Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
48

Samsung inleder massproduktion av HBM2

Grafikminne av typen HBM2 är nästa stora steg, och nu meddelar Samsung att företaget inlett storskalig produktion. Inledningsvis handlar det om 4 GB stora paket.

16

MSI släpper fix för frysbuggen i Skylake

Processorer baserade på Intels Skylake-arkitektur kan råka ut för en otrevlig frysbugg om en viss typ av komplexa beräkningar utförs. Nu har MSI släppt en korrigering för de egna moderkorten.

61

AMD jobbar på två "Polaris"-baserade grafikprocessorer

I en intervju berättar AMD:s Radeon-chef Raja Koduri att företaget arbetar på två grafikkretsar för nästa generations grafikarkitektur Polaris, med namnen Polaris 10 och Polaris 11.

221

Microsoft stöder endast Windows 10 för Skylake och kommande processorer

Den som gillar att uppgradera hårdvara men ändå vill hålla sig kvar vid en gammal version av Windows kan snart få problem. Med start nästa år kommer äldre versioner av operativsystemet inte längre stödas fullt ut.

46

Steam uppgraderar nätverkskapaciteten

Digital försäljning av spel har ökat rejält på senare år, med tomma plånböcker efter Steam-rea som tydligt bevis. Nu uppgraderar Valve kapaciteten för att möta den stora ökningen i digitala köp.

85

Rykte: Intel förbereder rekordsnabb Xeon-processor

Det var länge sedan gigahertz-kriget var relevant, men Intel påstås ha en riktigt hurtig Xeon E5-processor på gång. Den beryktade processorn ska tuffa på i över 5 GHz och vara baserad på Broadwell-EP.

82

Seagate rullar ut heliumfyllda hårddiskar

Seagate är sena till festen när de först nu introducerar heliumfyllda hårddiskar. Samtidigt passar företaget på att lansera nya modeller för NAS-marknaden.

40

Samsung presenterar Exynos 8 Octa 8890

Rykteskarusellen runt Samsungs nästa flaggskeppstelefon Galaxy S7 accelererar. Nu presenterar Samsung detaljerna runt vad som sannolikt blir systemkretsen i det kommande flaggskeppet.

47

The Division utnyttjar moderna grafiktekniker

Det svenskutvecklade spelet The Division är knappt två månader från lansering, och nu delar utvecklarna med sig av nya grafiska tekniker som används i spelet.

44

TP-Link Talon AD7200 första Wigig-routern

Den nya standarden för råsnabb trådlös kommunikation heter 802.11ad, eller Wigig som den även kallas. TP-Link blir först ut med en router som stöder tekniken.

25

Marvells nya SSD-kontrollerkrets 88NV1140 introducerar NVME 1.2

Med en ny generation kontrollerkrets för SSD-enheter introducerar Marvell NVME 1.2, där ett av huvudnumren är möjligheten att utnyttja systemets RAM-minne.

91

AMD prissänker kompakta Radeon R9 Nano

Kompakta prestandakortet Radeon R9 Nano höjde på många ögonbryn när det lanserades i fjol, men prislappen var likvärdigt uppseendeväckande. Nu genomför AMD en sänkning.

40

EVGA presenterar Geforce GTX 980 Ti för virtuell verklighet

De ack så omtalade VR-headseten kräver mer än bara en bildutgång. Det här tar EVGA fasta på med en specialversion av Geforce GTX 980 Ti, som levereras med en extra frontpanel.

32

Intel Compute Stick får Skylake-processorer

Efter tillkännagivandet på IFA 2015 uppgraderar nu Intel Compute Stick med Intel Skylake, som väntas lyfta prestandan rejält från dagens Atom-baserade varianter.

18

Dells datorpaket ger förtur till Oculus Rift

Den första omgången förhandsbokningar av Oculus Rift sålde slut omedelbart, men för den som inte vill vänta kommer Dell att leverera en speldator tillsammans med VR-headsetet.

28

Intels Skull Canyon är en minidator för gamers

Inför CES 2016 har det spekulerats kring en ny Intel NUC med beteckningen Skull Canyon, som ska ge gott om spelprestanda i ett litet format. Mycket riktigt visas minidatorn.

11

Sennheiser satsar på 3D-ljud med AMBEO

Om du börjar tröttna på VR-relaterade nyheter får du titta bort nu då Sennheiser är senast i raden att satsa på marknaden. Med sin teknik för 3D-ljud kallad AMBEO är just VR-upplevelsen i fokus.

93

Nvidia lanserar Drive PX 2 tillsammans med Volvo

Nvidia har under de senaste åren fokuserat allt mer på mobila kretsar, först med Tegra och senast för bilar. Under CES 2016 presenteras den massiva lösningen Drive PX 2 med Volvo som första stora kunden.

33

Wifi-alliansens svar på Bluetooth – 802.11ah

Trådlös dataöverföring domineras av wifi-standarderna, men när det gäller kommunikation mellan enheter är Bluetooth mer etablerat. Det här ska nya 802.11ah "HaLow" ändra på.

38

Nvidia sjösätter GTX VR Ready Program

Föga förvånande är virtuell verklighet i fokus under CES, och Nvidia vill visa att de menar allvar genom att utannonsera satsningen Geforce GTX VR Ready Program.