Inlägg

Inlägg som Sum1 har skrivit i forumet
Av Sum1
Skrivet av medbor:

Rubriken är ändrad, den pratade tidigare om dubblerad prestanda för battlemage

Jaha, där ser man. Blir svårt att föra en vettig diskussion när innehållet i artikeln har ändrats. Sweclockers borde nämna detta så man vet.

Av Sum1
Skrivet av medbor:

Snark…

Så här står det tydligen i källan:

Alltså, de integrerade gpuerna i kommande cpuer kan vara större och alltså ha mer prestanda, inget om dedikerade grafikkort alls… och det är bara nästan en dubblering i det fallet…

Man undrar ibland vad som skrivs här på sidan

Snark...

Artikeln Sweclockers skriver nämner detta i en enda kort mening, i slutet av artikeln. Resterande text handlar om de fristående Arc-korten, så det är inte så konstigt att folk reagerar när rubriken på artikeln är "Intel Battlemage med ordentlig prestandaökning dyker upp i databas" och med underrubriken "Detaljer om Intel XE2-HPG som ska sitta i nästa generation Arc-grafikkort syns nu i Sisoftwares Sandra-databas".

Rena rama Aftonbladet-rubriker och innehåll.

Av Sum1
Skrivet av OldComputer:

Höjden på chassit är oftast inte problemet. Det är bredden och djupet som sväljer ett liggande grafikkort som oftast är för snålt för att göra det bekvämt att bygga, även om det "matematiskt" får plats. Att kunna ta bort alla sidor eller ta ut moderkortsfästet som en egen plåt är också en fördel för att komma åt trånga utrymmen som fästen i toppen för CPU-power.

Därför är chassin som t.ex. FormD T1 att föredra då dessa modulera chassin levereras i platt paket och monteras ihop från grunden. Trots att det är på 9.95 liter så är det väldigt lätt att bygga i.

https://i.imgur.com/7lriIs7.jpeg

Av Sum1
Skrivet av Kungjaevel:

Är det inte typ 10% av omsättningen globalt? Tycker jag är rejält avskräckande. Många miljarder euro det.

10%, som ökar till 20% vid "upprepande tillfällen". Det är dock inget som avskräcker dessa techjättar då man tjänar in bötesbeloppet på ett par månader.

Av Sum1

Bötesbeloppen är alldeles för låga för att sätta skräck i dessa techjättar.

Av Sum1
Skrivet av stefaneriksson123:

Tack för alla värdefulla svar. Borde man inte kunna underclocka M3 då? Det gör jag med min
mid 2014 MBP 15" där jag stängt av turbo boost. Fläkten är oftast tyst om man inte gör något ansträngande som att spela upp youtube-filmer eller liknande.

Jag förstår såklart att man borde ta en MBP istället, men jag hatar verkligen fläktljud.. det är den största anledningen till att jag uppgraderar från mid 2014, trots att den ändå är relativt tyst.

Enda jag tänker på är om dessa MBA utan fläkt på något sätt dör tidigt eller visar sig fungera dåligt i det långa loppet. Att ligga över 100 grader år ut och år in låter inte så hållbart..

Det jag använder idag mest är:
Thunderbird mail.
Google Chrome 20-50+ tabbar samtidigt.
Google Drive
Google Calendar
Word
Photoshop
Sen kanske det blir något nytt program i framtiden.

Tack igen!!

Om du hatar fläktljud så är det Air som gäller.

Dessa höga grader som nämns gäller bara när datorn körs kontinuerligt under maximal belastning, som i att koda om en Blu-ray-film till H.265 eller liknande. Programmen du nämner kommer inte att resultera i dessa höga grader, inte ens i närheten, så du behöver inte vara orolig för att komponenterna kommer ta någon skada.

Av Sum1
Skrivet av tonii:

Jag missade nog att 15" var ett krav. Vet inte vad Apple har satt för EOL för M1 men som cpu är den väldigt kompetent så den kommer kunna hänga med så länge inte mjukvarustödet sviktar från Apples sida. Man kan hitta M1 16GB RAM emellanåt för runt 11k medan M3 med 16GB går lös på nästan det dubbla. M3 är såklart en bättre CPU men jag förstår inte riktigt vitsen den i en Air. Bättre då att satsa på Pro som du är inne på.

