Följ Black Week på SweClockers

Inlägg

Inlägg som Ghost_Overdoze har skrivit i forumet
Av Ghost_Overdoze

Otroligt vad tiden går. Jag har varit här sen 2002, vad som nu känns som en helt annan värld. Grymt bra jobbat att hålla ihop forumet under alla dessa år.

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av pine-orange:

Vi vet fortfarande inte vad han har för kunskaper inom AI?
edit:
För att göra det lite mer konkret. Om du skulle be honom att skriva en enkel LLM från grunden så kan han det?

Tror du att det är det som krävs för att göra en analys av framtiden? Jag vågar nog påstå att han i den position han är i nu, vet mer om områdets framtid än masterstudenten som kört några goa pythonscript för att träna en rudimentär LLM

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av evil penguin:

Känner viss tvekan inför om det där påståendet nödvändigtvis har verklighetsförankring.

Han har varit "Senior Vice President of Sales, Marketing, and Global Services" och nu sedan några månader CEO under hela den här AI-vågen.
Det skriker inte direkt erfarenhet inom något av områdena, tycker jag spontant. (Även innan dess verkar han ha varit på den chefiga sidan...?)

Är han välinformerad?
Förhoppningsvis ser om inte annat Amazon till att han är det.

Vet han mer än folk som skriver i en forumtråd på Swec om vad som komma skall?
Förhoppningsvis (i linje med ovanstående), men vem vet i vilken utsträckning det faktiskt finns något att veta med säkerhet.

Har han faktisk erfarenhet att grunda det här på?
Oklart.

Gör han något slags förutsägelse där han samtidigt talar i egen sak?
Ja, det är ju rätt tydligt.

Ja, jag tillhör AGS (dåvarande SMGS) och han var min högsta chef innan han blev CEO. Hela Solutions Architects låg under honom, och vi får väl anses relativt tekniska

Av Ghost_Overdoze

Garman har betydligt större erfarenhet av både AI och utveckling än de flesta här, men ändå gott om förståsigpåare som ska basunera ut sin analys 😄

Av Ghost_Overdoze

Vill hävda att det är ett rätt dåligt uttryck ”dålig kod”. Det säger inte särskilt mycket och är inte direkt objektivt.

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av Irre:

Det kostar i bästa fall 3,14 gånger avtalat pris. Problemet är att det saknas kompetens hos beställaren, som måste anlita dyra konsulter bara för att ta fram kravspecifikation för något som konsulterna inte är insatta i. Jag har tyvärr upplevt detta. Dyrt och dåligt blir det för att egen kompetens saknas.

Det är dessutom mycket svårare att ta fram krav och utveckla i en byråkratisk och krånglig verksamhet som ofta återfinns i det offentliga.

Av Ghost_Overdoze

Oavsett vad man tycker om uselt drivna svindyra interna IT-projekt så kan den kostnaden inte jämföras med att köpa in system.

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av raGGGe:

Stockholm har ca 150k personer mellan 6-18 om jag inte minns fel vilket borde resultera i 300k användare om man antar att alla föräldrar ska ha ett konto isåfall stämmer det med unika användare men vem vet

Skolplattformen används av barn från fsk-åldern. Vi använder den för vår son på 14 månader, och alla föräldrar har ”konto”, dvs identifierar sig som förälder med bank-id.

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av phz:

Att en datateknolog kan ha nytta av att tidigt lära sig ett mer hårdvarunära språk är det enda som känns relevant och inte helt eller delvis felaktigt (men om argumentet tillåts stå ensamt så måste ju assemblyspråk vara det enda rätta); samtidigt så är en "Introduktion till programmering" på högskolenivå ofta en uppsamlingskurs från "Hello, world"-nivå, och de kommer säkert läsa andra kurser som mer specifikt lär ut C.

Man kan också resonera att det blir mindre intressant att veta hur "datorn" fungerar, och mer intressant att lära sig hur VM:en funkar. Att lära sig förstå bytekod på JVM:en eller MSIL är inte direkt mer högnivå än assembly.

Av Ghost_Overdoze

Om man ska se utifrån vilka jobb som finns ute på marknaden just nu, så är det betydligt mer Java och C# än C och C++. Jag tror att vi kommer att få se mer av högnivåspråken (även Python, Ruby, etc.) i framtiden. Nu är det ganska långt kvar till dess, du har minst tre år gymnasium följt av några år på högskolan innan det är dags, och ärligt talat spelar det inte så stor roll vad du lär dig på gymnasiet, det viktiga är att du lär dig förstå programmeringstänket, inte programspråket.

