Inlägg

Inlägg som Gusten_123 har skrivit i forumet
Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cl3mens
Den här vore ju ännu smidigare än min lösning ovan: http://cgi.ebay.com/AsanteTalk-Asante-Talk-appletalk-to-ether...

Ja, skulle man få tag på en sån billigt vore det najs, tack för tipset

Såg att Asante fortfarande säljer dom från sin hemsida men för 78 dollar hoppar jag nog över det..

Av Gusten_123

Ah, i gets you, så vad jag behöver är ett PCI-kort med motsvarande kontakt som på Mac:en?
Nån som har en aning om vart detta finns att finna? Googlade lite nu men fann inget vettigt, fanns det nåt vettigt där så får jag skylla på att jag är tröt..

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cl3mens
Visst går det att leka med nätverk och internet på den. Den har appletalk-interface, så om du skaffar ett appletalk-kort för ISA/PCI och kör routing-mjukvara på pc:n kan du få igång det...

Nej, tyvärr, den stora nackdelen med dessa är ju avsaknaden av expansionsmöjligheter.. Finns varken ISA eller PCI att tillgå, den enda möjlighten som finns är väl via en kontakt på baksidan som liknar PS/2 men som inte är det

Vet inte om det är meningen att det är bara modem som ska in där eller hur det är.

Edit; om man säger såhär då, skulle man kunna koppla upp sig på ett eller annat vis, visst lär väl det gå att köra irc på den då?

Av Gusten_123

Jo, en nytt batteri ska jag göra mitt bästa för att inhandla imorrn, lär väl gå lös på runt en hundring med det kan det vara värt om man får igång datorn..

Disketterna hoppas jag funkar, skulle vara trevligt då jag skulle slippa stoppa i en diskettstation i min dator

Det är btw 7an som har levererats med datorn.

Vad jag kan komma fram till utan att ha nån bild att referera till så sitter det 1mb minne på moderkortet, 1mb på minnesmodulen, vilkenpå man kan utöka minnet med 2x1mb simm? Detta skulle i så fall betyda att jag har hela 4mb i saken.

Det som är synd är att jag inte kan få in internet på den, det skulle vart awsomesauce. Även om den minimala upplösningen och den monokroma skärmen begränsar upplevelsen endel..

Av Gusten_123

Mac Classic, nåt värde i prylen?

Fick en Mac Classic idag på jobbet, hur bra den fungerade var osäkert men jag är inte den som bangar.

Så hem kom jag med den söta datorn i fråga, mus tangentbord, Stylewriter, UniMac 30 MB extern hårddisk och originalkabel till allt. Enda jag är osäker på om är original är strömkablarna till datorn och hårddisken (som för övrigt också vill ha 220V.)

Även 10ish olika manualer/infoböcker, 10ish originaldisketter med diverse på, och det bästa av allt är nästan att kvittona på datorn och skrivaren finns kvar. 1992 gick dessa lös på 8900 respektive 3650 kr.

Funktionaliteten hos den var begränsad, men jag lyckades få fram en sad mac. Av med skalet och ur med batteriet, förhoppningsvis har jag hittat felet då detta smiska ur sig hela 10 mV

Datorn har även den interna hårddisken och vad jag förstår minnesmodulen.

Så, nån som känner för att upplysa mig?

Av Gusten_123

Möfvalla möfvalla möfvalla. Allt jag ser är bitterhet och ordet fanboy.

Bra med ett nytt grafikkort som är snabbast på marknaden, det får man ju erkänna att det är trots att det handlar om förhandstester och att ATIs drivare kanske inte är fulländade än.

Vem skulle bry sig i att producera ett nytt snabbare kort om man visste att det man har alltid kommer att vara snabbast för alltid? Ingen, aka, stopp i utvecklingen.

Däremot vill jag beskylla nvidia för att vara hycklare, var väl inte speciellt längesen dom förkastade idén med dubbla grafikprocessorer på grund av diverse saker? (Enligt min mening för att dom inte hade nån dubbelmacka att konkurrera med mot 4870x2.)

Kalla mig fanboy och jag blir så trött att jag nog faller in i nån fruktansvärt djup koma.

Av Gusten_123

Det kan ju helt enkelt vara så att PWM-styrningen i fläkten har lagt ner, det som är bra är ju att PWM-styrningen på moderkortet inte gjort det

Testa den felande fläkten i en annan dator om du kan, funkar den inte där heller skulle jag utgå från att det är den som lagt ner.

Av Gusten_123

Helt enkelt en strömsparfunktion som man avaktiverar när man klockar. Men hur funkar det med spel med den klocken du har nu?

Av Gusten_123

Okej, känns som den rampar upp temperaturerna ganska snabbt med tanke på att 810 knappast är en speciellt stor ökning. Men det funkar stabilt nu med rthdribl? Gör det de så testa ett spel, egentligen borde det ju inte göra nån skillnad, allt du gjort är ju att klocka i Rivatuner istället för CCC men försöka duger.

