Inlägg

Inlägg som DeZerTe har skrivit i forumet
Av DeZerTe

Konstiga problem efter byte från CF till "vanlig" med mera!

Tjena,

Har kört med ett Crossfire ett tag men är något missnöjd med stabiliteten, och har heller ingen lust att köpa ett nytt nätagg. Kommer returnera kortet tillbaka eftersom jag endast haft det i 11 dagar.

Till mitt problem,

Under min ilska att få bort grafikkortet som satt som sten så "råkade" jag bryta av jumpern, den som man spänner fast grafikkortet med. Skit tyckte jag, men det funkar väl ändå. Men det gjorde det inte.

Jag får ingen bild! Fast då kan jag ju passa på att testa det andra grafikkortet vilket jag ska göra nu, men det är en annan underlig sak. DVD-läsarna och reset/power knappen funkar ej trots att deras lampor lyser. För övrigt så verkar ju datorn fungera invädnigt (CPU-fläkt spinner på, samt Grafikkortets fläkt)
Kan det verkligen bli så här bara för att min bryter av en jumper, och ska det verkligen bli sådana konstiga problem också?

Hoppas på lite hjälp, nu sticker jag och provar det andra grafikkortet!

EDIT: Samma sak med andra grafikkortet.

Dock utan grafikkort funkade DVD-spelare och reset/power knapp.

EDIT2: Jag kanske vet varför det blev så här, tror jag minns att jag hade ställt in i BIOS till Dual-Slot istället för default Automatic, hur bär man sig åt för att resetta ett BIOS på ett Asus A8R-MVP?

Av DeZerTe

Om du med flimmer menar en "skakig bild" i spel, så har jag samma problem.

Har läst på ett annat forum att byta från DVI till analog hjälper, men har för tillfället ingen anlog kabel för att testa själv.

Ang. storsnusarens inlägg,

Det enda som funkade direkt efter jag installerat CF var just 3DMark och inget annat, alla andra spel bara kraschade. Har iofs ett Hiper Type-R 580W, kanske det som räckte. Så det fär får man väl ta med en nypa salt.

Av DeZerTe

Sitter med Crossfire med ett 1900XTX och ett X1900CF på ett Hiper Type-R 580W. Hade först problem med att varje spel kraschade, avsintallerade och installerade om drivrutiner och så funkade det.

Fast just nu tror jag att jag har värmeproblem. Spel som FEAR får min dator att starta om (VPU recover?), men inte spelet Oblivion, det funkar perfekt. Hoppas lösa detta med 2st VF900.

Av DeZerTe

Okej, tycker jag har ett relativt bra kylt chassi. 1st 140mm i fronten som blåser in, 1st 120mm där bak och så blir det då totalt 2st 120mm på sidan som blåser ut.

Kan nämligen inte köra med fläktar som blåser in på sidan då plexiglastet där man fäster fläkten är grill-format, så det blir mycket väsen. Men den bör väl istället hjälpa att få ut den varma luften som kommer direkt från grafikkorten (om jag har VF900). Eller blir det alldeles för rörigt för luftflödet?

Av DeZerTe

Crossfire, värme

Hej,

Har börjat märka att min dator rebootar när jag försöker starta ett spel som tex FEAR, jag kan bara anta att det är VPU recover eftersom det funkar fint att köra Oblivion?

Iaf, har jag haft planer på att skaffa 2st VF900, och jag kanske borde påskynda detta nu. Då är jag kanske lite oroad över värmeutveckling, har dock sett i test av SLI-riggar med VF900 att det inte varit några problem. Skillnaden har varit att mina två kort sitter nästan på varandra. Hade hoppas/tänkt att en 120mm bredvid korten (sidan av chassi) som blåser ut bör lösa ev. problem.

Vad säger ni?

Av DeZerTe

Har nu stresstestat mina grafikkort med Oblivion och har inte fått en enda krasch, jag antar att formateringen löste det problemet.

