Det är väl inget fel på NFT-tekniken egentligen, frågan är väl bara om produkterna är värda priset? Jag tänker att i t.ex. CS verkar det gå att köpa/sälja vapen/skins till rätt stora belopp. Skulle det släppas helt unika vapen som endast 1 person kan äga via en NFT kanske det skulle ha ett högt värde. CS har ju också funnits rätt länge och kommer troligtvis finnas kvar ett tag till, så chansen att prylen behåller/ökar sitt värde är väl inte helt orimlig.
Men karaktärer i ett helt nytt spel som "ingen" är intresserad av, varför skulle man vilja köpa saker i det för tiotusentals kronor? Det kan ju lika gärna läggas ner efter ett år och då är det man köpt ändå värdelöst.
Allt eftersom man blir äldre så är det ju också svårare att bli helt överväldigad även av nya saker, mycket har man upplevt redan och många saker känns då som mindre förbättringar. Sen tror jag att man lätt blir mätt på allt nytt som kommer och inte riktigt reflekterar över all utveckling som faktiskt sker.
Ett exempel på en produktkombo jag tycker är väldigt bra är smartklocka+"true wireless" lurar. Ganska magiskt att man kan springa och få navigering/puls/tempo/intervallprompts samtidigt som man lyssnar på musik med bara en klocka och ett par "öronproppar".
En sak som fungerat för mig är att springa med barnvagn eller cykla med cykelvagn. Barnet tycker (oftast) att det är kul att åka vagn, och man behöver inte ta av "egentid" för träning.
Tycker det här med folks träningsstatistik är intressant! Många skriver "tränar X-Y dagar" eller "X-Y timmar i veckan". Håller ni det konsekvent hela året? Eller är det en "optimal vecka"? Någon hade en siffra på 14-16h/vecka. Säg att det är 15 i snitt så blir det 780h/år. Det är ju vad många elitidrottare ligger på!
Jag registrerar "slaviskt" min träning (Garmin-klocka). Det året jag tränade som mest hade jag strax över 300 träningstimmar, vilket ger ett snitt på 6h per vecka. Efter att jag fått barn har det stadigt gått utför, såhär ser det ut i snitt per vecka de senaste åren:
Jag försöker köra 4-5 pass i veckan, som mest 6-8, men ändå kommer jag inte upp i fler timmar än så. Jag räknar inte med promenad eller cykla till jobbet/att handla etc.
Någon annan som har lite mer detaljerad statistik eller följer upp mer noggrant?
Fast om det kommer upp en fråga "vill du installera den här appen fast den inte kommer från Play Butiken" så är det snudd på 0 skydd för dom som detta riktas mot. Samma sak om dom får frågan att ge behörighet för "tillgänglighetsfunktioner". Vet inte hur SMS'et ser ut men användaren uppmanas säkert att klicka ja/acceptera eller så gör folk bara det ändå.
Några här raljerar och tycker att folk får "skylla sig själv". Visst, man önskar att många var mer försiktiga, men det är faktiskt inte så enkelt för många. Även att installera riktiga appar kräver ofta att användaren ger tillåtelse till saker som det är otydligt vad det innebär. "Google Play" låter ju inte heller i mina öron som det mest seriösa.
Så samtidigt som man behöver fortsätta informera om att användare ska läsa och tänka igenom innan dom trycker på saker så behöver seriösa aktörer jobba på att göra allting tydligare och mer lättförståeligt. Det är ett samhällsproblem att vissa (främst äldre) inte vet hur dom ska hänga med/lära sig teknikutvecklingen.
Verkar svårt det här :/
De flesta hotell jag varit på har man tillgång till HDMI och kan själv byta källa, så det är sällan ett problem. Dock som sagt om dom måste in på samma nätverk måste man sätta upp det på nytt för varje hotell-gästnätverk vilket jag vill undvika. Hotspot från telefonen hade funkat om man kan göra den konfigurationen i förväg (t.ex. hemma) och sen när man är ute och åker så slår man bara igång hotspot på telefonen. Har en gammal Chromecast jag skulle kunna testa det med, men den har varit väldigt ostabil på sistone (Google har väl slutat supportera den modellen)
Någon som testat att "förkonfigurera" telefonen som hotspot och sen fått det att fungera smärtfritt?
Kanske, om den inte kan utnyttja telefonen? Det går ju bort isåfall. Alternativt om man kan Casta från t.ex. YouTube-appen i telefonen och sen rullar videon på på TV'n medans man kan göra annat på telefonen?
Skulle vilja ha en enkel mojäng att koppla in i TVn för att kunna streama från min Android-mobil när jag är på resande fot. Ofta har hotellen en gammal TV som inte har inbyggda appar, och då vore det smidigt att bara kunna köra YouTube/Netflix/SVTPlay etc. från mobilen utan att behöva släpa med laptopen med HDMI. Viktigast att den är snabb att koppla in och få igång, räcker säkert gott med 1080p och stereoljud. Viktigt att den kör egna appar eller liknande så man inte måste spegla telefon-skärmen.
