Inlägg

Inlägg som Necrophor har skrivit i forumet
Av Necrophor

Rätt underskattat band som hängt med rätt länge, så lite strålkastare på dem en söndag som denna \m/

Av Necrophor

Fredag får bjuda på en myriad av olika saker, vissa bättre än andra och vi börjar med ännu en ny låt från Pain. Får lov att säga att det låter mörkare och skitigare än på länge, kan bli ett givet köp detta \m/

Evergrey fortsätter att leverera hög kvalité, men låter liiiite för radiovänligt för egen smak än så länge.

Har rätt dålig koll på Mob Rules får jag lov att erkänna, men en cover från deras kommande compilation-platta.

Och avslutar med lite nytt från Kerry King som släpper nytt nån gång i mitten av maj. Låter fortsatt väldigt mycket Slayer, även om tempot är väldigt lågt i just denna. Vokala delen är tekniskt riktigt bra, men saknar det "vilda" och mer "okontrollerade" Arya lyckades förmedla. Så en väldigt mer putsad variant av Slayer...

Av Necrophor

Kör en dubbel-mitt-i-veckan \m/ Först ut är nytt material från Orden Ogan, låter ungefär som man kan förvänta sig.

Sen får jag lov att säga att Meaningless av The Bleak Picture har gått varm, den tycks växa mer och mer för varje genomlyssning och det är sällan jag fastnar så här mycket för ett enmansprojekt, ingen input är oftast negativt när man skapar då man lätt fastnar i sina egna spår.

Av Necrophor
Skrivet av TotalF:

Såg färdigt Onimusha på Netflix igårkväll - åtta avsnitt lång anime(?) om samuraj/samurajer på uppdrag med övernaturliga grejer i görningen. Välproducerat, bra karaktärer, snygga fightingscener osv.

Om du uppskattade Ninja Scroll så kommer du mest troligt att gilla det här.

Passar på att reka Blue Eye Samurai när jag ändå håller på.

Denna bockar och tackar jag för, Ninja Scroll var/är en av mina absoluta favoriter

Av Necrophor

Tror, som en del andra, att det har att göra med kvalité på spelen som kommer. Vet att jag alltid återkommer till t ex Dawn Of War serien om jag vill spela ett rts/rtt... eller Space Marine om jag vill ha lite fps-aktigt spel. Nu görs det ju mer med avsikten att tjäna så mycket pengar som möjligt istället för att faktiskt komma med en bra "produkt".

Tror det senaste spelet jag lade ned x antal timmar på var Endless Sky som skapades av en enda person om jag inte minns helt fel, det hade en old-school känsla över sig och man var inte "held by the hand"... lite som Elite och Elite 2 när de kom

Av Necrophor
Skrivet av Edin_II:

Tror också det är rätt att se de två filmerna plus den kommande trean som en komplett berättelse, men där finns risken att de kanske gör "för mycket" med Messiah för att knyta ihop säcken och då kan det bli lite stökigt. Men det återstår att se.

Hade gärna sett 2000-2003 miniserierna senare för att jämföra.

De hade inte i närheten av denna budget, men jag gillade dem båda och man märker att det finns tydliga likheter med ett par olika scener. Så de är absolut värda att se Men jag stör mig fortfarande på att de fokuserade så pass lite och hackigt på konflikten med Harkonnen och alldeles för mycket på "ökenvandring", "byggandet" kunde de ha lämnat åt ettan där man började växla upp med konflikterna och jag hoppas innerligt det avspeglar sig i trean som är en "all out war" del. Sedan tar ju Children Of Dune över mer eller mindre och sedan hoppar man extremt långt fram i tiden har jag för mig

Av Necrophor

Dune: Part 2
7/10

Får hålla med @Edin_II i mångt och mycket i tidigare inlägg, men ger lite minus för vad de valt att fokusera och lägga tiden på, det kunde man gett åt konflikten med Harkonnen istället. Så precis som med ettan får den ett lite "svalare" betyg som fristående och får först ett slutgiltigt betyg efter att del 3 (Dune: Messiah) knyter ihop storyn om Paul.

Lyckas de bra med den tror jag betyget för en trilogi höjs till runt en 8:a och denna kommer betraktas som "the definitive trilogy about Dune" under väldigt många många år.

