Inlägg

Inlägg som Sheep har skrivit i forumet
Av Sheep

Emh.. jag tror tanken är att du ska lösa dessa själv.

Ta fram en formelsamling, slå upp rätt kapitel, skumma igenom det så ska du kunna lösa dessa uppgifter utan några som helst problem.

Kan du inte det så kanske du ska fundera på om du verkligen vill läsa det här.

Av Sheep

Att ljushastigheten (i vakum) är den absoluta är inget intuitivt. Modellerna som Einstein satte upp leder till denna egenskap, dessa modeller har bekräftats med experiment som är så långt ifrån vår vardag att det blir näst intill omöjligt för den oinsatte att förstå.

En indikation på att det skulle kunna vara sant borde ni få redan under gymnasiet i Fysik B (eller motsvarande) då reseonemanget tas upp.

Uttrycket att allt är relativt innehåller mer än vad man kan tro.

Av Sheep

Äh, han läste väl fel i nån guide.. typ såg ddr volt på 2.1 och trodde det skulle vara lugnt även för processorn.

Tyvärr är det inte så.. som de redan har sagt så rekommenderas det att inte gå över 1.45 volt på 45nm processorerna om du vill hålla dig inom rimliga gränser. Över det så bör du ha något bra mycket svalare än luftkylning.

2 Volt är ungefär som att stoppa din billys i helvetets ugnar istället för i micron.

Av Sheep

En cykel på ungefär 100 år? Hur långt tillbaka går detta och hur pass stark är likheten mellan dessa händelser?

Jag misstänker det gamla vanliga mänskliga misstaget att skapa mönster i datan.

Det verkar orimligt att epidemier skulle vara likformigt förekommande över tiden när sjukvården har gjort gigantiska framsteg under de senaste 100 åren.

Det enda som skulle kunna tala för det, som jag ser, är om försvaret mot vissa typer av sjukdomar hamnar i generna och har en tendens att tunnas ut eller försvinna vid generationsskiften.

Av Sheep

Du har inte glömt att fixera pci-frekvensen då? Annars går den upp proportionerligt med fsbn, och det kanske skulle förklara varför den fryser när grafikkortet används. Är det bara youtube förresten? Eller är det alla filmer, hur är det med spel?

Angående Gigabyte så har jag haft 4 kort (2st 965, 2st p35) och det enda som har gått fel är att jag tappade ett av de i marken

Av Sheep

det beror ju iofs på vilka vänner och bekanta han har.

Av Sheep

tja.. allt beror väl på såklart.. 3,4 Ghz i 1,272 är inte så dåligt. Iaf inte för en C1:a

Håller på och testar mitt chip nu (C1), och kör för närvarande primestabilt i 3,61Ghz på 1,275 volt .. då ligger kärnorna på 56, 53, 48, 52 (väldigt ojämnt, jag vet).

Ska fortsätta leka lite och se vad jag når.

edit: Nådde Prime95 stabilt på 3,85 Ghz med 1,35 vcore (1,344 vid full load) med 63 grader på varmaste kärnan.

Men... intels burn test drog upp den i över 70 grader och klagade på att den räknade fel. Förvisso så belastas aldrig processorn så mycket i verkligheten, men det känns bättre med en tokstabil rigg än en hyffsat stabil rigg.. så back to 3,6 it is.

Av Sheep

Hur fan kan nån här veta om han var pedofil eller inte? Barn i hjärtat eller barn på hjärnan, ingen aning, udda var han. Men/och genialisk när det kom till musik.

Kan dock inte säga att jag känner någon sorg för hans bortgång. Effekten blir nästan den motsatta när man ser de sjuka rubriksättningarna och sorgestunderna världen över.

Vem skulle du rädda, 100,000 indier, 10 vänner eller michael jackson?

Av Sheep
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djonn
Du blandar ihop bolagsordning och SNI-koder. Det här är för det första en enskild firma, inget aktiebolag. Han är inte bunden av någon bolagsordning eller SNI-kod. För övrigt är det inget problem med restriktiv bolagsordning om det vore ett enmansaktiebolag, eftersom ingen aktieägare skulle klaga på stämman.

Ok, jag har ingen aning vad du pratar om. Jag har fått de här tipsen från en auktoriserad revisor för att inte råka på några problem med avskrivningar eller verksamhetsutövningar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av djonn
Nej, det är det inte. Beskattningsunderlaget är, förenklat, den omsättning som ditt företag gjort i landet. Det här är skilt från avdragsrätten. Kolla mervärdesskattelagen. Den talar konsekvent om vad som ingår och inte ingår i beskattningsunderlaget. När sedan beskattningsunderlaget är konstaterat, kommer 8 kap. mervärdesskattelagen i spel, där det blir fråga om att göra avdrag för ingående skatt.

För övrigt vore det konstigt att ha med avdrag i beskattningsunderlaget. För att Skatteverket då ska konstatera vad beskattningsunderlaget är, måste de sitta och ta i beaktande vilka avdrag företagaren har rätt till, även om denne inte kan styrka dem. Det går emot allmänna skatterättsliga principer.

Du har rätt. Tack för klargörandet.

Av Sheep

mja

SNI koder är bra att ange redan från början, glöm inte att även skriva "och därmed förenlig verksamhet" i beskrivningen så minskar risken att du får problem senare.

