Inlägg

Inlägg som Frazzefraz har skrivit i forumet
Av Frazzefraz

USA godkännde att Microsoft fick sälja licenser till dem.

@corb06: Tror de insåg hur mycket pengar de skulle förlora om China började använda ett helt annat OS istället för Windows och sen samlar ju Windows in mycket data till USA som de inte vill gå miste om.

Av Frazzefraz

Epic support är inte mycket till hjälp

Varje gång säger de att de jobbar på att förbättra deras tjänster.
Även att de tar emot all feedback från sin användare.
de rekommendera bara att man startar Epic games Launcher som administratör. Men hjälper inte. jobbiga att den inte fortsätter att ladda ner där den var när man stängde av datorn. Får nog ha datorn igång i en vecka nu för att få ner WRC 9. haha..

Går mellan 0 KB/s och 15 KB/s. Provar jag ladda ner något från Steam går det i 60 MB/s som lägst

Av Frazzefraz

Måste jag uppgradera min dator till AMD nu för att RTX 3080 ska funka? För Intel har inget stöd för PCIe 4.

Av Frazzefraz

Den är V formad då det står för PS5. Sen kan den ligga ner. Visst inte den snyggaste men betydligt snyggare än många andra konsoler genom tiderna. Spelar inte längre konsol så hoppas de släpper PS5 spelen senare på PS Now eller på PC.

Av Frazzefraz

@NordhNet: Origin Vault är det. Sen kan du köpa spel på Microsoft Store och Xbox (beta) också. Det är inte Själv Game Pass som är problemet. Det är att det knappt går att använda Game Pass pga deras tjänster inte funkar då det knappt går att få ner spelen ibland och att tjänsterna ligger nere. Även Uplay funkade utan problem när jag hade det. Microsoft Store har haft problem flera år med detta och förstår inte att de kan lösa det.
Verkar vara deras nedladdningstjänst som inte pallar med eller att de har stora problem. Kan vara att datacentret vi från Sverige kopplas upp emot från Windows som är problemet och på Xboxen hamnar man någon annanstans
Tycker det är konstigt då det verkar funka bra från Xbox One och även för Sonys tjänster som kör med Microsoft Azure.
Därför anser jag inte att det är den bästa tjänsten just nu om det inte löser dessa problem.
Sen för 45kr kanske man inte kan begära att det ska funka alltid?

Av Frazzefraz

Nej! Microsoft tjänster är under all kritik när det gäller tillgänglighet och snabbhet. Ligger oftast nere eller är sjukt långsamt. Händer allt för ofta. Speciellt vid nedladdningar att det blir fel eller går sjukt långsamt. Har alltid full hastighet när man laddar ner från Steam, Epic, Origin och Oculus och tjänster är oftast tillgänglig förutom Epic när de gav bort GTA V.

Av Frazzefraz

Android är redan en öppen plattform

Skrivet av medbor:

40% är ju galet mycket... undrar hur detta kommer påverka Android, vilka tjänster kommer finnas på mobiler framöver etc... Googles monopol kanske är över till slut? Android kanske blir en öppen plattform!

Hoppas Cydia eller liknande hakar på?

Skickades från m.sweclockers.com

Android är redan en öppen plattform. Därför Huawei kan fortsätta använda Android men inte med Googles appar och tjänster.

LineageOS bygger ju på Android plattformen och Huawei har ju en egen variant av Android nu när de inte får använda Googles appar och tjänster.

Av Frazzefraz

Väntar på en Sportstol Autostyle BS6 från skruvat sen 9 April då Schenker fick leveransbeställningen. Verkar inte åkt från Norsborg till Uppsala ännu. Så Schenker verkar inte var de snabbaste att skicka paket med. Hoppas att den hinner kommer innan tisdag nästa vecka då UPS kommer med SimLab GT1 Evo rigg från Tyskland. Fast är ingen chans att Schenker lyckas med det. Det är nog långsammast av alla på att leverera paket.

Av Frazzefraz

Tillbaka på 416.94 igen efter vissa spel inte funkar med fullscreen med mitt 2070. Tycker nvidia brukar ställa till mycket med sina nya drivare. Hade även problem med min bärbara med 1060 att alla spel börja frysa till i 1 sek då och då.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Frazzefraz

Får problem med Windows 10 Pro x64 när jag installera senaste drivaren. Öppnar jag fönster så blir det inget och jag måste lägga ett fönster över och ta bort det för att se vad som finns i fönstret hela tiden då fönstrena inte uppdateras med sitt innehåll. Fönstrena i windows uppdateras inte sig som de ska. Funkar med 18.6.1 men inte med 18.7.1. Hoppas någon fatta vad jag menade är lite svårt att förklara. Så jag fortsätter på den gamla drivaren.
Har ett Sapphire RX 580 Pulse 8GB.

