Inlägg

Inlägg som favouredhawk har skrivit i forumet
Av favouredhawk

Nvidia Shield Pro, hur skapar jag bibliotek med videos från externa hårddiskar?

Jag har just köpt en Nvidia Shield Pro eftersom jag ville kunna streama och spela upp videos från mina externa hårddiskar på samma enhet.

Men, naiv som jag är, så trodde jag att materialet på de externa hårddiskarna bara skulle ligga under en annan flik separat från streaming-delen.

Då antog jag att man ska spela upp det via Plex, men den appen hittar inget material under flikarna Movies och TV-shows och vad jag förstår så kan man bara spela upp material via servers, inte via hårddiskar direkt anslutna genom USB till Shield och att allt skulle vara enkelt organiserat i mappar som på min gamla WD TV Live mediaspelare.

Jag har försökt googla, men allt jag hittar är råd om att man inte ska göra externa hårddiskar till intern lagring för då måste man formatera om dem när man ska koppla in dem till en dator och guider om hur man ska formatera externa hårddiskar för att använda med Shield.

Hur sjutton gör jag för att på ett enkelt vis fixa ett bibliotek med videos från externa hårddiskar?

Av favouredhawk
Skrivet av Eismannen:

Jag beställden en Arzopa Z1FC måndag förra veckan och fick den levererad hem i lördags typ kl 23. Helt sjuk leveranstid. Kurir var Airmee.
Verkar vara en riktigt fin monitor för det priset. Grymt bra bild, 144 Hz, funkar asbra för gaming. Jag är nöjd.
Ska man vara petig är medföljamde kablar för styva, så jag kommer så småningom köpa mer flexibla usb-c+mini hdmi

Här är min numera kompletta "bärbara" gaming-rig att ta med på "hemestern"
<Uppladdad bildlänk>

Jisses, jag beställde min andra Arzopa-skärm, en Z1FC, från deras hemsida 20 mars och fick den levererad hem 15 april. Helt galen skillnad i leveranstid! Kurir var UPS.

Första skärmen beställde jag via AliExpress och fick hem den på 4-5 dagar. Med det sagt så är Z1FC deras bästa modell och då föredrar jag nog att vänta några veckor, men fattar inte hur det kunde gå så snabbt för dig.

Av favouredhawk

Har fått hem varorna från Inets Megaklick som ägde rum förra veckan, 599 kr för musen och 999 kr för SSD:n (40% respektive 50% rabatt), helt galet. Ska bli spännande att sätta in denna SSD i nya laptopen då min nuvarande Gen 3 NVMe har read/write på 3200/3200 medan denna har read/write på 7300/6500. Har höga förväntningar!

Musen är den andra som jag köper av denna modell, och jag har även en G403 som är den trådanslutna versionen av G703. Bytte upp mig från G603 som jag trivts väldigt bra med i flera år, men som känns tung som en sten i jämförelse.

Av favouredhawk
Skrivet av Printscreen:

Det ligger säkert någon swapfil som är markerad som dold. "Egenskaper" kan inte se detta. Använd något som WinDirStat eller liknande för att se absolut alla filer. Du behöver köra dessa program som administratör för att de ska kunna se dolda och systemfiler.

Tack för hjälpen, det funkade perfekt och där har vi de 150GB!

Av favouredhawk

Olika storlek på externa diskar trots exakt samma innehåll, hur fixar man det?

Detta är ett par externa 3,5" hårddiskar av modell WD MyBook 4TB.

Under natten så har jag kopierat över allt material från nr 1 till nr 2 så det är exakt samma innehåll ner till minsta byte, men trots detta så skiljer det 150GB i ledigt utrymme mellan diskarna.

Nr 1 har varit använd i några månader och jag vet inte om filer som man tagit bort fortfarande ligger kvar på nåt sätt och tar upp utrymme eller vad det nu kan bero på. Nr 2 formaterades och användes för första gången inatt.

Hur kan jag fixa detta så båda diskar har lika mycket ledigt utrymme?

Av favouredhawk

Önskemål på drops till Dubbelklick precis som Megaklick?

