Inlägg

Inlägg som blueplay har skrivit i forumet
Av blueplay

Går det inte att göra i windows på nått smart sätt?

Av blueplay

Plocka bort dubbletter i mappar

Hej.
Har ca 200 mappar i min musik med olika album och artister.

Jag har avinstalerat itunes och raderat alla låtar i media monky biblioteket som ett försök att bli av med dubbletterna.
Nu har jag bara en mapp med all musik på datan. skulle lägga till den igen i media monky och senare ladda hem itunes tänkte jag.

Men så kollade jag i musik mappen och i några undermappar i den med allbum och nu ligger det dubbletter i själva mapparna. Inte i alla men i många.

Kan jag göra på nått sätt för att hitta dubbletter och slänga dom. Kommer ta lång tid om jag måste öppna varje enskild mapp och slänga manuelt.

Hoppas någon av er har en bra ide?

Av blueplay

Få ordning i itunes och behålla den på bästa vis?

Jag ska få ordning i mitt itunes. Har flyttat över musik från en data till en annan och ska sortera lägga till bildmatreal till album mm. Tanken är att nästa gång jag flyttar mitt itunes bibliotek ska jag inte behöva sortera en massa igen utan allt ska vara snyggt och prydligt, låtar och allbum i rätt ordning mm.

Vet att man kan gå in i visa info och ändra så det blir rätt. Frågan är om det är bästa sättet?
En kompis säger att det är risk jag får samma problem senare om jag väljer det sättet. Han säger att jag ska fixa allt i winamp först och sen lägga över i itunes för då kommer filerna skrivas om och det ska fungera att bara fllytta itunes mappen eller min musik hur jag vill och det ska funka i itunes igen även om jag tex skulle avinstalera itunes och instalera det igen så kommer ordningen vara kvar medans om jag fixar allt i itunes kommer infon bara ligga där och om jag skulle få problem eller inte ha nån itunes backupp måste jag göra om allt jobb igen.

Har ni bra ideer eller länkar till sidor med bra info är jag tacksam.
Vill slippa lägga timmar på att sortera och sen kanske få göra om det för att jag valt ett dummt sätt att göra det på.

Av blueplay

Hur instalera om windows?

Jag har en gammal bärbar data som krånglar. Tänkte instalera om windows och behöver lite hjälp.
På min andra data har jag fått tag på xp som rar fil.
Öppnar rarfilen med winrar och ser två mappar och lite mer info bla windows filen.
Jag dubbelklickar på windowsfilen och när extraction är klar säger en ruta att det inte går att öppna filen
och att jag kan välja program i en lista att öppna med eller få hjäöp på webben.
väljer jag att få hjälp på webben kommer jag till en windows sida som rekomenderar programen alcohol120% och alcohol52%free tror jag dom hette. Nog om detta.

Tanken är ju att bränna ut det på en skiva och sen stoppa in den i den bärbara och instalera om.
Hur tycker ni jag ska göra? Antar att det inte kommer fungera att bara ta filen och bränna för det lär ju inte gå att öppna i den andra datan heller. Å alcohol vet jag inte om det låter som nått program jag vågar lita på. Lite hjälp här hade varit fint.

Av blueplay

Jag får det inte att fungera.
Det står så här så jag högerklickar på massa olika ställen för att hitta egenskaper vilket blir propertiess på engelska om jag inte har helt fel. Jag får inte ihop det här. Var hittar jag properties/egenskaper?

Set 'Read only' attribute (Right click > Properties) to search_field_history.dat file inside profile directory.

Av blueplay

Ringde till dom där jag köpt datan och dom säger att det inte går att få både ljud och bild via HDMI till min Packard bell data. Jag får nöja mig med det och köra via 3,5kontakten och stereon som jag gör nu.
Tack alla ni som försökt hjälpa mig.

