Inlägg

Inlägg som Mahkizmo har skrivit i forumet
Av Mahkizmo

En tanke som slog mig...

I NVidias kontrollpanel finns det ett alternativ som heter energispar eller liknande, satt denna pa "foredrar maximal prestanda"

Sok aven i windows kontrollpanel efter energisparsalternativ, det kan vara att datorn ar satt pa balanserad.

Jag brukar alltid stanga av sant och valja maximal prestanda.

spelar du online sa kan det vara bra att kolla egenskaperna for natverksskortet gallande energispar, sa det inte drar ner heller.

Som andra har skrivit. I BIOS finns det en installning for XMP antingen XMP1 eller XMP2.

Jag har sjalv en i7-1700K med ett ASUS RoG Strix z590 och kor 4x8 DDR4 4000MHz minnen, dock for min del sa klarar inte min minneskontroller mer an 3600 pa Gear1 (ratio 1:1).

Kan vara vart att prova.

Av Mahkizmo

Idag sa vagde vi oss pa jobbet, efter ca 2 veckor pa denna diet. Samt att jag fick hoppa in i en "korpmatch" igar, blev forfragad och har inte spelat pa 3 ar efter flytten, sa det var valkommet med rorelse, ont i kroppen idag efter 1 timmes match xD

Dock, ater till amnet, jag har nu pa ca 2 veckor (12 dagar) gatt ner 2.7kg. Raknar jag fran 1 mars dar de forsta 2 veckorna inte var dietveckor sa har jag tappat totalt 4kg

Det funkar bra med denna fasta, dock sa var onsdagen lite jobbig da jag var hungrig hela dagen, men det gick smidigt, idag som ar sista fastedagen denna vecka har det gatt mycket battre, sen lar jag ata upp mig lite under helgen da jag far ata som vanligt plus den traditionsenliga restaurangbesoket pa lordagar

Oavsett sa gar vikten at ratt hall aven om jag kanske okar marginellt under helgen.

Mycket motiverad och fortsatter det med samma takt sa kommer jag na en mer halsosam vikt valdigt snart, samt att man slipper gomma sig i vassen nar man ska till havet

Ha en trevlig helg allesammans och fortsatt kampa, man blir motiverad bara av att lasa era inlagg

Av Mahkizmo
Skrivet av Henrik-W:

Kan bli tufft att både sluta snusa och köra diet samtidigt men det är ju bara att testa. För min del hade godissuget blivit ett för stort problem om jag slutar snusa men du verkar inte ha det problemet.

Jag håller tummarna för att det går bra för dig!

Tackar

Vi far se vad framtiden sager om att kombinera detta

Av Mahkizmo

Hej!

Aven jag har nu anslutit mig till denna trad.

Har legat och pendlat mellan 94-96kg nu i flera ar, flyttat utomlands och inte hittat nagot trevligt gang som spelar fotboll enbart for motionens skull. Ar dock inte enbart fett utan man har skaffat en bra grund i muskler under alla traningsar sa jag anser mig enbart vara "kramgo"

Ar 176 lang sa jag lider val som manga andra utav underlangd

Dock sa kanner jag att det ar dags att ta tag i sadelvaskorna och borja minska ner pa storleken.

Forra veckan var min forsta vecka och jag kor pa en 24-timmars fasta, varannan dag. Dock svart nar man har sma barn.

Da forra veckan var den forsta sa var det som en provoperiod om denna diet ar nagot for mig. Fastade pa tisdag och torsdag och under helgerna ater jag som vanligt.

Gick ner 1.4kg forra veckan men sen under helgen sa at jag upp mig och landade pa en total viktnedgang pa 0.7kg

Denna vecka sa ar jag nu pa andra fastedagen, har okat till 3 dagar (mandag, onsdag, fredag) och tankte kora pa detta en kort period.

Imorse nar jag stallde mig pa vagen sa visade den 92.4kg, en viktnedgang pa 1.8kg samt 1% mindre i fettmassa och veckan ar inte over annu

Klart man har en hungerkansla men man fyller pa med svart kaffe (inget socker) och vatten under fastedagarna och sedan ater jag som vanligt pa kvallen med familjen.

De dagar jag fastar, forutom hungerkanslan sa kanner jag mig mer aktiv och alert. Har ingen extrem hunger, men aven de dagar jag inte fastar sa kanner jag ett hungersug mellan maltiderna. Dock sa har jag klarat mig bra.

Skapater inte (om jag inte overkonsumerar gladvatten under helgen ), dricker ingen lask, nastan aldrig chips, kakor eller godis.

