Inlägg

Inlägg som Lordmarkus har skrivit i forumet
Av Lordmarkus
Skrivet av _MmattiasS_:

Vit 13" Macbook 2010. Satt en c2d i som gick upp i över 90c så fort något rörde sig på skärmen. Upplösningen var hemsk. Plasten under smälte och lossnade, plasten på skalen sprack vid gångjärnen vid skärmen, och vid laddar-uttaget. (Alla i skolan hade varsin, det hände på 9/10 datorer, så det var inget fel bara på min).

Detta är något jag känner igen allt för väl. Min gamla gymnasieskola tillsammans med resten av kommunen hade ett dator-projekt där alla eleverna fick en MacBook till låns. I princip alla datorjävlar gick sönder, underplasten smälte, skalet sprack etcetera. Saken var inte bättre av att jag satt hemma på en MacBook Pro med tusen gånger bättre byggkvalité eftersom de är gjorda i aluminium och inte badtoffleplast. När jag tog studenten hade de mage att be om nästan 4000 kr om jag ville behålla datorn (som var knappt 2 år men otroligt usel), plus att alla program skulle raderas. Jag vill minnas att vaktmästaren fick bära mig ur lokalen för jag skrattade så mycket åt dumheterna.

Sämsta köpet får nog var en Nokia 5300. Allt började bra men efter kanske 3-4 månader började högtalaren få spel, knapparna hänga sig och interfacet var allmänt anskrämligt. Dagen jag bytte ut fanskapet var en högtid må jag säga.