var det faktiskt inte så ofta jag plockade fram datorn om jag inte behövde göra någonting lokalt. SSH:a in och köra Vim funkade finfint med ett externt tangentbord!

Skrivet av fizzdan:

sgs3?

Skickades från m.sweclockers.com

Det jag misstänker, men jag är lite orolig för strömförbrukningen :S Känns som om tillverkarna borde börja gå över till A15 och börja optimera, verkar inte finnas så oerhört mycket kvar att klämma ur A9.

Av hav

Undra vilken telefon den kommer sitta i

Av hav
Skrivet av Marcusk:

Jag baserar det på den länken jag skrev? Högre är bättre.

Du får ursäkta mig. Jag läste fel i ditt första inlägg och läste att MBP var mycket bättre än iMacen. My bad.

Av hav

Enligt just den där får i7:an i MacBook Pro 3997 medan i5:an i iMac 6115. Så än en gång, vad baserar du detta på?

Av hav
Skrivet av Marcusk:

Processorn på iMacen är mycket bättre än den i MBPn. Det är en mobile version av CPUn i MBPn, plus att den är lägre klockad.

Vad baserar du detta på? i7:an i MBP 15" är ungefär lika bra som 3.1GHz:arn som sitter i iMacen.

http://www.theverge.com/2011/10/23/2508758/apple-imac-review-...

Av hav

Vill du ha en Mac som du kan ta med dig så kan du köpa en MBP. Vill du ha en mac med mycket bra skärm men som du har tänkt använda hemma mest, köp en iMac. Ett varningens ord dock: iMac har inte uppdaterats på länge och kommer uppdateras rätt så snart, förmodligen med Ivy Bridge då.

(sedan går det inte längre att byta hårddisk i en iMac själv, den måste lämnas in)

Av hav

HP Spectre var den första laptopen från någon annan tillverkare än Razer och Apple som är intressant för mig, synd att locket visade sig vara helt i glas bara :/ Ska bli nice och se vad de har för ess i ärmen när Win8 släpps.

Av hav
Skrivet av HerrGoreMann:

Nej... Var gick du i skolan någonstans? =P
Namn ska ha stor bokstav i början. Hur man än vrider och vänder på det så ändrar inte Apple våran svenska grammatik.
Han hette väl inte sTeve jObs eller hur?

Skickades från m.sweclockers.com

Detta gäller dock inte produktnamn (ex iPhone) har jag fått lära mig i alla fall.

Skrivet av Destromath:

So? Vem bryr sig om att apple lanserar en telefon om året, mig veterligen är detta igentligen en site ang datorer och komponenter, ser inte mycket nyttig info i att apple öppnar en butik i sverige även om dom tillhandahåller mac, det har inte något igentligt nyhetsvärde inom det som sweclockers skall vara.

Absolut, att Apple ska lansera en affär i Sverige är inte en nyhet som hör hemma, det håller jag med om. Det jag svarade var dock på att det kommer upp en nyhet när Apple släpper en telefon men inte när det kommer ut nya Androidtelefoner.

Av hav
Skrivet av Destromath:

Jaha? Det finns Sweclockers medlemmar som gillar och köper android produkter men inte fan ser jag nyheter om vartenda mobilsläpp etc som kommer med android...

Förmodligen för att Apple släpper en telefon om året och alla tillverkare lanserar hundratals Androidtelefoner per månad.

Skrivet av Ant3:

Trotts att jag är arbetslös och har vad som krävs som flera av de platserna de söker så skulle jag inte kunna jobba där av ren princip.

Vilken tur för oss alla att du är principfast nog att inte jobba för ett företag för att du ogillar dem!

Av hav
Skrivet av S_Z:

Att dagens patentsystem är helt uppåt väggarna skriver nog de flesta under på.

De flesta mjukvarupatenten är på gränsen till idiotiska. Man borde ju onekligen inte få patentera funktioner, däremot de metoder man använder för att genomföra funktionerna är en annan sak.

Av hav
Skrivet av anon89918:

Fast det var många som hoppades att redan 2:an skulle ha fyrdubblad upplösning. Sedan kommer Samsungs nästa generation surfplattor förmodligen ha 2560*1600 i upplösning.

Tveksamt, 2560*1440 förmodligen då de flesta Androidtablets är i 16:9 formatet (2560*1600 är 16:10). Asus nya revision av Transformer Prime har redan 1080p i upplösning.

