Inlägg

Inlägg som Ishra har skrivit i forumet
Av Ishra

bra bok om VB.NET / ASP.NET

nån som vet någon bra bok som behandlar detta?

Av Ishra

[VB.NET] codebehind

jag försöker förstå mig på hur det funkar men alla exempel jag hittar innehåller classer och annat och jag lyckas inte riktigt greppa hur det är det hela funkar och hänger ihop.

t.ex. så finns denna

<%@ Page language="vb" src="test5.aspx.vb" AutoEventWireup="false" Inherits="test5.final" %>

och även denna tror jag mig ha sett

<%@ Page language="vb" codebehind="test5.aspx.vb" %>

jag är extremt förvirrad just nu
jag skulle vara enormt tacksam om någon kunde förklara lite ingående hur det funkar eller ge mig en fin länk som förklarar alla delar av det. jag börjar förstå det mesta men fortfarande råder det som sagt en del förvirring
jag förstår t.ex. inte vad namespace och classes används till och hur de funkar. och sen Inherits är det lite sisådär med.

jag tänkte ta och lära mig riktigt hur detta funkar innan jag börjar koda nån seriös sida, kommer bara bli frustrerad annars om jag kan hälften och då gör halvbra sidor som bara en del funkar på

Av Ishra

om du alt-tabbar när du är inne i CS så kommer ljudet att vara borta när du går tillbaka till CS, riktigt irriterande

Av Ishra

[VB.NET] Class

nån som vill förklara lite vad det är och hur det funkar? är lite förvirrad fasten det inte verkar vara specielt svårt.

hade tänkt ta och lära mig lite mer nu än bara det jag behöver använda för tillfället, körde den taktiken förut när jag satt och höll på med vanlig ASP.

Av Ishra

ähh, ha som det är nu, registreringsformuläret ser bra ut. ha inte så att man måste maila från forumet, inte automatiskt på alla iaf.

theboogieman: du eller andra användare är väl inte handikappade så att ni inte kan klicka ur en enda liten ruta, det handlar om att ge användaren lite val också och inte bara dölja den på direkten.

Av Ishra

det är bara för att visa hur dom ska användas, alltså syntaxen på objekten...

du får ursäkta, är inte bra på att förklara sånt här ibland
hoppas du förstår, om inte så får någon annan gärna försöka

Av Ishra

http://www.w3schools.com/asp/prop_size.asp

den där ska nog kunna hjälpa dig

Av Ishra

codebehind = user controls ?

Av Ishra

hur vet in att han ljög ?

min motivering löd någonting i stil med att det grafikkort jag sitter på nu fungerar väldigt dåligt och det skulle sitta fint med ett nytt, om jag hade vunnit så hade garanterat folk sagt att jag ljugit ? varför ?

sen, ni säger att rim inte bör få vinna, men när någon vinner som inte har rim då blir han anklagad för att ljuga.

Av Ishra

öppna databasen exklusivt

jag antar det är en Access databas
öppna den genom öppna dialogen i access, men istället för att klicka på öppna klickar du på den lilla pilen till höger om öppna och väljer exklusivt, tror det ska funka då.

Av Ishra

If len(Request.Form("Signature")) > 50 Then

Av Ishra

om man t.ex. kodar möjlighet att ha flera olika språk till sidan och vill spara varje språk i en egen fil, då känns det lite onödigt att behöva ändra i koden när man ska byta språk eller göra en select case sats för att kunna välja språk, det senare är ju inte så bra heller då filerna inkluderas först av allt, och sen så körs select case satsen.

Av Ishra

jag trodde dom hoppade över Netscape 5 och gjorde sexan efter 4.7an, det står i infon att man måste ha minst version 5 av netscape om man kör med den.

sen fullskärm, tyvärr, jag stack nästan på direkten, gillar inte fullskärm

Av Ishra

Kennel: jag fann det underhållande då jag stör mig på att det går så enkelt att göra just detta i php och inte i asp, är lite avis på php =D

trullec: har tänkt på det där, men funkar det verkligen jämt? om man har kod som ska köras i filen man inkluderar? tror inte det, har inte provat än så jag kan inte uttala mig säkert.

