Inlägg

Inlägg som izzeww har skrivit i forumet
Av izzeww
Skrivet av SawnAut:

Tycker du det är smart att ha den i nån vecka? Tills jag köper en bättre?

Det jag sa innan stämmer även om du använder det bara i nån vecka, det skulle troligtvis fungera men jag skulle inte göra det p.g.a. riskerna.

Av izzeww
Skrivet av SawnAut:

Tänker om den gröna gamla cx600m kommer funka med min 3060Ti och ryzen 7 2700x?

Den kommer troligen fungera, men jag hade inte använt det p.g.a. följande anledningar:

  • CX600M har bara 3 års garanti, vilket är ett dåligt tecken för kvalitén på nätagget men jag skulle också gissa på att ditt agg är äldre än så.

  • Även fast det är speccat för 600W (totalt, vilket det håller) så kan det bara leverera 552W på 12v railen. De flesta moderna nätagg levererar det dom är speccade till på 12v railen (+- någon watt).

  • CX600M har kassa kondensatorer och är låg kvalité rakt igenom och jag tror att det är group regulated men jag är inte säker. Detta var semi-acceptabelt år 2012 men inte år 2021.

Kort sagt så tycker jag det är en dum idé att köra ett gammalt budgetnätaggregat långt efter sin garantitid med nya fina komponenter. En ny bra PSU kostar bara 700-1000 kr och det är en investering som är värt det.

Av izzeww

Bjuder 1000 kr + frakt för RAM-kittet

EDIT: Ångrar mig lite nu i efterhand men fullföljer såklart köpet om du vill.

Av izzeww

Jag bjuder 900 + frakt för RAM-kittet

Av izzeww
Skrivet av robko:

Bud tills ikväll 20.00

Finns det kvitto på RAM-kittet?

Av izzeww
Skrivet av robko:

Dem är testade med 1.45 vid 3800 14 14 14 . Alla tester klarade som Prime95, Aida och dylikt.

Är det bud eller fastpris?

Av izzeww

Är det bud eller fastpris på RAM? Och vid vilken spänning har du kört dom som mest?

Av izzeww
Av izzeww

@Optaneer Inga prestandaresultat? Vore ju coolt att se vad 18 Optane SSDer ger för resultat i CrystalDiskMark!

Av izzeww
Skrivet av Vigge_A:

Tjenare!

Håller på att leta efter ny 144hz skärm till mitt 1080, men kan inte hitta något för ett rimligt pris och utan röda detaljer! Det känns som att varenda gamingskärm på marknaden har något rött på sig.
Finns det någon som kan tipsa om en hyfsad skärm inom 3000 kr utan något rött?

Tack på förhand,
Viktor

Du får precis plats med en 1440p 144hz panel om du vill nämligen Odyssey C27G54TQ från Komplett. Vet inte om detta är standard Odyssey G5 modellen eller om det här är någon specialmodell men är det den vanliga Odyssey G5 så är den bra i alla fall.

Om du inte vill ha VA-panel/1440p så är den tidigare nämda MSI Optix G241 ett utmärkt val men du har även andra alternativ så som Asus TUF VG259Q och Acer Nitro VG240Y. Alla dessa är 24" (nåja två är 23.8" och en 24.5"), 1080p, IPS och 144hz och presterar väldigt snarlikt och är väldigt bra allihopa. Jag hade valt Asus TUF VG259Q eftersom den har den här recensionen som ger den 4.5/5 i betyg.

Av izzeww
Skrivet av CAD-Slaven:

RAM minnena har jag tolkat att dom är dual rank, som tydligen ska vara att föredra, har ni någon annan uppfattning?

Tidigare var Ballistix 2x16gb dual rank men enligt vad jag sett så är de nu för tiden single rank men det verkar vara lite varierande information kring det. Jag provade att kontakta Crucial och du kan se vad de svarade:

https://i.imgur.com/sfwxQ3l.png

Deras svar får mig att tro att ryktena online om att de tidigare var dual rank men nu är single rank är sanna. Men det kan ju finnas kvar av den gamla dual rank varianten i lager. Du vill definitivt ha dual rank för Ryzen (video). Om du kan snacka med Inet för att få mer specifik information (versionsnumret på stickan) så kan du säkert luska ut om det är single eller dual rank. I övrigt så ser ditt bygge bra ut men det är inte särskilt prisoptimerat.

Av izzeww
Skrivet av CupcakeGentleman:

Hejsan, jag fick igår kväll ett SMS från min frus nummer där det står:

"Felix! Som du ser skriver jag från din frus numer jag hackade din Telefon & Kamera när du tittade på diverse porr sidor, Skicka en betalning 5000 till BITCOIN ADRESS: 19L1JMn8mcqwfkrPPpoJDbyU22RYTgxmmi: inom 48tim eller kommer ALLT jag har på dig videos mm att spridas till alla telefon & mejl kontakter."

