Inlägg

Inlägg som Chromatic har skrivit i forumet
Av Chromatic

Inte illa att förbättra perfektion

Av Chromatic

Undviker att använda den tjänsten för allt man ser är att man åkte till Eslöv 2014...
#ickeberest

Av Chromatic

Det bästa med Razers Hyperflux är ju att du kan ta bort originalmattan och lägga en ny matta på den, det har räddat mig xD
Lite trist med denna konstruktionen dock...

Av Chromatic
Skrivet av Alphahanne:

Jag provade med tangenterna från mitt A4000-tangentbord i en genomskinlig balja med flytande väteperoxid. Nu kanske solen inte var tillräckligt stark den dagen, och jag kanske spädde ut med för mycket vatten, men resultatet blev knappt skönjbart. De var inte så extremt gula i sig så jag kände det inte gjorde så mycket, passade på när jag ändå hade isär tangentbordet för rengöring och byte av membran.

Temperaturen är viktig, UV-strålningen likaså så kombinerat får man bästa resultat.

Detta anses vara med mest optimala för perfekt resultat, problemet är att det går åt ganska mycket veteperoxid, som dessutom börjar bli gammalt så fort man öppnat flaskan, kommer inte ihåg exakt hur mycket det är, minus 3-4 procent per år? Eller något liknande.

Av Chromatic

Gjorde en behandling under vintern, blev impad av att låg temperatur i ugnen hade nästan lika bra effekt som solljus.
En riktig lampa är väl dock självklart bäst... och om man har möjligt att sänka ner delarna helt i vätskan istället för att kleta på och hålla på med plastfolie som jag brukar göra...

Tyvärr så blev det fläckar på högtalaren, tror jag lät det bränna för länge
Före:

Efter:

Av Chromatic
Skrivet av Porridgeball:

Det ska man göra innan man ens åker dit, folk kan banne mig inte planera ett dugg nuförtiden. Ett exempel är att man absolut måste få bilen besiktad idag, just nu denna stund, att det är stängt för lunch tas ingen hänsyn och det är inte vårat fel att bilen får körförbud imorgon. Jag kan faktiskt tala om att de flesta blir glada när man tar in dem tidigare

Fel! Man skall vara punktlig och hålla tidschemat enligt perfektion! ES GIBT KEINE ABKÜRZUNGEN ZUR PERFEKTION!

Av Chromatic

Vad är logiken med att ta bort Duos och liknande då och då?
Samma med Re-queue, helt plötsligt ska den bort ett tag, ibland komma tillbaka... Varför? Blir inte klok.

Av Chromatic
Skrivet av Porridgeball:

Folk som inte städar ur sin bil innan de ska besikta (ja, jag är besiktningstekniker) och det känns som om man behöver ta en vaccinspruta mot stelkramp och liknande innan man ens tar i bilen. Tyvärr inte ovanligt med halvätna hamburgare eller liknande liggandes på passagerargolvet, helst på vissa tyska bilar där Fordonsindentifikationsnumret ligger under mattan.

Folk som sitter och röker i bilen innan besiktningen, det är min arbetsplats och min arbetsmiljö.

Folk som kommer sent till sin tid och räknar kallt med att vi ska släppa allt och bara hjälpa dem, det finns fler människor på denna planet än dig.

Folk som missar sin tid och har betalat i förskott och tror att den tidigare betalningen går att använda, den är redan förbrukad på den första tiden, min tid är inte gratis.

Folk som gått på den gamla skrönan att man inte FÅR lägga till fler uppenbara fel på en efterkontroll, vi SKA lägga till dessa fel om vi ser dem.

Folk som frågar en på fritiden om bilen kommer gå igenom besiktningen, hur f*n ska jag kunna veta det när jag inte kollat över alla punkterna, de vill ha det gratis dessutom.

Det absolut värsta är när besiktningsteknikerna vill släppa in dig tidigare än det står i bokningen, jag står där och försöker göra det lite extra fint men nej, då blir man in-vinkad i förtid, hinner knappt få fram varningstriangeln.

Av Chromatic

Äntligen fått beställt en SodaStream, det är så himla gott med ZerOh! saften som man kan köpa, det finns massa goda smaker.

Köpte "Art" versionen, den ska tydligen vara väldigt bra enligt tester.

