Inlägg

Inlägg som Gtoxed har skrivit i forumet
Av Gtoxed

netflix och amazon prime är de sista kontona jag har. börjar netflix strula med att jag låter morsan använda kontot, då avbryter jag prenumerationen. känns som att det kommer bli tillbaka till piratkopiering.

Av Gtoxed

Jag byggde nyss denna, återanvände mitt gamla ddr4 2666mhz samt gtx1060 (som du hade kunnat göra här också) alltså dina minimum fps kommer stiga MARKANT. Detta är den absolut billigaste lösningen, sval cpu, moderkort som stödjer nvme pci-x 3.0, 4 sata portar, VRM går aldrig över 48c. Detta är verkligen det billigaste och bästa sättet att krama ur nytt liv ur din befintliga burk. Jag trodde verkligen inte att en ryzen 5500 skulle prestera såhär bra!

Och ja, 16gb ram är minimum i 2024 om du ska gejma. 8gb på min windows laptop går rätt segt i dagsläget, och då används den bara till netflix kopplad till TVn

https://www.inet.se/kundvagn/visa/hwspAev87v6ysLVIm6HKk-AiAXE/billig-upgrade-package

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/hwspAev87v6ysLVIm6HKk-AiAXE/bi...

Av Gtoxed

Jag tror flera här i tråden har på tok för höga krav för att kalla en 10k tv för i princip "bottenskrap". vi måste komma ihåg att många är nästa autistiska när det gäller ljud och bild, minsta pixelfel eller pytte liten blödning "oj nu är det en värdelös tv".

Svenskar har det för bra, de är för bortskämda, har sett flera fall där nån besserwisser som gått på en Hi-fi mässa nu tror sig kunna allt om ljud och bild, och kallar en 15k tv för skräp.

Nee man måste ta folk här med en nypa salt, ljud och bild är subjektivt som fan. jag köpte en Tv för 6 år sedan som folk här sa vart riktigt e-waste, TVn har riktigt snygg bild och håller än idag, så jag vet inte varför människor blir så hyperfixerade över småsaker.

Av Gtoxed

4060 på min laptop med 13950hx är riktigt smutt, får över 100 fps lätt i mina spel i 1080p, oftast stabilt 144fps.

på stationära fronten så vart 3000 serien nvidia rätt prutt, dlss såg glänsande/smetat ut. blev en 6950xt, som ger mig ruskigt bra 144fps i 1440p prestanda i alla mina spel på native resolution. pröjsa ca 6300kr. riktigt nöjd. kommer aldrig gå över 7k för ett grafikkort som ändå kommer behöva bytas ut om 2 år, bara den rika eliten som har råd med 10k gpuer, och visar ännu mer på att vi behöver wealth redistribution.

Av Gtoxed
Skrivet av Viceroy:

Av miljöskäl måste den tiden komma tillbaka, vi har liksom inget val. Slit-och-släng-samhället har nått vägs ände.

helt rätt. fy fan vad världen behöver det. Jag har ärligt talat inget emot att mobiltelefonen blir tjockare om det betyder att man kan byta ut batteriet. Right to repair borde vara självklart! Tyvärr lever vi en tid där vi låtit företagen regera världen, och jag ser ej hur de kommer frivilligt ge upp denna oförtjänade makt.

Av Gtoxed

kanske vänta till 5000 serien när det precis är sommar och kommer nya gpuer till vintern

Av Gtoxed
Skrivet av landahl:

Hur är det med AMDs drivrutiner nu för tiden? Dom hade ju problem med dom förut? Är dom lika smidiga som NVIDIAs?

det där är fake news som nvidia trollfabriker spottar ut desinformation om. har en 6950xt samt en 6750xt, aldrig haft problem med drivrutiner sedan dag 1. haft en gammal amd hd4850 512mb, tuffar på än idag och inga drivrutinsproblem där heller.

Nvidia lyckades sälja in denna desinformation mycket väl hos den vanliga konsumenten, tragiskt då amd kort är betydligt mer prisvärda. fick en 6950xt för under 6500kr, presterar som en 4070ti. nee jag boykottar grafikkort över 7k

Av Gtoxed
Skrivet av ipac:

Herregud vad överdrivet.

Nej

jo

Av Gtoxed

7900 gru utan tvekan! riktigt maffigt grafikkort och under 7k, som så ska vara! KÖP!!!

Av Gtoxed

En laptop med 4060 kommer duga dig gott och väl! skitbra att du rör dig ifrån apple träsket, finns inget att hämta där längre. jobbade förut som apple tekniker, efter det jobbet boykottar jag apple STENHÅRT.

här är en 15,6 tummare
https://www.komplett.se/product/1246583/gaming/gamingdator/ga...

här är en trevlig 14 tummare
https://www.komplett.se/product/1304891/gaming/gamingdator/ga...

här är en arbetshäst med en 4070 gpu
https://www.komplett.se/product/1249907/gaming/gamingdator/ga...

En mindre apple användare i denna värld = en allmänt trevligare värld! Välkommen tillbaka till windows världen! <3

Av Gtoxed

mitt max pris för gpuer är 7k absolut max. sorry men jag tänker inte vara en av dem som villigt går med på att betala 10k för en xx80 serie gpu när samma gpu kommer bli "gammal" efter 2 år.

