Nu har Microsoft släppt det nya programmet Windows-appen i skarp version för Windows, Mac, IOS och Ipad OS. Android-versionen är dock fortfarande en beta.

Windows-appen är ett nytt sätt att komma åt och ansluta till Windows på olika plattformar, från vilken enhet som helst. På Mac, IOS och Android ersätter det Microsoft Remote Desktop och innehåller alla fjärrstyrningsfunktioner som tidigare fanns i det programmet. På Windows är Remote Desktop Connection kvar som ett separat program som utför själva fjärrstyrningen, och Windows-appen används för alla andra delar.

De andra delarna består framför allt av ett enklare sätt att ansluta till olika versioner av Windows och enskilda Windows-program som har ställts in för fjärråtkomst. Microsoft skriver att det skapar en enhetlig och säker upplevelse för slutanvändaren, oavsett om målet är Windows 365, Azure Virtual Desktop, Remote Desktop, Remote Desktop Services, Microsoft Dev Box eller något annat.

Windows-appen ska även göra det enklare att växla mellan olika konton vid fjärranslutningar, och det ska underlätta administrationen av datorflottor på företag.