Inlägg

Inlägg som Goedendag har skrivit i forumet
Av Goedendag

Kommunala eller statliga bredbandsleverantörer är ett alternativ när firmorna på marknaden väljer att inte leverera vettiga tjänster till medborgare.

Av Goedendag
Av Goedendag

Det är roligt när det går bra för svenska utvecklare men fattar dom inte att Helldivers är satir, inte en instruktionsmanual.

Av Goedendag

Tror ni de kan ha valt en LCD med högre ljusstyrka för bättre användbarhet utomhus och det är därför det inte blev någon OLED-skärm på första modellen?

Av Goedendag

Det börjar bli väldigt uppenbart att deras västerländska konkurrenter och deras återförsäljare börjar känna av konkurrensen från Shijiazhuang Donghua Jinlong Chemical Co., LTDs industriklassade högkvalitetes-glycin. Jag kommer aldrig mer köpa glycin från europeiska tillverkare som både är dyrare och har sämre kvalitet.

Av Goedendag

Brukar inte företag säga att de "inte bedriver välgörenhet". Right back at ya. På en marknad konkurrerar aktörer. Steve Jobs fattade det. Gabe fattar det.

Om dessa tjänster har kopplingar till narkotika kommer TV- och media-branschen sluta konsumera droger som är kopplade till organiserad brottslighet? Kommer de genomföra drogtester regelbundet för alla deras medarbetare eftersom drogar kan ha kopplingar till olagliga IPTV-tjänster?

Av Goedendag

Vi har problem med låg vinstmarginal på våra spel. Låt oss sluta sälja våra spel i massa länder, minska vår omsättning och marginal, skapa förutsättningar för piratkopiering i dessa områden, samt ge en andel av våra kunder en anledning att inte tycka om oss. Sonys ledning är riktiga genier.

Av Goedendag

Skulle rekommendera Helldivers 2 till EA-chefen om han är ute efter propaganda i spel.

Av Goedendag

Forbes blogg: "U.S. Labor Board Rules Apple Illegally Interrogated Staff And Confiscated Union Flyers"

Skrivet av Bloomberg:
  • The move affirms earlier findings of administrative law judge

  • Apple has faced more labor organizing in past few years

Apple Inc. illegally interrogated staff at its World Trade Center store in New York City, the US labor board ruled Monday, marking the latest rebuke of the iPhone maker’s labor practices.

Bloomberg: Apple Illegally Interrogated NYC Retail Staff, US Labor Board Rules

Av Goedendag
Av Goedendag
Skrivet av Maximo:

Nu är det ju inget problem alls att skaffa PSN konto i ett seriöst land som Sverige eller Australien. Det här handlar inte om oss eller EU.

Om företaget Sony väljer att inte sälja tv-spel i ett land är landet inte ett "seriöst" land? Valve klarar av att sälja tv-spel i dessa länder på Steam. Jag tycker det här mer verkar vara ett Sony-problem.

Av Goedendag
Skrivet av hellmix:

Japan och USA har liknande patentlagar där man MÅST försvara sin patent till varje pris eller riskera att tappa det helt.

kommer inte riktigt hur det det va men Disney va i liknande blåsväder får något/ra år sen där de körde över x-antals star wars fan som sysslade med moddar till spel (tror jag). Disney i sig själva brydde sig inte direkt om dem för de gjorde ingen ekonomisk skada men moddarna gjorde pass mycket övertramp så Disney blev tvungna att agera juridiskt för att inte riskera att tappa patenten/ägande rätten.

Disney har själva varit involverade i att skriva upphovsrättslagarna i många länder bland annat USA. De mutar ("lobbar") Amerikanska så kallade demokratiska representanter att agera i deras intresse.

Of Mouse and Men: Will Mickey Mouse Live Forever? by Sarah Sue Landau

Av Goedendag
Skrivet av TeamRocket:

Positivt besked. Förhoppningsvis kan man göra något åt vpn-tjänsterna också vilka rimmar dåligt med att göra rätt för sig.

De anställda på företag och organisationer som är ansvariga för datorsäkerhet kommer nog inte tycka om kriminalisering av VPN-teknik.

Av Goedendag

Att blidka rika gamla okunniga män.

Av Goedendag

EU borde tvinga Microsoft att sälja av deras Edge-team så att de blir ett självständigt företag. Samma sak med Safari-teamet hos Apple och Chrome-avdelningen hos Google. Tvinga dom att konkurrera på lika villkor istället för att åka snålskjuts på moderbolagens operativsystem.

Av Goedendag

Som en del av Kinas rymdprogram för månen skickar Kina en rymdsond till månen för att plocka upp 2 kg prov från månens yta som ska skickas tillbaka till jorden.

Den bär också med sig instrument

  • Den svenska NILS (Negative Ions on Lunar Surface) ska mäta negativa joner som reflekteras av månytan

  • Ett italienskt instrument kallat INRRI (INstrument for landing-Roving laser Retroreflector Investigations) som består av en passiv laserretroreflektor som ska användas för laseravståndsmätning av landaren

  • Ett franskt instrument kallat DORN (Detection of Outgassing Radon) för att studera transporten av månstoft och andra flyktiga ämnen mellan månens regolit och månens exosfär, inklusive vattnets kretslopp

  • Den pakistanska ICUBE-Q CubeSat-satelliten som bär på två optiska kameror för att avbilda månens yta och samla in data om månens magnetfält

Livestream

Av Goedendag

Vill man verkligen köpa produkter från Amerikanska företag just nu...

Av Goedendag

Livestream: Shenzhou-17-besättningen återvänder till jorden från Kinas rymdstation.

Av Goedendag
Skrivet av Minisulan:

Herregud folk hyllar detta som att det vore något bra🤦‍♂️
Förstår inte folk att det finns många anledningar varför detta är riktigt dåligt?
Öppet är inte alltid bra, särskilt inte i dagens världsläge.
Finns en anledning till varför Android är bannlyst i alla säkra miljöer.
Jag pratar bara rent säkerhetsmässigt, inte ekonomiskt! Såklart är bra att folk kan tjäna mer och enklare pengar.

Öppet är bra när Apple förbjuder Firefox med egen webbläsarmotor och massa andra appar som användare gärna vill installera på sina enheter. Apple skapade den här situationen genom att förbjuda populära appar. Om t.ex. Safari skulle få ett 0-day säkerhetshål kan användare använda andra webbläsare med en annan webbläsarmotor tills Apple fixar problemet.

För några månader sedan gick Kaspersky igenom hur någon hackade en iPhone som en av deras anställda använde och där var det flera säkerhetshål från Apples sida. Security through obscurity funkar inte alltid.

Av Goedendag

Google experimenterar med att visa reklam när man pausar en video på Youtube.

Citat:
  • Google says its experiment with “pause ads” on YouTube has yielded some very positive results.

  • The company calls it “a new non-interruptive ad format.”

  • At present, YouTube is testing pause ads on smart TVs.

Källa: Android Authority: Google is feeling pretty pumped about a new way of showing you ads on YouTube