Chromecast faller bort då den kräver att man kopplar upp sig till WiFi vilket är alldeles för meckigt (om inte de senare versionerna kan köra direkt till telefonen?).
Vet man vilken hash-teknik som är använd för kortnumren? Hur svåra är dom att knäcka? Om man vet de 4 sista siffrorna är det ju bara exakt 12 nummer att luska fram. Enligt några räknesnurror på internet tar ett sån't lösenord c:a 25 sekunder att knäcka.
Tack Baxtex, Superfrog och pv2b för utförliga svar!
Det hela går alltså ut på att man vet vilken krypteringsalgoritm som används och har det hashade lösenordet, då kan man slumpa fram en massa lösenord, köra dom genom samma algoritm och sen se om dom stämmer med det hashade lösenordet.
Hur funkar det här med att "knäcka lösenord"? Går det att avkryptera så man får ut lösenordet i klartext så man vet att det är korrekt, eller måste man testa lösenordet mot en tjänst? Jag tänker att om det bara är en begränsning på säg max 1 försök i sekunden hos en tjänst så tar det ju miljoner år att knäcka även ganska enkla lösenord.
Angående TV vs Projektor. Det finns ju för/nackdelar med placeringen då en projektor faktiskt inte tar så mycket plats, men nu när riktigt stora TV-apparater är så billiga så tycker jag det är överlägset om man har plats. Även i ett helt nedsläckt rum ger en TV mycket bättre bild än projektor, och man slipper irriterande fläkt.
Visst, man kan fortfarande få större bild med projektor, men 97" TV är relativt prisvärda nu och i de flesta rum är det fullt tillräckligt, och som sagt mycket bättre bild.
Väldigt fult och märkligt att det inte finns bättre kontroller mot det.
Dock så kan man ju få refund på spel om man inte spelat mer än 2h, men det kanske inte är alla som vet det så utvecklarna lyckas lura ut sig en slant.
Kan tillägga att jag också har "bio" i en betong-källare. Jag har satt upp mörkläggningsgardiner på många av väggarna (totalt 10 paneler) för att få lite mjukare ljud och mysigare känsla. Finns specifika "ljud"-gardiner men mörkläggningsgardiner går att hitta mycket billigare och är ändå tjockare än "vanliga" gardiner.
Mina tankar:
För film tycker jag subwoofer är väldigt trevlig, framförallt om man gillar "actionfilm". Små högtalare och sub ger mer "biokänsla" än stora golvhögtalare tycker jag, framförallt om man tittar på priset. Mullret från en lavin eller en kanon känns anpassat för en subwoofer.
För film (och spel...) är surroundljud trevligt.
Jag skulle sikta på en förstärkare som enbart får sköta ljudet, alltså inte även använda den som HDMI-switch. Du kan hitta en äldre/enklare/begagnad modell för bra pris som ger bra ljud men kanske inte klarar 4kHDR120hz bild, men om du kopplar från t.ex. dator till TV och från dator till förstärkare så spelar det ingen roll.
Enda anledningen till "avancerad" förstärkare är väl om man vill att den klarar något specifikt ljudformat (Dolby Atmos?) men jag som icke-ljudnörd hör inte så stor skillnad. Jag upplever också att det kommer nya ljudformat hela tiden och att ljudkällorna ändå sällan har de nya finesserna (framförallt om man kollar mest Streamat) så det är inte värt att konstant uppdatera förstärkare för svindyra pengar för det.
Å ena sidan är detta fenomen inget nytt, det har samlats på hockeykort, Pokémon, manicklar och gud vet allt skräp. Att ha senaste kläderna eller mobil eller vad det nu är som är populärt för att inte bli mobbad (dock ingen garanti att det hjälpte).
Men tycker det är bra att det uppmärksammas att samma sak händer med spel, och att barnen upplever samma sak om det inte får senaste Skin'et i Fortnite som föräldern kände om de inte fick en Fruit-of-the-Loom-tröja (för det skulle man tydligen ha på min tid). Det som kanske är svårare idag är att spelens beroendemekanismer är så utstuderade och effektiva, och det finns ingen botten. Det är omöjligt att köpa "allt" i vissa spel, det handlar om miljontals kronor vilket blir helt absurt.
Jag tänker att många här ändå har lite koll på hur det fungerar med spel och mikrotransaktioner, vad man "får" för pengarna etc. men att det är ännu svårare att stå emot och kunna resonera med sina barn för dom som inte är så insatta. Jag tror absolut de flesta föräldrarna försöker men det är inte alltid så lätt.