Offtopic:

Sitter aven pa mina sista 2 dosor snus, da efter 25-ars snusande sa ar jag installd pa att sluta snusa ocksa (lite problematiskt att fa hit snus till Italien, tar tid med posten).

Dock sa kanske det inte gar hand i hand med dieten, men det far vi se, har minskat drastiskt med konsumptionen sa det borde bli en relativt smidig overgang fran lite till inget snus. Funkar det inte sa lagger jag fokus pa dieten forst och sen snusandet

Kommer eventuellt bli fler uppdateringar fran mig. Antingen veckovis eller nar jag har atit ner mig

Av Mahkizmo

Jag kopte en san har for ca 1 manad sedan:
https://www.amazon.it/Invision-MX450-Bracci-monitor-PC/dp/B08...

Dock pa italienska, men den klarar min ASUS RoG Swift PG348Q utan problem, dock monterat pa skrivbordet.

Gar sakert att hitta nagot liknande fast for vaggmontering.

Robust maste jag medge och har fungerat kanon.

Av Mahkizmo

Nar jag bodde i Sverige sa har jag till 99% alltid handlat pa komplett.

Tycker de har bra priser, bra support och snabb leverans.

Hade garna fortsatt att handla mina hardvarukomponenter darifran men tyvarr sa levererar inte en enda svensk hardvaruforsaljare inom EU (mer specifikt till Italien).

Sa sist fick jag kopa via amazon i tyskland samt italien. (enbart for att hemsidorna for hardvara i Italien ser ut som inget uppdaterats sedan 90-talet och det ar knokfullt med reklam over sidorna, sa min magkansla sa direkt, tack men nej tack )

Det ar lite trakigt nar man varit kund dar sa lange jag kan minnas.

Dock ater till nyheten, dar haller jag mig neutral for tillfallet, det kan bli bra, men det kan aven ga at andra hallet, det kan bara framtiden utvisa

Av Mahkizmo
Skrivet av Rawrgasm:

Hej, jag fick fiber inkopplat den 16 december, beställde då också ett abonnemang som skulle starta då. Problemet är att tjänsten inte fungerat förens idag då det tydligen var något fel i fiber switchen visade sig. Hade ut en tekniker från transtema strax innan jul som då trodde att det berodde på att det var en ispropp i fiber rören. Ringde då dom som grävt ner fibern så då kom dom ut, men kunde se att fibern var hel överallt men att det var något fel, och dom trodde att felet satt i fiber switchen och sa då att dom skulle ringa en tekniker.

Jag tänkte inte mer på det då jag fortfarande hade mobilt bredband fram tills mitten av januari. Men ingen tekniker dök upp och häromdagen ringde jag till dom som grävt och hörde med dom, då hävdar dom att dom sagt att jag ska ringa och felanmäla igen trots att jag vet att dom sa att dom skulle göra det. Jag ringde då och felanmälde igen och en tekniker kom ut och kunde nu konstatera att felet låg i fiber switchen, så nu funkar bredbandet igen.

Jag har ju dock fått faktura från företaget jag har abbonemanget hos, trots att jag inte kunnat nyttja tjänsten. Jag har inga problem att betala den, jag bara undrar om det går att hävda att jag inte kunnat använda tjänsten förens idag?

Jag hade detta bekymmer for manga ar sedan nar jag fortfarande bodde i Sverige.

Internet fungerade inte men fakturorna fortsatte att komma, dem hade skickat tekniker och pastod att huvudjacket var bakom kaklet i koket etc etc.

En dag trottnade jag och skulle byta operator. Pratade med kundsupporten som sa, men sa kan du inte gora.

Da papekade jag att dem tog betalt for en tjanst som inte fungerade som sagt/marknadsfort enligt avtalet mellan dem och mig.

Personen i supporten stallde sig pa tvaren och jag bad dem att kontakta sin narmsta chef och bad att fa prata med denne.

2 dagar senare hade jag fatt tillbaka pengarna for alla fakturor jag betalt samt att avtalet sades upp utan krusiduller.

Bytte sedan till en annan operator da vi bodde ute i skogen, kostade mer, men fick aven snabbare uppkoppling samt ett mobilt bredband utan extra kostnad och utan begransning tills dess att de (skanova) hade kopplat om i skapet sa jag kunde anvanda deras ADSL.

