Nästan lika länge som Spotify existerat har det ryktats om att företaget ska släppa en hifi-variant med bättre ljudkvalitet. Spotify själva har varit väldigt tysta om något sådant, men i samband med senaste kvartalsrapporter bekräftar streamingjätten att tjänsten existerar och ska släppas snart.

I ett samtal med investerare berättar Spotify-chefen Daniel Ek att det nya vassare prenumerationsalternativet inte bara kommer erbjuda okomprimerat ljud, utan även andra funktioner som förbättrar upplevelsen. Specifikt vad detta är för funktioner återstår att se, men rykten pekar på mer kontroll som mer avancerad hantering av ditt musikbibliotek, fler kvalitetsinställningar för ljud och AI-skapade spellistor.

Även om Ek berättade att lansering kommer ske "snart" säger Ek att den nya prenumerationen fortfarande är i ett tidigt skede i utvecklingen, vilket kan betyda att lansering dröjer ytterligare. Enligt Bloomberg siktar dock Spotify på lansering innan årets slut. Spotify sade dock redan 2021 att tjänsten skulle släppas samma år, vilket aldrig skedde, så det kan vara värt att ta den tidsramen med en nypa salt.

Priset verkar dock vara rätt spikat och ska enligt Ek kosta 5 USD mer än nuvarande Premium-prenumeration, vilket betyder att prenumerationen lär landa på runt 180-200 kronor här i Sverige.

Kan du tänka dig att betala extra för bättre ljudkvalitet i Spotify?