Av blueplay
Skrivet av ArakanI2:

du borde hitta amd drivrutinerna, men annars tror jag det finns en avinstallera/ändra exe fil. jag måste avinstallera amd drivrutinerna helt för hdmiljud, och inte bara avaktivera dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hittar ju drivrutinerna till AMD och till Realtek. Det var så jag inaktiverade AMD. Du menar att jag helt ska avinstalera AMD och då ska det fungera?
Tycker det låter konstigt för då kommer jag ju inte ha några drivrutiner alls till hdmi utan bara till Realtek speaker som fungerar.
Vad ska jag välja och hur ska jag göra efter att jag avinstalerat AMD?

Kan påminna om att jag får upp en ruta med gul varningstriangel där det står att det används av nått annat program och att det måste avslutas. Får det varningsmedelandet när jag trycker på tex testa.
Har som sagt kollat i aktivitetshanteraren men jag har inga program öppna där.

Av blueplay
Skrivet av HerrNi|sson:

Okej om det rör sig när du testar att klicka på "testa ljud" så fungerar det. Då är det inget problem med datorn eller drivrutiner då är det antigen problem med sladden eller tvn. För det kommer ljud genom sladden, det måste vara någon inställning på tvn som du missat. Gå in på inställningar på tvn och kolla om det finns något alternativ för ljud via hdmi.

Nu när jag prövade idag blev jag tveksam till om jag lyckades få högtalaren att röra sig i AMD HDMI läget för nu kommer rutan igen om att det används av ett annat program. Kanske blandade jag ihop det igår och fick det att synas att högtalaren rörde sig på skärmen med realtek speaker och inte med HDMI ikryssat.
Blev väldeigt fundersam nu för var ganska säker på att det var med HDMI ikryssat som jag lyckades få det att "fungera" utan att rutan med texten att det används av ett annat program kom upp. Ska testa lite och se om jag lyckas få det att fungera så långt.

Prövade att byta hdmi kabel till den jag har till min Ps3. Den vet jag fungerar för jag får ljud i tvn när jag spelar ps3 med hdmi kabel. Med andra ord borde det inte vara någon inställning på tvn.

Redigerade nu medelandet jag skriver efter att försökt få bort varningsrutan men det går inte. Prövad lite olika saker blandannat att felsöka ljuduppspelning. Datan ändrade så det blev runda gröna bollar på både AMD och Realtek. Men nu var det en telelur i bollen för AMD och en bock i Realtek audio speaker.
Gissade att det inte skulle vara så och klickade en gång på AMD HDMI och valde standard nere till höger. Då försvan bollen på Realtek och Bollen på AMD HDMI var kvar men bytte från telelur till bocken.
Prövade med att trycka på konfigurera och sen på testa men då kommer varningsrutan upp igen.

Av blueplay

Opera Historik mm.

Hej.
Jag vill inte att Opera ska spara min sök och historik mm.
Längst upp till höger i Opera under X finns en sökruta med google. Hur får jag den att inte minnas tidigare sökningar?

Har ni mer tips på vad jag bör fixa i inställningar för att få det som jag vill med webbläsaren så blir jag glad.

Av blueplay
Skrivet av Bulltazar:

Du högerklickar på Ati HDMI o anger som standardenhet..
Swn bör du få ljud genom tvn, ev kan du behöva starta om datorn.

OK. Var hittar jag Ati HDMI?

Av blueplay

Drivrutinerna till ljudet heter AMD High Definition Audio Device
och den andra heter Realtek High Definition Audio.

Det är AMD High Definition Audio Device som jag inaktiverat nu så den går inte att välja och syns inte längre där man kan markera och få den gröna bollen.
Bara Realtek High Definition Audio som jag kallat speaker syns nu och är markerad med grön boll. Med den låter det i stereon men att få ljud i tvn går som sagt inte. Har förstått att jag behöver en tredje drivrutin från windows men vet inte hur jag får tag på den.

Av blueplay
Skrivet av HerrNi|sson:

När du hade klickat på standard efter du markerat AMD HDMI Output blev det en grön liten boll bredvid bilden till AMD HDMI Output då? Vad har du förresten för grafikkort och vilka drivrutiner till grafikkortet?

