Inlägg

Inlägg som wargreymon har skrivit i forumet
Av wargreymon

Den största skillnaden med det här som tillverkare behöver ta i beaktning är att batteriet inte får vara fastlimmat. Samsung levererade ju nyss en sida där du kunde köpa delar och då kunde du inte köpa skärm och batteri separat, för de var ihop I made, helt galet.

Av wargreymon

Vad är det som drar ner prestandan med RayTracing egentligen? Är det ett problem med att RT-kärnorna är för få/dåliga/långsamma? Kan man lösa det med X antalet flera RT-kärnor? Eller kommer det alltid vara långsammare?

Av wargreymon

Om företaget sparkar dig för att du inte studerar för jobbet på din fritid så kanske det är lika bra, för det är inte ett företag man vill vara kvar på.

Har aldrig hört något liknande från någon man arbetat med i de 8-9 år man varit branschen. Däremot så när man anställer är det ju en fördel att man har passion och kanske gör någon typ av programmering eller så på fritiden. Men det handlar mer om att man ska tycka det man håller på med är roligt, vilket hjälper att man tycker det är kul att lära sig på jobbet.

Av wargreymon
Skrivet av Miska:

Oppo är redan ett märke, också dotterbolag till Honor, så lär nog inte bli det iaf..

Varför har folk fått för sig att Oppo och Honor tillhör samma? Honor bröts ut från Huawei. Vivo, Realme och Oppo med Oneplus som dotterbolag är under BBK Electronics.

Av wargreymon

OLED. Once you go true black, you can never go back.

EDIT: Varför hade jag inte detta som min slogan i tävlingen? >.<

Av wargreymon

Jisses mänska, trodde Måns hade dött!

Var inte så förtjust i godbiten, mest konsistensen, men var det det enda man blev bjuden på så fick de duga.

Av wargreymon

3060 finns ju som desktop och laptop, medan 2000-serien och innan så rapporteras väl allt på samma?
Så räknar man likadant har 3060 8,74% och ligger i toppen.

Skrivet av Söderbäck:

RTX 2060 ligger kvar på topp 5 av de vanligaste korten.
Undrar om RTX 4060 kan axla den rollen framöver

4060 laptop ökade ganska mycket med 0,49% i alla fall.

Av wargreymon
Skrivet av Niolator:

Okej, de verkar följa valutaförändringarna stenhårt.

Det är ju nästan som att företagen vill ha betalt i USD och inte random lands valutor. Detta var bra när vi hade en stark krona, men idag är det ruskigt tråkigt.

Av wargreymon
Skrivet av Niolator:

Visst är det så eftersom sänkningen till att börja med knappast berodde på att kronan blev starkare helt plötsligt. Den har varit uselt svag i minst två år.

#20028907

Nej, det vore ju konstigt

Av wargreymon

Din bank måste även ha stöd, så om folk ska kunna ge tips behöver du säga vad ditt kort är kopplat till för bank. Också bra att veta om du har iPhone eller Android.

Av wargreymon
Skrivet av medbor:

3899 är ju inte priset för majoriteten av korten dock

Och 4299:- är inte priset för majoriteten av 6700XT, men kände att det var lättast att ta lägsta vs lägsta.

Av wargreymon

Hmmm, kan ökningen på 5-7% ha med att USD/SEK har ökat med 5-7%, hmmmmm, stort mysterium här.

Av wargreymon
Skrivet av medbor:

😂
Jo såklart, men så här var det väl ändå inte riktigt då? Då gick ju många kort ner till halva efter något halvår och prestanda per krona ökade varje kvartal

Vi har ju haft några riktigt crappy år teknikmässigt senaste tiden, så reor/utförsäljning var ju betydligt bättre, och man får väl finna sig lite i tiden. Kollar man 6700XT vs 4060 så är det 14% mer prestanda (1080p prestandaindex) till 10% högre pris (4299:- vs 3899:-), helt ärligt borde 6700XT vara billigare för att vara en generation gammal, och då har vi inte ens tagit Nvidia vs AMD i beaktning.

Av wargreymon
Skrivet av medbor:

Nu krigar de ju ganska rakt mot 6700XT, valet blir då ganska enkelt om jag skulle rekommendera kort idag

Den här kommentaren är minst ett decennium gammal, det var då jag började sätta mig in lite i grafikkort och läsa recensioner och även då lät det "Men gamla generationen på rea är ju billigare prestanda!", och ja, det är väl klart, vem skulle vilja ha gamla generationen om den var strömtörstigare och dyrare?

