Inlägg

Inlägg som danron har skrivit i forumet
Av danron
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ovard
Mästerlig ordbajsning, hatten av. Här får du ett MÄKTIGT jobbigt inlägg men du som civilingenjör kanske klarar att tillgodogöra dig informationen ändå;

Ovard, ta och googla på "Pot calling the kettle black", du behöver en reality check grabben.

Ontopic:

H50 fungerar alldeles utmärkt för mig, även då jag överklockar min 965:a till runt 4Ghz så jag vet inte vad du snackar om. Av mig är den starkt rekommenderad.

Av danron

Installerade H50 i min Antec Sonata Elite och kör push/pull med antecs 3-speed 12cm fläkt + corsairs medföljande installerade som utblås längst bak i lådan. Inga andra fläktar eftersom lådan har passivt intag.

Insidan av lådan -> Corsair fläkt -> Radiator -> Antec fläkt -> utsidan av lådan.

Kör min Phenom II 965 med prime95 minst 10 minuter per test och får dessa temperaturer:
3.4Ghz corsair fläkt i 1500rpm - 34/44C
3.4Ghz corsair fläkt i 1000rpm - 35/48C

3.9Ghz corsair fläkt i 1100rpm - 38/51C

Jag kör alltid Antecs fläkt på lägsta hastighet och då är den i stort sett tyst. Pumpen har jag inte lekt med alls ännu, blir kanske en senare fråga men med lådan stängd hör jag den inte om jag inte försöker. Fläktbruset överöstar om jag har fläktarna på runt 1100 rpm eller mer.

Tilläggas bör att jag har inget grafikkort i lådan utan kör med det inbyggda på moderkotet.

Angående ljudnivåer så är jag helt nöjd då jag kör corsair fläkten på 1100 varv eller mindre, kör jag den på 8-900 hör jag den inte alls. Vet inte om det är värt att jaga reda på Gentle Typhoons 1150, känns som att det som låter mest är själva luftflödet och det kommer man ju inte ifrån.

Slutligen kan jag säga att installationen är enkel förutom att jag var tvungen att ta bort moderkortet för att installera "backplate" under CPUn. Detta är Sonata Elites brist och inte H50.

Av danron

Är verkligen ljudnivåer så subjektivt att en del människor kan tycka att H50n låter jättemycket och andra tycker att den är i princip tyst?

Jag ska åka och inhandla en idag och montera ikväll för det enda sättet att stilla min nyfikenhet är att testa själv, vilket kostar 699kr

Av danron
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pinguulol
Om du inte ska överklocka så är väl typ Noctua NH-U12P/NH-D14 med singel fläkt på 5/7v det tystaste du kan ha med ok temp.

Har faktiskt kollat på NH-D14 och den är helt klart intressant. Dock så är den 16cm hög så jag är ytterst osäker om den ryms. Jag har 17cm + några millimeter mellan moderkort och lådan då den är stängd så det känns lite "på håret". Kunde någon gå i god för att det rymdes skulle jag nog köra på NH-D14

NH-U12P är 15.8cm så det är också osäkert.

En annan aspekt är ju att om jag med H50 faktiskt kan överklocka och skillnaden i ljud är ohörbar så är det väl lika bra att köra på H50. Men det är svårt att veta skillnaden om man inte köper båda och testar

Av danron
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bad Habit
Ja, men med tanke på att H50 inte är bättre än typ Noctua i liknande prisklass och om det är vattenkylning "light" man vill ha så är ändå NorthQ mycket billigt. Dubbelt så stor radiator och i princip samma komponenter som H50.

Men det ser ut som att man måste ha plats för två fläktar bredvid varandra i lådan, det har inte min Antec Sonata Elite Dessutom ska jag inte överklocka så då räcker det nog med H50.

Av danron
Citat:

Ursprungligen inskrivet av typewriter
Orochi får plats i Solo, men om Solo är lika Sonata inuti låter jag vara osagt...

Även om den skulle gå in, vilket den kanske gör, så innebär det att jag kommer ha fläkten på någon av sidorna på kylflänsen, vilket är 90 grader fel om jag vill blåsa ut varmluften på baksidan. Sen tänkte jag att den stora kylflänsen kommer hindra luftflödet i lådan så att jag kanske tvingas ha en riktigt kraftfull utblåsfläkt längst bak, och då har jag inget vunnit ljudmässigt

Jag tror iaf att min låda är för liten för att nyttja Orochin bra.

