Inlägg

Inlägg som Vikingen_94 har skrivit i forumet
Av Vikingen_94
Skrivet av Chiefpiggum:

Jag beställde precis 5600x på Alina

Samma här

Av Vikingen_94
Skrivet av Erickey:

Mitt blev puttat från 7:e till 17:e nov. När har du bekräftad beställning?

Någon gång på förmiddagen dagen efter. Satsade på FE och kom sent på det så borde väl ha fattat att det var kört tidigare hehe

Av Vikingen_94

Jaha nu sköt komplett upp mitt 3080 tuf oc igen från 7 nov till 12 dec. Bara att satsa på AMD nu för min del

Av Vikingen_94

Någon som vet ifall 240hz läget funkar med flera skärmar inkopplade efter nya drivrutinerna från Nvidia? Sitter fortfarande och väntar på mitt rtx 3080 men vore kul att veta.

Av Vikingen_94

Har lagt en beställning på ett 3080 tuf oc. Planerar bygga ny dator med zen 3 och hade varit trevligt med en lite mindre låda. Hur mycket mellanrum mellan grafikkortet och PSU:n behövs egentligen? Funkar en mATX build med ett 2.7 slotskort?

Av Vikingen_94

Någon med ett nyare grafikkort som kan svara på om skärmen går att köra i 240 hz i 3440x1440 och 2560x1440 utan utsträckning till 32:9 för de spel som inte stöder 32:9?

Av Vikingen_94
Skrivet av KGB91:

Tveksamt. På en så stor skärm kommer man inte se en enskild död pixel i längden.

Skrivet av improwise:

Varför skulle en död pixel synas mindre på en stor skärm där pixlarna dessutom är större?

Skrivet av FL3JM:

Jag har också en död pixel på min, den sitter typ en decimeter från vänsterkanten och en decimeter från övre kanten, det är så långt bort åt sidan att jag inte bryr mig (inget man tänker på). Risken är att man får en skärm med fler döda pixlar om man byter, orka. Det är ändå 7,3 miljoner pixlar så chansen att en eller flera är paj är rätt hög.

Tack för inputen hörni, blir att jag behåller den. Hoppas zen 3 och nya grafikkorten finns att köpa hyfsat snart så den kan få leva upp till sin potential

Av Vikingen_94

Har haft min skärm hemma ett tag nu. Den har en död pixel en liten bit ut från högra kanten strax under medellinjen. Sitter på ett 980ti i väntan på att få tag på ett nytt kort så har inte kunnat testa adaptive sync tyvärr. Funderar på om det är värt besväret att byta ut den? Varit student till och med imorgon så fick den för 13 680 kr från Samsungs svenska hemsida. Om de inte tar det som garanati utan återköp och jag behöver köpa igen blir det ju förmodligen dyrare.

Av Vikingen_94

Så vad är bäst att göra nu då? Gå och ställa sig i kö på något AIB till msrp hos någon återförsäljare? Något av de korten som verkar sticka ut som bäst än så länge?

Av Vikingen_94

Går ju fortfarande inte ens att klicka köpa på Nvidias hemsida?

Av Vikingen_94

Klart det ska få lov att kosta lite att ligga på topp. Men problemet är ju också att det inte finns något vettigt kostnadseffektivt alternativ att uppgradera till då priset ökas lika mycket som prestandan hela tiden.

Av Vikingen_94

Påstås på reddit att det står i skärmens manual att det är tänkt att den ska flimmra i VRR-läget...

Av Vikingen_94
Skrivet av Dragnet:

Den är jättebra tycker jag som allround-skärm. Just nu har jag tre webbläsare uppe (med luft i mellan) samt Outlook delvis skymd till vänster.

Fyra webbläsare i bredd är inga problem. Excel trivs jättebra också. På min andra dator som nu har den gamla AOC 35" så ser det plötsligt lite smalt ut

https://i.imgur.com/fySrfrM.jpg

Härligt, låter lovande! Passar på att fråga några grejer till. Vad har du hunnit lira för spel på den och hur kändes dem? Hur tänker du kring avsaknaden av DP2.0 / HDMI2.1 inför framtiden? Hur känns bildkvaliteten jämfört med gamla skärmen?

Av Vikingen_94

Jag är lite nyfiken på hur skärmen är för användning till annat än gaming med. Är ute efter en skärm som är grym att spela på men även bra till att arbeta/plugga på. Någon användare som har lust att ge lite input på hur det känns att läsa text på skärmen längre stunder?

Av Vikingen_94

@BrottOchStraff:

Samma här, kul!

Av Vikingen_94

@BrottOchStraff:

Klippte ett med för 2.6k sek. Ska bli intressant att se vad det är som faktiskt dyker upp.

Av Vikingen_94

@BrottOchStraff:

Verkar vara utan kontroll dock?

Av Vikingen_94

@Efe:

Lyckades klippa en 55" C7:a i juni för 9 100 kr. Är nog det bästa klippet jag gjort

Av Vikingen_94
Skrivet av Elcentralen:

@Vikingen_94: varför det gamla abonnemangen är ju så som standarden skall vara. eller går vi tillbaka i tiden ? dom skall ju utveckla och gå framåt. dock förstår jag eu surf begränsningarna.

Jo det håller jag helt med om men detta är i alla fall ett steg i rätt riktning sett till hur det sett ut över senaste åren

Av Vikingen_94

Oj vad mycket salt i tråden, tycker det är bra att det går åt rätt håll. Finns det några bättre abonnemang på marknaden just nu? (nej det är inte intressant att höra om folk som sitter på gamla obegränsade abonnemang)