AMD har vunnit de senaste 2 åren, 3000 serien nvidia vart ingen vidare 1440p upplevelse, och kör ej RT, så 6950xt och en 6750xt i en annan dator. bra grejer. blir kanske AMD nästa år igen..

vart alla dessa "amd suger, drivrutiner är värdelösa" kommer ifrån har jag ingen aning, dessa tidigare nämnda 2 kort har varit 100% stabilt sedan inköp. misstänker att trollfabriker från nvidia sprider dessa rykten

Av Gtoxed
Skrivet av Jaegrlicious:

köpte 3080 på release, bytte mot 3060, sen köpte jag 3080 av ren impuls. 3060 gjorde jobbet med divsion 2 i 3440x1440p och de va de enda jag spelade som va "krävande" och de mest krävande jag spelat sen dess Skönt att ha extra pulver ändå när de väl behövs, troligen nu nått år eller två senare när de kommer nya spel som kan fånga ens intresse... Division 3 hade varit drömmen just här och nu. Eller GTA 6, men då man kommer ihåg släppet av V så lär man ju behöva 5090x2 för att få de att rulla vettigt

fast GTA v släppet vart ju i samma veva som gtx970 släpptes (köpte under den tiden då gta v + gtx970 bundle) och den klarade maxxa grafiken utan problem, vart aldrig under 60 fps! så jag hade en väldigt rolig GTA V pc upplevelse. eller vad har jag missat?

..men ja, kan tänka mig att min 6950xt kommer svettas av pc porten...

Av Gtoxed

Dram cache, pris och TBW. självklart att det inte är recensioner där disken failar efter 3 månader, men det borde vara rätt självklart i sig.

Alltså en NVME utan DRAM som tex kingston nv2 med PCIx 4 är riktigt snabba, FÖRUTOM när man ska hantera massa små filer och massor av dem (tänk tex backup av din 512gb mobiltelefon), efter en stund så sjunker överföringshastigheten ner till 10mb/s, blir en riktig plåga. kan tänka mig att video och musik redigering träffar på samma problem.

Dram cache-lösa NVME är en bra lösning för dig som bara ska gejma, jag löste då mitt backup problem med att köra in en 2.5" 1tb PNY ssd, inga nedsegningar i hastighet där vid backup.

Dram cache-fyllda NVME, även i en segare PCIx 3.0 variant, är fortfarande det absolut ultimata <3

men ja ni som är på en budget, var inte rädda för billiga NVME, så länge du inte ska göra massa backups och endast vill gejma rekommenderar jag dem varmt!

Exempel på bra budget
-Kingston nv2
-PNY CS1030
-Crucial P3

Av Gtoxed
Skrivet av Sysop:

Det ska mycket till innan jag återgår till mina arkiverade mp3, om ens någonting. Det väcker nostalgi i alla fall.

själv är jag fullt aktiv med en 256gb SD kort som sitter i luren, streaming drar för mycket batteri och data, kräver ständig uppkoppling. alltid en backup från min 2tb. älskar MP3!

Av Gtoxed

alltså en soft laptop att ha som ingen verkar prata om är typ en 14" laptop med en rtx5060, 1920x1080 165hz 32gb ram, och så typ en 15700h och en sån där snapdragon X prolle... nu pratar jag alltså om framtiden.. Kunna ha som företagsdator på dagen, komma hem till kvällen och koppla upp till en extern skärm och lira lite vanlig 1080p gaming... jag som har flera datorer för olika ändåmål hade detta varit perfekt för mig. Snapdragon och intel processorn måste ju kunna sömlöst koordinera så den switchar över till android om man kör på batteri, och/eller slår på nvidia gpun när den är dockad.

Jag tror dom är något på spåret här... fatta vilken kompetent 1080p high refresh rig i portabelt format som man kan sitta på flyget eller tåget med 23 timmars videotittande!

Av Gtoxed

5-800kr på blocket och du har en duglig tv för garaget!

Av Gtoxed

det låter som att du har clonat partitionen korrekt men saknar en tillhörande bootpartition

https://www.easeus.com/knowledge-center/boot-partition.html

Av Gtoxed

650 kr + frakt för minnena 32gb

Av Gtoxed

FY FAN VAD FULT AV INTEL.
att köra ny namn uppsättning för att förvirra kunden. fan de förvirrar ju även mig som byggt datorer sedan pentium 1 tiderna.

Kommer bli AMD bygge till nästa gång bara pga illvilja mot intel. senaste 5 byggena (vänner o bekanta) iofs har varit AMD prollar

riktigt besviken på Intel.

Av Gtoxed

jag byggde nyligen en dator med en ryzen 5500 som kostar 1100kr nytt på inet tex... jag är mäkta imponerad av denna prolle, kört tillsammans med en a520 moderkort och en 3070, funkar hur bra som helst för gaming.. du har inte funderat på den möjligtvis?

https://www.inet.se/produkt/5304698/amd-ryzen-5-5500-3-6-ghz-...