Inlägg

Inlägg som RR_larsson har skrivit i forumet
Av RR_larsson

Spigen S10 skal neo hybrid gunmetal

Hej!

Ett s10 skal om någon behöver. Här blir det onödigt liggandes.

För halt för min smak. Köpte ett greppvänligare helt i mjukplast istället.

Ej använt enbart provmonterat.

Nypris 279:-

Bud från annonskostnaden 15kr + brevfrakt

Mvh Patrik

Läs hela annonsen här

Av RR_larsson
Skrivet av icucode:

"En genomtänkt design både på hårdvaru- och mjukvarusidan"

Att ha dubbla knapprader längst ned i webbläsaren känns inte så genomtänkt!? Men det kanske finns en logisk förklaring som jag inte förstod efter några minuters testande.

Det går att ställa in så man inte har någonting alls i botten under navigeringsfält. Man sveper uppåt för deras funktion där "knapparna" egentligen sitter så får man skärm hela vägen till botten. Om det nu är det du menar?

Av RR_larsson

@Bawh:

Hur hög volt har du krämat på för 4.0 och 4.1ghz? De blir snabbt tjuriga och ostabila när tempen går över 80-90 grader även om frekvensen är låg. Vad har du för volt på "soc voltage"?

Av RR_larsson

@Bawh:

Finns det inget alternativ i menyerna har nog spelet inte stöd för det i nuläget tyvärr?

Av RR_larsson

@Bawh:

Ja det är där du kan klämma ur lite extra prestanda. Så länge din cpu inte flaskar ger det inte mycket att överklocka den.

Din gpu ska hålla 100%. Det ska inte ge några problem alls, Det är att föredra när man betalat för ett dyrt grafikkort att det inte hålls tillbaka av övriga komponenter. Upplever du små frysningar efter en patch är det nog själva patchen som är problemet? Vänta på nästa... Testa byt mellan dx11 och dx12 om det går?

Av RR_larsson

@Bawh:

Ja testa öka minnena lite om det går. Det ger en hel del faktiskt på Ryzen.

Det låter som att allt är som det ska. Processorn behöver inte jobba mer än så innan grafikkortet blir flaskhals. Precis som man vill att det ska vara.

Av RR_larsson

@Bawh:

Vad kör du med för ram-minnen? Snabba minnen gör susen! Har du aktiverat DOCP profilen för dessa? Vilken upplösning och grafikkort använder du?

Om ditt moderkort har stöd för bclk överklockning kan man få ut riktigt fina resultat där med xfr,pbo. Det drar dock iväg rejält i strömförbrukning och ljudnivå. Tror dock inte ditt moderkort har stöd för det?

Kolla om du kan få den stabil på 4.2-4.25 utan att kliva över 1.4v?

Av RR_larsson

@Bawh:

4.3 är bara när en kärna är aktiv. De flesta nya spel idag nyttjar betydligt fler kärnor/trådar.
Om du har en bra kylare kan du testa "Level 3 enhancer" så bör du få runt 4.1 när alla kärnor är aktiva.

Vill man hålla ljudnivån nere så funkar det fint att låsa frekvensen på 4.1-4.2 på en lägre fast volt eller undervolta med -offset om du kör lvl 3 enhancer,xfr.

Av RR_larsson

@Ismailone:

Du kan stoppa i en överklockningsbar cpu utan problem. Det kommer dock inte gå att överklocka.

Satsa på en i7 helst. Det kommer löna sig i längden.

Av RR_larsson

@Shaolinztyle:

Bild 1 ser ut som vanliga 4-pin fläktkontakter, Till att koppla chassifläktar som styrs av tempen på kortet om man vill.

Det ser ju som sagt ut som att det inte går i ordentligt.

Av RR_larsson

658:- drog Epic games via PayPal. Som hittat för att sälja spelet på en sämre plattform än steam. 2 timmar får man max spela för "refound". Det går åt att det är 2 väldigt övertygande timmar

Av RR_larsson

@legaim:

Du behöver inte tacka för något Ang DOCP för minnet så är det väldigt enkelt. Det är en färdig profil så du behöver bara aktivera den.

