Inlägg

Inlägg som Komixen har skrivit i forumet
Av Komixen

Nånting säger mig att du jobbar som ventilationsmontör/tekniker..

Av Komixen

Basarna ska spela mot ryggen på dom i framsätet, alltså framåt.

Strömkabel drog jag igenom torpedväggen, finns öppningar. Kolla efter gummipluppar eller annat kablage.

Av Komixen

Kollade mycket 206cc-forum för just detta. Alla säger samma sak, bas under handsfacket eller sätena.
Har inte testat bagageluckan men kollar man hur bilen är byggd så kommer det spela mer ut genom plåten än in i bilen.
Med din baslåda så skulle jag absolut ha den i baksätet.

Av Komixen

Jag skulle INTE köpa en baslåda till bagaget på den bilen.
Har själv en 206 CC så jag vet hur den ser ut. Jag har köpt framsystem med slutsteg och ny stereo, och om du ska ha baslåda så har du två val:

1. En platt baslåda som du monterar under handsfacket, alternativt under sätet. Det finns rätt bra grejer.

2. Få en formbyggd låda till det lilla baksätet.

Anledningen till varför du inte ska ha i bagageluckan är för att den är helt separerad från bilens kupe. Om du åker uppfällt så kommer du bara spela för bagageluckan och ute. Inne i bilen kommer du knappt höra basen ALLS. Åker du nerfällt så kommer det låta jävligt konstigt med basen mufflad i en separerad bagagedel.

Nä, ta mitt råd och köp plattare baslådor och montera under sätet, under handsfacket eller få en formbyggd för just baksätet. Slösa inte dina pengar.

EDIT: Såg precis att du redan köpt grejer. Hoppas du inte monterar det i bak bara. Har du otur (beroende på tryck) så kanske rutan eller plåten får men av basen. Tänk på att det är väldigt litet utrymme och tak/ruta ligger såpass nära basarna så luften som pumpas kanske får det att gå åt h-vete.. :/ Vet inte hur det är riktigt men du får garanterat bättre ljud om du monterar den där i en snygg ram i baksätet. Dessutom vet jag inte om kablarna du drar hamnar i fara pga alla pumpar och fästen till cabben.

Av Komixen

3k vore jäkligt billigt för den datorn tycker jag. 5k tycker jag den är värd. Tyvärr en "märkes"-dator så det kan vara special-moderkort eller lustiga fästen, men i överlag är det ju en shysst dator. 680 är inget sop-kort heller, men 4.5k utan grafikkort kanske.

Av Komixen

Tips! Köp monitor-ställ (finns bordsvarianter) så att du får upp dom lite. Du får en väldigt fin sweetspot om du har diskanten i öronhöjd och avståndet mellan diskanterna ska vara samma avstånd som till dina öron (tänk en triangelform). Väldigt mysigt.

Av Komixen

En lustig sak jag märkt dock är att uppstarten verkar seg. Står A2 nere i högra hörnet och efter nån minut så är datorn igång direkt in i Windows men det verkar vara nåt knepigt? Nån som vet?

Av Komixen

@Fetskaft: Så är det, absolut. Jag tycker om det raka jag får ut från Yamaha HS7, eftersom den mesta musiken redan är mixad/mastrad. Vanliga högtalare färgar som du säger, och för det mesta upplever jag en för stark påläggning från 1khz och uppåt. Gillar det inte

Av Komixen

@fromis: Anledningen till att jag valt just Focusrite är för att dom har väldigt fin värme i sina mic-preamps. Om du inte behöver lyssna kritiskt utan bara använder dom till t.ex Spotify osv så behöver du nog inget externt, men jag personligen vill få bort all onödig press från cpu etc när det kommer till musikproduktion. Sen handlar det om balanserat kontra obalanserat med. Men just med lite bättre ljudkort VS det inbyggda så kom jag ner lite i brusnivå och fick även en bättre volym-topp med extern styrning.

