Inlägg

Inlägg som Ecthelion har skrivit i forumet
Av Ecthelion

Jag lirade genom Jedi Survivor och fällde faktiskt en del tårar här och där.
Fantastiskt spel.

Av Ecthelion
Skrivet av pv2b:

Rent formellt har du rätt. Du har ingått ett avtal med Telia och de ska givetvis leverera vad de avtalat med dig. Om det visar sig att de inte kan leverera vad de lovat så har du rätt att göra ett täckningsköp, och Telia ska då ersätta dig med mellanskillnaden av vad du hade betalt hos dom, och vad du faktiskt behöver betala för att då det ni avtalat om.

I det här fallet så borde det rimligen innebära att Telia ska ersätta dig för kostnaden av ett extra Netflixabonnemang (förmodligen får fristående från det du får från Telia), i alla fall under den bindningstid avtalet avser. Efter bindningstiden så är ju Telia så klart fria att säga upp dig som kund. Den information du fått av kundtjänsten bör rimligen anses vara en del av avtalet, muntliga avtal är giltiga.

Finns det ingen bindningstid så kan ju Telia själva säga upp abonnemanget om de inte kan leverera tjänsten och därmed slippa undan ansvar för mer än någon månad eller så.

Så har jag förstått det i alla fall. Men nu är jag bara lekman i frågan, du kan ju kolla med konsumentvägledaren i din kommun för att se om du får samma svar.

Oavsett - lycka till med att rätt i praktiken. ARN kommer inte plocka upp ärendet då det är för litet. Du kan eventuellt dra det som ett småmål (förenklat tvistemål) inför tingsrätten. Det kan bli väldigt svårt för dig att bevisa vad som avtalats om du bara fått informationen per telefon, så om du inte har det skriftligt eller som en inspelning blir det nog helt omöjligt för dig att bevisa något. Jag hade bara gjort det om du hade råd att bränna några tusenlappar ifall det visar sig att tingsrätten inte går på din linje.

Jo, det är så här jag förstår lagen också efter många år inom bransch som använder konsumentköplag och distanshandelslag. Problemet är väl att de totalnekar detta och går på "du kan nyttja ångerrätt".

Så, så länge de står på sig om detta så blir det ju ARN som man får vända sig till och det har jag inte ork för.

EDIT: Jag tog till med hårdhandskarna i nytt samtal, denna gång med någon som verkade förstå konsumentköplagen. Jag fick rätt i praktik och blir kompenserad (inte med det jag hade velat ha kanske) 50kr i månaden (totalt 600kr).

Av Ecthelion

Telia nekar fel

Hej,

Igår var jag i kontakt med Telia kring ett erbjudande de skickade till mig om att samla mina streamingtjänster hos dem för ett lägre månadspris än om man hade haft alla tjänster separat.

Jag, eftersom Netflix ingår i denna tjänst, ringer till Telia för att säkerställa att detta erbjudande även gäller för mig som har ett tillagt konto i mitt abonnemang (+50kr/mån).

Personen på Telia springer då iväg i 10 minuter för att undersöka detta, kommer tillbaka och säger "jo, det ingår ett konto till utöver ditt egna". Jag säger då att min fråga är besvarad och jag är OK med att genomföra ett köp på denna tjänst.

Senare under eftermiddagen när aktiveringslänkarna kommer så visar det sig att säljaren har gett mig felaktig information; detta ingår inte alls i tjänsten. Att ta detta erbjudandet från Telia tar till och med bort möjligheten att lägga till fler konton i sitt abonnemang helt och hållet.

Jag ringer då Telia igen och påpekar detta, som säger att det stämmer, varpå jag får frågan "hur vill du göra?". Vadå hur vill jag göra? Jag vill ha mitt erbjudande som jag fick av säljaren, för utöver detta med Netflix så gynnar ju fortfarande erbjudandet mig som kund. Jag ber då om en kompensation för detta istället och får till svar att denna avdelning har stängt för dagen, så jag får återkomma idag.

Kort och gott så ringer jag idag och blir mäkta förbannad när de helt plötsligt säger "nej, vi kommer inte erbjuda kompenation. Du kan få nyttja din ångerrätt".

