Inlägg

Inlägg som Djohnson har skrivit i forumet
Av Djohnson
Skrivet av Ibymafayhas:

Vanskligt i detta fall. Normalt så borde det vara "sista chansen" nu för XH95 men Sony har haft något problem som försenat X95J (släpps nästa vecka i 65") så möjligt den fortfarande tillverkades till nyligen och kommer fortsätta vara i lager. Kollar man på Prisjakt så såldes reades förra årets modell ut för sista gången i September.

Frågan du får ställa dig, är det värt att chansa på att tjäna 1-2k extra mot att behöva vänta 12 månader för samma pris för nästa års modell?

Tack för svaret! Jag vände om lite till och knappade hem en 65” Q90T som fyndvara från Netonnet för 10k. Kändes för bra för att säga nej till. Blir att granska skärmen hårt när den anländer så att allt ser okej ut.

Eftersom det blev ett spontant köp har jag inte läst på allt för mycket om Q90T, men jag har förstått det som att den är likvärdig XH95? Kändes värt för 3000 mindre.

Av Djohnson

Jag har bestämt mig för att höja budgeten och slå till på en 65” XH95. Hifi-klubben har den just nu nedsatt till 12 900. Jag behöver inte tvn förrän i början på november. Ni som har lite mer erfarenhet av tv-köp, hade ni haft is i magen? Kan man förvänta sig ytterligare rabatt på 2020-modeller eller det är de sista som är kvar nu?

Plan b är att plocka en XH90, men jag tyckte det var stor skillnad på ljusstyrkan på modellerna och jag kommer ha mycket ljusinsläpp.

En annan fråga: någon som har erfarenhet av XH90/95 och samspel med en LG soundbar? Fick en SP8YA till ett bra pris och funderar på om den kommer fungera bra eller om jag ska tänka om (Sony soundbar istället?)

Tack på förhand!

Av Djohnson
Skrivet av Creutz:

Du kan kolla in denna också, ska vara en riktigt fin soundbar till den.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5264600

Den ser bra ut! Hittar inte så mycket recensioner dock. Någon som har erfarenhet?

Hittade nu, googlade dåligt bara. Får se om jag slår till. Den ser bättre ut än TCL-tvn i alla fall.

Av Djohnson

Är ute efter en tv (helst 65”) + ljudsystem för under 10 000. Vet att det inte direkt blir en OLED med den budgeten, och jag ska väl inte påstå att jag är allt för petig med bildkvaliteten, men jag vill ändå ha så bra bild som möjligt för pengarna. Har nu kikat in TCL 65" 65C815 för 8990:-, som verkar ha prisvärd bild och där en helt okej soundbar ingår i tvn. Två flugor i en smäll tänker jag.

Är det ett okej val för en allround tv? Kommer stå i ett ganska ljust rum och användas till spel, sport och film.

Av Djohnson

Sorry för dubbelpost, men har nu fixat en kundvagn på Komplett och tänkte bara checka med er om ni vet något jag borde tänka på? Behöver jag något mer (sladdar osv)? Har en HDMI-sladd redan och jag antar att den fixar både ljud och bild. Behöver jag 16 gig ram eller räcker 8 till det jag tänkt göra? (photoshop, film tittande etc)

Jätte tacksam för all hjälp jag har fått hittills:)

EDIT: glömde länka kundvagnen.. haha

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=114690...

Av Djohnson
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Det beror på vad du menar, de är ju kompatibla med varandra men vad hade tu tänkt göra då? strema film?

Du kan använda en "Smart-TV" Men skälva programvaran i den "Smart-TV" motsvarar mer eller mindre en "Apple TV" så du kör antingen eller.

Nja, det vet jag inte. Nu när jag tänker efter kanske Apple TV inte behövs i med att jag kommer ha datorn kopplad till TVn hela tiden. Hela idén med Apple TV är väl egentligen att man kan koppla sin mac dator till den trådlöst, men det behöver ju inte jag. Har som sagt inte tänkt igenom detta så mycket innan, mest en idé jag fick.

Tror ni den här TVn blir bra?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=745643

Av Djohnson

Jo jag har tänkt att köpa en iPad mini också, kan jag då använda den i samband med Apple TV? I så fall kanske det är värt det. Hur funkar funktionerna i Smart TV tillsammans med Apple TV?

Av Djohnson

Mediadator?

Tjena!

Har haft tankar på att köpa en dator som jag kopplar till en tv och endast använder i soffan. Jag vill ha Mac OS på den, och är inte sugen på att bygga en dator själv, så då återstår Apples datorer. Min tanke är då den nya Mac Mini. Jag vill kunna surfa, redigera lite foto (PS, Lightroom t.ex.) och kolla mycket på film. Tror ni det hade funkat med en Apple Magic Trackpad samt Apple Wireless Keyboard i soffan?

Vilken TV rekommenderar ni i så fall? Hade tänkt mig runt 5000 och gillar överlag Samsungs produkter, har de någon bra TV i den prisklassen? Behöver jag köpa en Apple TV eller räcker det med en Smart TV? Vad blir det för skillnad?

Någon som överlag har erfarenhet av en sådan här setup?

Tack på förhand!