På gymnasiet läste jag C++, ASP/VB och lite Java. På högskolorna/universiteten har jag gått igenom Pascal, Delphi, Java, PHP, C#, Assembler, Python, webbspråk (HTML, CSS, JS, osv), m.m., och jobbar idag som Javautvecklare.

Av Ghost_Overdoze

Vad är det du utvecklar för något? C och sockhet.h känns väldigt lågnivå och oldfashion. Inget fel i det, nödvändigtvis, och det är väl ett bra sätt att lära sig hur saker fungerar i grunden, men det är ju till priset av utvecklingstiden. Om du ska bygga nyare saker rekommenderar jag moderna språk eller åtminstone bibliotek/ramverk.

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av Tetratrio:

Visual studio och C var ingen hit tyckte jag. Små saker irriterar mig såsom att man måste deklarera alla variablar i början av funktioner.

MS fokuserar ffa på C++, men Visual C++ 2013 ska väl ha stöd för C99?

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av Marcuswb:

What? Kanske bara jag som är galen, men inte associerar jag otur med självmord. Tycker det är ett bra namn. Hade du någonting annat i åtanke ifall Otur är för anfallande?

Otur är för mig för olyckor, saker utanför ens kontroll. Om något allvarligt inträffar känns det fel att kalla det otur. Jag associerar inte otur med självmord, men eftersom sidan tar upp sådana viktiga frågor så är det kanske bra att tänka på namnet...

Av Ghost_Overdoze

Gillar projektet och det ser snyggt ut, men namnet borde ses över igen. Det känns lite som "Suicidal, självmordstankar? Otur!"

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av nicoliani:

Vilket program laddar man ner för att programmera i Java?
Och om man vill programmera i C#, räcker C# 2010 Express som finns att ladda ner hos Windows?

Skrivet av Kabeltv:

Först behöver du JDK(bara att söka på google) och sedan använder du eclipse som IDE

Tanka ner IntelliJ IDEA Community Edition på www.jetbrains.com. Eclipse-sandlådan kan du hoppa över.

Av Ghost_Overdoze

Scrollen är som sagt kass. Den funkar helt enkelt inte.
Du är verkligen inte bäst på webb, så skippa den attityden.

Citat:

Saknar jag en efterfrågad kunskap, till exempel Klarna betalningsmodul? Tat lugnt, dessa har ofta väldigt bra dokumentation och inlärnings tiden är några minuter.

Verkligheten är annorlunda, och det är inte betryggande att du tror dig hantera komplexa saker på minuter.
Din historia kan du skriva på din blogg.

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av TommyToad:

Supervärd bumpning du.

Det var ju inte direkt en jättebumpning eftersom tråden redan låg på förstasidan.

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av TommyToad:

Jag tvivlar på att "Avicii" använder Fruity Loops...

Det du behöver är ordentliga mjukvaror, dyra plugins, riktig hårdvara (ljudkort, monitorer osv) och en jävla massa tid/kunskap.

Haha. Pinsamt.

Av Ghost_Overdoze

(Varning för vuxet svar.)
Som med allt annat, börja med det du har, identifiera flaskhalsarna, uppgradera vid behov. Att köpa ett nytt grafikkort för att du ska börja programmera känns lite som att sätta i en ny turbo i bilen när du ska börja läsa teori till körkortet.

Av Ghost_Overdoze
Skrivet av jika:

Som det nämnts tidigare är edge led ingen teknik att hurra för, mer än ur estetiska skäl egentligen. Jag tycker man kan ställa sig frågan om man tänker kolla på tv eller på själva tvn.

Bakgrundsbelysta led-tv borde kunna eliminera clouding nästan helt. Jag är mot dynamiska förbättringstekniker på tv-apparater men lokal dimning (inom rimliga nivåer) skapar goda förutsättningar för en riktigt bra bildupplevelse. Tekniken kallas ibland också microdimning/dimming.

Du får några centimeter extra djup på tvn.. Och en grymt bra bild.

Men är microdimming bara för bakgrundsbelysta? Har inte Samsung UE55ES8005 sån, och är edge-led? Har inte så bra koll

De jag funderar på just nu är LG 55LM620T, Samsung UE55ES8005, och Panasonic Viera TX-P55VT50Y. Vad säger ni, plasmaägare, hur bra är de 2012?