Nu har jag dock ett annat litet problem, bilden "skakar" till lite då och då i spel. Har läst om detta på ett annat forum och att de hade löst det med att använda en Analog kabel från skärm till grafikkort istället för Digital. Någon som har någon bättre idé?
Eller det kanske inte så mycket man förlorar på att använda analog? (Sitter på en Samsung SyncMaster 913B)

Av DeZerTe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Unit01
Har du installerat .net 1.1 eller 2.0? <-Därför jag ogillar CCC -.-

Vilken av korten är det som låter som attan?
Angående nätagg så nej byt inte till ett nätagg med en 12V lina, blir bara högre belastning för den om du bara har en, samt har för mig ATX spec 2.2 säger att ett agg ska ha minst dubbla 12V linor.
Hur har du installerat korten rent fysiskt? Master kortet i den blå sloten och slave i den svarta sloten?

Jag har installerat .NET 1.1.

Har nu lokaliserat ljud-problemet, öppnande chassit och märkte att det var mina 2 chassi fläktar.

Har också nyss formaterat och gjort en ominstallation, och grafikortsfläkten dånar fortfarande. Har inte hunnit testa något spel än. Men AVIVO funktionen verkar ju funka nu, vilket den inte gjorde förrut.

Av DeZerTe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Widde
Har du gjort en ominstallation med de nya komponterna?

Hur är det med värmen?

Kan vara något grafikkort som överhettar (tänker då på fläkten).

/Martin

Ja, jag har ominstallerat drivrutiner för grafikort(en) om det är det du menar (samt skärm)

Kortet idlar 45-50C vilket är lika varmt som innan, när jag bara hade ett grafikkort.

Och fläkten går som ett jetplan *hela tiden*, oavsett vad man gör.

EDIT: Har kikat på http://theinquirer.net/?article=29940 och mitt Hiper 580W är tydligen ett nätagg med 2 rails. Ska man ta och satsa på ett nytt nätagg med *en* bra rail?
Alternativt skaffa ett moderkort med RD580?

Av DeZerTe

Nyligen installerat Crossfire, fläktproblem?

Tjena,

Har nyss installerat Crossfire med ett PowerColor X1900 CF och ett HIS X1900XTX.

Jag har inte haft några problem alls med kort(en) ännu, men det är en konstig sak som försigår. Det är en fläkt i datorn som låter som en jetplan och jag misstänker att det är mitt PowerColor.

Har installerat drivrutiner och tänkte att det kanske skulle fixa det, men icke.

Edit: Har väldigt svårt för att få igång något spel alls. De jag testat hittils har på något sätt kraschat.

Edit2: Verkar funka fint i 3DMark06 av någon anledning. Fick dryga 8500 poäng där, så prestandan verkar ju finnas där.

Edit3: När jag försöker gå in på Avivo inställningar i CCC så kraschar programmet "MMACEPrev.exe", och får heller inte "flag filmen" att visas utan det är bara ett grått fönster (i CCC).

Av DeZerTe

Har haft samma problem, och löste det genom att uppdatera Windows Media Player till senaste versionen.

Av DeZerTe

Har provat alla de 3 förslagen. Funkar fortfarande inte. Det enda som skiljer sig verkar vara hur "hacket" uppträder sig

Av DeZerTe

Förlåt om jag snor tråden lite, men sitter i liknande sits.

Har ett X1900XTX nu och hade tänkt att köpa ett CF snart.

Kan ta som exempel hur min dator presterar i F.E.A.R.;

1280x1024 inställd som upplösning i F.E.A.R. samt *alla* andra inställningar på max. Under teset i spelet får jag ingenting under 45FPS gränsen. Personligen så tycker jag att spelet flyter 90-95% på min dator, det finns ibland, men väldigt sällan stunder då man upplever hack.
Om jag nu tar fram CCC och maxar inställningar även där märks det direkt på F.E.A.R., Jag håller inte 45FPS gränsen längre. Spelet upplevs som ganska hackigt.

