Inlägg

Inlägg som roo har skrivit i forumet
Av roo

Lightning anslutning för att ladda .... wow.

Av roo
Av roo

Såld till Qingli för 3000kr!

Av roo

Släpper kortet för 3000kr - har fått en del pm. Först till kvarn.

Mvh

Av roo

Gigabyte GTX 1080 WINDFORCE OC

Det är dags att uppgradera HTPC:n med ett nytt grafikkort så därför säljer jag mitt 1080 som sitter i den. Inga defekter på kortet och kortet fungerar givetvis alldeles strålande.

Länk till kortet:
https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1080WF3OC-8GD#kf

Om ni har ett RTX 2080 (vanlig/super/ti) så byter jag gärna och lägger pengar emellan.
Kortet kan testas och verifieras på plats i Västra hamnen i Malmö.

Skall det skickas så står köparen för frakten!

2900 SEK eller bud.

Väl mött!

//Nicklas

Läs hela annonsen här

Av roo

5800kr med frakt (man får ett nytt på inet idag för 6990kr)

Av roo

Om pengarna inte är ett problem hade jag personligen köpt 2080:et givet det passar bra med skärm osc. 2080 kortet presterar bättre i typ alla titlar. 5700xt matchar 2070/2070 super i prestanda.

Av roo

DDU i felsäkert läge +senaste drivers + reseat kylare med färsk kylpasta typ kryonaut

Av roo

Lägger ett bud på 3000kr för alla grejerna!

Av roo
Skrivet av Boredbynoobs:

Oroa dig inte dem failar även grovt i spel som använder physx och raytracing. RT kanske inte har mognat ännu men physx finns i massor med spel där det fungerar bra och ser riktigt fint ut om man har tillräckligt bra gpu. Och som jag tidigare nämnde så är aldrig prioriterade av utvecklare i princip så det blir krasst "poor mans GPU-choice" i slutändan.

Du menar PhysX som nvidia försökte sälja separata kort till. Du är ju ett troll.

Av roo

Hur mäter du att det blivit sämre i spel? Hur vet du att set inte är emot andra änden som är problemet? Stoppa tillbaka gamla kabeln och jämför.

Av roo

Min spontana fråga när jag såg denna tråden var/är:

- ”Vill du ha plusmeny med det?”

Av roo

Sitter själv med en Rival 310 och hade hemma nyligen en Razer mamba wireless (nya), den hade jag en del strul med så lämnade tillbaka den. Dock helt såld på det trådlösa. Skall som många andra säger även testa en g-pro wireless.

Av roo

Snyggt! Kul med guide!

Av roo
Skrivet av Belzader:

@Ivar Kåhrström:
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
Jag har dock inte provat programet som länkas, så kan inte säga något om det.

MACHINE CHECK EXCEPTION

Kan också nämna att jag hade WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR på en dator, och det visade sig att vara pga. kondingarna som styrde strömförsörjningen till processorn hade börjat läcka vilket innebar strömförsörjningen till den blev felaktig, nu säger jag inte att det är något sådant för dig, men vill bara nämna att det kan bero på defekt hårdvara.

WHEA felet får man också om man inte matar tillräckligt med ström vcore till cpu vid överklockning.

Av roo

Såg att man kunde få RTX 2080 MSI Ventus för ca 6300kr häromveckan. Givet RTX 2080 Super tar över från RTX 2080 (för samma peng) så kommer de "gamla" RTX 2080 säljas av ganska billigt inom väldigt snar framtid. Mest som ett tips.

Av roo
Skrivet av ågren:

Ja, då känner vi/jag i alla fall till två fall vilket bevisar min poäng. Oavsett vilken hårdvara man har finns det alltid vissa specifika användningsområden som kommer att kräma ur varenda uns av prestanda men det är lite märkligt att hänvisa till dessa undantagsfall och hävda att det inte räcker till för det gör det i 99% av fallen.

Dessutom vet jag inte riktigt om dessa spel verkligen kräver den mängden VRAM eller om det snarare beror på taskig kod.
Skickades från m.sweclockers.com

Kortfattat försöker jag säga, om jag planerar att växa så köper jag hellre en lite för stor kostym än en som passar bra idag.

8GB vram har varit standard länge och vi kommer framgent inom sin tid för kanske mer nischade titlar och upplösningar se mer användning än det som finns tillgängligt på 2080-Korten idag. Det är bara dumsnålt att inte se till att korten inte har mer vram av den enkla anledningen att det finns en skara (mig själv inkluderat) som inte väljer att köpa korten för de skalar inte med utvecklingen.

Av roo
Skrivet av ågren:

Precis, det handlar om ett väldigt begränsat antal spel och det kommer att dröja länge innan det blir normen, så pass länge att ett 3080 med största sannolikhet kommer att prestera bättre än ett 2080TI oavsett mängd VRAM.

Vad jag vet är det väl i stort sett bara Wildlands och någon titel till som kommer upp i mer än 8GB så det känns inte som något att haka upp sig på. Det jag menar är att det sällan är lönt att köpa det bästa och dyraste för att framtidssäkra om man inte har behovet av prestandan just nu eftersom nästkommande generation kommer att utklassa det nuvarande toppkortet innan gemene man maxar det.

Skickades från m.sweclockers.com

Quake champions på ultra textures äter 8gb vram på 1440p..

Av roo
Skrivet av ApaBpa:

@Vzano: Varannan timma ungefär

Han menar: - ”Vad gör du på datorn när detta händer?”

Av roo

På den rätta sidan