Megaklick #5 var den första Inet-stream jag följt och jag såg att det blir ett avsnitt av Dubbelklick på torsdag. Jag förstår att det är färre drops, men tar de även här emot önskemål på produkter att droppa eller är det mer bestämt i förväg än i Megaklick? Brukar det vara specifika kategorier på drops, typ SSD och Logitech, och när brukar de isåfall gå ut med den informationen?

Av favouredhawk

Perfekt, varit på jakt efter en ny SSD till min laptop

Av favouredhawk
Skrivet av Daemon:

Kolla din inställningar för teckenkodning, det är en klassisk UTF-8 vs latin1.

Om detta vore problemet borde det väl äga rum på fler än bara en enda webbsida?

Av favouredhawk

Varför blir text så konstig när jag gör inlägg? Å, Ä och Ö blir konstiga tecken och det är bara på en enda webbsida.

Jag postar detta inlägg på min laptop, och det ser helt normalt ut.

Men när jag gör detsamma på Flashback.org så ser Å, Ä och Ö jättekonstiga ut efter att jag postat inlägget. Och det är bara på den webbsidan det blir så, ingen annanstans. Och när jag postar inlägg från mobilen så ser allt normalt ut.

Jag har nyligen ominstallerat Windows och det var likadant både innan och efter ominstallationen, så det kan ju inte vara nån inställning som jag råkat strula till. Och det finns ingen inställning på Flashback där jag kan ha ändrat språkval eller så. Dessutom verkar det bara bli när jag använder Firefox, inte Chrome. Men jag använder Firefox 99% av tiden och för 99% av allting jag gör på nätet, så jag vill gärna lösa det.

Vad sjutton kan det bero på?

Av favouredhawk
Skrivet av shugge:

De sa att de som får orderbekräftelse kommer att få det de beställde.

Skrivet av Swedishchef_90:

Får man bekräftelse så leverera alltid inet. Även om det blir lite senare.

Samma sak hände 5800x3d som översåldes med typ 200st, men alla skall ha fått sina för drop priset

Kände nästan på mig att de skulle göra så, men ville vara säker. Det finns ju en anledning till varför alla älskar Inet (eller snarare tusen anledningar).

Av favouredhawk

Hur kommer Inet göra med WD Black SN850X som översålde under torsdagens stream?

Torsdagens stream var ruskigt bra och jag köpte två varor från dropsen. Jag fick orderbekräftelse på båda två och den ena varan fick jag ganska omgående meddelande om att den packas, men jag fick inget sms om packande gällande WD Black SN850X, och därför är jag lite orolig att den kommer makuleras pga att det kom för många beställningar.

Jag hörde ju under streamen att John sa att det var fler än 100 stycken för många beställningar på just denna vara och de 150 exemplaren som fanns tillgängliga verkar ha tagit slut på bara några minuter.

Min beställning var klar och betald inom typ 2 minuter, men jag vet inte om jag hann få en av de 150 stycken exemplar som var utannonserade och därför vill jag gärna veta om det bara kommer skickas ut till de 150 stycken som hann först, även om man fått en orderbekräftelse?

Jag förstår att ni måste få det att gå ihop det ekonomiskt och oavsett vad så är ni fortfarande Sveriges bästa datorbutik.

EDIT: Jag kollade delar av streamen igen, och någon i chatten skrev att hans order på denna SSD står på status gul, så jag kollade min sida och den står på status grön för mig med tillägget "Bokad", så jag känner mig lite lugnare nu.

Av favouredhawk

Off topic: Till hur stor grad kan man lita på omdömen på Amazon? Man har ju läst mycket om hur många kundomdömen fejkas av butiker, och just Amazon verkar väldigt drabbat. Hur sjutton ska man kunna avgöra om en produkt med väldigt högt medelvärde (4,5+) verkligen är baserat på riktiga kunder? Kan företag överhuvudtaget ens köpa tusentals omdömen eller bör man generellt kunna lita på produkter som har tusentals enskilda omdömen?

