Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Epic har skrivit i forumet
Av Epic
Skrivet av Haziza:

Nice men de blir inget köp från Epic av mig i alla fall!

Du behöver inte köpa. Det är ju gratis!

Av Epic

The Wolf Among Us 2 återupplivas – föregångaren gratis på EGS

Som många säkert känner till lades Telltale Games ner förra året och därmed verkade det även som att The Wolf Among Us 2 var dött. Studion "återuppstod" tidigare i år med nya investerare och många av de som varit anställda tidigare. Fick en glad överraskning under gårdagens Game Awards, nämligen en ny trailer för Wolf 2 som bekräftar att de utvecklar det igen.

För de som inte spelat första spelet, som är min personliga favorit bland Telltales spel, så är det gratis just nu på Epic Games Store.

Länk för att hämta spelet

Av Epic
Skrivet av Segmonsson:

Jag börjar bli helt nervös inför visningen av vinnaren på lucka 4. La så sjukt mycket tid på det där.

Skrivet av Trunk:

You and me both. Men om det är ~1.000 deltagande så är det krasst nog medfödd talang som gäller snarare än tiden man lagt ner.

Krävs nog en hel del tur också. Att vara det trettielfte rimmet som domaren läser i sträck precis innan lunchrasten har nog, ok vi är ärliga och realistiska, mindre chans att vinna än de första man läser precis efter en rast.

Men men, hoppet är det sista som överger människan!

Skrivet av K-D][Aramis:

Man får hoppas! Oavsett en grym tävling ändå!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av chrippe7:

Hur går det med rättningen av luckorna? Man väntar lite spänt på resultatet från Fractal-tävlingen 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Det drog ut lite på tiden, men nu är vinnaren publicerad i lucka 4! Många riktigt fina bidrag.

Av Epic

En till (sista?) trailer! Hype!

Av Epic
Skrivet av Dockland:

Kul att Netflix försöker kontra HBO med sin Game of Thrones. Är inget fan själv. Finns denna som spel till PC alltså, om jag tolkar tråden rätt?

Stämmer. The Witcher 1, 2 och 3 är spelen som utspelas i samma universum som böckerna. Och tv-serien är baserad på böckerna.

Av Epic

Tre nya klipp som fokuserar på Geralts, Ciris och Yennefers karaktärer. Lite nya klipp från serien också som inte visats tidigare. Ser väldigt påkostat ut i vissa scener ändå.

Av Epic
Skrivet av seraj5:

Spelen är i kronologisk ordning och det första spelet utspelar sig efter den sista boken, så tror ej de överlappar så mycket. Fast var det inte snack om att producenten av spelen också skulle regissera minst ett avsnitt per säsong?

Jo, det har du rätt i. Tänkte om det blir hopp framåt i tiden, så man får se saker från spelen också. Men troligen inte.

De har även släppt titlarna på alla avsnitt https://twitter.com/witchernetflix/status/1197877217218433027. Om man har läst böckerna ger det en del hintar om vad vi kommer att få se (Butcher of Blaviken!).

Av Epic
Skrivet av hACmAn:

@André:
samma här. Jag tycker att det mörka i 1an och storyn i trean. två an var bra men lite för mycket konsol för mig i början.

Vet inte vad man vågar säja ifrån spelen.

Spoiler:
Nu vet jag varför han är vithårig. Hoppas de för medlar det.
Kolla på intro videon till spelet. 1an. Om de följer trean så hoppas jag på minst två säsonger. Så de hamnar i karaktär.

Japp, de har bekräftat att det blir (minst) två säsonger. De följer inte spelen alls, allt baseras på böckerna som spelen i sin tur är baserade på. Så det kommer nog överlappa lite.

Av Epic

De som ger första intryck på Twitter är ju nästan alltid positiva, så jag är lite skeptisk. Men bådar ändå gott! Ser fram emot 20 december.

Av Epic

Jag säger som Farbror Barbro – det finns inga genvägar till det perfekta ljudet. Frågan är bara hur mycket en USB-kabel hjälper till med det. 🤔

Av Epic

Jag tyckte ändå trailern såg bra ut. Riktigt bra på sina ställen! Är försiktigt hoppfull för att det här blir bra nu

Av Epic

Det här verkar ju riktigt bra! Hade avfärdat det helt på förhand för att det inte såg ut som min typ av spel (gamla skolans rpg med tradiga strider). Efter Jockes recension och lovord från andra som spelat är jag dock riktigt sugen. Frågan är bara om man ska ge sig på det här eller RDR2 först...

