Inlägg

Inlägg som Almtom har skrivit i forumet
Av Almtom

Älskade böckerna och tycker serien är toppen!

Av Almtom
Skrivet av smurfb:

Vad körde du för lampor? För jag har 20 lampor ute och säkert 25 inne och har aldrig någonsin tyckt det går långsamt. Visserligen mest hue och wiser, inte så mycket kina.

Körde Hue och fibaro

Av Almtom

Några saker jag gärna hade haft i mitt hus om jag byggt det från grunden är:

- central luftkonditionering (frikyla från bergvärmepumpen) har satt upp luftvärmepumpar enkom för AC men hade varit skönt att ha ett centralt system. Otroligt dyrt att göra i efterhand pga att man måste byta dimensioner och ha isolerade ventilationskanaler men tror inte det blir någon större kostnad om man gör det när man bygger huset.
- automatiska markiser och zip screen för alla fönster, så sjukt skönt att ha helt mörkläggning
- automatiskt bevattningssystem
- robotgräsklippare är ett MÅSTE så planera tomten utifrån det (minimera smala passager etc)
- belysningsstyrning - körde homey i min lägenhet men min erfarenhet är att den är lite långsam så hade nog kört på ett mindre avancerat men snabbare system (plejd)

Av Almtom

Kör ubiquiti dreammachine pro som gateway och en POE switch sen kameror och accesspunkter

Av Almtom
Skrivet av JasBC:

Det är inte "några få galningar" som betalar, det är en stor del bedragare i form av bottar och högerextrema som gör det.

Betalar gärna för X, tycker det är grymt, vet att jag inte är högerextrem men skulle definitivt kunna vara en bot…

Av Almtom

Det verkar ju extremt konstigt att skylla på kunderna när det är dom som blivit hackade. Hade en kund drabbats absolut men om alla kunder på samma datacenter drabbas känns det som att felet kanske ligger hos Tieto?

Av Almtom

Det är han som körde finska diskot i Stockholm för 10år sen

Av Almtom

Klassisk big corp take over. Om fem år finns bara Diablo Immortal kvar

Av Almtom

Bättre prestanta och 2000kr lägre pris är 4070... det är ju ändå OK - skit i vad dom döpt det till?

Av Almtom

Bästa investeringen nånsin va att installera fast AC hemma… sover så mycket bättre och har höjt livskvaliteten för hela familjen

Av Almtom

Do you guy’s not have Windows phones?

Av Almtom

Fattar inte riktigt... AMD 6950XT kostar 7299kr och är 25% snabbare enligt ert test... billigaste RTX 4070 kostar 7590kr hur är det här värde för pengarna?

Av Almtom
Skrivet av CrispVanDahl:

Recensionen vi har skrivit gäller då givetvis FE-modellen som mig veterligen är billigare än 6900 XT. Kollar jag lite snabbt på Prisjakt så verkar de billigaste RX 6900 XT ligga på runt 9k. 6900 XT är absolut snabbare i "vanlig" rastrering och är det ENBART den aspekten som är av intresse så är det självklart så att AMD-korten du nämnde är snabbare. I vår bedmöning tar vi dock in fler aspekter, till exempel så är 4070 väsentligt snabbare i ray-tracing-prestanda vilket i min bok är viktigt då funktionen knappast kommer att få mindre spridning i moderna spel framgent. Vidare drar den nästan 100 W mindre och är ett fysiskt mindre kort. Oavsett om du räknar in DLSS eller inte i bedömningen är ovan nämnda aspekter saker som motiverar utmärkelsen för mig.

Givetvis är jag dock inte döv för feedback som kommer in och jag har full respekt och förståelse för att allas behov och prioriteringar är olika gällande vad man letar efter i ett grafikkort. Men i min subjektiva bedömning baserad på så objektiva siffror jag kan förmå är min slutsats det som jag redovisar i recensionen.

Klart kortet är "UTMÄRKT"...

- Ett "UTMÄRKT" sätt för Nvidia att tjäna massor av pengar genom att råna konsumenterna
- Ett "UTMÄRKT" sätt att komma undan en väldigt dålig prestandaökning mot förra generationen
- Ett "UTMÄRKT" sätt att sälja kort med för lite minne

Av Almtom

Borde uppdatera recensionen och säga pris 12500kr

Av Almtom

Copyswede är ett kriminellt nätverk

En av Sveriges vidrigaste maffiaorganisationer utan tvekan. Om polisen gjorde något vettigt borde dom låsa in hela bunten…

Av Almtom

Lyckades klicka hem ett för 21k från Webhallen... rätt ovärt ändå

Av Almtom

Priserna var över 20k när dom släpptes... ni kanske borde uppdatera artikeln?

Av Almtom

Man kan ju hoppas att Telia får stora GDPR böter för detta

Av Almtom
Skrivet av Söderbäck:

Jaja visst.
Men att själv föra fram grejerna - det får man. Det är inte något problem här. Prata med vännner, arbetskamrater och skrik på torget om du så önskar. Den rätten är ohotad.

Att däremot kräva att andra ska publicera ens grejer är inte lika givet. Det är att be någon annan att göra jobb åt en.
Ungefär som att jag ber dig att ha mina politiska åsikter i din signatur.
Och ja, här känner iaf jag att det borde man kunna få säga nej tack till.

När man lägger ut saker på youtube - eller skriver på sweclockers för den delen så ber man någon annan att göra ett uppdrag åt en. De får tacka nej om de inte vill ha uppdraget.
Märk väl att publiceringsplattformen också är en del av företagens produkt. Lägger någon ut rasism i exempelvis sweclockers så påverkas sweclockers som produkt av det. Och ja - att företag har ett intresse i utformningen av sin produkt är kanske inte jättekonstigt egentligen.
Så det finns ett liknande intresse av att du önskar få styra över din egen forumsignatur och att publiceringsplattformar önskar styra över hur de marknadsförs och vilken typ av innehåll de önskar ha och inte önskar ha. Det är en del av vad varumärket är.

Jag tycker nog i grunden att det är rimligt att tidningsredaktioner kan få välja vilka artiklar de önskar publicera och vilken inriktning de önskar ha, att bokförlag fortfarande själva kan få tacka ja och nej till vilka böcker de önskar ge ut och att forum ska kunna ha uppföranderegler kring vad som får publiceras som styr vad de önskar ha för innehåll och vad de önskar vara för plattformar.

Så har det trots allt alltid sett ut - och det har vi kunnat ha samtidigt som vi har yttrandefrihet. Det här tycker jag ändå är tänkvärt.

Nä inte om det bara finns en tidning

Av Almtom
Skrivet av superapan:

Problemet att en platform med fria åsikter drunknar i hat.

Ingen kommer göra videos över hur bra allt känns, eller hur mycket jag tycker om min granne. Men väldigt många kommer göra videos över hur mycket dom hatar det ena eller det andra, den känslan är mycket starkare.

Lovar dig att minst 99% av allt som produceras på Youtube är hatfritt content... 1% av befolkningen kommer alltid vara galningar det får man acceptera