Inlägg

Inlägg som Qn1f3 har skrivit i forumet
Av Qn1f3
Skrivet av mc68000:

Tack, det är värdefull information. Då bör TS vara väldigt försiktig med att riva i detta utan att ta hjälp.

Den information vi saknar är var avgränsningspunkten går i detta fall och om Cisco-switchen är ISP-ägd eller ej.

@Jeebentoft: Innan förändring görs, se till att dokumentera uppsättningen, så att det går att falla tillbaks på denna ifall något skulle gå åt fanders.

Av Qn1f3

Om det bara är er utrustning i det rack du nämner har jag svårt att förstå varför Cisco-switchen ligger före Clavister E80-brandväggen.

Om behoven av trådbundna är under 4 (Clavister E80 har 6 portar, en behövs för inkommande internet och en behövs för AP), hade jag gjort det så enkelt som möjligt:

Clavister E80 -> Accesspunkt

Alternativ två blir:

Clavister E80 -> Någon av era befintliga switchar -> Accesspunkt

Det låter som att Ubiquiti Unifi-ekosystemet är en bra grogrund för era ändamål och börjar med en accesspunkt ur deras U6 eller U7-serier.

Eller så sätter du denna först i kejdan och hänger på Clavister E80, så kan ni vara glada campare med trådlöst. Om behov för fler trådade anslutningar uppkommer, häng på någon av switcharna.

Av Qn1f3

Äntligen någon som gör detta, sedan kanske i mer begränsad omfattning än vad jag hade förväntat mig.

Detta blir en bryggning från en plattform många är uppvuxna med idag till arbetslivet och har potential att öppna helt nya infallsvinklar i hur plattformar av detta slag kan nyttjas.

Förmodar att IKEA redan nyttjar PIM-data för sina produkter och objekt, således är steget nära för dem att kunna tillåta virtuella utrymmen för olika möbleringar och koppla det till olika parametrar. Bäst inredda utrymmet kanske skyltas med globalt i dess fysiska butiker, vi kommer se mer av dessa varianter och det är föga förvånande att IKEA är tidigt ute.

Bara kör IKEA!

Av Qn1f3
Skrivet av talonmas:

Wow, way to take a joke...

Men om du behöver en explicit förklaring på det funktionella så klagade du på priset per timme. Men det priset är noll och gratis om man har solceller på huset. Vilket 250k familjer har. (Sen skippar jag det sarkastiska för det kommer ändå inte nå fram... Men har med allmänna solcellsdebatten att göra)

Låt höra, som allmänintresserad av energiomställnings-förflyttningarna vi står inför nationellt och globalt.

Sarkasmen kanske kan vridas ned något, ämnet är oerhört aktuellt.

Av Qn1f3
Skrivet av mjältbrand:

Haha. Det var tider det. Hade två Raptor 74 i raid 0 samt något år senare två 150gb velociraptor. En av de senare sitter fortfarande och snurrar som systemdisk i en gammal htpc hos mina föräldrar.

Gjorde precis samma, med undantaget att de har fått gå vidare till de sälla jaktmarkerna.

Var en ihärdig Raptor och Velociraptor dyrkare under LAN-epoken, sedan staplades det friskt med lagringsdiskar i så små chassin som möjligt för att ett par gånger om året gästa DH. Nostalgi!

Av Qn1f3

Inom rätt område, med rätt förutsättningar. Standardisering och säkerhet!

Av Qn1f3

Mina nästa lurar blir Repeat Audio, Prince.

Sen huruvida det blir varmt om öronen eller ej, får framtiden förtälja.

Det är ett ständigt gissel att försöka hitta lurar som låter bra, går att bära över längre perioder, är lätta och fungerar för glasögonbärare.

Mäkta nöjd med Turtle Beach Elite 800 i många avseenden, främst för möjligheten att köra en skön "gamemix" från både konsol/PC och smart enhet samtidigt med justering på kåpan, samt att jag avskyr bommic.

Ofta hänger jag lurar på ena örat och troligen därav att värmebesväret hos mig är begränsat.

Jag önskar dig all lycka med att hitta ett headset som passar dina ändamål och tar gärna del av slutresultatet!

/Q.

Av Qn1f3

Hej,

Hurdant är skicket?