De yrkar alltså på att jag skall få nyttja min lagstadgade rätt att ångra köpet istället för att ge mig en femtiolapp i kompensation för att de ljög för att få mig att beställa tjänsten.

Vad säger ni, Sweclockers. Har Telia rätt? Borde jag gå tillväga på ett annat sätt?

Av Ecthelion

Tittar kanske på ett avsnitt på hotellrummet imorgon kväll, annars får det bli efter hemresan på fredag. Ser väldigt intressant ut, och kollas på oavsett eftersom man är lite av ett Fallout-huvve...

Av Ecthelion

Ny mobil. Samsung S24+ fick det bli den här gången. Inte missnöjd överhuvudtaget.

Av Ecthelion

Såg samtliga Jason Bourne filmer under påsk.

Identity > Supremacy > Ultimatum > Legacy > Jason Bourne

Helt OK filmer. De första två har höga betyg på IMDb medan de tre sista har lägre, vilket jag förstår.

Mycket B-skådespeleri är väl min åsikt. Storyn är OK.

Av Ecthelion

Jag får bättre fokus av att sitta ner, så blir mest det, men eftersom jag har alternativet att stå upp och jobba så händer det ibland.

Av Ecthelion

Råkade klicka fel på en, men tar ändå 7/10.

Av Ecthelion
Skrivet av Spel_mamman:

Jag går gärna upp till 15-20000, inte högre.

Om man köper massa delar, kan man lämna in det hos någon som sätter ihop det då?

Om du beställer genom t. ex. Inet så har de en tjänst där de bygger datorn åt er, för en ganska billig avgift (899kr, tror jag).

Av Ecthelion
Skrivet av infigo:

Störde ni er också på f1tvs gläll om penelties? Folk har klagat i flera år på att straff är värdelösa 5s.
Första racet de sätter 10s straff så klagar f1tvs kommentatorer på att de är hårda.
Tycker de är jättebra vi får riktiga straff som faktiskt har konsekvenser för förare och team.

Varför ska Redbull INTE göra ett farligt utsläpp om de kostar dem 5s straff jämfört med att stå still 5s och tappa track position vid en omstart som leclerc fastnade med pga trafiken i pit.
Då är 10s mycket rimigare.
Somnade dock för första gången under ett f1 lopp så får se hur det slutade med straffen, åka skidor är tungt. Får se andra halvan i kväll

Sure, vissa straff är bra, men de 20 sekunderna Magnussen fick var inte OK.

Av Ecthelion

Har två till hemmakontor, en på jobb.

Av Ecthelion
Skrivet av Doomfarer:

Alla med bara lite i lån lär få tillbaka mer pengar i år. Min fru tycker det är ren vinst, själv är jag mindre lycklig över att få tillbaka mina egna pengar.

Ja, lån har man ju, även om inga höga summor.

Visst är det lite suddigt... man får tillbaka pengar som man inte hade behövt 'förlora' från början. Men, jag är glad ändå på sätt och vis, det är alltid skönt att få en bra summa på en och samma gång som kan gå åt till viktiga saker eller till sparande.

Av Ecthelion

Sugen på att se om jag får tillbaka mer eller mindre än föregående år

Av Ecthelion

Byter vartannat/vart tredje år.

iPhone 6S > iPhone 8 > Samsung S20 > iPhone 13 > Samsung S24+

Tidigare än 6S hade man HTC Wildfire S och lite annat smått och gott.

Av Ecthelion

Eh, not bad...

Av Ecthelion

Som en jävla räka, för det mesta.

Av Ecthelion

Uppenbarligen tyckte jag inte om fula kartonger när jag var yngre.

Av Ecthelion

Har en hel bunt med ord som inte går att applicera, men som är riktiga ord (bl. a. land, men det kanske inte gäller?).
Spelet låter mig inte heller skapa alla fem bokstäver långa ord t. ex.

Av Ecthelion

Det var ju tråkigt

Av Ecthelion

#Rabbel #20240206
27/44 ord
https://rabbel.se

Jag blev i alla fall klar med dagens utmaningar, men här tog det stopp