Av Frazzefraz

@Sveklockarn: Fast NVIDIA har sina problem med G-sync också. Hitta ganska mycket om det när jag sökte på mitt problem. Sen tycker jag RX580 är betydligt bättre än GTX 1060 6GB i min bärbara som kan få stuttering i vissa spel fast jag ställer ner på lägsta inställningarna. Min bärbara har i7-7700HQ , 32GB 2400 MHz, 256GB M.2. Det problemet har jag inte med RX580 på min stationära som har en i5 4690k med 16GB 1600MHz. Men är nöjd nu med båda två hittills ändå. Har inte haft höga förväntningar då det inte är några värstingkort.

Av Frazzefraz

@Wcx: Testade lite idag. Får dessa att funka. Vissa spel låser sig i 30/60FPS (t.ex. Crew 2) så testa 35 - 88hz som någon hade skrivit men ville ha en inställning med lite högre så testa mig fram och 50-125hz funka utmärkt för mig med.
75 - 144hz
35 - 88hz
50 - 125hz

Bara ett tips på vilka som funka för mig och kanske funkar för dig med.

Så jäkla skönt att man fick det att funka utan flimmer och lagg. Nu kan man ju spela med freesync.

Första gången jag kör med Freesync har en MSI GT72VR 7RD (bärbar) med G-Sync och det funkar toppen. Så ska köra en vecka nu och slå av Freesync för att se om jag märker skillnad för med G-Sync funkar det bra med iaf.
Måste ju sponsra andra sidan också då det är bra med flera grafikkortstillverkare på marknaden.

Av Frazzefraz

@Wcx: Fixade till det utan flimmer och lagg med CRU. Ställde in skärmen på 75 - 144hz v-rate range. Nu är det inte flimmer i de spelen jag har hunnit testat plus Windmill demo.

Av Frazzefraz

@Wcx: Ladda ner detta så kunde jag få det att funka under 60hz och nu flimrar det inte. https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-U...

Av Frazzefraz

@Wcx: Jag har läst den nu. Verkar som vissa skärmar funkar dåligt med RX480 / RX580 när man läser på olika ställen. Jag kör utan freesync tillsvidare. Flimmer och lagg vid 60hz också. Kan inte ha lägre än det i UltraWide upplösning men funkar bra i upplösningar där jag kunde ha 50hz. Har senaste drivaren även testa med AOC drivrutinerna till skärmen. Uppdatera Windows 10 och även intel drivrutiner. Utan framgång.

Vissa spel med exlusive fullscreen eller borderless verkar funka utan problem. Så är nog ett drivrutinsproblem som du säger.

@Kossamu: haha.. Dottern som spelade Lego på ps4:an och då gör hon alla möjliga ljud. Senaste drivarna har jag.

Av Frazzefraz

RX 580 med AOC AG352QCX ger flimmer när Freesync är på

Hej, är det någon som vet vad detta kan bero på?
Filmklipp på problemet och detta uppstår även i spel men endast i fullskärm.
https://youtu.be/woYOgnixVZE

Har provat med olika hz inställt på skärmen. Även olika med HMDI och DP som medföljde.

Har ett ärende som ligger hos komplett men inte fått något svar ännu.

Hårdvara:
Asus Z97-A
Intel i5 4690k
16GB RAM
SSD Samsung
Fractal 750W i Fractal design R5

/Frassefras

Av Frazzefraz

PS4 kontrollerna har bättre stöd än Xbox Kontrollern för PC

Har kört med 3-parts program för PS4 kontrollerna till PC och har funkat klockrent. Men alla pratade så gott om Xbox kontrollern så köpte en för just PC men tycker den funkar sämre än PS4 kontrollerna i vissa spel då den inte verkar stödjas fullt ut. Kan vara Windows 10 som spökar. Sen tycker jag knapparna på baksidan (L1,L2,R1,R2 som de heter på PS) av Xbox kontrollern är osköna om man jämför den mot PS4 kontrollern. Kanske beror på att jag är van med PS4-kontrollerna. Sen känns det som händerna blir mer ansträngda på Xbox-kontrollern. Så blir nog fortsatt PS4-kontrollerna till PC. Den går att köra utan adaptern med befintlig Bluetooth om man nu har det och även med USB-kabel.

Av Frazzefraz

100 miljoner Wii såldes.

Skrivet av Baxtex:

Nintendo hade vinst på varenda konsol från dag ett, det hade inte Sony eller MS. Har ett svagt minne av att de sålt runt 150 miljoner Wii? Och det är bara konsolerna...

100 miljoner Wii har sålts. PS2 såldes i 150 miljoner exemplar.
http://www.vgchartz.com/analysis/platform_totals/

Skickades från m.sweclockers.com