Inlägg

Inlägg som grönbladh har skrivit i forumet
Av grönbladh

Jag har precis upptäckt de smarta prylarna. Antingen är de inte så smarta som utlovat, eller är det jag som är för dum. 😁

Hur som så var det enda jag var ute efter att viss belysning skulle tändas och släckas på angiven tid. Funktionen "vid solnedgång" är oerhört smidig för att slippa krypa bakom soffan eller ute i rabatten och ändra timers en gång i vecka när dagarna blir längre eller kortare!

Några talande kylskåp, eller för den delen att prata med elektronisk utrustning alls, är inget för mig.

Av grönbladh

För mig finns bara en upplösning, 1080p. Sen är det så mycket ögongodis som möjligt med minst 60 fps, gärna 100.

Av grönbladh
Av grönbladh
Skrivet av immutable:

Produkt: Powercolor Radeon RX 6650 XT Fighter
Länk: https://www.amazon.se/gp/product/B09ZVP9XYC
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7944808
Pris: 2822kr

Det står att det skickas från UK och att avgifter "kan" läggas till, så kontrollera om det läggs på moms och/eller tull innan ni slutför köpet!

Av grönbladh

Om man enkelt kan välja "uppskalning: på" någonstans utan att behöva förstå/bry sig om hur det fungerar och man automagiskt får ett bra resultat så är det väl kanonbra. Om det underlättar för utvecklare som bara behöver göra en implementation så är det ännu bättre.

Lite off topic:
Jag blir så trött på det här med uppskalning hit och uppskalning dit.. För mig som har en 1080p-skärm är det inte mycket nytta med det.

Av grönbladh
Skrivet av SVclocker:

Vart är våran röst som inte bär på headsets utan vanliga hörlurar?

Och vi som inte använder något på huvudet alls? Jag har sedan ett halvår helt gått över till högtalare. Saknar inte alls mitt gamla Logitech G-nånting!

Av grönbladh

Köpte ett RX 6900 XT i somras, så 3 år gammalt (sen release). Innan dess ett 1660 Super i 2,5 år.

Av grönbladh

Jag använder själv inga appleprodukter så måste fråga:
Är det svårt/omöjligt att installera en app utanför app store? På mina androider och windows laddar jag bara ner en apk/exe. Inga problem alls.

Om sideloading inte är blockerat är det väl busenkelt att erbjuda en egen butik (som epic/steam) och/eller fristående appar direkt från utvecklaren (som förr när man hämtade winzip från en sida, winamp från en annan)?

Så länge man erbjuder sin app genom app store/steam/epic får man självklart räkna med att behöva följa reglerna och ge upp en del av inkomsten till plattformen. Vill man stå för det bakomliggande själv (bandbredd för nedladdningar, betalningssystem, multiplayerservrar, support mm) ska man lika självklart inte ge ett öre till TELEFONTILLVERKAREN apple eller OPERATIVSYSTEMUTVECKLAREN microsoft.

Av grönbladh

TNT2 Ultra var mitt första löst köpta grafikkort. Ersattes av Geforce 2 GTS 64MB(!!). Kostade en tusenlapp mer än 32MB-versionen men hängde med nästan ett år längre än kompisens som snålade 🙂
Sedan var det ATi och Radeon 9700 Pro följt av 9800 och 1900 XTX under några år. På tiden Catalyst driver var "the shit"..

Av grönbladh
Skrivet av KennethMolund:

Nya artister ska inte ha ett öre mer!

Mer än vem?
Jag tycker att en spelning = en spelning, oavsett innehåll och artist. Så världens mest spelade artist ska få exakt samma summa per uppspelning som vilken okänd artist som helst som lägger upp sin första låt. Givetvis genererar då en miljard uppspelningar en större summa än 100 uppspelningar.

Jag har ingen insikt i Spotifys ekonomi men det är möjligt att de kan minska sin del av intäkterna (läs lägre löner/bonusar/aktieutdelning) men att den största skillnaden för artisterna vore om skivbolagen fick behålla en betydligt mindre del än vad de gör.

Av grönbladh

Jag köpte min första brännare -97. En scsi av märke jag inte minns. Kostade över 3000 kronor inkl scsi-kort. Bytte senare till Yamaha F1. Det var den bästa brännare jag haft.

Idag har jag två gamla interna enheter (lg och/eller samsung) i ett chassi jag inte använder och en extern samsung jag använde senast för sådär 5 år sedan.

Jag hade bäst erfarenhet av Kodak Gold-skivor. Gick inte att bränna så fort, kanske 4-8X, men funkade alltid i gamla cd-spelare som annars hade problem med brända skivor!