Skrivet av Hardware guy:

Apple är sällan först. Pionjärerna misslyckas oftast då de är för tidigt ute, men Apple har en väldig förmåga att känna av när marknaden är mogen och lanserar då sin egen version. Både hårdvara och mjukvara har fått mogna och konsumenterna har börjat inse produktens potential. Då kommer Apple med sin egen version.
Det sista riktigt misslyckade produkten är Apple Newton under nittiotalet.

Newton lanserades inte under Jobs regi heller. Skulle vilja påstå att Apple oftast är först med ny teknik. Som du säger finns den redan, dock är det ingen som är villig att använda den då de för det mesta redan tjänar pengar på den gamla tekniken. Varför då använda ny, dyrare teknik och eventuellt förlora pengar på det istället för att vänta tills den blir riktigt billig? Apple för den nya tekniken till massorna genom att kombinera den med tilltalande estetik, både i mjukvara och i hårdvara. Hur många prylar hade du i fickan med kapacitiv skärmteknik innan iPhone lanserades? Hur ofta hörde du "vanligt" folk prata om surfplattor och dylikt innan iPad släpps?

Skulle vilja påstå att Apple generellt sett har varit före konkurrenterna med ca ett år sedan 2007 när det gäller både datorer och telefoner. Nuvarande MBA har existerat sedan 2010 men det är först nu som konkurrenterna börjar lansera liknande produkter, MBP fick unibody i 2008 men inte än finns det någon annan bärbar som känns lika kvalitativ som de gör, och iPhone 4 har fortfarande en av de bästa skärmarna på marknaden trots att den är ca två år gammal. För att inta tala mjukvara...

Av hav

Sålde min tvåa i höstas då jag var tämligen säker på att trean skulle ha bättre skärm. Givet köp på lanseringsdagen, likt tvåan ^^

Av hav

Med risk för att hamna lite OffT: vart kommer storlekshysterin på skärmar från? Vad gör man som kräver större än ~fyra tum?

OnT: Både GS2 och 4S är mycket bra telefoner, beslutet landar således på om du hellre vill ha Android än iOS eller vice versa. Föreslår som andra att du försöker testa telefonerna i grundskick och ser vad du tycker. Skulle du be mig om min personliga åsikt skulle jag säga 4S då jag tyckte att GS2 var för stor för att vara telefon.

Av hav
Skrivet av krigarkungen:

Fattar inte denna hets med "retina-display". iPhone/iPad har en LCD-display, inget annat.

Är väl mer "konceptet" retina-display, att ha så pass hög pixeltäthet att det blir svårt att urskilja varje pixel för sig. Och efter ditt resonemang har GS2 bara en vanlig AMOLED-skärm, inte en "Super AMOLED Plus HD", och Sony Ericsson har också bara LCD och inte "HD Reality Display" skärm. Det är produktnamn allihop, men du hör väl ingen säga att de vill ha en "AMOLED-skärm" och inte en "Super AMOLED Plus som finns i Galaxy S 2 och som är så fantastisk"?

För min egen del får de gärna trycka i en retinaskärm, så blir det en till ipad i mina händer. Annars får jag skaffa mig en ipad 2 från någon stackare som vill uppgradera

Av hav

Fick hem ett MK-50 med bruna switchar igår. Alla är mekaniska och betydligt skönare att koda och spela med jämfört med blå och svarta switchar, men det är min egen personliga åsikt

Av hav
Skrivet av Typen:

Är själv nyfiken på bruna då jag sitter på svarta atm. Är det något klick, hur är det att skriva / game:a på?

EDIT: Och vafan, kostar frakten verkligen 20 euro i Sverige? Nog för att de kan ha tillverkningen annorstädes men ändå.. svenskt företag för tusan bövlar.

Beställde MK50 med bruna nu. Får väl om en vecka eller två, kan höra av mig hur de känns då. Har ett tangentbord med mx blue nu

Av hav
Skrivet av lhffan:

Vad tillför denna tråd?

.

Betydligt mer än din kommentar.

OT: Jag bytte från en iPhone 4 till en SGS2 och tillbaka till en iPhone 4. Även med custom roms är androidupplevelsen extremt fallerande. Tyvärr. Har dock inte provat ICS så mycket, men av vad jag har så är det fortfarande alldeles för inkonsekvent mellan olika tillverkare och olika roms.