Inlägg

Inlägg som tr0kel^ har skrivit i forumet
Av tr0kel^

Jag har varit inne där och sökt på d4584 och hittat den...men jag hittar inga drivrutiner där. På länken där det ska finnas drivrutiner länkas man bara tillbaka till sökrutan du länka till.

Edit:

Återställde datorn med recovercdn som jag bränt ut, så nu fungerar allt. Problemet är bara att det är en massa skit installerat nu och så fill jag ha xp pro. Så jag tänkte installera om windows igen men då skulle jag vilja spara alla drivrutiner först. Var hittar jag drivrutinerna till exempelvis nätverkskortet så jag kan spara ner det först?

Av tr0kel^

Drivrutiner till nätverkskort

Jag har just formaterat om en förinstallerad HP Pavilion d4584.se
Problemet är att nu går det inte att komma in på internet, och på nätverksanslutningar så kan jag bara hitta 1394-anslutning. På enhetshanteraren så verkar det som "Ethernet Styrenhet" saknar drivrutiner (stort gult frågetecken). Everest säger att moderkortet är ett MSI MS-7225 (HP OEM), och på nätverkskort hittar jag:

Lite-On WN5301A 802.11 b/g Wireless Network Adapter PCI
nVIDIA nForce 430 (MCP51) - LAN Controller (PHY: Marvell 88EC031) PCI

Problemet är att jag inte kan låta den söka efter drivrutiner själv på internet eftersom jag inte kan ansluta utan dem. Jag har inte heller lyckats hitta de rätta drivrutinerana med en annan dator och vet fantiskt inte riktigt vad jag ska leta efter.

Tack på förhand

Av tr0kel^

okej, var ett tag sen jag höll på med c++

Av tr0kel^

#include <windows.h>
#include <Shellapi.h>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

(Vet inte exakt vilka bibliotek man behöver)

ShellExecute(0, "open", "program.exe/blalbala.txt/C: eller vad som helst", 0, 0, SW_SHOWDEFAULT);

Av tr0kel^
Av tr0kel^

RPM är hur snabbt skivorna i hårddisken snurrar. Många vill ha snabba diskar till systemet, alltså med hög rpm. Men vanligtvis så har man 7200 rpm, och kanske en 10000rpm raptor till systemet, men det är inte alls nödvändigt. Jag skulle snarare säga att det är bättre med långasamma hårddiskar (ex. 5400 rpm extern) om du ska ha dem till lagring, eftersom det är mindre risk att dem går sönder om skivorna inte snurrar så fort.

Av tr0kel^

Prisvärda dvd-skivor

Jag funderar på att köpa en del skivor för att bränna ut film på. Jag har funderat lite på dessa Plextor Taiyo Yuden skivor (http://www.itbutikken.se/orderSteps/quantity.asp?prodId=10264...).

Det jag undrar är dock om det gör någonting att dem är +R? Jag har hört att det ska vara lite bättre än -R, fast inte kompitabelt med alla gamla spelare? Jag har även hört att man ska kunna bränna -R på +R-skivor för att det ska fungera även på gamla spelare. Kan man göra så, och i så fall hur?

Dessutom så undrar jag givetvis om dessa skivor är bra och prisvärda, och om dem är äkta Taiyo Yuden (som jag inte heller vet vad det är).

Det kanske finns både billigare och bättre skivor, var i så fall snäll och tipsa mig. Jag vill dock att det ska vara bra kvalité på skivorna, i alla fall i förhållande till priset. Det ska inte bli så många felbränningar och skivorna ska gärna hålla i 20 år. Hur ska man förvara skivor för längsta möjliga hållbarhet?

Andra sidor jag kan tänka mig att beställa från är:

http://www.jaydisc-media.de/english/
www.wesellcd.com

och andra liknande...

Om det spelar någon roll så har jag en HP-brännare (HP DVD Writer 640c).

Av tr0kel^

Formatera inte disken innan du fått tillbaka all data. Använd den inte överhuvud taget, spara inget på den osv.

Jag har haft liknande problem och fått tillbaka all data genom att köra GetDataBack och R-studio. För mig tog det dock evigheter att kopiera över datan till en annan hårddisk med GetDataBack, så jag rekommenderar R-Studio som fungerar utmärkt för mig.

Av tr0kel^

Tackar

men finns det någon billigare?

Av tr0kel^

Kabinett för både SATA och IDE

Jag är ute efter en bra kabinett som fungerar för både SATA och IDE, och jag har för mig att jag sett en sådan förut.
Tror att det var en LC-Power på gtek, men nu hittar jag bara för antingen SATA eller IDE.

Någon som kan hjälpa mig?

Av tr0kel^

När jag ska göra en avbild med GetDataBack så hittar jag inget sätt att bara göra av en del av disken. Hur ska jag gå tillväga?

De programmen du tipsade om, är de bara för Linux eller fungerar dem för winxp också?

