Inlägg

Inlägg som fangorn har skrivit i forumet
Av fangorn

kan ju som jag skrev inte komma in i bios. skärmen är svart sedan drar windows igång direkt

Av fangorn

lite nya grejer ska in

behöver lite hjälp med att hitta billiga saker som även går att uppdatera tex ett moderkort som klarar av quad men även går att köra på dual core ddr2 ddr3 osv och som har 2 stycken pci express 2.0 anslutningar tex det här som moderkort : http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=309618

sen ska jag även ha en processor där är jag lite mer frågande likaså med grafikkort även om det lutar åt 4850/4870 där sapphire känns mest prisvärt om jag inte har helt fel..

byt gärna ut moderkortet om ni hittar något mer prisvärt men det viktigaste är som sagt att jag har något som jag kan bygga vidare på så att jag slipper byta ut hela grunden för att jag vill byta ev processor om 1 år.

Av fangorn

tack för tipset, jag installerade dom drivers som jag skulle ha. men det hjälpte föga, problemen kvarstår.

Av fangorn

formatera disk

hade windows installerat på en disk tidigare men har nu bytt, den förra disken är helt tom och endå kan jag inte ta bort partionen eller formatera den eftersom windows känner igen den som en gammal system partion hur lyckas jag gå kring eller ändra detta?

Av fangorn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CeEss
5195:- som öppningsavgift vid teckning av 18 månader (16GB) med Telia Max 25 var väl ändå att ta i, dyrt. Men kommer väl antagligen köra på denna kombination ändå då jag inte ser någon bättre.

jo det är jävligt dyrt. men om telia får konkurrans i sverige av andra leverantörer finns det inte en chans att dom kan hålla dom priserna, jag tänker avvakta denna månaden ut innan jag beställer, priser kan sjunka ganska så rejält

Av fangorn

moderkortet

har problem med mitt moderkort. jag kan inte komma in i bios, jag kan inte hitta moderkortet i enhetshanteraren detta har även lett till att usb portarna inte funkar. detta problemet startade efter att jag klockat min processor, mitt moderkort är MSI K9N SLI , processor AMD Athlon 64 X2 Dual core processor klockad till 4600 + 2.41 Ghz...

har försökt hitta drivrutiner till moderkortet på MSI:s hemsida men lyckas inte hitta det riktigt eller så funkar det inte. ett annat problem är att jag har vista 64 ultimate på min dator och dom flesta drives är till XP. någon som kommer på en lösning?

Av fangorn
Av fangorn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Förklara lite mer.

1. Har den alltid varit så sedan du fick datorn eller fungerade den normalt och blev plötsligt så här?

2. Har du byggt den själv eller var den färdig byggd.

jag har haft datorn i två år, och jag satte ihop den själv. men nu bytte jag chassi nyligen och köpte 2 extra gb ram minne, det skedde efter det.

Av fangorn

http://www.belkin.com/ipod/iphone3g/

köpte fodral till ipod video 80gb därifrån riktigt bra kvalitet

Av fangorn

x38 mobo

Av fangorn

2 4870

p182

q9450

corsair dominator 4 gb

5 noctua

corsair 750 w

zalman fan controler

ett x38 eller x48 mobo

2 eller en western digital wd6400aaks 640 gb

samsung dvd brännare

kommer inte på mer blir ungerfär 15-16.

tycker som personen ovan, 15-16 är bra!

Av fangorn

usb portarna

min usb portar funkar inte. varken dom framme på chassit eller dom som sitter på moderkortet. någon som vet hur man löser detta? kan inte heller komma in i biosen. när jag startar datorn kommer inte den bilden upp där det står typ tryck F8 för att komma in bios någon som vet hur man löser det?

Av fangorn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Här är en guide med bilder. Strunta i rubriken och använd en stjärn skruvmejsel istället för en platt för att röra vid metall piggarna där kablarna till front panelen ska sitta för att starta datorn.

fick igång datorn när jag gjorde så. men ingen bild , men nätagget funkade processor fläkten snurrade likaså grafikkorts fläkten. men ingen bild

Av fangorn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nvmuppen
2x2 (eller 2x3,2x4) stift
har du kopplat två sladdar skall det räcka.

gör som panpo säger.
starta med skruvmejsel = kortsluta pwrstiften (stiften där du sätter kabeln från strömkontakten)

fattar inte hur man ska lyckas med det?

Av fangorn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nvmuppen
kontrollera en extra gång att sladdarna till moderkortet sitter korrekt.
en vanlig miss är att glömma ATX12V sladden

hur ser den ut? finns väl bara 2-3 sladdar som går direkt in i moderkortet ifrån nätagget?

Av fangorn

testade att köra med ett 1 gb ram istället för 4 1 hdd istället för 3 och 0 chassi fläktar istället för 5. känns som moderkortet har fått en kortslutning eller nätagget är dött.

Av fangorn

distanser har jag satt i. och jag hade två fläktar i mitt förra chassi. och jag har provat att starta datorn med 1 av chassi fläktarna inkopplade och samtliga 5. ingen skillnad

Av fangorn

nej. du tänkte på att det var för lite watt i nätagget då eller?

Av fangorn

hårdvaru problem

jag köpte ett nytt chassi + 5 nya kläktar till min dator, när jag flyttat över alla sakerna och kopplade in den så startade den inte. efter att jag konstaterat att alla sladdarna satt rätt så satte jag in alla grejerna i det gamla chassit igen, det funkade inte heller min fråga är nu om det är moderkortet det är fel på eller vad? när jag startar nätagget så klickar det till som det bör så borde inte vara fel på det.

det var ett antec 300 jag köpte om det är till någon hjälp

Av fangorn

sälj 9800htx köp 2 4850