Inlägg

Inlägg som Wizbro har skrivit i forumet
Av Wizbro

Gick ju rätt bra

Av Wizbro

Det är rimligt om det är beställningsvara, annars tycker jag det är rätt segt att behöva betala före leverans.

Av Wizbro

>Liberalerna
>förbud
Fick mig att säga hmm.

Av Wizbro
Skrivet av harmacy:

Ja, det stämmer. Har icloud, ja.

Skrivet av Joppis:

Gjorde samma som du gjorde och har inte heller iCloud på jobbmobilen. Inga tidigare raderade bilder har återuppstått.

Då låter det ju som att iCloud spökar snarare än att telefonen skulle återställa från någon hemlig kopia.

Av Wizbro
Skrivet av harmacy:

Uppdaterade nyss och fick tillbaka ett antal raderade bilder på mitt ex. xD

Är det sant? Har du iCloud?
Jag testade det nyss på min jobbmobil utan iCloud - tog ett foto, raderade och raderade igen ur soptunnan. Uppdaterade sedan mobilen till 17.5 och bilden kom inte tillbaka.

Av Wizbro

Har aldrig handlat hos dessa kinesiska lågprisföretag, ser mestadels ut att vara skräp ingen ändå behöver.

Av Wizbro

"har skrivit manus till serien Killing Eve och Bondfilmen No Time to Die."
Ja, eh, det blir nog en passning från mig

Av Wizbro

Intressant att ändringen kommer precis efter det uppdagats att sökmotorn medvetet saboterats

Av Wizbro

Testade Majora's Mask med detta program igår och det var väldigt trevligt med hög FPS i spelet Tyvärr är inte raytracing implementerat än.

Av Wizbro
Skrivet av Mcgreag:

Januari 2011 för mig.
120gb låg min första på.

Vilken lyx! Själv hade man en Intel X25-V på 40GB. Efter Windows 7 lagts in fanns det knappt plats för något alls.

Av Wizbro

Testa stänga av V-sync, 15 fps låter väldigt sus (hälften av 30).

Av Wizbro

SSD sedan augusti 2010.

Av Wizbro

Skulle aldrig sänka upplösningen (förutom med DLSS eller motsvarande) för högre FPS, men jag värdesätter FPS högre än de andra grafikinställningarna.

Av Wizbro

Kunde de inte hacka något sjukhus istället :P?

Av Wizbro

Önskar dem lyckad framgång.

Av Wizbro
Skrivet av dlq84:

Jag tror inte du skulle vilja betala 2-3 gånger så mycket för hårdvaran dock, så produktionen lär stanna i länder med lägre löner.

En snabb sökning säger att snittlönen i Taiwan är USD 4203/månad vilket är lite högre än vårt svenska snitt på 38300kr. Dessutom tror jag att de som jobbar på TSMC får bra betalt som specialister.

Av Wizbro

Det borde byggas kretsfabriker i svenska Norrland där det inte finns risk för varken jordbävning eller tromb.

Av Wizbro
Skrivet av [SmR]BMF:

Samtidigt som mining på cpuer boomar på riktigt och det enda som går att få tag på är två-kärniga celerons till priset av en arm eller ett, ibland båda Kast med litet chassi ökar plötsligt enormt i populäritet i västra Madagaskar varvid kilopriset på ATX chassin närmast blir att likställa med kilopriset för guld!

Kom ihåg var ni läste det först!

/[SmR]Nostradamus

"Kast med litet chassi" förtjänar Augustpriset

Av Wizbro
Skrivet av Yatagarasu:

Jag har försökt få med folk på signal-tåget vid i alla fall två tillfällen, inte ens mina teknikintresserade vänner pallade vid tillfällena krångla till det (vad var det för fel på Messenger löd slagordet). Efter det har jag inte bemödat mig att försöka igen ärligt talat. Vet att några använder Telegram och Weibo(?), men det är mest för att följa vad som händer utanför den västerländska sfären, och har inte något med folk de faktiskt känner att göra.

Hade jag fått bestämma hade alla övergett sociala mediaplattformar och övergått till endast end-to-end-krypterade chattjänster. Har personlig avsky för allt vad Instagram, Twitter och sonika plattformar likt Snapchat innebär. Men samtidigt inser jag att jag tillhör en minoritet, svensson vill kunna skrolla sin reels och använda vad de alltid använt – så antingen får jag byta ut hela mitt sociala nätverk, skära av mig från omvärlden eller rätta mig efter vad de flesta andra använder.

Har inte orken längre att försöka övertala folk, än mindre förklara varför de ska bry sig om att byta till något annat. Däremot har jag dragit en personlig gräns vid Messenger och Discord, mer än så tänker jag inte sträcka mig

Tråkig inställning från dina vänner, en teknikintresserad person bör ju se lockelsen i att i så stor grad som möjligt lämna Messenger för i stort sett vilken anledning som helst

Av Wizbro
Skrivet av Yatagarasu:

Kan säga på rak arm att ingen är såpass tillmötesgående varken bland vänner eller familj för egen del, vill man ha kontakt med dem (eller mig för den delen) är det bara att rätta sig i ledet och använda vad nu dem eller jag än använder för kontakt med respektive – är såklart glad för din skull att det varit en sådan enkel process

EDIT:
Det låter som att jag är omgiven av (och kanske själv är en) rättskaffens rövhattar, men vill bara poängtera att så inte är fallet. Det är mest bara att ingen orkar krångla till saker i sin vardag. Messenger eller SMS är det som alla redan använder (familj, bekanta, skolkamrater o.s.v.), därav är det vad alla fortsatt använder. För spelvänner och liknande används idag uteslutande Discord. Det ska mycket till innan en majoritet ändrar detta beteendemönster – tror inte någon kommer bry sig om en enstaka individ står och vurmar om andra applikationer, jag vet att jag inte skulle göra det i alla fall.

Jag tror också att många bara antar att ingen icke-nörd vill prova "autistisk chatt #3200". Hur många av dessa har faktiskt sagt nej till dig? För mig var det bara en som sa nej, men honom har jag på Whatsapp istället. Inte optimalt men ändå krypterat.