På asus moderkort:

- Tryck på delete upprepande under uppstart av datorn tills du kommer till biosmenyn.
- Tryck på F7 om det inte står advanced mode uppe i vänstra hörnet.
- Klicka på Ai tweaker
- I den menyn bör du hitta Ai Overclocking Tuner
- Välj där D.O.C.P Standard
- Tryck F10 = spara/exit
- Färdigt

Av RR_larsson
Skrivet av legaim:

Alright! Jomen det låter som en bra idé att köpa delarna först och sedan bygga ut kylningen om jag så önskar. Jag har aldrig varit någon som stör mig egentligen på att datorn låter.

Jag har googlat en del om skillnader mellan AMD och Intel. Har jag förstått det rätt att tittar man på varje kärna individuellt då är Intel oftast bättre men tittar man på flera kärnor tillsammans är AMD lika bra eller bättre? Vad betyder detta i praktiken?
Du nämnde CS Go. Är det generellt så att för spel vill man ha kärnor som är effektiva som Intels?
I slutändan vad blir det egentligen för skillnad om man jämför jämförbara processorer av Intel och AMD? Skulle jag exempelvis känna att jag har bytt ned mig om jag går från Intel till AMD?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av legaim:

Som jag nämnde i min senaste tråd har jag googlat runt mycket ikväll. Jättekul! Ditt inlägg har hjälpt mig mycket att ha en grund att stå på! Jag har funderat mycket ikväll och tror AMD blir ett toppenval för mig. Det tilltalar mig mycket att det moderkortet du nämnde möjliggör att jag kan sedan införskaffa nästa generation CPU från AMD. Då kommer livslängden för datorn bli avsevärt förlängd. Stort tack igen för att du hjälpte mig få upp ögonen för AMD

Jag hade dock lite frågor om de olika komponenterna du valde, man är ju lite otålig och skulle vilja köpa datorn så fort som möjligt och har tänkt på om jag kanske kan köpa lite billigare komponenter. Skulle det fungera t.ex. om man väljer det här ram-minnet istället?
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/c...

Sedan, vad säger du om man skulle köpa ett begagnat grafikkort, jag kollade på en geek bench och jag undrar om GTX 980 ti/ 1070 skulle vara ett bra val för mig? De är bättre än mitt nuvarande och är billigare att köpa in än en 2060. Då är min tanke att sedan uppgradera till t.ex. 2060 eller 2080 kanske

Ja Intel är i nuläget lite starkare per kärna men Amd har fler för samma/mindre pengar. Skillnaderna är små och man kan helt enkelt titta på var man får mest för pengarna och har bäst möjlighet att uppgradera. En i5 med 4 kärnor hänger med rätt bra fortfarande även om det börjar bli i minsta laget. Det kan argumenteras hur mkt som helst för båda lagen och alla har olika åsikter Välj den platform du själv tycker är den bästa lösningen.

Kan du tänka dig beg grafikkort är det såklart ett plus. Ett beg 1070/1080 bör du väl kunna få för runt 2500-3000. Ryzen gillar snabba minnen så skulle rekommendera 3200/cl14 där. Och viktigt att aktivera D.O.C.P/XMP profilen i bios så minnena går i sin fulla hastighet både hos Intel och Amd.

Av RR_larsson
Skrivet av legaim:

Tack för infon!
Angående fläktarna, om jag har förstått det rätt om jag kör med AMD, då behöver jag inte köpa extra fläktar/köra vattenkylning om jag inte överklockar?

Det låter helt klart mera attraktivt att välja AMD! Är det så oftast att moderkorten för AMD processorer kan hålla mer än en generation? Eller är det bara tillfälligt?

Nej du klarar dig bra på det som följer med om du kör amd. Sen kan du ju alltid köpa mer fläktar och en bättre kylare vid ett senare tillfälle om du vill få ner ljudnivå och/eller överklocka.

