Inlägg

Inlägg som Obligatorisk har skrivit i forumet
Av Obligatorisk

Har ni höger och vänster kabinett eller är det gemensamt? Sistnämnda är inte den optimala lösningen hur som helst.

Men snyggt bygge hur som helst.

Av Obligatorisk

Har du tagit loss kylaren från processorn? I så fall måste du applicera ny, fin värmeledningspasta. Om du inte tagit bort kylaren - gör det. Skruva loss fläkten så att det bara är metallbiten, och skölj den i handfatet. Torka rent och sätt tillbaka, och glöm inte pastan. Mycket, mycket lite behövs.

Av Obligatorisk
Skrivet av hoski:

Klart de kan gå sönder. Förr eller senare blir plast- och gummimaterialen gamla och ger upp på ett eller annat sätt.

På 50 år kanske. Aldrig varit med om ett tangentbord som gått sönder. Varken från 70-, 80- eller 90-talet.

Av Obligatorisk

Tangentbord över huvud taget kan väl aldrig någonsin gå sönder (så länge man undviker att applicera t ex sand eller vätska i det), rubber dome eller mekaniskt. De enda fel jag upplevt har varit att kontrollerkretsen gått sönder, och det kan hända oavsett tangentbordstyp.

Av Obligatorisk

Var bor du?

Av Obligatorisk
Skrivet av pa1983:

Sket nog inte i jumpern. Multipliceraren är samma för 180Mhz varianten som 200Mhz. Vittsen med Overdrive processorerna var delvis att får till multipliceraren moderkortet ofta inste tödjer så dom var redan låsta till rätt multiplicerare internt och därmed lyssanr dom inte på moderkortet. 180Mhz varianten ska gå i 60Mhz systembus medans 200Mhz går i 66Mhz, 3x66 = 200Mhz och 3x60 = 180Mhz. Systembussen får man dock ställa själv så klart för att den ska gå i rätt frekvens.

Så ja du jumprade garanterat bussen fel. Sedan gick många 166 och 180Mhz pentium i 200. Var rätt vanligt vill jag minnas med 166 som var slipade och omärkta till 180 eller 200Mhz och sedan sålda med högre vinstmarginal. Mycket buffel och båg på den tiden.

Intressant! Jo, det var nog så att busshastigheten var inställd på 66 hela tiden. Det var multiplikatorn som ignorerades. Jag uppgraderade från en P1 166 som antagligen hade 66 MHz buss. Hastighetesskillnaden var väldigt märkbar tyckte jag. Lite kul att 34 MHz kunde göra en sådan skillnad. I dag märker jag inte skillnad på en 1 GHz-höjning.

Av Obligatorisk

Intel Pentium Anniversary Edition är ett bra val för den där hårdvaran och de där spelen. I fall du inte köpt det ännu - 700W nätagg är overkill; 400 räcker gott och väl.

Av Obligatorisk

Ditt grafikkort är antagligen för gammalt för att kunna sammarbeta med den integrerade gpu:n.

Av Obligatorisk
Skrivet av MarreKarlssson:

Tjenare! Det börjar bli dags för ett nytt tangentbord, har inte tänkt att lägga alltför mycket pengar, runt 700 max.
Cherry Mx Red

Har kollat in Qpad mk-50 men vet inte hur bra det är emot t ex corsair k65. Vilket är det bästa enligt er? (inte av bara dessa två modeller).
Hade varit trevligt med handledsstöd, men det kanske man kan fixa efteråt.

Corsair K-65 är verkligen att rekommendera. Oerhört skönt, billigt och med röda switchar. Väldigt annorlunda design dessutom, vilket ju är kul.

Av Obligatorisk

Det ser ut som att någon smält nätverkskontakten när de försökt löda fast dc-kontakten. Det är även den du har ringat in. Använder du inte nätverkskabel så är det väl i princip bara att bända bort det som återstår av porten. Det är antagligen någon eller några pinnar i den som har tryckts ihop och därmed kortslutits, vilket hindrar datorn från att starta. River du bort allt det så försvinner även kortslutningen, och datorn kanske kan fungera igen.

Av Obligatorisk

Jag hade en Pentium Overdrive till socket 7 som var menad att gå i 180 MHz, men den gick alltid (helt stabilt) i 200 av någon anledning (den struntade i jumper-inställningarna på moderkortet).

