Inlägg

Inlägg som Jonatan har skrivit i forumet
Av Jonatan

Har ett problem för de som är bra på logik..

Jag har premissen:

/x (Cube(x) & @y (Cube(y) -> y=x))

och ska med hjälp av den skriva ett formellt bevis för:

/x @y (Cube(y) <-> y=x)

i FOL språket. Hur gör jag detta? @ är "alla", alltså det tecken som ser ut som ett upp och ner vänt A. / är "det finns ett/en", alltså det tecken som ser ut som ett bak och fram vänt E.

Om man kollar på problemet förstår man ju att det stämmer, men svårigheten (iaf. för mig) ligger i att formalisera resonemanget med hjälp av logiska regler som &-elimination, @-intro, &-intro, ~-intro, ~-elimination, osv.

Av Jonatan

Inte en chans att du kan åka dit på det. Även om du skulle bli tagen finns det inte en chans i världen att du skulle få någon påföljd (så länge du sysslar med lite oskyldigt surfande). Däremot kanske inte din arbetsgivare blir överförtjust i om hon eller han får reda på att du surfar på jobbet?

d-kopf:
Nja, den gämförelsen fungerar inte riktigt. Öppna access points sänder nämligen ut signaler som säger typ "här finns jag, vidöppen för alla" och många datorer är konfigurerade så (t.ex. windows standard konfiguration innan SP2) att de automatiskt ansluter till en access point som skickar ut dessa signaler. Ditt ICQ, MSN och liknande kommer då automatiskt koppla upp och du kommer nyttja någon annans nät utan att ha gjort en aktiv handling.

Av Jonatan

VaCUm:
Jag sätter ju charset i en meta-tag så det borde fungera utan att ställa in något i webläsaren själv. Vad kör du för webläsare och var det den senaste versionen av MMS Decoder du testade på (inte fixat i äldre versioner).

UndCon:
Okej, det verkar ju dock vara en begränsning i telefonen och inte något jag kan göra nåt åt. Som Thomas sade rekommenderar jag att du lägger scriptet i någon katalog med kortare namn t.ex. "mms". Trevligt WAP script för övrigt.. planerar själv att skriva en IMAP webmail för WAP.

Av Jonatan

Sweclockers administratörer borde kunna sätta upp en MySQL användare som enbart har rättigheter till sql-kommandot SELECT i forumtabellerna.

Av Jonatan

Jag skulle vilja varna lite för gratiswebhotell, eftersom man aldrig har någon garanti på dess tillgänglighet och man vet inte när de bestämmer sig för att lägga ner. Om man bara vill kunna testa lite PHP scripts, så rekomenderar jag istället att man installerar apache/mysql/php på en egen dator.

Av Jonatan

Det är möjligt att de på vissa telefoner kallar någon inställning som krävs för att WAP ska fungera för servicecenter, och du kan då leta efter MMS Center, MMS Server, eller Meddelande Center. Det är ganska troligt att inställningen inte hittas bland WAP inställningarna utan snarare i någon inställningsmeny som hittas under MMS-menyn.

Har planer på att börja samla ihop instruktioner till så många telefoner som möjligt, och lägga upp på MMS Decoders hemsida.

Av Jonatan

Det skulle dock vara fullt möjligt, om man har tillgång att skicka ut SMS från sin server med hjälp av ett GSM modem eller inkopplad mobiltelefon (se senaste numret av datormagazin) att göra så att servern sparar ner MMSet och sedan skickar det till en mottagare. MMS fungerar nämligen så att först skickas MMSet till servern, sedan avkodas meddelandet, sparas på servern och görs tillgängligt via HTTP. Därefter skickar servern ett binärkodat SMS (gratis internet sms-tjänster funkar alltså inte) till mottagaren som talar om för telefonen att det finns ett MMS att hämta.

Om det inte skulle fungera för någon, så kan jag tillägga att vissa operatörer (t.ex. halebop) erbjuder speciella WAP-inställningar för att hämta och skicka MMS. Man kan dock inte köra med dessa WAP inställningar mot MMS Decoder, eftersom operatören spärrat alla andra servrar än sina egna på dessa inställningar. Istället ska man köra med de vanliga WAP inställningarna (de man använder för att surfa på wap-sidor) för MMS, så bör det fungera.

