Inlägg

Inlägg som hains har skrivit i forumet
Av hains

Tack för svar! Jag vet inte riktigt vad jag ska redigera med. Har nog premiere i skolan. (sysslar med stillbildsfoto egentligen). I värsta fall imovie. Har sett att man kan köra lite eftereffekter i photoshop extended vilket jag tänkte testa efteråt.

Av hains

Förvirrad av 1080i och 1080p osv

Jag ska filma när jag trashar en grej. Från början ville jag spela upp trashningen i en tredjedels hastighet ungefär. Då skulle jag behöva filma i runt 75 fps för att det ska se riktigt bra ut. Nu är det så att jag inte har tillgång till en sådan filmkamera och jag får hålla mig till skolans Canon HV20... Jag har försökt förstå lite hur den funkar men inte riktigt lyckats. I vissa specs står det att den filmar i 60 fps, men så som jag har fattat det blir det i halvbilder? Alltså egentligen typ 30fps? Kort och gott, kommer jag kunna filma en massa snabba rörelser och sen spela upp det i halvfart och det ser fortfarande bra ut, eller kommer det se ut som skit?

Tacksam för svar! //Hains

Av hains

kass hastighet WLAN

Lånade ett tag en kompis WLAN-kort, ett usb-belkin. Då fick jag rätt bra hastigheter, TP-test gav mig 12-13 mbit/s osv. Bra signalstyrka också.

Nu har han fått tillbaka kortet och jag plockade fram mitt andra, ett zyxcel. Signalstyrkan blev helt värdelös och det var slött som bara den så jag byggde en pringlesantenn. Då kom jag upp i tre "pluppar" i styrka men fick ut bara runt 5 mbit/s enligt TP-test. Nu har jag byggt en parabolliknande antenn av stålnät som fick upp signalen så att den ligger mellan 4 och 5 hela tiden. Teoretisk maxhastighet 54 mbit/s.

Jag får fortfarande bara ut runt 5 mbit/s enligt TP-test. Vad kan detta bero på? Ett tag trodde jag att det kanske var förlängningssladden mellan adaptern och datorn, men det ska vara en USB2-sladd. Är det ett nytt kort som gäller?

Kan tillägga att jag ibland laddar ner i hastigheter som skulle motsvara runt 10 mbit/s, vilket talar emot TP-test. Min kompis som ansluter med kabel till modemet får ut ca 15 mbit/s.

Tack på förhand!

Av hains

Iphone och kloner

Idag har jag tittat en del på iphone och dess kloner. Men jag blir inte riktigt klok på hur bra/värdelösa klonerna faktiskt är. Alla skriver olika, plus att det verkar vara stor skillnad mellan de olika plagiaten.

Hur bra/dålig är den bästa klonen och vilken av dem är det? Är det någon här som har en klon? Hur är den i så fall?

Av hains

Hela datorn hackar loss!

Sen jag i förrgår installerade bredbandsbolagets bredband och ett nytt USB-WLAN-nätverkskort hackar min dator till ordentligt ca en gång i minuten. Detta gäller allt, lyssnar jag på musik hackar den fram i "slowmotion". När jag spelar spel händer samma sak. Riktigt irriterande är det i alla fall. Någon som vart med om samma sak och vet vad som är fel och vad som behöver göras? Jag är ju iof inte ens säker på att det är bredbandet, men det hände i samband med det iaf.

//Hains

Av hains
Av hains

En av de första bilderna med min nya pentax k100d. Iso 3200 pga den mörka lokalen! Ibland är det snyggt med bruset, tycker iaf jag! Klippte till bilden litegrann, men inget mer. Bilderna är på min brors band när de är igång som allra bäst!

http://img252.imageshack.us/my.php?image=timochalex22uq.jpg

Av hains

Tack för svar. Efter mycket om och med beställde jag 8 stycken eneloop 2000 mAh. Ingen urladdning i dem, verkar sjysst tycker jag.

Edit: de senaste alkaliska AA-batterierna jag hade i räckte till minst 160 bilder. Det måste vara riktigt bra? Hoppas den överpresterar även med de laddningsbara.

Av hains

Pentax k100d

Köpte en Pentax k100d igår. Satte i vanliga AA-batterier, ej uppladdningsbara, och de tog slut ganska fort. Tog kanske ca 100 bilder, sen vart det helt slut. Den började stänga av sig och klagade på låg batterinivå redan tidigare men gick att använda ett bra tag till ändå. Har läst att folk kan ta "lätt över 2000 bilder" osv och det känns inte direkt som min kamera kan detta... Vad kan vara fel? Använde visserligen autofocus lite grann och sådär igår, men ingen blixt. Jag stängde av skärmen helt också, så att ingen bild visas överhuvudtaget. Tog en hel del bilder med riktigt lång slutartid, kan det suga musten ur batterierna? Tack på förhand // Hains.

