Äldre Sony BVH utrustning

Permalänk

Äldre Sony BVH utrustning

Hejsan!
Vet inte riktigt vart jag ska vända mig, men litar på att någon här på Sweclockers kan hjälpa mig.
Har räddat en del äldre studioutrustning från att skrotas från ett äldre lager. Jag är allmänt teknikintresserad, men kan inte mycket om utrustningen, dock kan jag snabbt avgöra att det handlar om gedigen ingenjörskonst för att spela upp, redigera och spela in video och ljud i 1 tums C-format som ändå får räknas som ganska retro nu för tiden. Har försökt koppla in och få igång dem, målet hade varit att spela upp och kanske spela in något material med dem, men jag vill inte vara allt för klåfingrig med utrustning som jag inte har koll på. De startar i varje fall.

Jag undrar om det är någon som har kunskap om dessa som kan rikta mig till någon bra källa för information om dessa. Kanske något annat forum? Jag skulle även vilja veta om dessa är värda något nuförtiden? De är ju nämligen inte de mest smidiga saker att bara ha stående i lägenheten. Jag är nog ganska ensam om min estetiska uppskattning av dessa 80-talspjäser som tar upp en hel del plats och väger som ett mindre kylskåp. Diplomatiska färdigheter till trots så kommer sambons skeptiska blick att vinna förr eller senare och då kommer de behöva gå vidare till någon entusiast som är villig att ta hand om dem, men finns det ens någon sådan? (Min tekniska självbevarelsedrift vägrar låta dessa gå till skrot!)

Utrustning:
Sony BVH-3100PS
Sony BVH-2500P
Sony BVT-2000P

Bilder:

Permalänk
Medlem

En enkel sökning ger att det finns lite sånt där ute på ebay, men kan nog bli en utmaning att hitta nån i sverige som är hågad. Möljligen nåt teknikmuseum, radio/tv/studiomuseum?