Av Epic

Archer – skruvad animerad spionserie på Netflix

Såg att säsong 10 av Archer dykt upp på Netflix och kände att det behövdes en forumtråd om serien. När det kommer till animerade serier är det nog en av mina favoriter, även om de två senaste säsongerna (8 och 9) inte alls varit lika bra. Från början var det en spionserie, men nu kan det ändras från säsong till säsong. I den senaste är de till exempel rymdpirater.

Jag har kollat på säsong 10 och serien är verkligen på rätt spår igen med några riktigt bra avsnitt. Någon annan som tittar? Vad tycker ni om de senaste/den senaste säsongen?

Serien är full av återkommande skämt och callbacks och en av mina favoriter är "danger zone!". Det finns dock många guldkorn, så länka gärna fler i tråden.

Av Epic
Skrivet av Fuskobot:

Men har för mig det var skriverier hur de totalt misslyckades blockera "ticket-scalpers" och bottar. Får hoppas att Sverige kan fixa ett lite bättre biljettsystem för oss fans till nästa års upplaga!

Det verkar som att det är ett större problem i Kina än i exempelvis Sverige. Att köpa upp och sälja vidare biljetter är en mycket större business där och de som säljer biljetter verkar inte bry sig. Baserat på tidigare events som hållits här tror jag inte man behöver vara orolig.

Av Epic
Skrivet av SvanteP:

Ska bli intressant att se vart det hålls i Sthlm. Bor i Bålsta så har hyffsat nära och är väldigt sugen på att delta.

Skrivet av Erpatjoff:

Tror inte det var av en misstag dom filmade ovanpå globen.

Japp, det är bekräftat att det är Globen som gäller https://twitter.com/wykrhm/status/1165534042550239232. Hade hört på förhand att den skulle hållas i Europa, men trodde aldrig att Sverige var aktuellt. Nu måste man ju gå.

Av Epic
Skrivet av napahlm:

Wow. Vad var det för sida du länkade till? Den fick min mobil att bugga ur totalt starta om. Under omstarten så spelade den ljudklippet från en av filmerna. Wtf?

On topic. Gillar vad jag ser, förutom baby-face Geralt och en just nu mörkhårig Triss. Hela hennes aura försvinner med fel hårfärg.
Fast detta är ju något de kan ändra på fortfarande. För produktionen har väl inte kommit igång än?

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, vad fan. Kanske var för att videoklippet var på Vimeo? Triss var det enda som skavde lite för mig också, annars blev jag positivt överraskad av trailern!

Skrivet av Inzomniac:

Trailern släpptes igår, premiär november/december, så blir nog svårt att ändra nåt större.

Jag tror det är fullt möjligt att de ändrar saker innan serien släpps. De har sagt att de just nu håller på med "post-production", och det är en ganska stor del av produktionen.

Av Epic
Skrivet av Mangee75:

Man kan ju hoppas att skägget växer ut och att han blir med väderbiten under seriens gång , han ser ut som en liten alv påg.

Haha, jag hatar att vara "that guy" men serien baseras på böckerna. Och i dem har inte Geralt skägg eller ärr. Men troligen kommer han ha skägg någon gång i serien, eftersom det är så de allra flesta tänker sig Geralt.

Av Epic

Fortsätter uppdatera den här tråden eftersom jag är lite peppad på att se serien. De har släppt de första officiella bilderna på Geralt, Yennefer och Ciri samt en poster. Ser oväntat bra ut tycker jag!

Av Epic

@emilakered Haha, japp. Jag blev ganska besviken på spelet, levde inte upp till mina ganska höga förväntningar. Men det har sina stunder.

Av Epic
Skrivet av Lordsqueak:

G2A som tar betalt för period man INTE varit inloggad?

Nä,, Att man inte ens nämner det i artikeln,,,
kan ju iofs förstås om författaren inte har använt servicen förut, eller läst artiklar om det. Men NU vet ni. (googla source)

Tycker inte en sådan "butik" har förtjänat att ens nämnas, och tycker ni ska korrigera artikeln omedelbart. Hur ni gör är upp till er.

