Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni

Hej Andersson940,

Ditt val av både graffikkort och minne är mycket bra, du behöver inte vara det minsta orolig för den biten. Jag har dock några frågor; Vad för moderkort har du, vad för processor har du och slutligen, vad för nätaggregat har du?.

När det gäller kombination av ram minnena så skulle jag (personligen) endast använda mig av Twinmos minnena, du behöver ej mer än 2gb ram minne i ditt system.

Du nämner att du har suddig bild på din TV då du ser på film, jag har ingen erfarenhet av den biten över huvudtaget men jag vågar mig på att säga att du bör? få en bättre bild med ditt nya kort.

Om ditt nuvarande nätaggregat inte skulle klara av att leverera tillräckligt mycket ström till din dator, så skulle ditt system antagligen upplevas (bli) ostabilt, och efter ett tag så skulle nätaggregatet bli överhettat och gå sönder.

Av Larsioni

Köpte nyligen en Rega Planar 3 då min gamla skivspelare ifrån 80 talet gav upp.
Måste säga att jag blev väldigt imponerad av ljudkvaliten (för första gången). Slår helt klart ljudkvaliten ifrån en cd skiva (sett till ljudets värme) då det inte låter lika kallt och vasst. Jäkligt roligt att lyssna på vinyl nu och jag njuter för fulla drag. hmm...gillar verkligen det här gamla formatet.

Av Larsioni

Jag spelar inte CS grabben, så jag förstår inte riktigt vad du är ute efter. Med det sagt, om du får huvudvärk efter 30 minuter framför en CRT monitor så är ditt val av en LCD skärm en bra lösning, även om din förklaring inte belyste LCD skärmarnas påstådda bättre bildkvalitet. Själv så sitter jag framför en Viewsonic pf227f och den fungerar utmärkt i alla applikationer. Innan jag köpte den så testade jag ett antal LCD skärmar då jag helst av allt ville ha en sådan, ingen höll dock måttet! och då jag värdesätter kvalitet framför kromlist så föll valet återigen på en CRT monitor. Den dagen LCD (eller motsvarande teknik) kan levera en kompromisslös produkt är den dagen jag byter ut min CRT, vi är inte där än.

Av Larsioni

LCD är inget annat än teknik med problematik och ständiga kompromisser!

Vilket leder mig till följande; Är det inte dags att ni LCD användare kryper till korset och går tillbaka till CRT?

Av Larsioni

Seasonic S12 (500W) eller Cooltek (500W)!

Av Larsioni
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N´doja
många som inte verkar förstå det och fortfarande vill att X1950XTX ska vara the top of the line

Om jämförelsen endast gjordes mellan de båda tillverkarnas single core kort så är det prestanda kungen. (oavsett vilket läger)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N´doja
…Sen är det säkert som så att många inte får in i skallen att Dual vs Singel inte är korrekt att jämföra

Håller med, det har framgått med all tydlighet i den här tråden.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pentivarg
btw 7950gx2 värkar enligt dom tester som finns vara helt klart bättre frågan är om det är värt de och om man har någon nytta av de när man lirar vilket fall jag i 1280*1024.. känns inte så

Ska du spela i upplösningen 1280x1024 så vill jag påstå att det inte är värt en uppgradering. (Dessutom så kommer den nya generationens grafikkort inom kort, köp blir "nödvändigt" efter det att man införskaffat Crysis)

Edit: stödet för dx10 innebär något bättre prestanda (nuvarande kort duger dock ett tag till), men eftersom denna tråd rört sig runt ûber prestanda så skrev jag "nödvändigt". Ett försök till lite ironi, då "värst är bäst"!. Innan jag glömmer; dx10 stödet för grafikkort är först av intresse den dagen då du byter till operativssytemet Windows Vista. Vista kommer dock att vara bakåtkompatibelt med directx9 så det är ingen direkt panik. Med bakgrund till detta, så anser jag det vara ett slöseri med pengar att i dagsläget köpa det värsta ATI eller Nvidia kortet. I det HÄR läget så är det bättre att vänta med en uppgradering!

Av Larsioni
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThunderHawk82
Att jämföra X1950XTX med 7950GX2 är som att jämföra AMD 4000+ med en AMD X2 4800+

En korrekt liknelse !

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nephropathia
…det var en prestandamätning mellan nvidias bästa kort och Atis bästa kort.

Resultatet är solklart med tanke på att ATI saknar dual core på sina grafikkort.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N´doja
Det är bara massor med sura miner ifrån Ati fans där ute som inte tål att höra att ATi loosar och Nvidia sitter på prestandakronan

Jag har läst igenom hela tråden och dispyten handlar inte om sura miner vad avser vilket kort som presterar bäst. Dispyten berör snarare det faktum att ett dual core kort jämförs med ett singel core kort. Jag kan förstå att människor reagerar då ATI inte har ett dual core kort att göra någon jämförelse med.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N´doja
Den som vinner är det som räknas, inget annat.