Är det bra är jag intresserad.

/Q.

Av Qn1f3

Sitter med ett RAW S1 och det är ett makalöst fint svenskt hantverk, med ett fåtal detaljer som hade behövt lite mer polish. Överlag ett mycket smakfullt chassi som är enkelt att bygga system på (om komponenterna är inom ramen för den tillåtna storleken).

Har envisats med att trycka in ett SFX-L och den sista detaljen behöver ännu lösas.

Övre del och locket skulle kunna lösas på ett bättre sätt, det finns möjlighet att montera en 140mm i toppen, men varken estetik eller funktion gör det särskilt tilltalande.

Hur som helst såvitt jag känner till är det ett av sitt slag som serietillverkat premiumchassi i Sverige även om CaseLabs verkar ha för avsikt att ta plats där.

Detta är en mycket välkommen nyhet och jag önskar er all framgång på Louqe!

Av Qn1f3
Skrivet av Boss302:

Tror tvärtemot att minst 99% är fullt införstådda med att produkten inte riktar sig till medelsvenssons usb-disk med semesterbilder. 🙂

Missade den underliggande graden av ironi som genomsyrar hela internet.

Av Qn1f3

De flesta kommentarer missar nog målet med denna enhet, för större aktörer är denna säkerligen guld värd om ansvar tas för hela värdekedjan och hållbarhetsfrågor värnas om. Kan tänka mig Inrego, ATEA m.fl. och samarbeten med återvinningspartners.

Av Qn1f3

Du ser att den är betydligt större än så om du kollar på den i relation till sängen, eller läser avslutande kommentar.

Kolla även här:

https://www.youtube.com/watch?v=235ybL1AhrU&t=2392s

Lycka till med försäljningen @lop3r!

Av Qn1f3

https://bokamera.se/

En del av Visma, känns som att det kan vara en bra start för ditt ändamål.

Av Qn1f3

Vill bara inflika att de är häftiga lurar de där, har ett par själv (även om jag inte använder dem för närvarande).

Lycka till med försäljning och njut av dem vem som nu plockar hem dem!

Av Qn1f3

Det vore oerhört tråkigt om så vore fallet, vill tro att det finns engagemang och kreativitet nog hos Geeks för att anpassa sig utefter rådande omständigheter och kanske bredda i helt nya kassaflöden.

Hitta bara rätt väg att kanalisera nördkulturen i Sverige så kan vi genom samverkan skapa förutsättningar inom ramen för plattformen.

This is the way!

Av Qn1f3
Skrivet av Pirum:

Men det är nog ändå bättre och enklare att förbättra systemen än människorna. Det gör vi på många andra områden, verktyg som kräver tvåhandsgrepp, petskyddade vägguttag, påminnelse om att göra säkerhetskopior.

För många, i övrigt intelligenta och välfungerande människor, kan det i en stressig situation där man själv saknar kunskap vara möjligt att bli lurad på ett sätt som för en utomstående tycks konstigt.

Behöver de en God man? Kanske ibland. Men först en God AI som håller koll när banker och användare sviktar.

Hängslen och livrem, alla gånger, även den mest ryktbare kan falla för enklare utmaningar om de presenteras för denne vid fel tillfälle.

Av Qn1f3
Skrivet av Aphex:

Vilken fin reklam, köp en spot istället.

  • Tydlighet, vid legitimerings- och attestförfarande - det står i klartext vad man godkänner, ingen läser.

  • Krav på proximitet av initierande och attesterande enhet - finns redan det, och qr-krav i bankid

  • Säkra kommunikationskanaler från tjänsteleverantörer - hjälper inte om kund accepterar instruktioner från andra aktörer

Du löser inte ett socialt problem i systemkontexten, du måste få kunderna att sluta lita blint på en anonym röst i telefonen. Det är enda sättet.

Har ingen som helst affiliation med Freja, även om jag tror på det de försöker åstadkomma och redan gör i hög utsträckning.

Det står, men relevant information för att snabbt kunna avgöra om den förmedlade informationen är i enlighet med det som förväntas godkännas saknas. Det står summa och kontonummer vid en överföring till exempel, hur mycket kan du utröna från det genom att ögna informationen?