Både Intel och Amd har sina för och nackdelar. Intel är lite bättre i spel som nyttjar få kärnor som tex cs:go. Hos amd får du fler kärnor/trådar för mindre pengar och möjlighet att uppgradera.

Av RR_larsson
Skrivet av legaim:

Kom på en sak, hur gör man med kylning? Kan du rekommendera något? Jag läste om chassit att man kan ha vattenkylning, är det att föredra framfören vanlig fläkt/fläktar?

Kylaren som följer med 2600 processorn är helt ok men man kan givetvis köpa en bättre om man vill ha tystare drift eller överklocka. Väljer du Intel måste du dock köpa en kylare.
Att kyla tex processor med vatten gör man enklast med en Aio (All in one) kylare om man vill ha det istället för luft. Chassifläktar bör man minst ha 2. En för luft in och en ut. Gärna fler.

Edit: Hos amd ryzen kommer även nästa generation som kommer i sommar funka på nuvarande moderkort. Med Intel är det värre med det om de inte plötsligt ändrar strategi.

Av RR_larsson
Skrivet av legaim:

Jag kommer behöva spara ihop lite men kanske runt 12 000 kr eller är det för lite med tanke på vad jag vill få ut?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av legaim:

Tänkte lägga till att det är helt okej att jag börjar med något som inte är en "värsting" dator men som leverarar bättre än vad jag har idag och som har förutsättningar att bygga ut till en "battle cruiser"

Skickades från m.sweclockers.com

Det låter som ett vettigt upplägg

Här är ett förslag om du vill ha en stadig grund att bygga vidare på. Flytta över ssd disken från din gamla dator.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12302756

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12302756

Av RR_larsson
Skrivet av legaim:

Jag har tänkt på vad många har skrivit och det kanske är bäst att börja om från scratch och bygga en dator själv.
Idag med min specs kan jag köra Resident Evil med runt 70% av maxgrafik samt plockat bort en del extra detaljer.
Jag såg en Lets player som körde med I7 4790K, 16 GB ram, GTX 1080. Han körde med max på allt och hade runt 120 i FPS. Har ni något förslag på vad jag kan bygga själv och uppnå åtminstone samma resultat eller lite mera?

Vill bara göra ett tillägg: Det skulle i så fall vara ett moderkort som möjliggör fortsatt uppgradering och som stödjer nya SSD tekniken.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja vill du köra allt på max är väl det enklaste sälja den du har och bygga nytt. Det är ju dock ingen jätteskillnad mellan nästan max och max rent visuellt. Din dator klarar ju spelet tämligen bra.

Hur mycket vill du lägga på en ny om du bestämmer dig för det?

Av RR_larsson

Ser ut som att det sitter ett 300w nätagg i den datorn? Det är tyvärr för klent och måste även det bytas om du byter grafikkort. Moderkortet har endast plats för 2 stickor ram men stöd för 16gb, så det blir till att byta ut stickorna för mer ram.

Frågan är ju om det då är värt att lägga ut så mycket och fortfarande sitta på ett i5 system utan ssd. Inte säkert att det framöver går helt smärtfritt att byta processor på det där moderkortet. Kanske att det funkar med i7 7700?

Av RR_larsson

@legaim:

Processorn kommer förmodligen flaska något i vissa spel. Men ett 2060 är en vettig uppgradering till den datorn.
Gärna 8gb ram till om du har lediga platser/stöd för det.

Är det en färdigbyggd märkesdator så är det bäst du kollar så nätagg osv är tillräckligt.

Av RR_larsson
Skrivet av sandor1337:

@zsimpey: de roliga är att jag behöver inte ha på något de laggar på skrivbordet också i bland när den går till mycket hög har aldrig haft detta innan jag köpte nytt chassi sen byggde jag den och reinstalla windows och nu har jag de bara så

Har du precis byggt om i nytt chassi så är ju risken något sitter tokigt eller går varmt.

-Alla strömkablar är på plats?
-Kontrollera funktion och montering av kylare
-Ladda ner hwmonitor för att se temperaturer.
-Övriga delar sitter som de ska?