Av Komixen
Skrivet av e1m1:

Just därför det tar emot när något säger att någon säger att "billiga" datorhögtalare är bra, när man antagligen kan hitta en lika billig "riktig" setup för musik för samma pengar

Billigt är väl relativt. 1500kr är mycket pengar för nån medans det inte är värt att diskutera för den andre.
Och billigARE prylar KAN faktiskt vara bättre än dyra. Men nu har han hittat sitt så det är gött! ha det gott!

Av Komixen

@Vemoth: Gött mos!

Av Komixen
Skrivet av septembro:

@Komixen: Angående prestandaproblem med Samsung SSD EVO Basic 840:

http://www.sweclockers.com/arkiv/sok?searchid=3a44fe86-0230-4...

Jaha där ser man. Körde HD Tune och det såg ok ut allting. Datorn tickar på bra med.

Av Komixen
Skrivet av e1m1:

@Komixen:

Ber om ursäkt om det lät oförskämt, var inte meningen. Med bokhyllehögtalare menar jag kort och gott mindre stativare, om det förklarar det bättre.

Kan dock inte förstå hur någon kan anse att ett par datorhögtalare spelar lika bra som "riktiga" högtalare, utifrån min egna erfarenhet. För min del började jag höra en massa detaljer i min favoritmusik jag inte hört innan iom mitt byte. Inte för att ett datorhögtalarset är värdelösa, men om musikredigering ingår i användningsområdet skulle jag i alla fall inte ens överväga det. Passar ju dock bra om det är nästan uteslutande spel/film.

Bör ju också påpekas att jobb inom mastering inte säger mycket i diskussionen med tanke på hur mycket musik som släpps idag som rent utsagt är skit, även från (kanske speciellt från) väletablerade artister och bolag (obs. inget personligt

Alltså, jag säger inte att datorhögtalare "spelar lika bra" som exempelvis 2.1-system, det var bara ett förslag att överväga om man inte är ute efter det fetaste. Genelec som föreslås är ju självfallet renare och bättre än ett Logitech 2.1-system, men det behövs nog inte ens påpekas. Däremot är det en saftig prisskillnad och frågan är om TS behöver det för sitt syfte.

Dessutom, det är upp till skivbolaget att släppa igenom en skitproduktion från producenten utefter vad som säljs till den breda massan och sen, upp till personen som mastrar att få det att låta renare, fetare och bättre. Men jag vet absolut vad du menar. Ibland har man fått sätta personliga referenser åt sidan och bara ta jobbet för vad det är. Mixade och mastrade en modern RnB-dänga häromåret och det var sjukt mycket kanaler för sjukt lite produktion. Fanns ingen musikalitet i det, endast en pad som spelade två ackord och utöver det en massa sweeps och fx. Var OTROLIGT tråkigt att jobba med.. /insert kräksmiley here/

Av Komixen
Skrivet av kronwalled:

Din ssd lider troligtvis av prestandaproblem, kör en hd tune på den och se efter. En ny ssd annars kanske?

Hur menar du nu? Är dom kända för att ha prestandaproblem?
--

Tack för alla svar!
Jag har en bättre kylare, en sånhär:
http://tystpc.nu/pics/_uploads/47-_2008-12-17-noctua_nh_u9do_...
Har inte en aning om hur man överklockar så jag vet inte om jag vågar ge mig in på det.
Såg i bios att minnena gick på 1333mhz så det ställde jag upp till 1600 iallafall då det t.o.m står på dom, hehe.
Vet att förra ägaren (köpte datorn nyligen på blocket) körde cpu'n i 4.5 ghz.

Av Komixen
Skrivet av e1m1:

@Komixen:
Har själv ett Z5500, som är flaggskeppsmodellen från sin tid. Fick enormt mycket bättre ljud av att byta till ett par ~20 år gamla bokhyllehögtalare och en billigare stereoförstärkare. Om du tycker ljudet från 2.1-system är bra, har du nog aldrig jämfört det med något bättre. Speciellt vad gäller musik (möjligen inte sant om du lyssnar på e.g. dubstep).

Har du nån anledning att vara oförskämd eller misstolkar jag dig nu?