Det finns som du säger, men den bekräftar enbart BankID och dess tillhörande kod känns vid. Freja har dragit det längre med att jämföra ett foto som du tar mot tagits vid utfärdande av den bakomliggande legitimationen.

Det har du alldeles rätt i och det till sist och syvende den mjuka förflyttningen som behöver göras, du kan däremot göra det svårare. Om någon trovärdig hör av sig och framgångsrikt lyckas övertyga dig om att en överföring behöver göras, ja då kan du koppla på "Delad kontroll" eller s.k. kontraattestering. Visst du behöver lita på minst en individ som kan godkänna dessa, men det innebär åtminstone att den illvillige måste grundlura två individer.

Jag hoppas att du har möjlighet att bredda ditt perspektiv framåt, all lycka!

Av Qn1f3

Säkerhet inbyggd i systemkontext!

Att mitigera irrationalitet har visat sig fruktlöst historiskt.

Dessa skydd måste byggas in i systemkontexten, några enkla varianter som skulle öka skyddsförmågan:

  • Tydlighet, vid legitimerings- och attestförfarande

  • Krav på proximitet av initierande och attesterande enhet

  • Säkra kommunikationskanaler från tjänsteleverantörer

Tekniken för att lösa dessa utmaningar finns redan i egenskap av ett samarbete mellan Freja eID och Meaplus.

Där myndighetsrepresentant är legitimerad via sin digitala tjänstemannalegitimation (för legalt tjänstemannautövande som representant för en organisation) och nyttjar SEFOS-plattformen för att säkert förmedla kommunikationer som är säkerställda identitetsmässigt hos avsändare och mottagare.

För den som orkar grotta ned sig är det en rätt spännande lösning på många av de utmaningar som florerar i vår digitala vardag. Än så länge förbehållet offentligheten, men det är en teknikalitet då lösningen är skalbar.

Vid autentiseringsförfarande kan med fördel Freja eIDs teknik mot bedrägerier användas, Freja lanserar AI-bedrägeriskydd som extra säkerhet.

Ett inspelat webinarie om hur dessa lösningar hänger ihop och vad de skapar för möjligheter, Släng faxen - så funkar SDK!.

För de som saknar förtroende för länkar från främlingar, går det att ta del av dessa via Frejas hemsida under rubriken "Nyheter".

Ingenting är 100% säkert, men det kan vara värt att göra farthindren så stora som möjligt för de illvilliga och så små som möjligt för resterande.

Fridens! 🖖

P.S. @Nikka får jag stjäla ditt perspektiv här?

Av Qn1f3
Skrivet av Tekie:

Spotify blir mer bloatware ju längre tiden går. Jag vill ha min musik i en dedikerad tjänst och app utan podcasts, ljudböcker etc., jag vill också lyssna i hög ljudkvalitet. Lämnade därför Spotify för ~3 år sedan och kör sedan dess Qobuz som kostar ~134 kr/mån för lossless format i upp till 24-Bit/192 kHz.

Nu lyssnar jag knappt på ljudböcker, men skulle jag göra det lite mer aktivt så skulle jag inte välja Spotify då ~103 kr/mån för 15 timmar är ett skämt. Det finns bättre alternativ.

  • Bokus Play: 1 bok/mån för 79 kr/mån, obegränsat för 149 kr/mån. ~100,000 titltar.

  • BookBeat: 20 tim/mån för 99 kr/mån, 100 tim/mån för 169 kr/mån. ~900,000 titltar.

  • Nextory: 30 tim/mån för 139 kr/mån, obegränsat för 189 kr/mån. ~400,000 titltar.

  • Storytel: 20 tim/mån för 129 kr/mån, 100 tim/mån för 169 kr/mån, obegränsat för 229 kr/mån. ~1.000,000 titltar.

  • Audible: Lyssna obegränsat på ~40,000 titlar för ~104 kr/mån. ~300,000 titlar att köpa.

Bra sammanfattning, de enda som tycks ha förstått marknaden är i min mening Bokusgruppen.

Måste kolla upp Qobuz, tack för tipset!

Av Qn1f3

Det är bara skala upp offentlighetsprincipen till 11, så slipper vi oroa oss för dessa attacker mot det offentliga, eller?