Om jag skulle köpa ett CF kort, skulle jag inte märka någon skillnad? Blir det någon skillnad överhuvudtaget? Skulle jag kunna märka skillnad i spel i framtiden? (Jag bryr mig alltså inte om benchmarking)

Intrycket jag får här att 1600x1200 ska man minst spela om man vill se skillnad. Snälla säg att det inte är så

Av DeZerTe

Har uteslutit DVD-spelaren i datorn. Har provat med både DVD-brännaren och en gammal DVD-spelare.

Jag har ingen skärmsläckare som kommer igång så tidigt och jag har kollat om hårddiskar tillåts att stängas av och det var inställt på 'Aldrig' redan.

Av DeZerTe

Hack i DVD-uppspelning

Tjena,

Har stött på ett problem när jag spelar upp DVD filmer på min dator.

Grafikkortet är ett HIS X1900XTX med Catalyst 6.3 installerat.

När jag spelar upp DVD filmer i valfri spelare så flyter det på i cirka 1 minut då det börjar att "hacka" i filmen. Jag har löst hacket genom att pausa filmen i 10-20 sekunder så kan jag se ett tag till, och sen börjar det igen. Väldigt irriterande, så ingen direkt bra lösning.

Hade samma problem med 6.2, har provat flera DVD filmer och spelare. Samma resultat.
Dock när jag provade i en DVD spelare som sitter i min TV så flöt filmerna på, utan något hack.

Så det borde vara något med min dator som är fel, jag undrar vad?

Av DeZerTe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZalamanderRelic
hm har du brandväggar?stäng av dem.
reparera ipadressen genom att trycka på ikonen nere i statusfältet sen support och reparera?

Har inga brandväggar (förrutom den inbyggda i routern förstås)

Att reparera IP-adressen funkar inte.

Kan också passa på att nämna att jag har en D-LINK DI604 router.

Av DeZerTe

Nätverks problem, begränsad anslutning

Tja,

Installerade igår en ny dator som ersatte min gamla dator in i nätverket. Nätverket och Internet fungerade utmärkt dagen ut och en bra bit in på eftermiddagen idag.

Men nu har det plötsligt blivit så att min internet-anslutning på den nya datorn "dör" efter 30-60 minuter och det går inte att få tillbaka det utan den går in i Begränsad anslutning. Enda som löser detta är att reboota datorn, men det är ju inte så roligt.

Kan också då nämna att jag har 2 andra datorer i nätverket som inte påverkats alls av detta, utan nätverket och internet har fungerat normalt för dem.

Har fipplat med MAC-adresser (provat att klona i router på min nya dator) men det har tydligen inte hjälpt. Har också konfigurerat nätverk ett antal olika gånger.

Någon som har någon idé/tips?

Tacksam för hjälp!

Av DeZerTe

jonbass, Tack för en väl skriven och informativ post.

Efter att ha läst din post, så sitter jag väger mellan ATI Tool och ATI Overdrive. Antagligen blir det ATI Overdrive.

Av DeZerTe

Har gjort något jag kanske borde ha gjort istället, kollat runt i andra topicar och fått reda på lite förslag till Volt inställningar.

Och det verkar fungera bra!

Vill också ställa en fråga till,

Vad är rekomenderade max temp. för Volt regulator, GPU och chip?

Av DeZerTe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av At The Gates
Det sitter två leds nära pci-expresskontakten. Kan du ta bort chassisidan och titta underifrån på kortet när datorn är i gång är du snäll. Det skulle hjälpa mig mycket.

Nepp, ser ingenting som lyser. Det är hyffsat mörkt i chassit så jag borde väl kunna se om det lyser om inte lampan är jätte liten och sitter precis bakom PCI-Express kontakten.

Av DeZerTe

Så vitt jag kan se på mitt kort från plexiglastet, så är det ingen LED som lyser.