Av hains

En bild tagen med en simpel Nikon coolpix 3200

http://img153.imageshack.us/img153/5151/p1010106sweclbz3.th.jpg

Av hains

Förlänga hos tre

Ringde till tre idag. Hade tänkt säga upp mitt abbonemang och skaffa comviq fast de övertalade mig att stanna, lättpåverkad som man är. Fick ett mycket bättre abbonemang som kommer att reducera kostnaderna dramatiskt jämfört med mitt gamla.

Hursomhelst ville jag inte välja mobil riktigt än eftersom min koll är sådär. Är sugen på K800i pga kameran som jag vet fungerar utmärkt eftersom jag prövat. Men den är ju rätt "gammal" och jag misstänker att det är nya grejer på gång både från nokia och SE? N95 har man ju läst om men inte så mycket om SE´s nya. Läste på mobil.se att de ryktades om att k890 och k900 (a.k.a. sofia) skulle komma första kvartalet 07. Är det troligt? Ska man vänta med att skaffa en? Känns surt att skaffa en K800i om det en månad senare kommer ut en ny modell! Tack på förhand!

Av hains

Trådlöst nätverk BBB/Telia

Hämtade ut mitt startpaket från BBB igår. Jag har telia egentligen men ska få BBB om någon vecka eller så. Idag kopplade jag in det nya trådlösa modemet, körde installationsskivan och vips så fungerade allt bra på den första datorn. Jag slängde sen i skivan i min andra dator och installerade den trådlösa USB-adaptern jag fick med. Datorn hittar nätverket och allt men kan inte ansluta till internet. Beror detta på att jag fortfarande har telia eller kan jag göra något åt det direkt? Hittade ett annat trådlöst nätverk som jag kan köra på så länge :D. Tacksam för hjälp! //Hains. Gott nytt år!

Av hains

Varför har den inte blixt? Jag har lampa på min telefon och det är helt värdelöst, ger knappt någon effekt alls. Visst, blixt är inte så kul kanske, men ibland nödvändigt om man vill se nåt på bilden.

Av hains

Har varit med om samma sak med telia. När man startade om modemet fungerade det dock som vanligt i ett par timmar, sen tillbaka till skithastigheter igen. Nu är det bättre igen, men inte lika bra som i början. De har smygsänkt hela tiden verkar det som...

Av hains

Tack för svaren! Förlåt om jag är lite efterbliven, men jag förstår inte riktigt hur du menar att jag skall koppla rool.

Av hains

IP-telefonfrågor

Har kollat lite på olika abbonemang nu under kvällen och rixport80 eller vad det heter verkar sjysst.

Jag bor hemma med mina föräldrar och tänkte skaffa ett abbonemang. Man kan fortfarande ha kvar ett vanligt analogt telefonabbonemang även om man skaffar IP-telefon? Alla andra verkar vilja ha det plus att det är lite tryggare och så.

Måste IP-telefonen vara kopplad direkt till första jacket eller kan man använda andra jack? Slås inte den vanliga telefonen ut i så fall? Tacksam för svar! Mvh, Hains.

Av hains

BF2 + nytt tangentbord

Köpte ett Microsoft digital media pro-tangentbord härom dagen. Det funkar hur bra som helst till allt utom BF2. Alla knapparna fungerar utom F1-F12. De är helt döda. Kan inte byta plats i fordon pga detta. Riktigt irriterande. Nån som kan hjälpa mig? Tack!

Av hains

Ok... Då vet vi ju att det är ganska utbrett. Man borde göra en samordnad attack och kräva nya grejer. Eller?

Av hains

Tjutande dator

Jag och min kompis har båda precis samma dator, förutom DVD-spelaren. Vi har också precis samma problem. Datorn ger ifrån sig ett hägfrekvent ljud som är mycket irriterande. Enda sättet att bli av med det är att stänga av datorn, och sedan stänga av hela nätagget. Är datorn avstängd med nätagget på låter det alltså ändå. Lådan är en Antec sonata II. Det sjuka är att ljudet ändrar tonläge när man trycker på caps, scroll- och numlock. Vad tror ni att det kan vara? Är mycket tacksam för svar!

Datorkonfig.:

Antec sonata II
Asus A8N-E
Geforce 7800 GT 256 Mb (kommer ej ihåg vilket märke)
A-Data 2x1024 Mb, DDR400
Seagate HDD 250 Gb

//Hains

Av hains

Ne jag tror inte att jag har det... Men man vet ju aldrig, hur får man bort skiten i så fall då?

Tack för svaren