Hört talas om att man fått sådana här mejl och sånt sen årtionden, men via sms känns väldigt skumt eller? Speciellt från ens frus telefonnummer med. Vet att det finnes diverse siter som man kan skicka sms från "nån annan" och sen hitta vem som är ens fru är ju inte så svårt.

Vad ska man göra i ett sådant läge? Polisanmäler man sånt här eller är det vardagsmat för dom vid detta laget?

Mest troligen är det bara en algoritm/robot som letar upp telefonnummer från t.ex. hitta.se och när den ser att två personer bor i samma hushåll, har samma efternamn och är minst 30 år och inom +-10 år av varandra (d.v.s. mest troligen är gifta) så skickar den ut detta automatiska SMS till den som har ett manligt namn (namnet får den såklart också från någon databas t.ex. hitta.se). SMSet ser ut som att det kommer från din fru eftersom de använder sig av s.k SMS spoofing. SMSet är alltså helt fejk och var troligen skickat av en robot. Den/det som skickade SMSet har alltså inga komprometterande uppgifter om dig. Det du ska göra nu är antingen att bara ignorera eller så kan du göra en polisanmälning. Polisanmälningen kommer högst troligen läggas ner direkt men om du vill att de åtminstone ska ha med det i statistiken så anmäl annars kan du bara låta det vara och ignorera.

Av izzeww
Skrivet av percy15:

någon här som skulle kunna hjälpa mig hur mycket jag skulle kunna sätta ut min dator för?
cpu i7 950
ram 14 gb ddr3
mobo Asustek computer inc. p6t SE
grafikkort nvidia geforce rtx 2060 aero
nätagg 500w

Datorn exklusive grafikkort kanske 500-1000 kr. Grafikkortet skulle jag gissa på att det är värt (enligt köparna) cirka 3k. Detta baserar jag på att genomsnittspriset på ett RTX 2060 på Tradera har varit ~3434 kr (min 3100, max 4316) i December och Januari samt att begagnatpriserna på andra grafikkort t.ex. GTX 1070 och 1080 har ökat enormt p.g.a. brist på grafikkort. Eftersom ditt kort är en budgetmodell så gissar jag på att ditt hamnar kring 3000-3200 om du lägger ut det för budgivning på Tradera och att det därför också är värt omkring det om du lägger ut det på Blocket. Lägger du ut det här på Sweclockers marknad så får du troligen som mest kring ~2500 kronor eftersom konsumenterna på Sweclockers är mer kunniga och prismedvetna än gemene man.

Av izzeww
Skrivet av Zidious G:

Tror ni det kommer en gigantokrasch i bitcoin snart?

Är i valet och kvalet att köpa. Blir lite rädd när jag ser kurvan upp.

Det känns väldigt lika till hur det var 2017-18 så jag tror på en krasch som kommer vara typ lika dan d.v.s. >40% dropp i BTC priset med en lättare korrektion för vanliga aktiemarknaden på mellan 5-15%. Men jag är än så länge bara en fondmupp som inte äger några aktier så jag kommer inte att agera utan sitter lugnt i båten, hoppas bara jag hinner casha ut mina 0.00131112 BTC (~400 kr) innan dess

Av izzeww
Skrivet av lptrp:

För att inte skapa ny tråd.. ..leveranstid försenades på AMD så jag tänkte byta till en 10900k. Tror ni CL14 funkar även till den? Tänkte köra ASUS Z490 moderkort men står inte med på deras QVL-lista.

https://www.inet.se/produkt/5303533/g-skill-32gb-2x16gb-ddr4-...

Borde fungera bra, XMP på Intel är typ aldrig ett problem om det inte är >4000 Mhz. Vet inte vilket ASUS Z490 moderkort du tänkte köra men på Z490-E Gaming så supportar det "Team TDPGD432G3600HC14CDC01 2x16G 3600 14-15-15-35 1.45" vilket är identiskt/väldigt nära identiskt med de G.Skill stickor du länkade. Kolla efter 2x16 3600 Mhz 14-15-15-35 i QVL-listan, supportar ditt specifika moderkort det så är det helt lugnt, om det inte gör det så är mycket troligen fine också men inte garanterat.

Av izzeww
Skrivet av Karate Taco:

Ballistix ska tydligen också kunna vara SR Micron Rev B i vissa fall. Micron själva ger väldigt diffusa svar och säger emot sig själva. Ibland "these are dual rank" och ibland "these are single rank" och de är out of stock typ överallt, så det beror helt på vad de producerar i nästa batch antar jag.

Ja, de verkar ha bytt ut 2x16 gb kitten till 16 gbit SR Rev B/B-die i vissa batcher. Som tur är så verkar 16 gbit chippen klocka ganska (väldigt) bra dom också (en hint kan vara att det är dom som är i Ballistix MAX 4000/4400mhz 2x16). Om man verkligen vill ha Rev E får man väl köpa och returnera om man får Rev B.

