Yttemperaturerna mäts och antecknas efter 30 minuters belastning vid uppspelning av videoklipp och repetition av 3DMark Fire Strike (Combined). I samma veva antecknas även värden för ljudnivån med mätinstrumentet 15 centimeter från den testade enheten. Testerna utförs med en rumstemperatur på 23 grader och bakgrundsbrus på 32,7 decibel.

Värmeutvecklingen med Asus Zenbook Touch UX31LA är dryga 2–3 grader lägre än föregångaren och skillnaden är kanske inte särskilt stor på pappret. I praktiken gör det dock en väldigt stor skillnad, då datorn upplevs vara tillräckligt sval för att kunna ha den i knät även under längre sessioner.

Det är inte bara värmeutvecklingen som är lägre utan även ljudnivån. Även om det inte är mätbart är den nya modellen noterbart tystare än den gamla och undertecknad måste hålla örat mot datorn för att höra den snurrande fläkten. Vid både videouppspelning och lättare användning i form av surfning kan datorn i praktiken beskrivas som ljudlös.

Skillnaden i värmeutveckling är ungefär lika stor vid tung belastning som vid videouppspelning. Återigen märks en större skillnad subjektivt då det går att vila händerna nere vid pekplattan utan att datorn upplevs vara för varm.

Trots den tunga belastningen toppar datorn stabila 37,1 decibel, vilket är allt annat än dåligt vid den här typen av belastning. Speciellt när vi tar ljudnivån i förhållande till dess värmeutveckling. Fläkten är tydligt hörbar, men ljudet är acceptabelt och faktiskt inte särskilt irriterande under kortare perioder.

Med exakt samma chassi som tidigare har Asus lyckats göra stora förbättringar på kylningen, som har ett av de bättre förhållandena mellan värmeutveckling och ljudnivå redaktionen stött på i en bärbar dator. Att företaget använder samma design som för över ett år sedan är kanske lite "tråkigt" men det har uppenbarligen sina fördelar tillsammans med en mer energieffektiv plattform.