Vari ligger då dispyten? Rättelse; det finns i sådana fall inget underlag för någon dispyt då 7950GX2 kortet presterar bättre. Vore skamligt om så inte vore fallet.

Själv så har jag ett x1800xt och är väldigt nöjd med det

Av Larsioni
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eckim
CRT är det enda rätta när det kommer till seriös gaming. Kvittar hur låg ms en tft har, med en hz på 60-75 blir de bara skit.

Delar din mening fullt ut. En snabb TFT skärm får offra bildkvalité och precision till förmån för snabbhet (mindre eftersläpningar / ghosting effekter). Så ditt uttalande är inte felaktigt även då du förvisso, kunde ha utryckt dig på ett lite mindre ”provokativt” sätt. Med det sagt; innan jag köpte min nuvarande monitor (Viewsonic P227FB) så testade jag ett antal TFT skärmar (både film och spel). Olyckligtvis så höll de inte det ”de” lovade, kromlist framför kvalitet är för mig totalt ointressant när jag spenderar mina surt förvärvade slantar !

Av Larsioni

Hej Yogge,

4 st gumistroppar följer med Nexus fläkten vid ett köp. (har själv 4 st svarta Nexus fläktar, den modellen du länkade till). Med det sagt; stängda hörn på fläkten?, det finns inte på mina 4 fläktar. Finns däremot 2 st "pluggade" hål i vart hörn på dem. Istället för att bunta fast dem eller köpa en eftermarknads "dämp platta" så föreslår jag att du borrar upp hålen istället, fungerar alldeles utmärkt.

Av Larsioni

Logitech MX Revolution !

Senaste skapelsen ifrån Logitech. Utvecklad av en fristående designstudio (Design Partners) i Dublin / Irland.

Info:Här!

Av Larsioni

Innan jag köpte min nuvarande skärm ( ViewSonic P227fB 21tum CRT ) så testade jag ett antal LCD skärmar. Olyckligtvis så höll LCD skärmarna inte måttet!

Av Larsioni

X2 4400+ är nu beställd. De rasade som sagt i pris, underbart

Av Larsioni

Tjenare Heis,

Mitt råd är att du håller dig borta ifrån Thermaltake, deras kvalitet är under all kritik (ojämn). Jag har haft två stycken, båda två brände efter ett par månader. Mitt råd är Seasonic, Tagan eller Hiper.

Lycka till!

Av Larsioni

Dina synpunkter och förklaringar inklusive det jag själv har lärt mig, har avgjort saken. Kommer att beställa komponenterna jag listade (fläktcontroller är nu också adderad) och ser fram emot att få uppdatera min maskinpark. Är tacksam för din hjälp, den har varit ovärderlig. Din genomgång av slangar, nipplar, fläktar och tank eller fillport ser jag som kronan på verket. Nu får jag hoppas på att jag också lyckas montera allt korrekt när jag väl fått grejerna, blir till att läsa mer om vatten kylnings installationer och vad man skall / bör tänka på.

Än en gång, tack för all hjälp Andersson och självfallet…alla andra som har deltagit i denna tråd!

Av Larsioni

Om jag har förstått dig rätt så gäller följande: jag kan i princip köpa komponenter som är avsedda för ett hårt klockat system, men som fortfarande ger utrymme för en konfiguration som är anpassad för så tyst drift som möjligt (vilket för mig är det primära). Och de viktigaste komponenterna som möjliggör en sådan konfiguration eller inte, är valet av radiator samt pump. Om detta stämmer, vad tror du då om följande ändring I mitt kommande system? (Listar alla för ”enklare” överblick)

Cpu : Swiftech APOGEE

Storm blocket du tog som exempel är väldigt bra, men det är även det här blocket. Dessutom något mindre och mindre dyrt..

Gpu: Swiftech MCW60

Detta block såg jag som bäst då det endast kyler GPUn och inte ram minnena. Vad jag förstår så tjänar man inte mycket på att kyla ram minnena + att ett heltäckande block bidrar till sämre prestanda överlag i systemet, inklusive en ökad stress på grafikkortet pga. dess storlek.

Chipset: Swiftech MCX159-CU

Har nu äntligen kommit fram till att det faktiskt får plats. Att man inte tjänar mycket på att vatten kyla chipset verkar stämma bra. Så denna lösning tror jag blir perfekt. Är dessutom trevligt att kunna begränsa märkes floran.

Radiator: ThermoChill PA160

Den är dyrare, men enligt testet jag läste (din länk, tack för den) så verkar den onekligen vara väldigt bra. Dessutom så är den mindre än Cooltek radiatorn. Och jag har (som tidigare nämnt) begränsat utrymme.