Jag förstår hur du tänker och övervägde själv att inte ha med dem över huvud taget. Dock är butiker som G2A och liknande så pass populära att jag tyckte de var värda att nämnda. Sen att deras affärsmetoder är lite shady håller jag med om.

Skrivet av Tenerezza:

Lite fakta fel skulle jag säga. t.ex. skriver ni detta om Steam
"Ja, krav på spelklient. Ytterligare kopieringsskydd tillkommer för enskilda spel."

Varför exklusivt för steam varför listar ni inte andra platformar? för detta gäller alla andra klienter med, t.ex. så har du spel som har fler kopierings skydd än bara klienten på både epic, ubisoft, ea o.s.v. Del flesta ea/usbisoft samt en hel del storspel på epics launcher har bland annat Denuvo.

Sedan är det värt att nämna att en stor del av spelen på steam, skulle säga över 20% inte har någon kopierings skydd alls, inte ens steams inbyggda, vist krävs klienten fortfarande att ladda ner spelet, men går att kopiera friskt efteråt.

Sedan kan det vara bra att nämna mer saker om t.e.x humblebundle, t.ex. humblebundle egna spel som du laddar ner från dom är alla drm fria, nycklar som du köper till andra klienter beror på klient.

Sedan kan det vara bra att nämna OS support, vissa butiker säljer spel till andra plattformar än bara Windows t.e.x Gog/Steam/Humblebundle/gamersgate finns säkert fler där.

Finns många fler saker som kan vara bra att ta upp men då vinklas nog artikeln allt för mycket åt steams håll då den är den enda som har de funktionerna som t.ex. Family Share/Barn lås (Microsoft med förvisso ) men det jag tog upp ovan gäller fler klienter och ändå saker ni tog upp.

Delen om kopieringsskydd var något jag inte tänkte på (att det inte bara är Steam som kan ha flera). Så den delen kan fyllas ut lite i artikeln, tack.

Skrivet av Oneone:

bra artikel!

Tycker dock ni skulle ha flera punkter när ni jämför de olika klienterna

typ något sånt här

https://i.redd.it/eqq5piqizfd21.jpg

Skrivet av Ranarn:

Väligt tunn kartläggning, hade gärna se ni går igenom funktioner som family sharing/library, community, friends, chat osv...

Verkar vara flera som vill ha med ännu fler funktioner. Anledningen till att artikeln ser ut som den gör är att jag var tvungen att avgränsa mig någonstans, och därför valde jag sådant som är lätt att jämföra mellan olika butiker på ett överskådligt sätt. Steam är ensam om majoriteten av funktionerna (family sharing, community osv.) och att bara rada upp dem kändes inte särskilt meningsfullt.

Skrivet av djazz:

Kan ni skriva ut vilken plattform/vilket OS varje store säljer spel för och har en klient för?

Skickades från m.sweclockers.com

Det kan vi göra, men jag själv tyckte inte det kändes särskilt relevant. Min tanke är att de som köper spel till andra plattformar än Windows redan vet vilka butiker de ska vända sig till. Öppen för att mitt tankesätt kan vara helt fel här dock.

Skrivet av KaZZoA:

Har inte Discord en butik nu? Hade varit kul om den var med på listan!

Den var med på listan från början, men även här blev det en avgränsningsfråga. De är så pass små i sammanhanget att de valdes bort för att kunna hålla en rimlig längd på artikeln.

Skrivet av CubaCola:

Angående humble bundle så står det även i artikeln såhär " Priserna är ofta desamma som på Steam, med skillnaden att Humble Store ger 75 procent av intäkterna till utvecklare som standard istället för 70 procent."

Det står dock inget att när man är humble bundle prenumerant (där man får ett spelpaket varje månad) även ger en 10% rabatt på alla spel i humble bundle. Man får dessutom välja om en del av summan ska gå till välgörenhet (såsom tex barnsjukhus etc)

edit: Man kan även gifta 10% till en kompis en gång per månad, så det gäller inte enbart dig själv.

De har även en "Trove" där alla prenumeranter kan ladda hem spel som är DRM-fria och behålla hur länge de vill, och det finns allt ifrån gamla klassiker som Lucasarts Indiana Jones till nyare titlar som Limbo, Gone Home osv.

Bra info, tack för det. Prenumerationsbiten nämns i artikeln, men då det inte är direkt kopplat till själva spelbutiken gick jag inte in på det närmare. Men tack för att du tar upp det här i kommentarerna.