Citat:

Jo det är klart, smidigt att bara skicka något kommando från nallen

Men jag tittade på din testsida och upptäckte att avsändarnummer inte stod med, borde ju vara det lättaste sättet att identifiera sig så att man har rättighet att skicka kommandona, ganska stort säkerhetshål annars...

Om avsändarnumret står med eller ej beror helt på telefonen. Dock vore det osäkert att använda det som identifiering av användare, eftersom detta är inställbart på telefonen. Snarare får man ha att man anger en kod i Subject-raden eller nåt liknande.

/Jonatan

Av Jonatan

Det innebar en hel del ögnande av tekniska specifikationer, men det var ju givetvis kul.

Numret har ingen betydelse. Det enda som spelar roll är att man har rätt WAP och MMSC/MMS Server inställningar.

Citat:

Jäkligt fint

Känns som om jag ska implementera detta på min hemsida så fort jag skaffat en mobil med stöd för mms

Trevligt, jag har själv planer på att bygga nåt system där man kan styra sitt nätverk av datorer via MMS (t.ex starta om valfri server), och kanske utöka det så man kan koppla in andra elektroniska saker till nätverket som man också ska kunna styra.

Av Jonatan

MMS Decoder [php]

Jag har programmerat en MMS avkodare som man med vars hjälp kan bygga egna MMS applikationer, som t.ex. MMS-tjänster, MMS-blog/dagbok, mm.

MMS Decoder har inga krav på webservern i form av externa program/extensions, förutom PHP stöd. Det fungerar genom att den som skickar MMS ställer om MMSC inställningen (aka. MMS Server, Messaging Center, Service Center, MMS Center) på mobilen/klienten till en ny URL (t.ex. "http://domän.se/getmms.php"). Kostnaden blir också mycket mindre än vanliga MMS, eftersom operatörerna tar extra betalt då man använder deras MMS-server. Att skicka MMS till MMS Decoder, kostar inte mer än WAP kostnaden för sessionen (eftersom MMS skickas över WAP).

MMS Decoder består av en klass som är lätt att implementera i en applikation, med några få rader kod, och jag har också inkluderat en exempel-applikation.

Koden är släppt under Affero General Public License, vilket är en utökad version av GPL. Detta innebär att alla projekt som utnyttjar MMS Decoder måste släppas under öppen källkod.

MMS Decoder's websida:
http://heyman.info/mmsdecoder.php

För en live demo, som ni självklart också får skicka upp MMS till:
http://heyman.info/mms/

Freshmeat projektsida:
http://freshmeat.net/projects/mmsdecoder/

Den som är intresserad av hur själva avkodningen fungerar, kan läsa om detta på PHP Decoders hemsida, där jag länkar till en rapport (på svenska) jag skrivit om ämnet, eftersom jag gjorde detta som projektarbete i 3:an på gymnasium.

/Jonatan Heyman

Av Jonatan

Det är helt meningslöst att ha en while-loop i answer.php. Det verkar ganska onödigt att hämta ut någon data över huvud taget i answer.php, eftersom du ändå enbart uppdaterar en bestämd rad med det scriptet.

Av Jonatan

Haha, är det så att det är flera steg, så man måste ha alla browsers för att komma igenom?

Av Jonatan

Ett tips är att med jämna mellanrum kolla sidan i Mozilla/Firefox/Opera/IE och se så att den ser likadan ut i alla dessa browsers.

Sidan borde ju dessutom, precis som ph0ng sa, vara W3C validerad.

Tyckte dessutom att priserna var väldigt höga... timlönen borde bli 500-1000 spänn på de priserna.

Av Jonatan

Whitebox CL56 (latptop)

Hej,

Ska köpa laptop och efter väldigt mycket letande har jag hittat några alternativ som intresserar mig.

Fört och främst finns Whitebox CL56 som kan köpas på whitebox.no och www.audionet.no, men problemet är att de ligger i norge. Jag har mailat båda företagen och frågat om möjlighet att frakta till sverige. Sedan vet jag inte hur det blir med moms, tull och fraktkostnader.

En annan dator jag kollat på är HP NX7010 (http://www.dustin.se/shopping/ProductDetail.asp?PID=501006313...) som också verkar intressant.

Det jag undrar nu är om någon har erfarenhet av att handla datorer/komponenter från Norge (kanske t o m. från whitebox.no eller audionet.no?), och om det kommer innebära massa krångel?

Mvh.
Jonatan

Av Jonatan

Jag tror iaf att aggregatet ska räcka.