Pump: Alphacool DDC-Pro

Har läst test, efter test i ett antal timmar (helt jäkla slut nu). Den här pumpen verkar som sagt ha en mycket god prestanda och dessutom vara väldigt tyst. Kan också placera den i princip vart som helst i mitt chassi vilket är perfekt,precis som du sa. Ingen modifiering nödvändig.

Summering: För mig så verkar detta vara en vettigt (om än dyrt) paket. Vore bra med lite feedback vad avser mitt resonemang MX..

Tack på förhand!

Av Larsioni
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Konne-
Hmm... Det var JAG som tipsa.. .;'( Annars så skulle jag lita på mx, han har hjälpt mig med grejerna jag ska beställa

Ber om ursäkt Konne. Rätt skall vara rätt, har nu åtgärdat mitt misstag i föregående tråd !

Av Larsioni
Citat:

Det ser ut som om du planerar att köpa allt från overclockers.se? Det blir både dyrare och ger sämre prestanda än om du köper från andra utlänska butiker.

Jag är medveten om prisskillnaden och kommer att ta mig en titt på hur mycket jag kan ”spara” genom att beställa ifrån ett utländskt företag, vad gäller sämre prestanda så förstår jag däremot inte riktigt vad det är du menar, produkterna som säljs här är likadana som de som säljs utomlands. Med det sagt, tack för tipsen om butiker utomlands…kanon.

Citat:

Radiatorn är som sagt byggd för starkare fläktar och presterar inte så bra med svaga.

Eftersom jag är ute efter att bygga ett så tyst system som möjligt så verkar det som om mitt val av radiator var mindre bra (trots tester jag har läst så har jag missat att radiatorn är avsedd för starkare fläktar). Jag har kikat på en Cooltek Exstream.(tack för tipset Konne-) Då dess större mellan rum mellan kylflänsarna borde fungera bra med Nexus fläktarna.

Citat:

Jag skulle skippa chipsetblocket och köpa en MCX159-CU istället. Detta på grund av att chipset inte drar någon större nytta av att vattenkylas, det lägre flöde och varmare vatten som resterande block får p.g.a chipsetblocket innebär bara sämre prestanda för dessa komponenter .

Chipset kylningen är för mig ett ”problem”, jag har inte bestämt mig än för hur jag skall kyla chipset. Men bättre kylning måste till (oavsett om systemet skall klockas eller inte). Om det innebär vatten eller ett eftermarknads chipset block (som det du rekommenderade tex) vet jag inte riktigt än. För närvarande har jag försökt räkna ut hur mycket utrymme jag har att röra mig med (grafik kortet skäl mycket utrymme runt chipset), måste får klart för mig hur det ser ut innan jag kan bestämma mig och beställa.

Citat:

MCRES-1000 har visserligen en okej pump, speciellt om man moddar den. Men man kan även köpa en DDC-Pro eller DDC-Ultra direkt så slipper man modda och tanken är ändå inget att ha. Kör fillport istället .

Mitt val av pump står, mitt primära mål är (som tidigare nämnt) att få systemet så tyst som möjligt + att jag har ett begränsat utrymme i mitt chassi. Eftersom jag inte är en ”hard core” överklockare så är jag övertygad om att den pumpen räcker för att förse mitt system med ett gott vatten flöde. Många förespråkar en tank, många andra förespråkar en fillport istället. Jag har ingen erfarenhet av vatten kylning men måste någonstans trots allt bestämma mig för vad jag ska använda mig av eller hur? Detta innebär INTE att jag inte är tacksam för dina och andras synpunkter (jag öppnade tråden för att få er hjälp), och hjälp har jag absolut fått. Ditt inlägg är inte ett undantag!

Tack för din feedback och dina synpunkter samt förslag mx!

Av Larsioni

hej DataNusse,

Låter väldigt, väldigt bra. Perfekt att få feedback från någon som har erfarenhet av produkten (i det här fallet pumpen). Skönt att höra att du anser den vara diskret sett till ljudnivån, verkar som om jag har träffat rätt med mitt val av komponenter...peppar...peppar. Intressant också med möjligheten att "trimma" pumpens prestanda, ger onekligen ytterligare möjligheter för mitt blivande system. Tackar så mycket för feedbacken och informationen. Kan nog i slutändan bli riktigt bra det här

Av Larsioni
Citat:

Kommer du inte att installera radiatorn i chassit så den drar ut eller in luft i burken?
Isåfall borde det ju räcka även för chipset om du inte överklockar.
Tror det ger mer att sätta en fläkt på flänsarna än att sätta ett block på blocket.
Lite cirkulation måste du ju ändå ha i burken.
Hårddiskar, nätagregat och andra chip som voltstabilisatorer behöver jo oxå cirkulation.

