Inlägg

Inlägg som Kattulf har skrivit i forumet
Av Kattulf

Det verkar som att problemet är borta nu med de nya placeringarna och nya ominstallationen

ingen CHKDSK
ingen system restore
ingen BSOD
inga installationsproblem
snabbare uppstart!

Tack för hjälpen hörrni!

Av Kattulf

Om jag inte stänger ner alla program manuellt (små bakgrundsprogram) innan jag stänger av datorn, framför allt "restart", så inträffar nästan alltid CHKDSK.

Hade bara DVD-läsarn i en av de blå portarna, men jag testade att flytta den till en av de gråa (intel 6gb/s) portarna, samt att jag bytte hårddisken till port nr 2 av de gråa... Tyvärr hjälpte det inte än, men ska testa att omformatera och ominstallera med dessa placeringar

Av Kattulf

Testade minnena med memtest86, de klarade testerna... Bytte kablarna till hårddisken, men CHKDSK bara dyker upp hela tiden ändå, o tar bort massor av filer :/ bluescreens, system restore... Kan det vara moderkortet som är paj?

Av Kattulf

Upprepande CHKDSK på gamla och nya HDD

Min dator har sedan en lång tid kört CHKDSK på uppstart väldigt ofta, ibland försvann viktiga filer och var tvungen att köra system-repair eller återställning. Jag testade att omformatera om hårdisken och installera om windows, men trots det fortsatte problemen och det blev bara värre, tillslut kunde jag inte ens installera windows.
Innan det spårade ur, körde jag tillverkarens kontrollprogram på hårdisken, men den hittade inga fel, jag bestämde mig ändå för att skaffa en ny hårdisk.
Nu har jag installerat windows på denna, men CHKDSK har redan visat sig vid 2 tillfällen. Jag har även haft problem att installera vissa program och windows-uppdateringar, i övrigt fungerar datorn bra.
Är det någon som vet några andra tänkbara orsaker till datorns försämrande?

Allt i datorn:
Asus P8Z68-V Pro
1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ (gamla hårdisken, urtagen), Western Digital Intern Hårddisk Caviar Green 750GB (den ny hårddisken, ikopplad)
Intel Core i5 2500K 3,3GHz
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE
Gigabyte GeForce GTX 570 1280MB Windforce Rev 2.0
Fractal Design Define R3 USB 3.0, Svart
Corsair TX 750W V2 80+ Bronze
Optiarc AD-7280S SATA, OEM Svart
Scythe 120mm Gentle Typhoon, 1450rpm
Corsair Cooling Hydro H60

Windows 7 Ultimate installerat

//Martin

Av Kattulf

det löste sig, ignorera detta.... behövde bara starta om ett par gånger

Av Kattulf

kan inte spela left 4 dead längre...

Får upp ett felmeddelande när jag försöker starta upp l4d... det hinner komma så långt att skärmen blir svart innan meddelandet kommer.

Det står något i stil med "could not create d3d device".

Jag har alla nya grafikuppdateringar, min dator pallar att spela "s.t.a.l.k.e.r clear sky" på allra högsta inställningar utan problem. Jag har kunnat spela l4d tidigare, men inte nu längre.

Jag har hört att felmeddelandet ofta är relaterat till directX-problem. Jag har nyligen installerat directX 10.1 och misstänker att det är där problemet ligger. Jag har testat att ändra "launch options" (jag har steam), bla -window etc.

Någon som vet hur man kan lösa detta problem? Alternativt, kan man avinstallera directX och köra med en tidigare version?

Av Kattulf

jag vart så ivrig så jag gick o kollade, och voila!

tack så mycket, nu är jag nästan så lycklig att jag gråter
tack för den snabba responsen, och förlåt att jag var lite otydlig o inte hörde av mig direkt

Av Kattulf

kortet i fråga är xfx radeon hd 4870, o nätagget ska klara av 500w; jag har 4gb ram, amd 64 600+ 3,1ghz (duo); 2st 500gb hårdiskar. Det borde väl nätagget hålla för?

Av Kattulf

mm, det är ett kraftigt kort.. finns det en kontakt från nätagget till kortet då eller? jag är väldigt oerfaren vad det gäller detta...

Av Kattulf

datorn piper kontinuerligt, hjälp mig någon snälla

hej

har precis köpt nytt nätaggregat och grafikkort. Första gången som jag sätter i något själv i min dator...

Jag använde mig av esd-säkra handskar, satte i nätaggregatet och kortet; men nu när jag startade datorn, så går fläktarna igång men datorn bara piper. Det är ca 1 sekund mellan varje pip, och pipen bara fortsätter minut efter minut. På skärmen händer det inget överhuvud taget.

Har hört att man kan tolka felet efter pipen, men har inte lyckats hitta någon felkod som överstämmer med mitt pipande...

Jag vill hemskt gärna få i gång datorn, så all hjälp är hemskt mycket upskattad...

Av Kattulf

Tackar för all hjälp jag fått!

Av Kattulf

Jag beställde följande kort från komplett:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=426199

och nätaggregat:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=376060

jag hoppas att de passar bra ihop... måste dock flytta ena hårdisken lite, eftersom kortet är så långt...

Av Kattulf

Du kan se mitt inlägg precis innan för att se det mesta av vad som finns i datorn... Men vad bör jag ha för nätagg om jag ska köpa tex. Radeon HD 4870 512mb GDDR5? Eller någon som har några rekommendationer vad jag kan köpa för grafikkort som passar ihop med min dator?

Av Kattulf

Det är en Acer Aspire M3100. 4 GB ram, AMD athlon 64 dual core 6000+ 3.00ghz... med vista home edition.

För övrigt, på vissa sidor, tex. komplett.se. Så står det med i systemkraven på grafikkorten hur nätagget ska vara. Men på samma kort fast med olika tillverkare (på samma hemsida), nämns det inte vad som krävs av nätaggen. Hur vet man vad man bör ha för nätagg när man köper såna kort?

Av Kattulf

Tack för så snabba svar!

Av Kattulf

mitt nätaggregat, vad är dess effekt?

Hej

Jag än väldigt oerfaren människa vad det beträffar datorns innandömen... Och nu är det så att jag är sugen på att uppgradera burken lite med ett nytt grafikkort. Problemet är det att jag inte ens vet vad mitt nätaggregats effekt är...

Jag hittar ingen så kallad "max-anvisning" på nätaggregatet. Men från vad jag tolkar det så är det 250w.

Saken är den att, mitt aktuella grafikkort; ATI radeon hd 3650, tydligen kräver ett nätagg med en effekt på 400w eller mera (iaf vad jag sett i beskrivningar på internet).

Och datorn jag köpt redan var ihopsatt (jag har inte handplockat några komponenter). Då tycker jag iaf att nätagget borde ha en effekt på minst 400w, eftersom grafikkortet kräver det.

här är en bild på mitt nätaggregat:

http://pottsork.webs.com/bilder/public/agg2.jpg

Någon som kan tolka vad mitt nätagg faktiska max-effekt är?