Inlägg

Inlägg som jacktheknife har skrivit i forumet
Av jacktheknife

Håller med Petrucci, du behöver en snabbare processor om du vill ha x264-möjligheter. Vill du sedan ha x264-möjligheter och klara 1080p bör du skippa P4-platformen helt och kolla på Intels och AMDs nyare processorer.
DVI är helt klart att föredra. Om du inte satsar på nytt grafikkort med HDMI. Fast det är egentligen att gå till överdrift. DVI fungerar utmärkt.

Av jacktheknife

Det kanske är något annat som gör att det skiter sig lite då och då med min dator. Får ta och kolla upp det, om jag kan...

Av jacktheknife

PromeX: Nix inte strömsparläge.

Frostyfog & d01mp: Ok... tackar... ska kolla in länken och se om jag blir något klokare på det hela.

Av jacktheknife

Nätagg

Finns det någon regel för hur många hårddiskar och annat man kan ha kopplat till ett nätagg, typ enheter per watt.

Jag har 1 PIIIa 600Mhz, 1 AGP-grafikkort (modell äldre), 1 PCI RAID-kort, 5 hårddiskar (IBM 120GXP och 60GXP) och 1 cd-rom (oldie). Jag har även fläkt till processorn och 4 andra fläktar. Går det att driva på 350W eller bör jag trycka i ett kraftigare nätagg.

Anledningen till att jag frågar är att det ibland låter som att en eller två hårddiskar tillfälligt stannar och sedan startar upp igen.

Av jacktheknife

Konstigt, är det mycket folk som haft problem med senare GXP serier också. Jag jobbar på ett ställe där vi säljer bl.a IBM-diskar (och vi har även kontakt med en rad andra företag som också säljer IBM-diskar.) Ingen har hört något att det skulle vara något speciellt med 60GXP, 120GXP och 180GXP. Däremot är 75GXP kända för att vara riktiga skitdiskar.

Av jacktheknife

Billigare RAID-kort är inget att ha. Då kan man lika gärna ha RAIDen på moderkortet. Det jag rekomenderar är dock att köpa ett lite dyrare instickskort med "riktig" RAID på.

Av jacktheknife

FastTrak SX4000

Jag har feta problem med mitt Promise FastTrack SX4000. Jag försöker köra två IBM Deskstar 180GPX 120GB diskar. Hur jag än gör så hittas bara en av diskarna i BIOSen för RAID-kortet. Jag har även två IBM Deskstar 120GXP 120GB diskar som fungerar felfritt med RAID-kortet. Jag har kollat och jag har senaste versionen av BIOSen för RAID-kortet. Jag har även senaste OS-drivrutinerna. Någon som kan hjälpa mig?

Av jacktheknife

Jag vet inte om det är exakt det du är ute efter, men det finns ett antal PDFer på Noritakes hemsida. Där finns en del info om VFD 800.
Säg till om du kommer någonvart, jag har inte gjort det.

Av jacktheknife

Tackar så mycket... tror jag hittat vad jag behöver. Att jag inte tänkte på att kolla hos Elfa själv. (Silly me)

Tack eran!

Fler alternativ och förslag är naturligtvis välkomna!

Av jacktheknife

Plast till front

Jag tror att jag läste en liknande fråga för längesedan i forumet, men jag kan inte hitta det nu.

Vad för sorts plast är det som man använder till fornter till tex förstärkare och videoapparater? Den är mörk (rödlila-aktig, får gärna ha andra färger, bara den fungerar på samma sätt), men släpper ändå igenom ljus både från displayer och ir. Och vart kan man få tag på sådan plast eller plastfilm?

Av jacktheknife

Hej Magnus!
Har för mig att du tidigare hade en Noritake VFD. Om så var fallet, vad hände med den? Är intresserad av om du fick den att funka som du tänkt.

God fortsättning på det nya året!

Av jacktheknife

Inte för att vara den som är den... men det ni kallar webbserver är ju inget annat än en vanlig PC. Det är inte bara användandet som definierar en server. Hårdvaruspecen måste ju möta i alla fall grundläggande krav.

Av jacktheknife

HTPC-paket

För alla som vill ha en HTPC, utan att bygga den själv. Eller som behöver lite inspiration till era egna byggen...

Alienware

Av jacktheknife

Noritake VFD 800

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Magnus_goon
Tackar för berömmet!

Är det någon som kan hjälpa mig med Noritake VFD -800 display...

Tackar på förhand
// Magnus

Jag har själv en Noritake VFD 800 (128x64), som inte vill som jag vill, vi kanske kan slå våra kloka huvuden ihop och få det hela att funka som vi vill.

Av jacktheknife

Vfd [gu128x64-800(a)]

Jag undrar om det är någon som vet om Noritake gjort två displayer med nästan samma namn eller om det bara är så att den benämns lite olika. Displayen/displayerna jag undrar över är GU128X64-800 (och GU128X64-800A).

Går denna/dessa display(er) att koppla direkt till en seriell eller parallellport, eller behöver man ett kontrollerkort?

Vilka mjukvaror har stöd för GU128X64-800(A)? (Tacksam för länkar)

All information om GU128X64-800(A) är av intresse.