Inlägg

Inlägg som Poison har skrivit i forumet
Av Poison
Skrivet av Orici:

Vanligt FTP är väldigt öppet.

Givetvis, simpelt att sätta upp men lika simpelt att utnyttja. Som privatpersoner och sätta upp en FTP löper man nog inte stor risk för något men samtidigt, varför inte kryptera anslutningen?

Av Poison

Ok, jag tackar för svaren. Har aldrig varit problem tidigare heller men blev intresserad av svaret när jag funderade på det.

Av Poison

Köpt/betalat vara i Sverige - Vem betalar tullen?

Hejsan,

Om jag köper en vara av ett svenskt företag eller privatperson via exempelvis Tradera och denne i sin tur skickar vara ifrån Kina. Vem är ansvarig att betala tullen om paketet skulle fastna där? Förutsatt att beställningen ifrån Kina går direkt hem till dig för leverans.

I min värld har jag köpt varan i Sverige och företaget/privatpersonen är den som har gjort importen, fast till min adress. Men jag kan ha fel?

Av Poison
Skrivet av Lullebulle:

Nej, det är du som blandat ihop.
b = bit
B = byte
Mb = Megabit
MB = Megabyte

24Mb/s är 3MB/s

Aj fan.. du har rätt. Begreppet har redan misshandlats tillräckligt och jag föll i gropen
Sitter och sockerrusha på jobbet så får skylla på det

Skrivet av Atlas Tasume:

Attans också, där har du nog rätt. Gjorde det klassiska misstaget med bit/byte.

På testet nu fick jag 5,93Mbit ner och 0,37 Mbit upp.

Ska det då alltså vara 0,74125 ner och 0,04625 upp? Antar att jag avrundar en del när jag skriver in då...

Nej, jag hade fel i begreppen (se ovan). Du bör med ovanstående siffror alltså sätta 5,93 (eller avrunda till 6) under nerladdning Mb/s och 0,4 under uppladdning Mb/s

En fråga dock. Gjorde du tpestet när du kunde utnyttja hela bandbredden? Så inte någon på en annan dator satt och tankade - det skulle påverka resultatet. Vilken hastighet betalar ni för?

Av Poison
Skrivet av Atlas Tasume:

90% av det där betyder ingenting för mig är jag rädd. Förra D-link routern som var en/någon klass billigare från 2007 hade inga problem.

Så här ser det ut, uppe i vänsta hörnet finns en drop-down meny som låter en grejja med en sjukt massa inställningar som jag verkligen inte förstår mig på. Och som jag inte vill hålla på och pilla med, den förra routern klarade ju detta utan något strul alls.
http://img195.imageshack.us/img195/6994/69996057.png

Kollade i manualen från Asus sida som säger följande - http://www.manualowl.com/m/Asus/RT-N66U/Manual/241893?page=28

I din bild du postar verkar det som att du kör i Automatic-läget och då ska du ställa in bandbredden enligt specifikationen från din ISP.
Vad har du för bandbredd? Märk att i dina inställningar står det Kb/s och Mb/s - alltså inte bit-hastigheten.
Så om du har 24Mbit (delat med 8 bitar) så har du i teorin 3 Mb/s
Kan vara så simpelt att du angett fel hastigheter.

Gå in på www.tptest.se och kontrollera hur snabb anslutning du har i praktiken. Ställ sedan in denna informationen i dessa inställningar och se om det agerar bättre.

Av Poison
Skrivet av blixt3n:

LAN är inge problem, de är trafik som lämnar lägenheten som kan vara smått störande

har ringt ISP och ifrågasatt detta, men dom nekar givetvis. även företaget som äger stadsnätet förnekar begränsningar
men de skumma är att jag inte alltid får kass speed av burkar i stadsnätet eller utanför stadsnätet.

Jag finner det konstigt att en ISP medvetet skulle införa begränsningar mellan FTP och SFTP -trafik medvetet - kan vara något bakomliggande som även ligger utanför ISP:ernas kontroll som ger denna effekt. Finns det en anledning i ert fall att inte använda SFTP? Jag finner det personligen bara konstigt att men hellre skulle vilja köra FTP.

Av Poison

Verkar dyka upp mer och mer rasberry-inspirerade produkter av ett litet format. Riktigt kul att se och framför allt en intressant plattform.

Av Poison

Är resultatet samma om ni kör internt lan direkt mellan två datorer? Är det samma kan man utesluta IPS:er. Är det däremot inte samma skulle jag till största sannolikhet gissa på att det ligger i nätet utanför ISP:erna. Har du provat att kontakta någon ISP och tagit upp frågeställningen? De kanske vet något bakomliggande som är orsaken.

Av Poison

Känner inte till RT-N66Us gränssnitt men de flesta "hemma-routers" med QoS brukar har förvalda alternativ som främst gäller för HTTP-trafik (internetsurfning). Vad heter inställningarna du kan sätta för QoS eller har du bara en enable/disable-knapp?