Ja det blev en grön boll. man ser hur högtalarna rör sig på skärmen när man trycker på testa men inget ljud.
Kortet heter AMD RADEON HD 6450 Drivrutinen heter lika tror jag.

Av blueplay
Skrivet av ArakanI2:

gå in i läggtill/tabort program och hitta drivrutinerna. välj sedan anpassad borttagning och kryssa bara i drivrutinerna för ljudet.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hittade inte drivrutinerna där. Men hittade dom i enhetshanteraren. Valde att inaktivera AMD och det borde fungera för nu syns inte HDMI alternativet. Bara Speakers som är markerade med den gröna runda ringen med bocken i.

Var hittar jag drivrutinerna till windows som du pratar om?

Av blueplay

Det löste sig. Trode du menade att jag skulle radera i registret och lägga in nytt typ som när man ominstalerar windows. Men kom på ganska fort att du nog menade mediaspelarna.

Jag laddade ham Ccleaner och körde registret. Hittade 44fel och filer som saknades. Reparerade och prövade men inget ljud.
Prövade att laga från kontrollpanelen men nu hade det börjat strula så det avbröt med ett okänt fel vad jag än försökte laga. Jag körde Ccleaner en gång till. Nu var det 12 fel och jag tror jag mindes dom från första scaningen. Lite konstigt men jag reparerade och prövade fortfarande inget ljud. Testade att uppdatera datan och fick 12 nya uppdateringar till windows. Den startade om och jag prövade en mp3a. Inget Ljud. Prövade Ccleaner ytterligare en gång men nu hittade den inga fel. Testade att laga från kontrollpanelen och nu fungerade det utan att avbryta så jag lagade i LJud, Program, prestanda med mera. Den hittade lite fel som blev lagade. Nu prövade jag en mp3a åter en gång och nu till min stora lycka fungerade det.

Stort TACK för hjälpen.

Av blueplay
Skrivet av buddaz:

Avinstallera allt, rensa registret med ccleaner http://www.piriform.com/ccleaner eller liknande program, sedan installera om igen, använd enbart 1 codec i taget inte flera. Jag själv tycker k-lite är rena "grekiskan" testat den 1 gång och min slutkommentar av det hela blev, aldrig mer det codec paketet, windows 7 codec pack är bättre, fast det inte stödjer MOV format, vilket man har quicktime till. Tror jag missuppfattade dig hel och hållet från första början, hur som helst jag hade tagit bort allt och sedan börjat om från noll efter att ha rensat registret i datorn. Ccleaner är väldigt lättanvänt så den rekommenderar jag verkligen för att rensa registret i datorn.

Jag kan pröva det.
Grejen är att jag köpte datan i helgen och det var ingen skiva med windows med eller någon recovery eller nått. Tanken var och är att man ska skaffa en egen skiva och bränna ut nån windows säkring av nått slag som den påminner en om att man ska göra ibland i ett pop up fönster i nedre högra hörnet.
Har inte gjort det för saknade skivor och blev sjuk i söndags så jag har inte varit utanför dörren.

Gissar att jag måste ha nått att instalera med om jag kör programet du rekomenderar?
Eller fixar programet att instalera också utan att jag behöver nått extra?

Av blueplay

Läste lite på nätet och hittade ett tips på att gå in i kontrollpanelen program och vidare där man avinstalerar eller ändrar prograrm. Prövade att reparera NET framework iofs bara den stora filen på 38MB eller vad det var fanns en mindre också på kanske 2MB. Kanske ska pröva att laga den också.

Jag prövad att spela en film när reparationen var klar. Det blir bild men inget ljud.
Prövade att dubbelklicka på en ljudfil som ska starta i Itunes men då kom en ruta där det står.

Det går inte att spela upp filen pågrund av ett problem med ljudenheten.
Det finns eventuelt inte någon ljudenhet instalerad på datorn, ljudenheten används kanske av ett annat program, eller också fungerar inte ljudenheten som den ska.