Har jag jämfört med något bättre? Gissa själv då jag har jobbat på bl.a Cosmos Mastering och producerat samt mixat och mastrat musik i snart 20 år, allt från klassisk rock och pop till EDM. Jag lyssnar inte på dubstep speciellt mycket heller för den delen. För övrigt så tycker jag att 2.1-system kan mycket väl ha bra ljud och man bara tittar på Youtube, film eller spelar lite. TS skrev inte att han behöver cream of the crop när det kommer till ljud då jag inte på nåt sätt tolkade det som att han kritiskt behöver leta frekvenser från 60hz och nedåt exempelvis, så då ville jag vara snäll och tipsa om en helt ok lösning som inte behöver kosta mycket, samt är enkel. Om DU tycker att 2.1 system är djävulen själv så bevisar det bara att vi människor inte tycker lika. Inget fel med det. Du kunde dock ha uttryckt dig själv lite mildare kan tyckas. "Bokhyllehögtalare" vet jag inte vad det är, och billiga stereoförstärkare skulle jag själv inte använda, inte heller i TS situation då han vill komma undan med platsbesparing också såvitt jag förstod.

Jag tipsade innan om Yamaha's HS7, men pga storleken så är det nog inte aktuellt. Och vill man ha aktiva studiomonitorer så är mitt tips att skaffa externt audiointerface (exempelvis Focusrite 2i2) samt lite akustikbehandling men inget måste. Jag förstår inte trenden med att köpa studiomonitorer när man inte jobbar med musik, det är billigare att skaffa ett ljudsystem inriktat för just datorer, exempelvis ett 2.1-system.

Det är bara mina 5 ören, ingen behöver ta åt sig eller hålla med, men det är väl det som är meningen med forum? Att vi ska kunna bolla lite?

Av Komixen

Fråga till er mer kunniga; Vad bör jag uppgradera?

Min dator ser ut som följande:

Cpu: Intel i5 4670k @ 3.4 ghz
Minne: 8 gb Corsair Vengeance 1600 mhz
Gpu: MSI GTX 760 TwinFrozr Gaming
Moderkort: MSI Z87-G41
Ljudkort: Focusrite Scarlet 2i2
Nätagg: Fractal Designs Integra 750w
Hårddiskar: OS - Samsung EVO 120gb + 500gb standard-disk

Datorn används till spel, musikskapande (länk till musik finns, fråga om intresse finns. Vill inte promota i onödan) där jag främst producerar, spelar in vocals, mixar samt mastrar, och allmänt surfande.

Jag är nöjd som det är, det är fin prestanda.. men ni vet säkert känslan. Man vill gärna uppgradera med nåt. Min första tanke blir att jag köper en till uppsättning minne, så att alla 4 slots är fyllda och då har jag 16gb Vengeance-ram.. samtidigt funderar jag på ett till 760-kort att köra SLI, eller kanske ETT nyare och bättre? En till hårddisk blir det nog.. men tjah, vad tycker ni?

Av Komixen

Jag tycker iförsig att du ska glömma aktiva studiomonitorer såvida du inte ska lyssna kritiskt, mixa etc. Om du bara lyssnar på musik, spelar etc så kolla in ett 2.1-system istället. Många alternativ har små och lättdolda subwoofers.

Jag köpte Logitech Z623 till laptopen. Små högtalare (men rätt stor baslåda) men bra ljud. Du kan pumpa på duktigt med det systemet.
Ett stort plus är att volym OCH baskontroll sitter på ena satelliten så du slipper gå under skrivbordet o ratta på subwoofern om det är för mycket/lite bas.

Alternativt så lyssna in andra 2.1-system. Studiomonitorer gör sig bäst i just studios, där man akustikbehandlat osv.

Lycka till!

Av Komixen

Om du ska ha aktiva studiomonitorer så bör du ha ett externt ljudkort, exempelvis Focusrite 2i2.
Monitorer rekommenderar jag Yamaha HS7.

Av Komixen

Känns som om du redan vet vad du köpt. Skryttråd?

Av Komixen

Ser ut som ett helt vanligt chassi. Ser ingen anledning varför man ska köpa detta framför andra. :/