Tips till Er som gillar Dune och ännu inte sett den kan jag rekommendera mini-serien Children Of Dune från 2003/2004. Minnet sviktar lite men det kan vara fortsättningen på Dune 2000 som också var en mini-serie men mer handlar om det filmerna tar upp där Children Of Dune är mer fortsättningen på Messiah.

Av Necrophor

Barry
Hbo Max

Drog mig länge för att påbörja denna då "upplägget" lät rätt meh i mina öron. Börjar ganska segt och tämligen ointressant...... MEN ju längre serien går desto bättre blir den och man upptäcker att det "ointressanta" i början spelade en ganska stor roll. Bill Hader är extremt underskattad måste jag tillstå efter att ha sett denna. Både som skådis och "skapare". Extremt genomtänkt med väldigt mycket detaljer och extremt mycket karaktärsfokuserad.

Orkar man ge det en första säsong skulle jag definitivt rekommendera denna väldigt mörka serie med mörka, komiska inslag.

Av Necrophor
Skrivet av Packe:

Köpte Audioengine A2+, är dock besviken på ljudet. Avsaknad av bas (knappt någon alls) och strul med Bluetooth-anslutningen till telefonen gör att jag kommer lämna tillbaka dem. Perfekt formfaktor dock!

Som alltid när det kommer till detta skulle jag rekommendera Audio Pro T14/A26 (om du hittar begagnade) eller A28. Men kontra A2+ kanske de är lite för stora.

Damn, såg att de låg ganska högt i pris nu också, men vet att T14/A26 kom på rea rätt ofta för nästan halva priset när de var den senaste generationen.

Av Necrophor

Om jag inte missminner mig helt hade vi en drickskultur även här i Sverige för x antal år sedan (Ja, vi går tillbaka långt nu) men sedan kom någon förändring där "dricksen bakades in i priserna" så att säga.

Att detta gissel nu har gjort sin återkomst är, enligt mig, helt vansinne. I Sverige har servitörer en lön de kan leva på och vi skall definitivt sluta följa skit från USA, då det utan tvekan är ett resultat av att dricksande i det landet har fått mycket uppmärksamhet i Svensk media/sociala medier på "senaste tiden".

I Usa har det ju även gått så långt att automatiska maskiner ger alternativ att ge dricks, det är helt sinnesrubbat.

Av Necrophor
Skrivet av Edin_II:

Och så slutade det oavgjort!

Ännu ett galet möte

Men var inte lite förbannad över hur idiotisk Bissaka var som glidtacklar i eget straffområde. Dock borde väl Liverpool ha avslutat matchen i första halvlek redan om man skall ha handen på hjärtat

Av Necrophor

Absolut enklast utan extra kostnad;

Installera plex server på datorn.
Välj vilka mappar den ska "scanna och inkludera".
Installera plex på tv.
Starta Plex på tv'n och se på vad du vill som du lagt i mapparna du valde att scanna i tidigare skede.
Använd fjärrkontrollen till tv'n för att navigera i plex.

Ja, datorn måste vara igång och ha Plex Server aktivt medan du streamar.

Av Necrophor

Undrade först; va fan, existerar dessa fortfarande!?! Men detta är inte det amerikanska Tungsten utan ett relativt ny projekt av svenskar

Av Necrophor

3 Body Problem
Netflix

Gillade att den inte gav bort hela handlingen i första avsnittet, vilket serier idag har en tendens att göra. Välgjord och genomtänkt, men något ojämn till och från gällande just pacingen. Men klart något att rekommendera \m/

Av Necrophor

Är i normala fall inget större fan av remasters etc då material och sound speglar "tiden" det spelades in i... men får nog ta och göra ett undantag här. Verkar som hela deras katalog blir/är remastrat och det låter faktiskt grymt trevligt \m/

Av Necrophor
Skrivet av Rouge of Darkness:

Upplever också usb-c som en sämre kontakt än föregångaren micro-usb.

har hittills gjort av med mer sladdar på 2-3 år sen jag började använda usb-c på telefonen. än jag gjorde på 10 år med micro-usb.

usb-c och samma fel varje gång, de blir dåliga vid övergången från kabel till usb-c kontakten minsta skav och kabeln ger upp direkt.

Har haft ett par kablar som gett upp på detta vis, oftast blir de stela eller där sladden "böjs" en aning vid/innan kontakten.... men då pratar vi också om kablar från biltema för 39:- och skulle väl räkna med att hållbarheten varit ungefär ett år på dem.