Fläkten var samma som på din, och den hade en oerhörd ljudnivå, dessutom ett riktigt irriterande ljud. Hemsk kylare!

Av Obligatorisk
Skrivet av Meantek:

En riktigt fet Dell Dimension XPS R450 var det, Pentium II på 450 vilda MHz, 128MB SDRAM, Riva TNT, Turtle Beach-ljudkort och en Maxtordisk på massiva 16GB. Och en Zipdrive. Till det en 17" jonkanon med åtskilliga pixlar.

"Alla" hade exakt den där datorn runt 1998 och framåt. Den måste ha "sålt" helt otroligt bra via hempc-grejen.

Av Obligatorisk
Skrivet av Trixaan:

Vad är största skillnaden på AMD och Intels CPU:er? Känns som alla är mer år Intel hållet

Intels prollar drar mindre ström än AMD:s motsvarigheter, vilket innebär mindre hetta och därmed krävs inte lika mycket kylning.

Vilket i allmänhet resulterar i lägre ljudnivå. Vilket ju är trevligt. Det trevligaste i en dator rent av, åtminstone enligt mig.

Av Obligatorisk
Skrivet av Thornblom:

Ja, men... Jag har nätkabeln till amerikanska SNESet. Denna omvandlare sitter i en nätkontaktsadapter. Originalnätkabeln används alltså.

Oops, missade detta. Ja, då kommer det att fungera. En transformator från väggens 230V till SNES-adapterns 110V. Jepp.

Billigare vore att gå till loppis och köpa en 9V AC-adapter för fen femma, klippa av sladden på båda, och sätta den från SNES-adaptern på den nya. Nu har du bara en klump, och inga dyra inköp behöver göras.

Eftersom det är AC behöver du inte bry dig om polaritet på kabeln, bara at tvinna ihop och tejpa för. Eller använda krympslang om man vill vara fancy.

Av Obligatorisk

Det kommer troligtvis inte att fungera. Jag vill minnas att Super Famicom och amerikanska SNES inte har samma plugg, och att den sistnämnda använder en helt egen typ som inte finns på någon annan AC-adapter än den rätta. Du måste antingen byta denna via SNES:ens moderkort, eller skaffa en sladd som faktiskt har rätt plugg. Denna påstår sig funka på båda, vilket inte stämmer, så vida den inte har två olika pluggar.

Av Obligatorisk

Låt de sitta kvar, de är inte i närheten av lika kritiska som GPU:n.

Av Obligatorisk

Vad är det för spel du syftar på? Gamla 80-90-talsspel i originalkartonger? Jag tror inte att många skulle vara intresserade av att se spel och nyutgåvor i dvd-fordral från 2000-talet och uppåt.

De flesta är ju bara intresserade av konsolspel, sådant lockar ju alltid. Speciellt lite äldre grejer (men inte för gamla typ Atari och sånt).

Av Obligatorisk
Skrivet av ROCCCA:

http://i.imgur.com/YjHIQu6.jpg

Beställde denna som var avsedd till detta . Jag ska inte glömma kylpasta . liten mängd . ett ris korn till vanlig cpu . Så jag tar väl ett halvt ris korn . När jag tittar i olika videos om detta så tycker jag dom tar extremt mycket .

En fjärdedels riskorn skulle vara bättre. För så här små applikationer är ett halvt riskorn alldeles för mycket. Värmeledningspastan ska inte skapa ett "lager", utan endast fylla i de mikroskopiska "hål" som finns i de icke-perfekta ytorna.

Av Obligatorisk
Skrivet av janee:

Så du menar att TS skall stänga av installationen vid Steg 5: som denna guide visar och sedan montera SSDn i den andra datorn http://windowshjalp.se/?page_id=34

Eller är det vid Steg 16: som TS skall stänga av installationen?

Stäng av och plocka ur disken vid steg 16 - låt inte datorn starta om sig. Bra tydlig info, där.

Av Obligatorisk

När du installerar Windows via en annan dator måste du stänga av efter första delmomentet, alltså när den packar upp Windows-filer och dylikt. Den kommer efter det säga att datorn kommer att startas om... då ska du stänga av i stället och flytta hårddisken till den bärbara datorn i stället och låta installationen fortsätta i den. Funkar varje gång.