Av Ishra

varför ska han ta bort forumet ? kanske finns folk som vill skriva där, hela internet härstammar inte från och sitter inte på sweclockers Potatisen

Av Ishra

Andra databaser än Access

satt här och tänkte lite ifall man skulle ta och kolla på om man skulle ta och använda nån annan databas än Access.
men, vilken ? jag skriver i ASP.NET (VB) och har när jag installerade .NET Framework även fått med någon sorts SQL Server tror jag, den ligger bredvid klockan, heter "SQL Server Service Manager" men jag har inte hittat något annat som man kan göra med denna än att starta och stänga av en Service.

hjälp & tips tack =D

Av Ishra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Göwd.

Den människan som vill "testa sin kod lite" har väldigt sällan ett operativ system Som kostar _flera_ tusen. Vet inte exacta priset på w2k server men det är en hel del.

edit: Kollade upp priset, netta 9275:- får man betala för en box med windows 2k server och 5 clientlicencer(?). Det var inte så dyrt som jag trodde men det är fortfarande så att boxen för 9000:- är inte den som ligger hemma å skräpar tills man vill testa sin kod lite.
Jag vet inte på de andra punkterna men här faller du pladask Rosenson.

faller pladask, jo eller hur.
men om man nu bara ska "testa sin kod lite" behöver man verkligen mer än 10 clienter då ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av rubble
Angående de andra punkterna så är "SMTP-servern" i IIS rena skämtet. Jag har iaf inte lyckats lista ut hur det är tänkt att den ska funka, om det nu alls är tänkt att den ska fungera... men jag kanske är för van vid hur internettjänster i riktiga OS (läs: *nix) brukar fungera...

hmm, den är rena skämtet för att du inte har listat ut hur den funkar? okej.

ni får gärna köra vilket system och vilka program ni vill, men jag blir så extremt irriterad när andra inte låter mig och andra köra det dom vill (Windows) utan att börja spy galla. Utan det är enbart Hata MS som gäller.

Av Ishra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rubble
Ajabaja fyfy! Du måste kolla upp vad du stoppar in i din SQL-fråga innan du utför den. Det vore ju t.ex. inte så bra ifall någon användare matade in en fnutt (apostrof, det som används som strängavgränsare i SQL) i användarnamn- eller lösenordsfältet... Det finns oändligt många webbapplikationer med den typen av säkerhetshål.

jag vet, jag vet, men jag har inte hunnit så långt ännu, tänkte ta och lära mig hur jag får SQL strängarna att funka först

Av Ishra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av IcE
IIS max 10 clienter på win2k/xp.. hmm. tunga grejer här

Win2k Server ger obegränsat antal clienter, bara Pro som har den begränsningen.

WinXP kan jag inte uttala mig om då jag inte vet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av IcE
IIS är snällt oxå.. får med smtp server och massa annan skit om man inte passar sig

oj, men fan då, det var ju verkligen illa alltså att man inte behöver ladda hem fler programvaror för det.
det man får med som standard är SMTP server och ett webbaserat administrations gränssnitt för WWW Servern. om man ska driva en server så får man väl ta och kolla lite vad man installerar, eller?

"massa annan skit" definera detta tack, eller du kanske menade administrations gränssnittet ? för man får inte med någonting annat som standard.

Av Ishra

[.NET] kolla om en post existerar i en databas

har en loginsida och behöver kolla om användaren ska få tillgång till den skyddade sidan, men hur? har inte riktigt lyckats satt mig in i databas hanteringen i .NET ännu. i vanlig ASP så körde jag koden (liknande) och kollade sen om den var .eof eller inte, det går ju inte nu....så hur gör jag?
skriver i VB och använder mig av OleDbConnection

objlogincheck.CommandText = "SELECT * FROM usertable" &_ "here username = '" & request.form("username") & _ "' AND password = '" & request.form("password") & "'"