Av Gusten_123

Jo, kanske lite väl varmt.. Vet inte hur glad du är på att fippla med kylare osv men har du kollat så det finns vettig kontakt mellan kylaren och GPU:n? Ta dig inte an bara att kolla utan att ha nån ny kylpasta att lägga emellan, är kontakten halvtaskig på grund av dålig pasta från början gör man inte saken bättre genom att inte byta ut den.

Jag ska ärligt säga att jag inte vet vad normala temps på ett 3870 heller, men vad ligger du på stock ungefär?

Av Gusten_123

Japp, det är där det finns.
På första sidan i rivatuner alldeles under raden som det står 3870 på för dig finns en liten pil brevid texten customize, klicka där o sen knappen som ska föreställa en IC krets med ett förstoringsglas.

Överklockningsalternativen finns under knappen med ett grafikkort på.

EDIT; som svar på din edit då

Ja, kör på lite lätt först, väldigt lätt alltså, 5mhz som du provat förut och stressa grafikkortet medans du håller koll på temperaturerna. Det kan vara dom som skapar din skärmdöd så bara för att du har en massa nya snajdiga program nu och inte bara CCC och ett spel så betyder ju inte det att ditt problem är löst.

Av Gusten_123

Precis, men nu äntligen hitta jag nåt roligt.

http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/

Ladda ner det där o kör det i ett fönster, lassar på bra med skit på grafikkortet så det är bara för dig att kolla i hardware monitorning vad som händer ungefär

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Boodii
Den jag just laddade hem och fick programmet stött på ett problem och måste avslutas.. Testade ominstallera flera gånger och starta om datorn osv men inget annat resultat, och jag har xp pro, inte vista

Då var det konstigt, aldrig själv stött på problem med Atitool och XP så kan tyvärr inte hjälpa dig så mycket.

Det är väl bara att försöka hitta en fungerande version eller nåt, vet inget annat program heller som funkar som substitut egentligen.

Av Gusten_123

http://downloads.guru3d.com/ATi-Tool-0.27-b2-download-725.htm...

Där har du en senare version, det finns dock problem med vista eftersom drivrutinen inte är signerad vilket helt enkelt gör programmet värdelöst även om det går att starta. Jag har ingen vettig lösning på det för tillfället, nån annan kanske har?

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Boodii
Tack för tips! Ska testa detta och se vad som händer, har ett corsair 550watt så ja tror inte problemet sitter där

Nej, då kan vi definitivt utesluta effektbrist. Berätta gärna hur det går för dig

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av michael123
Jag fick med en dvi-hdmi adapternär jag köpte migg 3870. Antar att man får med den i 4870 också.

Japp, är ganska säker på det, tror inte det följer med alla de billigare korten men bror fick med en till sitt 4670 så det är garanterat med på ett 4870.

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Janav
Låter ganska bra. För tillfället nöter jag mest WoW, DoTA, lite Fallout 3 och andra arketypiska gaming-spel. Ingen av dem lider under mitt 7950 GT till sådan grad att jag absolut behöver byta ännu. Men då fler och mer krävande spel sakta kommer släppas kommer jag behöva en uppgradering.

Tack för svaret iaf. Moderkortet är SLI-baserat :).

Är det inte så att du lider så vänta på dom nya versionerna av korten som förhoppningsvis både nvidia och Ati klämmer ur sig inom en snar framtid.

Fast nån av oss lär ha missat nåt nu, ditt P35-DS3 som det står att du har i screenen i första inlägget är väl crossfire om nåt?

Av Gusten_123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Choffe
Både 512MB och 1GB-versionen är betydlit bättre än HD2900XT. Prestandaskillnaden mellan de båda minnesmängderna på 4850-kortet är i princip obefintlig, så länge du inte kör på jättehöga upplösningar, vilket du ju bevisligen inte gör. Dock, skulle du få för dig att skaffa en större skärm så skulle mer minne göra skillnad, i upplösningar på 1680x1050 / 1920x1200 och uppåt.

Precis, så för dig med den skärmen du har nu och att du bara lirar i 1280x1024 så duger 512mb väldigt bra, men om du vill ha det framtidssäkrare och för att vettigare kunna utnyttja ev crossfire i framtiden så är 1Gb versionen det bättre valet.

Av Gusten_123

Börja med att dra ner ATItool och kör artifakt skannern medans du klockar. Jag skulle även säga att det är vettigare att klocka med rivatuner, och se till att ha Hardware Monitoring på samtidigt med.

Du bör få artifakter i ATItool innan grafikkortet stänger av datorn pga av för hög klock.

Ett annat problem du skulle kunna ha är att du med orginalklock på grafikkortet pressar nätagget till bristningsgränsen, och då överbelastar det med klockningen. Men det kändes nästan lite långsökt med så låg klock.

Av Gusten_123

Din flaskhals existerar väl mer eller mindre inte, såvida du inte börja slänga i dubbla kort av det dyraste du får tag i.

Köp dig ett 4870 1gb skulle jag säga. Du kan ju ta o vänta på nya 4870 aka 4970/4875 som tydligen ska lanseras nån gång snart.

O skulle du finna att din processor flaskhalsar är det ju inte allt för svårt att klocka den, även med standardkylare.