Av danron

Kör du fläktarna som utblås eller inblås? Min låda gör det nästan omöjligt att köra inblås som man ska pga av att jag saknar andra fläktar och att köra utan utblåsfläkt är aja baja

Av danron

Jag har tänkt H50 med två Scythe GT 1150, men dessa fläktar verkar inte finnas i lager någonstans

Av danron

Corsair H50 vs tyst luftkylning

Hej,

jag kör en Phenom II 965 i ett Antec Sonata Elite och tänker byta bort jetplanet som är den medföljande CPU kylaren från AMD.

Viktigt för mig är:
* Så tyst det bara går
* Okej temperatur utan att överklocka
* Under 1000kr, helst max 600kr.

Min setup:
* Chassi: Antec Sonata Elite
* PSU: Corsair VX 550W
* CPU: Phenom II 965 3.4Ghz
* Lagring: Tre hårdiskar
* Grafik: Inget grafikort, kör med IGP.
* Moderkort: ASUS M4A785TD-V EVO
* RAM: Crucial 4GB CL7

Efter att jag kommit fram till att Scythe Orochi förmodligen inte ryms i lådan (på millimetern) så har jag fastnat för dessa två:

Corsair H50:
Kör man push-pull med två fläktar så sägs den fungera bra fastän Sonata Elite saknar aktivt intag, dvs inga fläktar som blåser in luft i lådan.

Scythe Zipang 2
Verkar vara väl fungerande tyst fläkt som ryms i lådan.

Stora frågan här är, hur mycket låter H50 jämfört med tyst lyftkylning, som t.e.x Zipang? Finns här någon som har testat får ni jättegärna skriva några ord, länkar till andra som gjort det uppskattas också.

I övrigt så är jag tacksam för andra tips på tyst kylning

Av danron

DVD filmer

Det var en ***** massa skitsnack i den här tråden...

Med Wiikey (och troligen alla andra chip också) så går det alldeles utmärkt att spela DVD men det är lite krångligt eftersom man måste boota upp från en skiva och sen byta skiva.

Testa programmet MFE player så får ni se, gör det själv och det funkar utmärkt!

Av danron
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Applet
Alienware?

Då måste jag beställa från UK och det blir onödigt dyrt i förhållande till prestandan skulle jag tro. Dessutom har de inte DX10 kort, vilket jag tror är en bra idé eftersom jag vill att den ska hålla länge.

/d

Av danron

Bärbar för spel

Hej alla,

först och främst, jag vet att det finns otaliga sådana här trådar men jag tänkte prata om de som är bäst just nu oavsett pris.

Jag är på jakt efter en laptop som kommer att hålla för spel så långt in i framtiden som möjligt. Pris spelar (nästan) ingen roll och den får max vara 15.4".

De som jag hittat som är aktuella och faktiskt finns tillgängliga här i Sverige är:

Asus G1S - Bäst? prestanda och verkar gå att trimma ordentligt (5400 poäng i 1024x768 i 3dmark06, kolla tråden http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=125246).

Zepto Znote 6625WD - Bra prestanda men den kör DDR2 minne till grafikkortet. Har i alla recensioner jag läst förutom IDGs (och de verkar ju lagom lalliga) sämre prestanda än G1S. Går att trimma en del men den ligger ca 900 poäng efter G1S trimmad.

Dell väljer jag bort eftersom Zepto har bättre och billigare alternativ i max 15.4" klassen.

Är det någon som nyligen köpt spellaptop och har några rekommendationer eller bara något att säga om det jag kommit fram till?

Mvh
d

Av danron

G1S vs Zepto 6625WD

Citat:

Ursprungligen inskrivet av adlez
Hittade en recension på 6625WD

http://www.idg.se/2.1085/1.112317

Men herregud så här står det:

Mycket minne ger fördel i vissa prestandatester, medan _högre klockfrekvens ger fördel i andra. Asus G1S och Znote 6625WD turas också om att ta hem segern i våra deltester. Skillnaderna är inte så stora, men resultaten är imponerande.
4 745 poäng i 3D Mark 06 på Zeptos dator i bildstorleken 1 280 x 800 punkter är riktigt bra. Dessutom klarar Geforce 8600M direct x 10.

4 745 poäng i 3DMark06 på Zeptos dator i bildstorleken 1 280 x 800 punkter!!

Det är ju ruskigt bra, hoppas att det är ungefär samma prestanda i 3415W som jag har beställt

Detta är den enda recension jag läst där Zepto vinner över Asus G1S. Observera att Zepto bara använder DDR2 minne i sitt 8600M GT medans Asus använder GDDR3 som är både strömsnålare och snabbare. G1S har klockats till poängen 5400 i 3dmark06 (1024x768)...

Är själv i valet och kvalet mellan dessa två datorer och det som talar för Zepton är snabbare hårddisk (7200rpm) samt möjlighet till snabbare CPU.