Av Chromatic

Kan inte titta på sidan utan dark mode :'(

Av Chromatic

Min enda erfarenhet av "kontorsmöten" är av The Office... Dom få gångerna man varit på ett kontor i verkligheten har det känts som något konstigt limbo O_O

Av Chromatic
Skrivet av OSkar000:

Soundbar var inte aktuellt här för då blev det mindre plats till prydnadssaker på tv-bänken

Två lagom stora bokhyllehögtalare är ganska lättplacerade om man har en bred tv-bänk. I vårt fall är det fyra meter eftersom den täcker hela väggen där tv-bänken står.

Prydnadssaker på TV-bänken... Kan bara beklaga :'(

Av Chromatic

Det absolut billigaste i mitt "öppna" nät är 399 för 100/100... Med kampanj.

Av Chromatic

SJUKT impad av Samsungs soundbars på senaste alltså, vilket ljud för det priset...

Av Chromatic

Har långt helskägg, men stör mig på att skägget precis under munnen (typ hakan i guess?) växer så otroligt långsamt jämfört med resten av skägget... Vet inte ens om det växer längre, kanske inte blir längre

Av Chromatic
Skrivet av Heliopause:

Mitt gnäll idag går till tjuvar.

Idag när jag handlade i en ica-butik i "stan" såg jag en person gå med självscanner och han plockade bland charkvaror med kilopris. Han tittade sig omkring på ett sätt som gjorde mig fundersam och dessutom scannade han varor som låg i charkdisken, inte det han höll i handen och lade i korgen. Jag är nog lite trögfattad ibland, men kom på vad han gjorde. Det är ju kilopris på de där varorna och vikten varierar sinsemellan förpackningarna, så han letade fram den tyngsta/dyraste och la den i korgen, men scannade etiketten på den minsta/billigaste han kunde hitta och lät den ligga kvar.

När han såg att jag sett det hela och var på väg mot honom fick han jättebråttom och sprintade mot utgången. Jag som är rörelsehindrad har inte en chans att hänga på en frisk 25-åring, lönlöst att ens försöka, men jag tipsade iaf personalen om att de kunde kika i vad kamerorna fått med, kanske bevaka tjuven noga nästa gång och vara beredda vid utgången.

Jag frågade butikschefen hur mycket som stjäls, och stod mållös en god stund efter han svarade. Det handlade om nånstans mellan 800.000 och en miljon per år de senaste åren, och det verkar öka. Det är ju inte ens en jättestor butik! 1 miljon? Förutom att varor försvinner kostar stölderna en hel del på annat sätt också, personal som ska övervaka i mån av tid, speglar, kameror, andra installationer och tekniska system. Vissa varor lägger de bara fram ett fåtal av för det stjäls så mycket, och de kunder som vill köpa tror det är slut för det ligger inget framme och det ger minskad försäljning. Allt detta landar sammantaget på belopp i nästan samma storlek som varuvärdet på det som stjäls. Vem som betalar? Den ärlige kunden, i form av högre pris på varorna för att täcka förlusterna.

Men nästa gång tar ni tjuven?
"mmmmmhh" sa han bara, såg uppgiven ut och gick. "Tack för att du säger till" ropade han från några meter bort.

Jag blev helt matt.. Uppåt en miljon, i en helt vanlig ica-butik.

Det är så sjukt, vi har ett par killar i centrum som ofta går in och helt enkelt börjar äta ur charken, öppnar kycklingbens-förpackningen liksom... Pratade med butiksägaren som bara beklagade sig och sa att det är komplicerat att hindra dom från att gå in och göra det...

Att "porta någon" är inte något som funkar

Av Chromatic

Nej, jag lider också av kroniskt öronsvett och har gett upp med hörlurar totalt, köpte ett riktigt bra 2.1 system istället och är så mycket nöjdare, fungerar även när man spelar, discord är jävligt bra på att filtrerar bort högtalar-ljuden, fråga mig inte hur, det är som magi!

Av Chromatic

Jättebra artikel, hade ingen aning om att man fortfarande använde band på så stor skala!

Av Chromatic

Har faktiskt inte blivit en uppgradering till 11 än, brukar hoppa över vartannat OS dom släpper.

Av Chromatic

Riktigt bra sida när man är medlem måste jag säga, sjukt hur man kan beställa hem saker för bara en 20-lapp och inte behöva betala frakt. Är så många smågrejor som man slipper åka iväg för att köpa nu...