Beskattningsunderlag är skillnaden mellan inkommande och utgående momsskyldiga transaktioner. Säljer du för 100,000 och köper för 30,000 så är beskattningsunderlaget 70,000

Detta är bara en preliminär uppgift och det hjälper dig om du har gissat den bra från början så du inte råkar missa något och hamnar i skatteskuld. Men det faktiska beloppet räknas ut vid årsbokslutet.

Men allt det här jag säger står ju i princip redan i registreringssystemet, klicka på frågetecknen och om det är något ord du inte förstår, slå upp det istället. Att ställa frågan här på sweclockers hjälper ju inte mycket när du sen sitter där efter ett år senare med 100,000 i skatteskuld för att någon på forumet sa att det var på ett visst sätt.

Läs på och lär dig vad det är du sysslar med, så slipper du sitta i skiten sen. Att ha en enskild firma är både kul och ekonomiskt fördelaktigt, men se för fasen till att du vet vad du gör.

Av Sheep

doh, nu blev det ju svårt det här.

Av Sheep
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jOnÄTÄn
Amd vinner ju också många av testerna speciellt de som körs i orginalhastihet.

Jo fast, det här är en entusiast-site... det är inte så många som bryr sig om orginalhastigheterna.

Det enda som tar emot med att köpa en core 2 quad är att de håller på och fasas ut. men å andra sidan så är ju core i5 iaf 3 månader bort.. så vad ska man göra..

Av Sheep

håller med klaus, fast med något bättre grammatik.

Det känns som att spelen inte riktigt hänger med i grafikkortsutvecklingen.

Sitter själv med ett GTX 280 och 1920x1200 upplösning. Finns inget som jag inte kan maxa. Och i de flesta fallen så känns det inte värt heller, många spel gör sig bättre i något lägre upplösningar.

Börjar vi närma oss grafikkortsbubblan måntro?

Av Sheep

vänd på den och lägg undersidan nedåt?! j/k

Jag har haft en G9:a sen de släpptes, och den har fungerat 100%. Så det kanske är en dålig batch eller nått.

Bytt precis till en steelseries ikari btw.

Av Sheep

processorerna tillverkas i serier, men dels så finns det ofta flera fabriker som tillverkar och med tiden så förbättras tillverkningsprocessen. Varje gång processen förbättras brukar man ge de en ny "stepping", i det här fallet t.ex. C0 eller D0 , det enda det egentligen säger är att man har börjat tillverka en ny "serie" av processorn.

Det behöver i sig inte betyda att den blir bättre, och det är därför det ofta skrivs om olika steppings på forum, för att veta vilka som är lämpade för överklockning (t.ex. så kan det vara STOR skillnad mellan processorerna från två olika fabriker).

Av Sheep

Jag har nog ungefär samma sak.

Generellt sett så har jag svårt att koncentrera mig på något som inte är roligt före ~23-24 på kvällen, men från dess fram till 5-6 så har jag något som jag skulle vilja beskriva som näst intill 100%ig koncentration. Det tappas när jag inser att det är morgon

Oftast är det nog kopplat till deadlines påföljande morgon / dag.

Lite som "kniven mot strupen", så att säga. Men jag har även kommit på mig med det här beteendet även när det har varit gott om tid kvar till en deadline.

Av Sheep

Det här är inget konstigt i sig såvida det inte finns papper på anställningsformerna.

Har du inte skrivit på sådana papper så har dom ett problem, annars är allt som det ska.

generellt sett
fast lön = lön samma månad.
timpenning = lön månaden efter.

Så går du från fast till tim så kommer det bli en månad då du inte får något, och gör du tvärtemot så blir det en månad då du får dubbelt.

totalt sett så går det jämnt ut, du får lika mycket betalt för ditt arbete oavsett form och växlingar.

Av Sheep

Sitter med en FP241W på XP SP1 här, GTX 280. Har haft den i 3 månader nu och den har aldrig slocknat när jag har varit med.

Drivrutinsbugg?

Av Sheep

Jag måste säga att jag är lite förvånad att det blev en fällande dom. För rent tekniskt sett så har jag svårt att se vad för fel de har gjort. Om det är någon som ska dömmas så är det ju vi som fildelar olagligt. (obs, ingen ironi)

Men jag misstänker att deras spydiga kommentarer är det som fällde dem, utan sådana hade det varit svårt att peka på uppsåt.

Aja, i vilket fall, fixa fram några bra lagliga alternativ så man kan betala för det man vill se och lyssna på. Det är ju pinsamt när en "olaglig" tjänst är det enda alternativet.

Av Sheep

Det här känns faktiskt mer som att greppa efter halmstrån än ett faktiskt och seriöst åtal.

Men det var ju bra att någon väljer en intressant rubricering på brottet.

Frågan är ju dock om det verkligen är fråga om stöld eller om det handlar om kontraktsbrott i grunden. (är det verkligen någon som har fysiskt brytit sig in?)

Hur bevisar man att någon inte bara råkade hitta den på gatan?

upphovsrättbrott != stöld. Men jag anser att båda är fel.

Fast oavsett så är det ju fel att rikta anklagelserna till TPB m.m. då faktiskt aldrig rör "varan" varken materiellt eller immateriellt. Däremot så uppmuntrar ju TPB till upphovsrättsbrott och ev. stöld. Sen om det är tillräckligt för att det ska vara åtalsbart.. hmm..