Tror inte att TS är intresserad av att vänta på ett eventuellt lägre pris utan vill köpa idag, och i dag kostar en 13,3 tums MacBook Air M1 med 16 GB RAM och 512 GB SSD hela 18,342 kr, detta för att den inte tillverkas längre och för att den bara finns i lager hos två handlare som är kända för att sätta överpriser.

Till M1 kommer säkerhets- och programuppdateringar att fortsätta i ungefär 4 år till.

Vitsen med Air är att den är kompaktare och fläktlös. Trots att man får 35% mindre prestanda jämfört med samma M3 i Pro så är den snabbare än M2 och M1.

Av Sum1
Skrivet av Micke_JKUR:

Valde en Xbox Series X då Ps5’an ser bedrövlig ut 😁

Samma här.

Av Sum1

Design och prestanda är det viktigaste för mig.

Av Sum1
Skrivet av stefaneriksson123:

Hej!

Jag har idag en Macbook Pro mid 2014, 15", 16GB ram, 256 GB SSD.

Den fungerar väl egentligen till det jag använder den till, enda nackdelarna är:

*Lite seg, dags att uppdatera.
*Fläkten går igång på max ibland och ljudet är irriterande.
*Ont om hårddiskutrymme.
*Dålig batteritid.

Tänker köpa en Macbook Air 15" 16GB, 512GB SSD Tycker ni det är något speciellt jag borde tänka på?

*Ingen fläkt
*Snabbare
*Mer hårddiskutrymme.
*Bättre batteritid.

Tackar för tips.

Förvänta dig inte att få ut full prestanda då det skiljer upp emot 35% i prestanda mellan Air och Pro trots samma M3-CPU. Något du dock kan förvänta dig är höga temperaturer. När datorn stressas så kommer CPUn upp i 114°C, GPUn i 102,9°C och datorchassit i 46°C.

Skrivet av tonii:

Jag hade siktat på en M1 med samma konfig och sparat några tusenlappar om du inte absolut måste ha kraften från en M3.

Finns ingen 15 tums MacBook Air med M1, bara M2 och M3. Sedan angående att man sparar in pengar genom att köpa en äldre CPU så gör man inte de i det långa loppet då man måste uppgradera oftare. En M3 kommer hålla betydligt längre än M1 som finns i den snart 4 år gamla MacBook Air på 13,3 tum.

Av Sum1
Skrivet av Zyzlite:

Hej!
Sambon har utryckt att mitt NZXT H440 tar för mycket plats, jag går även i tankarna på att uppgradera så kan väl gå med på något mindre denna gång!

Jag är väldigt såld på designen för Fractal Design Terra men även kikat på Asus AP201. Hur mycket förlorar jag i prestanda/potentiell prestanda pga alla komponenter på marknaden inte får plats i Terra och värme? Är det mer värt att gå på ett mATX chassi eller ett mindre ATX chassi?

Tanken är att spela nyare spel i 1440p.

Tack på förhand!

Du förlorar ingenting på att välja mITX. Du förlorar heller ingenting på att slänga ut sambon.

I ett Terra kan du köra 4090, 7800X3D samt Thermalright AXP-90 X47 Full Copper med Noctua NF-A9. Jag hade dock personligen inte valt chassit p.g.a. turbulens från sidopanelen, utan hade valt FormD T1 eller Lian Li A4-H2O X4.

Av Sum1
Skrivet av Tomcruize:

Ska skicka in mitt nätagg på RMA och behöver ha ett annat.

Vilka rekommenderar ni och varför?

Budget är runt 2k.

Ska lira ihop med ett ASUS TUF 4070 Ti

Det tystaste nätaggregatet på marknaden i ditt prisspann och effektkrav kommer från ASUS. Beroende på om du ska ha ett ATX eller SFX/SFX-L så är det ASUS ROG Strix 750W Gold Aura Edition eller ASUS ROG Loki SFX-L 750W Platinum som gäller.

Det förstnämnda är ett ATX medan det andra är ett SFX/SFX-L. Båda har 0 dB-läge upp till 60% respektive 40% och om fläkten behöver snurra så görs detta på otroligt låga ~12 respektive ~19 dB(A).

Använder själv ASUS ROG Loki SFX-L 750W Platinum i mitt bygge som kräver SFX/SFX-L och det är det bästa nätaggregatet i den formfaktorn som jag någonsin använts. Helt tyst och utan coil whine.

Av Sum1

Atom TM - Stop Imperialist Pop.

Av Sum1

The Future Sound Of London ‎– Cascade (Shortform).

Av Sum1

James Holden ‎– I Have Put Out The Light (Original Mix).