Av izzeww
Skrivet av NoohnRpg:

Har länge funderat på att köpa en dator men vet inte vilket grafikkort jag ska ha. Det är första gången jag köper en dator så vill gärna ha ett budget kort som jag kanske kan uppgradera i framtiden. Alla tips uppskattas.

Normalt sett hade jag rekommenderat antingen ett AMD Radeon RX 570 eller ett Nvidia Geforce GTX 1650 / 1650 Super men just nu så finns det INGET, inte ett enda (såvida jag inte missat något) hos de stora återförsäljarna (Inet, Komplett, Webhallen, Netonnet och Elgiganten). Såvida du inte vill betala ockerpriser på Proshop eller Computersalg eller kan fara förbi Netonnet i Kungens kurva så rekommenderar jag starkt ett begagnat GTX 1070 (cirka 1500-2200 kr) eller 1060 (~1500 kr på Tradera, ksk billigare på SweC eller Blocket). Ett 1070 skulle prestera cirka 25-30% bättre än ett 1650 Super och ett 1060 skulle prestera cirka 5% sämre en ett 1650 super. Alla dessa kort fungerar mycket bra för att spela krävande spel i 1080p.

Av izzeww

Jag tycker det alltid är okej att sälja varor för högre priser än vad man köpte de för oavsett anledning. T.ex. om någon köper ett PS5 för 5 kkr och säljer det vidare för 12 kkr, inga problem med det IMO. Det man måste komma ihåg är att den som köper den för 12 kkr gör det eftersom den vill göra det, den blir intet på något sätt tvingad. Den person som köper en produkt för säg 7 kkr över butikspris gör det eftersom den inte vill vänta alltså har säljaren gjort en ekonomisk tjänst (PS5 nu vs PS5 om okänt antal månader) som enligt köparen är värd 7 kkr.

Av izzeww
Skrivet av Boozfob:

Tror du att nätagget kan ha förstört GPUn eller var GPUn redan trasig bara att agget är dåligt också?

Jag tror definitivt att det är möjligt att nätagget har förstört GPUn, men det är omöjligt att säga om det var därför eller p.g.a. tidigare fysisk skada på GPUn. Att det blir en så stor fysisk skada av bara ett elektroniskt fel i PSUn känns samtidigt som ganska osannolikt så man kan inte dra någon enkel slutsats.

Skrivet av Boozfob:

Det rekommenderade 600W är ju med väldigt goda goda marginaler också. Tex så drar min dator i signaturen 650w från väggen när jag kör med OCCT powertest med powerlimit på 3090 på 123%, så datorn i fråga kan ju inte ens ha nuddat 500W från väggen om det inte spikade rejält av någon anledning(?), än mindre 500w ut från nätagget?

Absolut, den drog nog inte mer än ~260W (power limit för Titan Xp) men temporära power spikes kan säkert gå upp mot 400W och det är därför som 600W PSU är det minsta som Nvidia rekommenderar. Det finns inga bra tester av Titan Xp men för att illustrera vad jag menar så kolla på dom här bilderna på 2080 Super power draw och peak power respektive:

https://www.igorslab.de/wp-content/uploads/2019/07/01-Power-Cons...

https://www.igorslab.de/wp-content/uploads/2019/07/21-Peak-Power...

https://www.igorslab.de/en/nvidia-geforce-rtx-2080-super-laun...
2080 Super drar alltså 280W med maxad power limit men ändå har det peakar/spikar på upp till 328.5 W i 5-10 ms och 478.4 W i <1 ms. Som sagt, det här är ett 2080 Super och det är såklart inte jämförbart med ett Titan Xp men det illustrerar hur stora power spikes kan vara i vissa grafikkort. Med tanke på hur undermålig CV550 är (det är väldigt, väldigt dålig) så hade det inte förvånat mig om det inte kan hantera dessa spikes.

Skrivet av Boozfob:

Hade aldrig hört talas om group regulated innan men läste på lite nu och det fick mig att komma på att det var problem med RGB/fläkt kontrollern som körs via sata power, då skulle det ju kanske vara pga det då? Ibland så reagerade den inte när man klickade på fjärren och när den väl reagerade på fjärren så blev lyset grönt när man klickade på blå och blå när man klickade på grön, men vit och röd fungerade bra.

Jag har ingen aning.

Av izzeww
Skrivet av daniel82:

Hej allihopa,

Jag letar efter en ny speldator.

Har snubblat över denna och tycker den verkar prisvärd.
https://cdon.se/hemelektronik/gtsa-infinity-st-8-rtx-3070-core-i7-10700-p53520990

Har försökt bygga ihop en dator på Inet men det är lite av en djungel för den som inte är insatt. När jag försökte så blev det dyrare än ovanstående erbjudande.

Kommer i huvudsak att lira VR spel.
Budget är 16k.

//Daniel

Den där är bra, tror det är den bästa datorn du kan få för dom pengarna. Vill du så kan du såklart bygga ihop en själv och spara 1000-2000 kr men då får du ju ingen garanti på datorn (bara enskilda komponenter) och det tar ju tid/krångel att bygga ihop en dator.