Inlägg

Inlägg som wzaa har skrivit i forumet
Av wzaa

Kanske en fråga @Laxpudding kan svara på

Av wzaa
Skrivet av Jonteeeh:

G-Sync är för nVida kort. G-Sync hjälper att ta bort tearing men då skärmen är 144hz så spelar det inte så mycket roll om det är G-Sync eller inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Hur menar du nu? Varför skulle de inte spela någon roll med G-Sync? Beror ju helt på vad han har för övriga komponenter och vad den klarar av att spela spelen på. T.ex om han lirar ett spel som är mycket krävande på höga inställningar och fps:en dippar så kan ju G-Sync hjälpa till en hel del att slippa tearing osv.

Av wzaa
Skrivet av Christhebalrog:

@wzaa:

Endast goda erfarenheter att tillägga till mina tidigare inlägg. Kan väl säga att jag inte längre håller på och byter "mode" hela tiden, t.ex. när jag spelar och så, utan kör på en och samma mode hela tiden (144 Hz med G-sync). Fortfarande ruggigt nöjd med mitt inköp.

Låter väldigt bra! Blir mer och mer sugen på denna skärmen...men ska försöka hålla mig till black friday och se ifall de dyker upp något bra erbjudande!

Av wzaa
Skrivet av halojoy:

Den där skärmen finns på INET också.
Men den är dyrare och ingen i lager: https://www.inet.se/produkt/2205490/acer-24-predator-xb241h

Jag vet inte hur mycket bra G-sync är.
Tror dock inte det är speciellt mycket.

G-Sync är väldigt bra beroende på vad man har för övriga komponenter och vad man spelar för spel.

Av wzaa
Skrivet av Laxpudding:

@wzaa: Ifall du merparten av tiden spelar spel som går 100+ fps är effekten av G-Sync inte någon självklar deal-breaker. Hoppas du G-Sync får du ett mycket bredare utbud att titta på där du också får det lättare att matcha budget och andra krav, likt passande anslutningar och liknande.

Skulle säga att med mitt 780ti som gpu så ligger jag runt 80-120fps på de mest krävande spel jag spelar just nu. Visst hade G-sync varit fint att ha i dessa fall men får tänka en extra gång ifall det är värt pengarna. Blir som du säger större utbud ifall man hoppar G-sync så får se vad jag gör.

Håller tummen att det visar sig något bra erbjudande nu på Black Friday!

Av wzaa
Skrivet av Laxpudding:

Utan G-Sync/adaptiv sync har man i det läget två val:

V-sync ON och då sjunker fps ned till närmaste jämn multipel av skärmens frekvens, det vill säga 144/2 = 72 fps och ryckigare grafik.
V-sync OFF och då får man fortfarande ut 100-120 fps men man får tearing/brutna linjer i bilden.
G-Sync ger i det läget 100-120 fps och Hz utan att det rycker och utan tearing. Man behåller flytet.

Effekten av G-Sync anses som tydligast när man kliver under 100 fps. Kör man spel på inställningar som ger kring 60 fps är skillnaden som allra störst för det är på de nivåerna som tearing och ryck märks av.

Mycket tack för den fina förklaringen, då förstår jag hur det fungerar. Kvarstår bara att hitta en skärm som är prisvärd för mitt ändamål = spel!

Av wzaa

@Kompressor @Christhebalrog

Nu när det gått en lång tid har ni något mer att flika in med angående skärmen, något mer positivt/negativt som dykt upp med tiden?

Jag är nämligen själv sugen på just denna skärm!

Av wzaa
Skrivet av hd_Jehu:

Ja, det stämmer. Men att dimpa ner lite då och då mot 100-120 fps utan G-Sync är ändå ingenting man upplever lagg av, enligt min egen erfarenhet. Skulle man däremot trilla ner mot 60-80 fps kanske det är mer värt med G-Sync som gör upplevelsen mer smooth. Mitt problem är att jag inte har kört något spel som orsakar så dålig framerate (typ 60-80) sen jag skaffade min G-Sync skärm och kan därför inte säga hur mycket tekniken förbättrar upplevelsen.

Ah okej då förstår jag. Låter ju rätt bra med just G-sync funktionen men synd bara att en skärm kostar så mycket. Hittar ingen lämplig heller för den delen.

Får hoppas det dyker upp något bra nu under black friday!

Av wzaa
Skrivet av hd_Jehu:

Huruvida G-Sync är värt eller inte beror nog mycket på datorn. Jag kör själv med G-Sync, men det är ingenting jag märker av eftersom jag i alla spel ändå ligger nära nog 144 fps.

Passar på att fråga dig då du förmodligen vet mer än mig om hur G-sync funkar. När är det G-sync går in och gör jobbet så att säga? Är det ifall gpu inte klarar av att köra spelet på den hz som skärmen använder sig utav? T.ex att skärmen är på 144Hz och man ligger runt 100-120fps så hjälper g-sync till att göra det mer smooth?