Jag vill åstadkomma ett så rent, sobert och tyst system som möjligt. Således kommer radiatorn att placeras inne i chassit, monterat i chassiets botten. Två stycken 120 mm fläktar (de jag tidigare listat) kommer att användas för att evakuera värmen som radiatorn genererar. De kommer att placeras på radiatorns undersida för att på så vis förhindra att varm luften stannar kvar inne i chassit. En annan fördel med fläktarnas placering och funktion är att ljudnivån kommer att kunna hållas på ett minimum, vilket för mig är väldigt viktigt. Att placera fläktarna på toppen av radiatorn när den befinner sig inne i chassit vore kontra produktivt och skulle inte ge god kylning överhuvudtaget, då värmen till stora delar skulle stanna kvar inne i chassit. Och där hör den inte hemma! I själva chassit kommer jag att använda mig av 3 stycken 120 mm fläktar (likadana som de för radiatorn). Två stycken i fronten av chassit och en där bak, en av fläktarna där fram kommer att kyla mina två hårddiskar
(Monterat Zalmans hårddisk kylning på dem båda, de fungerar ur uselt passivt men kommer till sin fulla rätt när luft cirkulerar runt dem) Den andra 120 mm fläkten där fram, kommer att blåsa rakt över radiatorn samt delar av moderkortet. Fläkten där bak fyller i princip endas en funktion och det är att se till att det blir god cirkulation i chassit. Nexus fläktarna flyttar inte extremt mycket luft men de kommer att kunna flytta tillräckligt mycket för att upprätthålla en god cirkulation i chassit. Vad avser nätaggregatet så är det inga som helst problem, den tar luft ”utifrån” chassit och blir aldrig ljummen oavsett hur hårt jag belastar mitt nuvarande system….

Luft cirkulation (resonemang / fundering)

Det som möjliggör att jag kan använda mig av dessa ”låg presterande” fläktar är mitt chassi. Jag har ett gammalt (om än modifierat) Chiefech chassi. Det är ett utmärkt chassi ur denna synvinkel då det inte har ett sådant extremt djup, detta bidrar till att cirkulationen blir effektivare + att det då inte krävs några ûber fläktar för att kunna åstadkomma en effektiv cirkulation av luften. Samtidigt så är chassits minimala utrymme (djupled) en nackdel, jag är väl medveten om det. Det kommer att krävas väldigt mycket planering för att jag skall få plats med systemet. Notera mitt val av pump, valde den av utrymmes mässiga skäl då jag vet att det finns effektivare pumpar på marknaden. Men det var en kompromiss som var nödvändig, den är dessutom kombinerad med en tank vilket jag inte ser som ett minus.

Citat:

Har också ett Asus A8N SLI Premium och kyler min prossesor passivt, dvs. ingen fläkt som blåser på NB heatpipe kylaren. Tyckte att det blev lite för varmt, så jag limmade en Zalman NB kylare (en sådan blå) uppe på den befintliga kylningen. fungerar mycket bra. Bör fungera med vattenblock också.

hej smuggler,

Låter kanon att din setup fungerar, och rimligtvis så borde då min idé om vattenkylnings blocket också fungera. Dock så tror jag att det vore bättre för mig ( i detta läge )att plocka bort original kylningen helt och hållet för att sedan kyla med vatten. Men får jag plats med Swiftech kylaren så låter jag original grejorna sitta kvar

Tack för din feedback, det var uppskattat!

Av Larsioni

Tjenare SpaceMan,

Min idé är inte att byta ut / plocka bort nuvarande heapipe konstruktion, utan endast att limma fast MCW60 kylaren direkt på nuvarande "heat pipe" som sitter på chipset. Ur garanti synpunkt så vore det självfallet inte bättre (kommer inte att kunna ta bort kylaren efter att den är limmad), men jag slipper i vart fall plocka bort nuvarande konstruktion och riskerar således inte att ha sönder det. Skall dock nämna att det är väldigt lite plats runt chipset (grafik kortet tar mycket plats) så det är möjligt att min idé inte är genomförbar...

Jag har inte kikat på Asus am2 kort, så jag vet inte riktigt hur designen ser ut på dem. Men finns det plats för en kylare på chipset så tror jag att det vore bra att försöka kyla även den. Kommer inte att vara någon circulation i chassit att tala om när vatten kylning används eftersom man eliminerar fläktarna, väljer du att inte kyla chipset så tror jag att du (jag) måste installera en fläkt som circulerar luften runt chipset. (detta i oklockat läge). Skall det klockas så tror jag att det är ett måste, att vatten kyla även chipset annars så tror jag att det kommer att brinna. Nforce chipsen blir otroligt varma.