Av favouredhawk
Skrivet av GinTonic:

En fråga...borde inte flest höga betyg per produktgrupp vara vägledande om vettiga produkter?

Söker man på Amazon.se på ugreen och anker så ser man att de har 5000-10000 st höga betyg på vissa produkter. Jag skulle i alla fall våga välja en sladd som +5000 betyg säger är bra.

Många omdömen är fejk, så det är svårt att kunna lita helt och hållet på det.

Av favouredhawk
Skrivet av Lagers:

Efter @favouredhawk köp (Tack!) så blev det ett köp för mig också. Så sjukt häftig monitor. Titta så tunna kanter, och då är det inte "bluff-tunna" kanter som många har. Tänkte ha den nedanför för chatt och lite andra saker och kanske kan bli av med den stora bredvid eftersom det är så trångt nu på skrivbordet. Man får med två USB-C kablar och en mini-hdmi-hdmi och strömadapter (usb-c). Sedan kan den stå på en enkelt vikbart stativ, men jag har den mot monitorn men kanske köper samma stativ som favouredhawk gjort. Monitorn går att köpa för ca 1400:- fortfarande. Blev en sådan produkt som man ville ha fler av, utan anledning
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Skrivet av Julkatten:

Stort tack! Slog till på en likadan.

Vad skoj att höra att man inspirerat! Kan bara hålla med, jag är också jättenöjd med skärmen.

Om ni vill gömma kablarna lite så de inte sticker ut så mycket på sidorna och göra det mer stilrent, så kan jag rekommendera att använda vinklade adaptrar. Jag beställde detta 2-pack för USB-C och denna för Mini HDMI från Amazon, men det finns också USB-C adapter på Nördic.

Jag använder bara USB-C, fick inte mini HDMI att funka med laptopen.

Av favouredhawk

Påverkas snabbladdning med mobil om kabeln är USB 3.2 eller USB 2.0?

Jag har försökt googla, men hittar inget rakt svar.

Påverkas snabbladdning med mobilen om man använder en laddningskabel med USB 3.2 eller en med USB 2.0? Såvitt jag vet är det bara farten på dataöverföring som skiljer, men har dålig koll.

Kabeln med USB 3.2 kostar 70 kr och den med 2.0 kostar 25 kr, så jag vill inte lägga tre gånger pengarna om laddningstiden är densamma.

Av favouredhawk
Av favouredhawk

Varför är det så svårt att hitta USB 3.2 kabel för extern 3.5" HDD? (USB A till USB micro B)

Min laptop har USB 3.2-uttag och det finns gott om USB 3.2-hubbar, men varför är det så svårt att hitta USB A till USB micro B 3.2-kablar till externa 3,5" hårddiskar som exempelvis WD MyBook? Det enda jag hittat är obskyra tillverkare på Amazon.

Av favouredhawk

Suuuuupernöjd med mitt nya tabletställ från UGREEN som jag fick hem idag. Det är rekommenderat för upptill 12,9" tablets, men jag använder det för min 16,1" portabla andraskärm till laptopen utan problem. Materialet är nåt slags stål och man var tvungen ta i rejält för att ändra vinkeln, vilket ger hopp om långvarig kvalitet. Brukar alltid beställa en reserv om jag hittar en bra produkt, så jag har redan beställt en till.

Av favouredhawk

Vilka obskyra elektronikmärken på Amazon.se är bra och pålitliga?

På Amazon.se finns det gott om obskyra elektronikmärken som man aldrig hört talas om som Ugreen, Inatack, Baseus, Anker osv osv. De flesta av dem har väldigt bra betyg på sina produkter, men tyvärr är ju sånt lätt att förfalska.

Vilka obskyra elektronikmärken som gör bra produkter har du erfarenhet av, och vilka specifika märken bör man hålla sig borta från?

Av favouredhawk
Skrivet av Dinkefing:

Får man fråga varför du inte köpte en skärm som är höjd och sänkbar?

För att jag ville ha en portabel skärm som är jämnstor med 15,6" skärmen på laptopen, och såna skärmar har inga fötter och är därmed inte höj- eller sänkbara, tror att man måste upp i 24" då.