Det ar bara att sta pa dig och var bestamd

Av Mahkizmo
Skrivet av danne215:

Jag skulle börja med:
1. Vad säger ditt anställningsavtal? Vad står där om arbetstid?
2. Finns där lokalt förhandlade arbetstider med facket? Iså fall vad säger det avtalet?
3. Vad säger kollektivavtalet? Som grund utgår man ifrån kollektivavtalet om det inte finns något annat förhandlat lokalt eller med arbetstagaren.

En annan sak som jag tror inte ar namnd.

Om det har forhandlats fram ett lokalt avtal sa far det aldrig vara samre an det som star i kollektivavtalet.

Det som star i kollektivavtalet ar minimum, sen far arbetsgivaren sjalvklart ge battre formaner, loner, lonehojningar etc.

Av Mahkizmo

Minnena som inet rekommenderade finns med pa QVL listan (Qualified Vendor List) Sa de ska fungera.

Jag personligen koper endast nya minnen, da det finns garanti som tacker ifall 1 eller fler minnen inte fungerar.

Ett tips ar, langst ner pa inets sida, finns en lank till moderkortstillverkarens hemsida.

Dar kan du lasa vilka processorer och minnen som ar testade och garanterat fungerar.

Aven drivrutiner och ovriga uppdateringar for ditt moderkort finns dar ocksa ifall det ar saker du saknar.

Av Mahkizmo
Skrivet av thom.g:

Det beror ju på var nånstans man är men inom EU är samtal samma har jag för mig

Jag har kvar mitt svenska abonnemang, bor i Italien.

Anvander Telia och enda som skiljer ar att jag inte kan byta mitt abonnemang, da blir det kontantkort som galler.

Funkat bra i snart 3 ar utomlands.

Av Mahkizmo
Skrivet av Northpower97:

Jag har för närvarande ett problem med att komma in på internet.

När jag startar datorn så kommer jag inte in på nätet. När jag då försöker rätta till problemet så finns bara ett alternativ i Windows 10's felsökare och det är nätverksåterställning.

När jag då gör en nätverksåterställning och startar om datorn så fungerar anslutningen till Internet. Men när jag sedan nästa dag ska starta datorn igen så uppstår samma problem på nytt och den enda åtgärd som denna värdelösa "felsökare" rekommendera är en ny nätverksåterställning. Jag kan väl för fasen inte hålla på att göra nätverksåterställningar varenda gång jag har haft datorn avstängd? Det måste ju finnas ett sätt att lösa problemet? men några rekommendationer om hur nätverket ska ställas in och hur problemet ska kunna lösas ger inte denna "felsökare".

Hur löser jag detta problem permanent utan att behöva hålla på och ställa om nätverket och starta om varje dag.

har inte haft detta problem tidigare.

Jag bor i hyreshus och har anslutning via fast lina och modem.

Vad har du for moderkort? Prova att hamta hem drivrutinerna fran moderkorttillverkarens hemsida. Dessa brukar i regel fungera battre an Windows val av drivrutiner. Dock inte alltid, men oftast.
Bara ett tips

Av Mahkizmo
Skrivet av Trigger:

WTF!
Tre kw är ju i stort sett bara en tekokare + lite annat småtjafs
Kör man gas till allt som behöver värmas så kanske

Elbil, induktionshäll och varmvattenberedare är ju inte till att tänka på..

Ja, det är lite mer begränsat här

Vi kör spis på gas, samt uppvärming av vatten är direktverkande, så mestadels gas, men går lite el där också.

Ugn, mikro, kyl frys osv är vanlig hederlig el.

Nu när det är typ 40 grader ute och 30 inne och allt är förberett med kanaler och kabeldragningar för att ha 2 luftvärmepumpar så är man sugen att installera det.

Dock så behöver vi gå upp, då 3kW är på tok för lite om man ska ha en AC plus dator igång.

I Sverige är det smidigt med 3-fas och skatterna är som dem är, men begränsningen är väl typ 25A per fas in i huset samt att man betalar för förbrukningen.

Smidigt att fördela ut på faserna etc etc.

Här i Italien så är det nästan alltid enfas, 3kW som standard.

Vill man gå upp till 4.5kW så är det ett annat typ av elavtal och andra skatter utöver själva förbrukningen.

Max 6kW, och då är själva kontraktet väldigt dyrt. men man är fortfarande begränsad till 1 fas.

Dem är vana att köra tvättmaskinen separat och efter/innan kör man diskmaskinen etc.

Är lite ovant för mig också men att behöva dra om allt ingående kablage och betala minst dubbla priset för elen för att man ska kunna spela på datorn samtidigt som familjen kollar på TV eller nåt annat som drar ström är lite drygt.

