Inlägg

Inlägg som Tanax har skrivit i forumet
Av Tanax

Hackarna kan få min ticketmaster alias email och unika lösenord för just ticketmaster, det är lugnt.
SimpleLogin + 1Password gör att det inte känns så skrämmande längre att en sida blir hackad.

Av Tanax

Stängde mitt personliga Facebook konto 2019.
Det enda jag har nu är ett avpersonaliserat konto, 0 vänner med i stort sett ingen information, enbart för att gå med i olika grupper/sidor för företag jag finner intressanta.

Av Tanax

Vore intressant om vi nån gång kunde få till ett liknande Apple's M-processorer Unified Memory, fast med DDR och därmed uppgraderingsbart. Men GDDR kommer kanske alltid ligga såpass långt i framkant att det inte blir realistiskt?

Av Tanax

Bytte till DDG för ett par år sedan och utvärderar just nu Kagi som än så länge är grymt mycket bättre än DDG.

Av Tanax

Har fortfarande inte fått någon begränsning på min Netflix som jag delar med min mor. Har andra i Sverige fått det?

Av Tanax

Som iPhone-användare så tycker jag detta är jättebra. Apple har blivit alldeles för bekväma.

Av Tanax

Hur länge gäller denna rätt? Kan ju knappast gälla för evigt?
"Hej, min 30 åriga TV har gått sönder, kan ni laga den?"

Av Tanax
Skrivet av Tempel:

Köpte ett par cds förra helgen. Musik ingen kan ta ifrån mig nu. Jag äger den precis som all annan musik jag redan äger. Lever jag i 25år (tills jag 83 mao) till så kommer det inte kosta mig en krona till och det är 35k kronor som jag kan använda till att gå på konserter och köpa fler cds och ändå njuta av all musik jag redan hunnit samla på mig och det är musik jag verkligen älskar. Att Spotify skulle ge mig tillgång till hela Håkan Hellströms katalog är lixom inget säljargument så det är skitsamma hur stort deras bibliotek är, det är ju ändå musik man skall tycka om för att den skall vara värd något.

Precis, och det är förutsatt att Spotify kommer ha kvar priset på nuvarande nivå under alla dom 25 åren.

Av Tanax
Skrivet av Mocka:

Samtidigt har inte ens 5.0 GPUs kommit ut än

Fast vad spelar det för roll? PCIe kan ju användas till flera saker än GPUer. Inte ska PICe hållas tillbaka bara för att just GPUer inte hänger med

Om PCIe blir snabbare än DDR5 så skulle ex RAM kunna börja använda det istället. Tänk dig en 2TB SSD som du partitionerar att ge dig 200GB RAM och resten lagring, vore rätt smutt!

Av Tanax

Tycka vad man vill om Windows/Microsoft men IMO så är detta precis det som behövs. Just nu är teknikerna på GPU marknaden förvirrande och krångliga. Dessa tekniker behöver bakas in på OS nivå så spelutvecklare slipper tänka på detta. Detta kommer leda till mer stöd i fler spel.

Behövs bara samma grej för RT sen också! För det är inte med i DirectSR, om jag förstått det rätt?

Av Tanax

Ni som gått över till konsol, hur lär man sig att gilla kontroller? Jag avskyr verkligen kontroller och är i stort sett enda anledningen till varför jag inte spelar mer på konsol. Mus och tangentbord har jag växt upp med ...

Av Tanax

Intressant ändå hur vissa säger "EU lägger sig i för mycket", "Spotify behöver pengar för att driva plattformen", etc.

Samtidigt som folk tycker att EU's tvingande domar för Apple's omtalade 30% avgift som Spotify driver på, är helt OK och "EU gör helt rätt", "Amerikanska företag behöver regleras", etc.

Jag säger varken bu eller bä i någon av dessa frågor, men tycker det är intressant ändå hur folks inställning helt vänds upp och ner när EU plötsligt tvingar ett europeiskt (svenskt dessutom) företag till nånting.

Av Tanax

$3500 må låta mycket, speciellt efter svensk moms och med dagens kurs..
Men sen kan man ju också fundera på.. vad kostar en 4K projektor med en högkvalitativ duk som tillåter dig att få en superstor skärm för film? Vad kostar (bra) externa skärmar till jobbdatorn (Macbook)? Bara där har du lätt överstigit motsvarande $3500. Sen lägger du till att du kan blockera ut allt ljus och få egna miljöer? Okej, lägg till mörkläggning och ljuskontrollerat rum för din projektor... ännu mer pengar.

Fattar att folket här kanske inte har det användningssyftet, och om syftet bara är att spela lite VR spel eller titta på vuxengrejer, ja då är $3500 sjukt dyrt. För dyrt.

Men för oss andra som faktiskt har ett bra use-case så är detta billigare OCH bättre/mer funktionell än alternativen.

Av Tanax
Skrivet av Thomas:

Det blir mindre förvirrande med DLSS-versioner om man pratar funktioner, och inte vilken version den funktionen först kom i. Annars blir det konstigt iom att äldre kort "klarar DLSS 3.5" men inte klarar DLSS 3.

DLSS Super Resolution (uppskalning, aka DLSS 1.0, DLSS 2.0) funkar med alla RTX-kort. Detsamma gäller DLAA, DLDSR och andra relaterade funktioner för uppskalning/antialiasing.
DLSS Ray Reconstruction (aka DLSS 3.5) funkar på alla RTX-kort.
DLSS Frame Generation (aka DLSS 3) kräver 4000-serien (och uppåt, när det väl finns då).

Jag håller med om att detta är ett bättre sätt att förklara saker.
En grej jag dock tycker är lite förvirrande är huruvida DLSS Super Resolution exempelvis, har den inte uppdaterats och blivit bättre sen DLSS 1.0 ?

Dvs är "Super Resolution" delen bättre om man kör DLSS 3.5 gentemot om ens kort bara stödjer DLSS 1.0 eller 2.0?
Samma sak med ex Frame Generation, är det förbättrat i 3.5 gentemot när det kom i 3.0? Eller samma?

Av Tanax

NFC är riktigt nice. Har deras PC chassi. Grymt bra kvalité!

Av Tanax

För tankarna onekligen tillbaka till: #courage

Av Tanax

Såvitt jag förstått det om iMessage omfattas, så måste väl iMessage kopplas ihop så att man t.ex. från WhatsApp kan skicka ett meddelande via iMessage till någon som har en iPhone? Eller har jag missförstått den delen?

Av Tanax

Vad är "avsevärt billigare" i Apple-mått?

Av Tanax

Intel ARC A770 verkar inte vara listat, stöds det ej?

Av Tanax

Fråga från icke DLSS kunnig; Förbättras även "SR" delen av DLSS i och med dessa ökande versioner? Dvs om jag slår av FG och RR, är det någon skillnad på DLSS 3.5 och DLSS 2.0? Samma sak, är FG bättre i 3.5 vs 3.0?