Av wargreymon
Skrivet av Pepsin:

Samt enbart PCI-E X8 (stort problem för de som sitter på äldre system med enbart PCI-E v3)

Nu vet jag inte om detta kort gör något speciellt, men sist jag kollade något test på detta så klarade ett 2080Ti att köra på PCI-Express 2.0 x16/3.0 x8 utan större förluster, var någon enstaka procent beroende på spel, detta är klenare och borde således inte heller ha större förluster. Däremot PCI-Express 2.0 x8 kommer ha större problem, men kanske dags att uppgradera sin burk rent allmänt då

Av wargreymon
Skrivet av cosplay:

Betala för ny hårdvara som ger dig möjligheten att använda mjukvara för att fejka fps, nej tack.

Själv känner jag att DLSS3 är ett stora dragplåstret i hela denna generation. Har kört DLSS2 sedan jag köpte mitt 3080 när spelet haft stöd och det är väldigt få saker som varit något jag märkt och de flesta har blivit fixade med nyaste versioner.

Av wargreymon
Skrivet av jocke92:

Skulle säga att det är standard att man gör så.

Ah, måste vara andra företag som är dåliga med att skylta om det då. Visste inte om det från start och var inte intresserad av batteri tills säljaren förklarade det. Känns som vissa saker måste man lite av en slump upptäcka. Aja, det löste ju sig till slut!

Av wargreymon
Skrivet av Ninotramp:

Vad kostar en anläggning på 5, 10 eller 15 kWh i dagsläget med allt inkl bidrag och moms?

Känns som att folk som satt upp i SE3 i år får lägga om sin prognos till break even...

SE3, 10.1kWp: Pris solceller efter bidrag: 136536,40 om jag bara hade tagit paneler. Var från Januari.

Kan också lägga till att SeSol kör med en intressant sak när man tar batteri, eftersom man får 50% grönt bidrag för batteriinstallation men bara 20% på paneler, så lägger de växelriktaren på batteri-installationen och sedan blir solpanelerna som ett "tillval" eller vad man vill kalla det. Därför blev vårat batteri bara 32k extra i slutändan. Kör andra bolag med likadant?

Av wargreymon
Skrivet av Gustav-P:

Hur upplevde du SeSols offert.
Fick du specat exakt vilka paneler och inverter som skulle monteras och var det sedan dessa som monterades?

Anledningen att jag inte valde dem var för att de inte specificerade detta i min offert och när jag tog upp det inte kunde tänka sig göra det heller.
Undrar bara ifall de blivit bättre på detta senan jag pratade med dem förra sommaren (2022).
Jag valde annan leverantör än dem och har haft mina igång sedan mitten av Maj i år.

Tror jag läste ditt inlägg förut och kände inte att jag hade samma upplevelse.

Jag fick en exakt modell på mina paneler specade, jag valde en större modell för vi fick inte plats med 3 rader mindre men precis 2 rader av den större. Kanske därför? Kollade också att det var dessa som kom i lådan innan de monterade. Inverter/controller fick jag ett blad med lite olika modeller från Huawei, men inte just vilken jag skulle få, däremot kände jag att de var ganska likvärdiga och jag gissar att det var mer beroende på storlek på ens installation. Har inte kollat exakt vad jag fick, ser fint ut på väggen bakom en dörr

Av wargreymon

Vi hoppade på SeSol då de erbjöd att kolla takets skick (och man kunde avbryta kontraktet om det inte var bra nog), hade bäst pris med ett batteri och hittade inte att det skulle vara några problem med de kinesiska panelerna, Longi Solar 505W. 20 paneler, 10kW batteri, kan utökas till 15kW, men vi maxade vårat gröna avdrag för i år. 168.5k totalt.

Godkände offert 18e januari.
Beräknad leverans v16. Kom måndagen v17.
Beräknad montering v19. Gjordes slutet på v18.
Elinstallation 4-6 veckor efter montering. Gjordes tidigt v24, så strax under 6 veckor.
Så strax under 5 månader från SeSols sida, helt nöjd med det med allt man läst!
Har fått inlogg till app och konto, ser vettigt ut, ska bli kul att se om man kan ta ut data lite bättre.

Nu sitter vi och väntar till 13e Juli när Vattenfall ska komma och byta mätare, ska bli 5 dagar ersättning för förlorad produktion som jag fattat det då de "lovade" 15 arbetsdagar.