Av Poison
Skrivet av anden12:

Ja.. det är lixom själva tanken
Begränsningarna är typ att man är begränsad till en fysisk processor, X GB ram osv.. sedan finns det riktig support om man väljer att betala..

I see. Frågan är om man kanske ska lattja upp sitt gamla modekort som har stöd för två P2-processorer. Frågan är kanske om de stödjer virtualisering
Men man verkar inte vara bunden till ett specifikt operativsystem? Skulle kanske kunna vara värt att köra något UNIX-baserat.

Av Poison

Det hade varit suveränt om du inkluderar hur man använder Google att felsöka blåskärmar ihop med dump-filen.

Av Poison

Real deal! Ett ämne jag sedan länge villat sätta mig in i, men har inte riktigt haft tiden att grotta ner mig i. Så detta kommer hjälpa en mycket med grunderna.

Har bara skummat igenom den lite lätt hittils men finns det möjlighet i gratisversionen att köra flera virtuella maskiner på en dator?

Av Poison
Skrivet av sten1930:

Gillade inte detta, du beskriver konsoler som om de vore värdelösa på alla möjliga viss, håller inte med.
Köra bilspel på konsol funkar bättre på konsol kontroll än datorns tangentbord, samma med iprincip alla fordon, om man inte vill ha joystick och dyr ratt till datorn också. Sped ett gängela Fifa tillsammans m kompisar i vardagsrummet går inte på dator.
Gaming på konsol är "det klassiska" Alla Stora spel finns till konsol och ofta (nästan alltid) prioriterat utvecklingen för konsol framför dator vilket också gör dessa spelen bättre på konsol än dator.

Denna guiden får 2 av 10 bananer för att den var skriven från bara din synvinkel och hade argument som för mig kändes helt irrelevanta t.ex. responstiden spelar ingen roll, 5 ms hit och dit gör ingen skillnad alls då kända gamers kanske har en på runt 100 ms och medelsweC kanske har en på runt 300 ms. Alla är olika i sin spelsmak, du hade ingen "respekt för det i denna guide"

Men på Andra sidan var den lite komisk utav sig så den får 6 av 10 toast som oseriösa jag xD

Fast vänta nu, tillbehören en bilratt till PC får du till en billigare peng än vad du får en konsollkontroll för. Finns dessutom stöd till konsollkontroll till PC för den delen. Jag lirar Fifa hemma i TV-soffan på PC via min HTPC. Använder XBOX360-kontroller förstås men har exakt samma möjligheter som för konsol - med skillnaden att jag betalade 200kr mindre för spelet

Prioriterad utveckling på konsol? Om man tittar på multiformatsfronten i Sverige - http://www.dataspelsbranschen.se/speltoppen.aspx
Diablo 3 - PC
Battlefield 3 - Multiformat, men primärt utvecklat till PC
The Sims 3 inkl. expansioner - Multiformat förstås, men endast PC-versionen som säljs (om man ska lita på statistiken)
World of Warcraft - PC

Problemet med portningar till olika format är att PC-spelare oftast klagar på konsol-portningar (till PC) eftersom man inte anpassar kontroller, kamera och diverse på ett optimalt sätt. Från PC till konsol gör man oftast ett bättre jobb där spelen oftast blir mer rättvis oavsett på vilken plattform man spelar, även då ska man ha i åtanke att man oftast anpassar portningen till två konsoler (XBOX360 och PS3) och inte bara en = mer arbete.

You get my point, men vi anpassar oss själva till vad vi anser bekvämast
Sedan får man se denna guide med glimten i ögat, bra och underhållande skrivet

Av Poison
Skrivet av kyre:

Det krånglar bara till det. Antagligen kommer de upptäcka hur bra Dropbox är och vilja använda det själva så gör varsitt.

Precis min tanke. Åtminstone jag skulle vilja använda Dropbox till andra filer som jag inte vill mina vänner ska komma åt. Ska titta vidare på delning mellan konto. Tack för all info!

Av Poison
Skrivet av snajk:

Dropbox fungerar precis så, skydrive och liknande kan man också få att fungera på det viset men dropbox lösning är väldigt enkel och smidig. Antingen sätter du spelet till att lägga save-filen i dropboxen eller så inkluderar du mappen där save-filen ligger i dropbox sen så synkas allt automatiskt mellan alla datorer kopplade till den dropboxen. Ni kan också ha era egna dropboxar och bara dela en mapp med just save-filen om ni vill.

Det fungerar på så sätt att när du lägger en fil i dropboxen (eller sparar en ny version av en fil) så laddas den upp till dropbox servrar och samtidigt så laddas den ner till alla andra anslutna dropboxar, är man inte online (eller datorn är av osv.) så laddas filen ner automatiskt när man går online igen. Gamla versioner av filerna sparas i i alla fall några versioner så man kan gå tillbaka till en tidigare om något skulle gå fel.