Av grönbladh
Skrivet av napahlm:

Tre strömkontakter? Måste alla kopplas? Funderar på ifall det finns tre på mitt SF600 nätagg, och om det orkar driva kortet?

SF600 har två. Jag kör med splitter på den ena till mitt 6900xt.
Det blev för varmt och högljutt i mitt chassi, men nätaggregatet klarar det. Nu kör jag undervoltat och nedklockat för värmens skull..

Av grönbladh

Jag tycker att lika intressant som resultatet med prestandaskillnaden mellan 8 och 12GB vram är HUR spelen hanterar minnesbristen. Diablo 4 och Jedi survivor, som bevisligen vill ha mer än 8GB, fungerar trots allt bra. Hogwarts Legacy däremot kraschar. Spelmotorn/utvecklarna kan uppenbarligen påverka hur ett spel uppför sig under sämre än optimala förhållanden. Det är något jag tycker är värt att notera.

Nu har jag bara läst två sidor kommentarer så har någon annan lyft det här har jag missat det..

Av grönbladh
Skrivet av Durkadur:

Som du säger begränsar gammal hårdvara spel. Emulering är ingen perfekt lösning men nog den bästa om man nu vill göra äldre spel tillgängliga för fler personer. Visst är det trist att inte kunna spela ett gammalt spel på rätt hårdvara och med tidsenlig handkontroll men det är ändå bättre än ingenting. De flesta emulatorer är bra att hålla sig på rätt sida av lagen och är också open source.

Problemet är hur spelare ska få tag på ROMs lagligt. Det är synd då ROM's skulle kunna säljas på Steam/GOG/Epic eller liknande. Men gissningsvis handlar det om att i många fall det är oklart vem som är rättighetsägare och hur gör man med licenser som gått ut? Om jag vill köpa Superman 64 som är 24 år gammalt - hur ska intäkterna fördelas? Både utvecklaren och utgivaren har gått i konkurs. DC äger licensen för Superman men den har säkerligen gått ut för det spelet och det är inte säkert att de vill förnya den. Nintendo är ursprungliga ägaren av plattformen men de lär inte vara intresserade av ROM's då de mest är intresserade av att sälja spel igen exklusivt till sin egna plattform genom eShop eller Nintendo Switch Online prenumeration. Dock lär de aldrig kunna erbjuda annat än en bråkdel av gamla spel.

Så det är inte möjligt att sälja ROM's och det är olagligt att ladda ner dem från icke sanktionerade källor. Det bästa sättet är fortfarande att hitta original hårdvara och spel, men dessa blir bara färre för vart år. Jag kan tyvärr inte se nån ljus framtid för äldre spel.

Den enklaste lösningen är väl att efter X år sedan release eller efter spelet slutade säljas aktivt försvinner alla rättighetsskydd som hindrar fri användning och spridning på internet.
Jag tycker det skulle gälla alla verk (film, musik, böcker) efter ett par decennier, men det kan vi diskutera någon annan gång 🙂

Av grönbladh

Datorchassi köper jag med utseende som en parameter i valet av produkt, tillsammans med pris och funktion. Övriga komponenter och kringutrustning är design i princip oviktig och pris, prestanda, ljudnivå, komfort/ergonomi avgör.

Av grönbladh

Min telefon är 2020 års modell men den är ny då jag inte köpt den förrän i vintras.

Av grönbladh
Skrivet av Tom76:

Absolut. Jag hade själv turen att hitta ett väl omhändertaget 6800 XT Pulse förra sommaren. Kommer inte ihåg om jag gav 4500 eller 5000 för kortet men är i vilket fall mycket nöjd med det.

Förra sommaren? Då är det ju gammalt nu och du borde uppgradera. Jag kan rädda dig från ditt numera åldersdigna 6800 xt för 4000 riksdaler! 😉

Av grönbladh
Skrivet av Tom76:

Är det nytt du tittar efter och vad är rimligt pris? MBA är väl det minsta 6800xt? Mitt 6800xt Pulse är inte så stort heller (relativt andra 6800xt då). Strax över 300mm.

Begagnat. Då finns det en liiten chans att hitta något för högst 5k iaf.

Av grönbladh

Jag valde "Nej, väntar på nästa generation" men sanningen är att jag letar efter föregående generations AMD-kort. Ett 6800/xt som inte är för stort och har rimligt pris är svårt att få tag på...

Av grönbladh
Skrivet av Aloysius:

För mig står det 50 kr både på webb och app. Vissa är tydligare finare kunder än andra. Fnys!

Eller sämre och måste därför uppmuntras mer för att göra av med våra pengar? #Smålänning 🙂