Edit:
Så inget negativt om usb-c, det är helt sjukt bra att ha EN standard för laddning av mobila enheter etc.

Av Necrophor

Det finns hyllningar och det finns hyllningar... och sedan Finns Nanowar

Av Necrophor

Melodisk Doom/Death av ett finskt enmansprojekt \m/ Men inte "klassisk finsk stil" utan tycker mig höra rätt tydliga influenser från en viss Hypocrisy period. Men allt som allt en väldigt trevlig upplevelse och lite skitigare ljud (inte det digitala skräpet) tycker jag bidrar riktigt positivt till helhetsbilden.

Av Necrophor

Om man vill ha en större extra-tv så finns denna 70" för 7.990:- (medlemspris)

https://www.webhallen.com/se/product/364163-Philips-70-70PUS8108-4K-Ambilight-LED-Smart-TV

Ingen toppmodell direkt, men inte heller deras lägsta budgetvariant heller inom LED

Edit:

Även en 55" variant av deras The One finns för 6.990:- (medlemspris)
https://www.webhallen.com/se/product/360176-Philips-55-55PUS8548-4K-LED-60-Hz-Ambilight

Edit 2:
Deras 8-serie borde väl vara mellansegment av något slag har jag för mig, om man räknar bort Oled dvs.
Har för mig att det går 7-serie -> 8-serie -> 9-serie

Av Necrophor
Skrivet av corvettens:

Försökte på alla vis o blev lite otålig så jag drog upp volymen på musiken, och låg förstås o lyssnade med örat mot basporten på subwoofern och drog upp och ned volymen även på denna. Precis som du sa Necrophor, när jag höjde volymen till en sisådär
tre fjärdelar på level draget så hör jag basen, men när man sänker för mycket så är det ej hörbart.

Det ska ni andra också veta ( de få amatörer likt mig själv ) att basen ur en dylik baslåda ej är särskilt tydligt på låg
volym och när musiken i övrigt ej är extrem i basen, för i de fallen så sköter frontarna själv om detta.

Jaja, skulle vilja ha lite mera tryck utan att behöva höja volymen så gräsligt. Har ni nåt tips om att man bör byta till
annan subwoofer? Hur gör ni andra när ni vill känna lite tryck även på lägre volym? Själv så lyssnar jag mestadels till
klassisk musik för övrigt, vet inte vad ni hör mest på.

Det du kan kika på är Crossovern och vad den är inställd på, ställ den gärna på 80-100hz. Det borde vara den andra "ratten" du kan vrida på... på baksidan av subben. Det avgör "vad som ska hanteras av subben största" del vid den frekvensen, så är det inte så mycket lågfrekventa basljud kan du prova att höja den över det till och med.

Men level på subben kan du ha ställd på max, det påverkar inte volymen från högtalarna och har ingen "negativ effekt", det gäller att hitta ett bra läge där man tycker att man får tillräckligt med bas i förhållande till den volym man har på högtalarna. Men generellt får man inte något "tryck" på låg volym, det handlar nästan mer om att ge mer fyllighet på de ställen där det skall finnas. Gällande klassisk musik är det ofta frekvenserna ligger inom spannet för vad högtalarna tar hand om själva.

Självklart finns det mycket mer kompetenta subbar, men då sticker priset iväg. Jag tror din sub endast har ett 8" element också vilket påverkar en hel del, 12" till 14/15" kommer t ex göra en rätt stor skillnad. Ett tips, om möjlighet finns, är att åka till en fysisk butik som säljer hifi, ta med din musik och be om att få testa något och se hur olika subbar uppför sig samt även kanske få lite tips på hur du kan ställa in allt 8" kan vara för litet för att få den önskande effekten du är ute efter, det handlar trots allt om ren fysik och hur mycket luft den kan flytta

Själv lyssnar jag inte så ofta på klassisk musik, även om det händer, och har ingen subwoofer alls faktiskt. Istället har mina frontar tillsammans 4x8" basar, en center med 4x6.5" basar och ett par surround med 2x8" basar och drar man på det i 7-kanals stereo omges man av en härlig bubbla av musik som man känner har både tyngd och fyllighet
Med subwoofer ovanpå det skulle jag bli vräkt inom en vecka när jag drar igång lite hederlig heavy metal ^^