Under den här texten kan jag välja på stäng eller webhjälp. Klickar jag på webbhjälp kommer jag hit. http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/C00D11BA

Jag får fortfarande ljud om jag spelar nått från youtube.

Av blueplay

Prövade att göra systemåterställning.
När den var klar fick jag upp ett fönster där det står.

Det går inte att läsa in filen eller sammansättningen sorttbls.nlp eller ett av dess beroenden.
Det går inte att hitta filen.

Googlar och letar så länge på det men behöver nog hjälp.
Börjar bli jobbigt detta.

Av blueplay

Prövade att avinstalera K-lite då försvan windowsmedia loggan sop icon på filmen och den var ett vitt blankt papper istället. Valde öppna med och windowsmediaplayer var inte ens med som förslag nu. Bara moviemaker och vlc. Mediaplayer ligger dock kvar på datan men tycks inte kunna öppna film.
Prövade att öppna med vlc och det fungerade men inget ljud.

När jag avinstalerade K-lite kom det tre varningsrutor om att det var ändringar i registret och att jag var rekomenderad att trycka på ok i dom olika rutorna så jag gjorde det.

Åh vad jobbigt det blev det här. Så nu är det troligen registerfel då. Nån som har nån idee på vad jag ska pröva nu?

Av blueplay
Skrivet av buddaz:

Windows 7 codec pack är enklare, bara installera, den fungerar till alla windows, vet ej varför den heter windows 7, installerar du det här codec så får du enbart ha den och ingen annan, sedan så fungerar det utmärkt till både x86 och x64, här kommer länken till programmet, http://www.windows7codecs.com/ , det är ingen media player om du nu tror det, utan enbart codec, med det här codec kan man få WMP12 att spela det mesta förutom "MOV" och "ALAC" som är "apple" format, ALAC= apple lossless som fungerar ihop med Itunes/Foobar2k där foobar behövs ett plugin för att hantera ALAC, medan MOV = spelas bäst med Quicktime, hoppas du förstår vad jag vill mena. Du behöver inte ställa in något med det här codec, krångligare än så är det inte, därför rekommenderar jag Windows 7 codec pack, för sådana som jag som inte orkar med alla tusentals media players, varför krångla när det finns en enkel lösning.

Jag skrev ju för ett litet tag sen att det fungerade. Datan sa till om att det fanns uppdateringar som jag instalerade. Men den klarade inte att instalera alla så man skulle spara och starta om. Tog ganska långtid och startade om tre eller fyra gånger och sen hade den instalerat nått som hette servicepac1.

Prövade att starta en film och nu är ljudet borta igen när jag försöker med någon media spelare. Att streama från nätet fungerar då är det ljud. Prövade att instalera windows7codec och det stod att det gick bra men fortfarande inget ljud.

Av blueplay
Skrivet av Joovel:

Alltså du borde kunna installera codec paket som k-lite och liknande för att sen kunna spela upp andra videoformat

Tackar. Det fungerade. Hittade k-lite och instalerade det första gången blev det skräp och andra med.Ljudet till itunes, mediaplayer och vlc lyckades jag få att försvinna.
Var så mycket rutor och knappar så jag fattade inte riktigt vad jag gjorde men nu funkar det som det ska.
K-lite föreslog att jag skulle ta bort nån ff... vad den nu hette filen för k_l-ite hade en likadan den installerade i stället. Jag valde att göra så. Hoppas inte det var dumt?

Har inte instalerat codec tidigare men vet sen innan att ibland när man ska kolla på en film så brukar det stå i windowsmediaplayer att det inte finns stöd för codec. Har alltid prövat med vlc och då brukar det ha fungerat. Annars har jag kastat filmen.

Nu borde det mesta fungera att spela eller?
Finns det fler codec jag borde skaffa också? Gärna en liten förklaring.
Det gick även att föra över till Armorsurf nu så det var bra.

Tack tack