Av Mahkizmo

Har i Italien blir det tufft i sana fall.

Vi ar begransade till 3kW, 4,5 kW eller 6kW.

Allt ar enfas och om vi behover uppgradera fran 3kW till 4,5kW sa kommer det sakert bli dubbelt sa dyr kostnad for elen, forbrukning, skatt etc. plus att vi behover dimensionera om kablaget fran gatan in i huset samt den interna kabeldragningen.

Huset ar fran 60-talet och allt ar ingjutet i stenvaggar, sa det blir mangar timmars arbete och dyrt, bara for att spela pc och kanske brygga lite kaffe samtidigt.... (AC samtidigt sa lar huvudsakringen losa ut)

Ar i stort sett bara industrier har som har 3-fas. i hushallen ar det enfas som galler.

Av Mahkizmo

6/10 korrekta svar

Snittresultatet bland alla deltagare är 3.76/10. Du klarade quizet på 1 minut 55 sekunder.

Manga killgissningar som gick hem

Svart quiz, men roligt.

Av Mahkizmo
Skrivet av Sveklockarn:

Det är nog moderkortet i så fall. Jag kör XMP II så att minnena går så fort de kan istället.

Japp, XMP1 sa valjer moderkortet vad det tror ar optimala installningarna, medans XMP2 anvander tillverkarens installningar.

Sa med XMP2 sa forsvann alla minnesproblem

Av Mahkizmo

Datorn ar installerad och klar, temp i idle ar ca 32 grader, har inte stressat den for mycket annu, men inga problem med temperaturer, ska fixa till flaktkurvorna lite.

Var dock lite strul med minnena som inte tyckte om XMP1 profilen, men det ar lost och minnena rullar pa i 4000 MHz i gear 1:1 och cl18 utan nagra fel nar jag testade i memtest86.

Enda trakiga ar att jag inte kan andra farg pa dessa (Team XTREEM DDR-4000 cl18 White) via asus aura, dock kan jag andra allt annat pa moderkort, aio och gpu.

Inte en stor sak, men nar jag vill hittar en losning sa blir det vackrare kulor inuti ladan.

Tar lite tid att iordningstalla, gamla datorn har rullat pa i sa manga ar.

Av Mahkizmo

forut var ju intimrakning ett begrepp, men nu tillkommer alltsa intimtorkning ocksa? slat-torr rumpa?

Ursakta ordbajseriet, det ar fredag eftermiddag och en rubrik som bjuder till

Av Mahkizmo
Skrivet av wooprat:

Jag kör på ett Meshify 2 och har min 360 radiator i toppen, 3st fläktar för insug fram och 1 fläkt utblås bak.
Fläktarna som sitter på radiatorn sitter på "insidan" och tar luften inifrån och blåser genom radiatorn. Satt själv ett tag och klurade på vad som skulle funka bäst i mitt fall och det slutade med att jag valde detta.

Skulle jag sätta radiatorn framme skulle den uppvärmda luften från radiatorn vara det som kyler grafikkortet.

Ja precis, jag borjar ocksa luta at denna variant, dock enbart 2 flaktar i fronten just nu, maktar det inte med att kyla ordentligt sa far jag komplettera med en till flakt

Av Mahkizmo
Skrivet av Mocka:

Vad behöver mest kylning? Din CPU eller GPU? Gissningsvis GPUn då du spelar alltså borde det vara självklart att ha chassifläktar fram i chassit som matar kortet med kall luft. AIOn till CPUn är ändå så pass stor att den borde klara av att kyla CPUn utan problem. Att ha AIOn i fronten skapar dåligt luftflöde med tanke på att luften först ska pressas igenom en radiator.

Ja, det ar ju det som ar ett litet dilemma.

CPU:n kommer vara en i7-11700K som kommer hem den 26 april.

Och AIO fram resulterar ju i en lite kallare CPU, da 11-serien ar hyfsat varma, men lite varmare GPU
AIO pa toppen da blir det en lite varmare CPU, men lite kallare GPU.

Hur stor denna skillnad brukar vara kan jag tyvarr inte svara pa, om det ar +-2 grader, +-5 grader? om skillnaden ar mindre an 10 grader borde det inte ha sa stor betydelse.

Med sjalva luftflodet sa forstar jag precis vad du menar

Av Mahkizmo
Skrivet av Lagerlöf:

... xD Påtal och sug och blow eller?

Tja, vad ska man saga, det finns ju som sagt nagot visst med ny hardvara