Av wzaa
Skrivet av Sweess:

XL2430T har utgått och ersatts av Zowie.
Hade d varit G-sync hade väl priset varit motiverat.
Om det nu gör ngn större skillnad att ha G-sync eller inte.
Alla de nyare skärmarna har ju alldeles för lite utgångar, inte DVI-D t.ex.

Jag känner själv att G-sync inte är aktuellt för mig då jag ändå inte spelar så krävande spel som gör att min fps sjunker ner till 60 eller mindre och vad jag hört så är det just då som G-sync kan vara bra att ha. (rätta mig om jag har fel)

Men som sagt, priset är lite väl högt så jag avvaktar tills black friday är på ingång och ser om det dyker upp någon bra skärm för rätt pris!

Av wzaa

Jag har en gopro 4 med touchskärm och har använt den i Thailand under några veckor både under och över vatten utan några problem. Har alltid haft skyddshuset på för säkerhet och knapparna som finns är väldigt enkla att använda.

Angående extra batterier vågade jag inte chansa att köpa via eBay så jag köpte 2 extra original batterier, mycket dyrare men kändes mer säkert. Antar att de inte medför nå större problem ifall man använder från t.ex eBay eller liknande.

Av wzaa
Skrivet av GooGeL:

Jag har en BenQ XL2430T.

Det är ju inga roliga färger eller betraktningsvinklar mot för en IPS skärm men, köpte den för att nå upp till 144Hz och knyck... och inte har det varit några direkta problem och inte heller kan jag vara missnöjd med mitt exemplar.

Enda jag inte kommer helt överens med är BenQ's program Display Pilot. Det är något små segt att bruka.

~3800:- som den listas för just nu, börjar vara lite i överkant kan man tycka iofs.

Antar att XL2430T och Zowie XL2430 är precis samma skärm.

Jag funderar också på en ny skärm och har kikat lite på den du har XL2430T. Jag har just nu en XL2420 120Hz men tänkte ha den som sekundär skärm då!

Tycker också 3790:- är lite väl mycket för den så hoppas de kommer något bra pris nu på black friday

Av wzaa
Skrivet av busvirre:

https://www.komplett.se/product/838080/datorutrustning/bildsk...
Har läst mycket bra om denna skärm. Vad tror ni? Sägs vara lika snabb som asus 2ms

Skickades från m.sweclockers.com

Säkert bra färger osv eftersom det är en IPS men jag personligen skulle inte valt den ifall man främst spelar. Jag tycker att du ska vänta och spara lite till pengar för att få en bra IPS skärm med rätt egenskaper för spel.

Av wzaa

Jag skulle säga att du endast behöver nytt grafikkort så kommer det fungera bättre!

Av wzaa

När jag fick min DXracer stol levererad från Maxgaming ringde posten killen mig mitt på dagen och frågade när jag kunde vara hemma. Sa att jag var hemma runt 19 tiden den kvällen och han svarade glatt att han kommer förbi då. Så antingen ringer dem dig i förväg eller när de är på plats

Av wzaa
Skrivet av griid:

varför köpa en Ferrari om man bara ska åka fram och tillbaka till en fotbollsträning?

En helt annan sak enligt mig, jag hade lätt köpt en Ferrari om jag hade haft för mycket pengar. Men när en dator för 40k gentemot 20k inte är sån superstor skillnad på så ser jag ingen anledning till att lägga de pengarna. Men det är min åsikt.

Skrivet av VideoyGTX:

@griid:
Åka med stil kanske ^^

Haha så sant!

Av wzaa
Skrivet av henxon:

ja datorn är helt ok, dock som jag nämnde i första posten så går den vidare till annan person så det blir en helt ny dator.
dock ska jag kanske försöka hala ut det lite, ett ti kort är väldigt lockande faktiskt

Haha ja ett 1080ti är även jag sugen på när det kommer! Men gällande ny dator så är det som tidigare nämnt bara att köra på det senaste gällande alla komponenter så blir det en grym dator. Den andra datorn @litenskit länkade är en grym dator, men jag personligen hade tagit billigare moderkort samt kanske processor.

Av wzaa
Skrivet av henxon:

givetvis måste den inte kosta 40k, utan det är bara taket. vill klämma ut så mycket prestanda det bara går på utbudet som finns.
så om nån del kostar 3k mer än en likasinnad men även är 40% bättre så är det värt det i mina ögon. mer så jag tänker

Då förstår jag, men som tidigare sagt så är din dator redan riktigt bra. Det enda jag skulle byta om jag vore du är GPU till ett 1080. Alternativt vänta till 1080ti

Av wzaa
Skrivet av henxon:

@wzaa: mestadels för att vi är flera som spelar på datorn och jag/vi vill ha den så maxad det går även till
nya spel som kommer framöver.

Du får en maxad dator för betydligt mindre än 40k om det endast är nya komponenter du behöver. Drog ihop en dator på inet lite snabbt för 17k med det senaste komponenterna såsom gpu, cpu osv.

Men har man pengar som man vill slänga iväg så absolut får man göra det, men jag tycker det är bortkastade pengar.

Av wzaa

Måste bara få fråga, varför lägga ner 40k på en dator som du mestadels spelar WoW på?