Tack. Det var den informationen jag inte lyckades utläsa på Dropbox hemsida. Om vi sätter upp varsin dropbox och delar save-filen mellan varandra, går även det få att automatiskt synkas?

Av Poison

Synka mappar med flera datorer? (Dropbox, Google drive etc)

Jag skulle behöva hjälp med att få ihop en enkel lösning så att flera mappar synkas ihop med flera datorer. Den viktigaste faktorn ska vara att den senast modifierade filen ska vara den som synkas.

Jag har kollat lite på Dropbox och Google Drive men har inte lyckats förstå hur det synkar.

Bakgrundshistorian är att vi är 4 personer som lirar Farming Simulator 2011 online, men eftersom spelet inte hanterar en dedikerad server måste vi flytta save-filen emellan varandra istället. Annars blir vi låsta att den som har sparfilen måste vara med och spela varje gång och så är inte alltid fallet.

I alla fall, att ha en central plats att lagra sparfilerna på är det bästa. Dropbox och Google drive erbjuder detta men jag lyckas inte läsa mig till om det synkar två vägar.

Vill alltså att den senaste modifierade filen på datorn skickas till exempelvis Dropboxen och Dropboxen skickar vidare filerna till de andra datorerna. Fungerar detta som standard eller krävs ytterligare konfiguration? Det kanske inte ens stöds? Om inte, vet ni någon annan tjänst som erbjuder detta med en central lagringspunkt?

Av Poison
Skrivet av MB76:

Nya produkter visas på förstasidan, klicka på vissa fler så kommer det fram ca 30st.

Mitt framför ögonen finner man det ibland
Hade dock gärna önskat en sida där man kan se kategorisering samt bilder precis som produkterna brukar listas vanligtvis.

Av Poison

Tjo Inet,

Skulle vilja ge ett förslag till förbättring på hemsidan.
Jag saknar ett nyhets-sektion där ni presenterar nya saker i sortimentet. Ni har redan en nyhetssida men den handlar mest om hemsidan i sig (vilket också är trevligt ). Men jag som säkert många andra tittar gärna in på Inet.se ibland för att se om man kan hitta något nytt. En sådan sida där ni bara listar säg.. 20 senaste produkterna i sortimentet hade varit super.

Skulle även önska att ni tog bort banner-bilderna under Kampanjer. Blir otroligt svårt att läsa när alla bilderna ligger på varandra. Ni har allt listat som produkter längre ner och jag tycker det räcker - första gången missade jag att de fanns listade längre ner bara för alla banners som låg längst upp på sidan.

Av Poison
Skrivet av FoxOne:

Du "kidnappar" annonser utan att vare sig annonssidan eller annonsören kan göra något åt det/har gett sitt godkännande. De plockas inte bort när produkten är såld. De uppdateras inte med förändringar. Det går inte att ta bort annonsen.
Det finns ingen som helst kontaktinfo på sidan.
Domänen är listad hos registraren Loopia som en "privat"-reggad domän. (I ett annat namn än det som står i din Swec-profil).
Sidan lagrar cookies utan att informera om det, vilket är olagligt.
INDEXERINGSSIDOR; Google, allaannonser.se tex snor inte annonser, bilder och personuppgifter rakt av.. (förresten bryter du mot PUL där)..

Låter som en riktigt lovande tjänst det där.

Vill varken försvara hemsidan sellyes.se eller signaturen deffe eller säga emot dig men som deffe själv förklarar det verkar det som att man fortfarande arbetar på sökfunktionen. Kontaktinfo och cookies finns länkat längst ner på sidan - dock endast en mailadress som kontakt. Känns mer pålitligt med fulla kontaktuppgifter som geografisk placering och telefonnummer.

Att den dessutom är privat-reggad kan ju helt enkelt vara en kostnadsfråga. Och Richard (signatur "deffe") kan arbeta ihop på tjänsten med en bekant. Jag ser nämligen ingen reklam på hemsidan och därmed inget de kan profita på. Vet inte hur lagen ser ut på exakt den punkten men som jag ser det är det privatpersoner som har skapat en ej profitbaserad tjänst som är helt gratis att använda. Det kan jag inte se som något negativt faktiskt.

Vet dock inte hur det fungerar med att lägga ut andra hemsidors annonser utan ett godkännande från siten som äger annonserna. Men verkar som att Andreas redan påbörjat en dialog med ägaren till sellyes.

Av Poison

Mitt tips skulle vara enkomponentsfärg som är billigt, spraya ett par läger, våtslipa med mycket tunt våtslippapper, spraya på nytt och slutligen lägga lackspray överst för hållbarheten. Blir bra resultat till en relativt billig peng.