Sony har nu presenterat sina nya trådlösa hörlurar WF-1000XM5. Hörlurarna utlovar ett ljud med ett brett frekvensspektrum, djup bas och klara röster genom processorer för realtidsljud och avancerade mikrofoner som driver den specialdesignade drivenheten Dynamic Driver X.

Sony påstår också att de tagit fram “marknadens bästa brusreducering”. Detta ska ha möjliggjorts delvis genom att varje öronsnäcka har tre mikrofoner, inkluderat dual feedback-mikrofoner, som bättre kan stänga ute lågfrekvent ljud.

WF-1000XM5 har också en nyutvecklad integrerad processor, som uppges låsa upp den "fulla potentialen" i företagets HD Noise Cancelling Processor QN2e, och ljudisolerande örontoppar i polyuretanskum för att reducera högfrekvent ljud.

Sony WF-1000XM5 foto Sony.jpg

Sony WF-1000XM5 i vitt utförande.

Utöver det har hörlurarna teknik för att justera ljudbilden efter bärarens huvudrörelser och en AI-baserad brusreduceringsalgoritm som ska ge en klar och tydlig röst under samtal även om de sker i högljudda miljöer. Det finns också teknik för rumsligt ljud.

Batteritiden för WF-1000XM5 ska ligga på åtta timmars användning eller 24 timmar tillsammans med laddningsetuit. Hörlurarna kan ladda upp till en timmes speltid på tre minuter och går även att laddas trådlöst via Qi-teknik.

Sony WF-1000XM5 kommer att bli tillgängliga att köpa i augusti 2023. Rekommenderat pris ligger på 3500 kronor.