Det verkar som om disken bara går sämre och sämre, för nu så tar det typ 20 timmar att scanna disken istället för 2, och det tar skitlång tid att öppna filerna genom GetDataBack, och när jag ska öppna stora filera så låser sig bara programmet. Det gick igår. Vad kan detta bero på? :S

Av tr0kel^

Om jag ska göra en image så verkar det som om jag behöver göra en image av exakt hela disken (298GB) och det har jag inte plats med. Skulle man kunna göra en image av bara de ca 155GB som finns på disken, eller lite mindre eftersom disken jag har planerat att föra över till bara är 147GB.

Och om jag gör en image, innebär det då att det blir exakt som kopiering av filerna, eller kommer dem ligga dolda på den andra disken också? Kommer den andra disken bli av mitt sitt filsystem osv? Vill inte få problem på den med.

Vad menar du egentligen med skadade sektorer, är det ett problem man kan bli av med efter omformatering, eller är det ett fysiskt problem?

tack på förhand

Kan ju tillägga att det går ganska fort när man kopierar filerna, fast den stannar upp totalt i flera minuter ett par gånger på tex varje låt man för över. Det som gör att det tar så lång tid.

Bestämde mig nu för att prova köra GetDataBack igen, och se så att det inte berodde på att jag laddade en save-fil med faktaträdet, och nu märkar jag att även skanningen går ganska fort bara att den stannar upp en längre tid hela tiden.

Vad kan det bero på? Bör jag prova med något annat recoveryprogram, och vilken kan ni då rekommendera?

Av tr0kel^

Men det är helt säkert att formatera om hårddisken va? Det kan inte bli så att GetDataBack inte hittar filerna efter det?

Av tr0kel^

Båda diskarna är interna. Men jag antar att jag alltså ska omformatera den skadade disken innen jag kör GetDataBack, för att då få en snabbare överföringshastigthet?

Av tr0kel^

Okej, får väl prova det. Fast jag kan ju inte köra över till samma disk direkt, det kommer bugga totalt. Då kommer den skriva över.

Av tr0kel^

Hårdiskproblem: Filsystem saknas

Hej! // såg nu att det blev långt men läs gärna igenom

Jag har haft oturen att enligt mig fått ett väldigt störande och svårlöst problem med en av mina hårddiskar.

Hårddisken är en Western Digital 320GB SATA Caviar SE, och är fylld med 150GB väldigt viktiga filer. Hårddisken används enbart som lagrig och har tilldelats enheten M:\. När jag försöker utforska M:\ med explorer så får jag detta felmeddelande: "M:\ är inte tillgänglig. Filen eller katalogen är skadad och kan inte läsas".
I utforskaren står det också att den heter Lokal Disk och inte det jag döpte den till från allra första början.

Vid en närmare titt i diskhanteraren så står det att Disk 1 M:\ (Disk 0 C:\ är disken med systemet) är felfri, har 298GB/298GB ledigt men saknar filsystem. Förut så var filsystemet NTFS.

Jag provade då att köra chkdsk M:, och samma fast med \r fast får då bara felmeddelandet: "Filsystemet är av typen NTFS. Det gick inte att bestämma volymens version och tillstånd. CHKDSK avbröts.

Vad jag har fattat så kan det bero på att jag har fått filformatet RAW eller något sådant av någon okänd anledning. Fast så kanske inte alls är fallet.

Jag har även provat lite med Partition Magic 8, att testa disken osv. Får error 1507 Bad File Record Signature, och det verkar inte som om jag kan göra någonting alls med programmet.

Efter ett tag slogs jag av tanken att försöka återvinna filerna och sedan försöka omformatera disken, så jag installerade Get Data Back. Skanningen av disken tog lite drygt 2 timmar, och efter det så sparade själva sökfilen så att jag kunde fortsätta dagen efter. Det gick jättebra, alla mappar och filer hittades osv, bara huvudmapparna som fick lite buggade namn. Kunde även testköra filerna och allt verkade fungera bra.

Dagen efter började jag köra över filerna till andra hårddiskar, men det tog sjukt lång tid. 100mb tog kanske en till två timmar att föra över, och ni fattar ju att det inte är praktiskt möjligt med 150GB. Har provat att föra över till flera olika diskar, sätta hög prioritet osv men inget vill fungera!

Så nu är frågan, hur löser jag detta problem på bästa sätt? Antingen fixar så att jag för över filerna snabbare eller något helt annat sätt att bli av med problemet. Är evigt tacksam om någon kan hjälpa mig.

Kan tillägga att jag sökt igenom hela forumet för information och även FAQ:en, men inget jag har provat har fungerat. Tror nästan att jag sökta igenom hela google också. Klaga inte på att jag inte har backup, det har jag inte råd med :/

Av tr0kel^

Min disk glappar ur för jämnad, senast för 10 min sen :/ Måste göra något åt det...

Av tr0kel^

Provade att tilldela volymen Z: och sedan kopplade jag ur den för att sedan koppla i den igen. Då ploppar Z: upp men när jag trycker på Z: får jag samma fel.

Kan även tillägga att i Diskhanteraren så är det blankt vid filsystemet för usb-enheten.

Av tr0kel^

Hur gör man för att tilldela en enhetsbokstav då?

Av tr0kel^

Det verkar inte som att G: är paxad av något annat.